Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastaları özür oranlarınız yüzde kaç?

Arkadaslar benimeko normal sinirlarda ef 60'cukti.mitral.on yaprakta gevseklik yaziyor eser.my eser trispuk kapak yaziyor ne olur acaba orani

Bende kalp kapakçığında az derece de kaçak söz konusu yani ileri ki dönemlerde operasyon geçirme ihtimalim var ameliyat olmadan yüzde kaç oranında rapor verirler

Öncelikle herkese iyi günler, benim sorum babam için rapor alacaktık beyne giden damarlarda daralma vardı 2 adet stend takıldı daha sonra kalp ameliyatı geçirdi 4 damar bypass edildi ve şu an h.tansiyon,vertigo ve şeker hastası sürekli kullanmak zorunda olduğu 12 adet ilaç var hepside raporlu ilaçlar :
Açlık şekeri,tokluk şekeri
Kalp ritim düzenleyici
Kan sulandırıcı
H.tansiyon
Vertigo ilacı
Bütün hastane raporları elimizde duruyor , oran % kaç çıkar acaba ?

Merhaba.babamda kalp yetmezliği var.kardiyolog ef sini 18 ölçtü ve raporuna tansiyonla birlikte 100 yazdı ancak nhcp 3 dedi.rapor daha elimize geçmedi ancak çıkan raporda %78 engel verilmiş.sizce itiraz mı edelim yoksa başka bir hastaneden mi rapor çıkartmaya çalışalım?bu ef oranı ile %100 olması gerekmez mi?

Bilgeg itiraz et yada başhekimle önce konuş eğer ef 18 ise oran başka bişeye bakılmadan % 100 olur

Bilgeg rapor %100 olması lazım sedat abinin dediği gibide.

def %18 çok sıkıntılı durum demektir. dr ne dedi yapılacak ne varmış ne yokmuş ?

eğer kalp nakli sırasına girdiyse durumu daha kötüye giderse total yapay kalp takılması talebinde bulunabilirsiniz ? o cihaz eğer başarı ile takılırsa ve vücuda uyarsa o sıkıntılı durumdan daha rahat yaşamasını sağlayacaktır. örnekler mevcuttur. ama yaş a göre uygun mu takılabiliyor mu bilmiyorum ama dr unuza mutlaka sorun. gittiğiniz yer yeteri kadar donanımlı değilse ankara,istanbul,izmir gibi yerlere gidin. isim derseniz isimde veririm.

sağlık çok önemli...

Suskun Mutsuz Umutlu
Teşekkür ederim cevap için.babam 71 yaşında.10 yıl önce bypass olmuştu.3ay önce kriz geçirdi hastaneye giriş yaptık konsey ameliyat kararı verdi ancak aksilik yapıp hastaneden çıktı ve akşamında ikinci büyük krizi geçirdi.şu an bypass yapılamıyor.sadece ilaç tedavisi var.kendi dr u ef 20 ölçmüştü.rapor için konya akşehir hastanesine başvurduk.ef18 ölçtü hoca.yetmezliğe 70 başka birşeye 20 tansiyonada 10 veriyorum toplamda 100 dedi.class 3 ü görünce hocam bu efe class 4 değilmi dediğimde yatalak değil 4 e girmez dedi.engelli aracı almak için basvurdugumuzu söyledim ben verdim verebileceğimi konsey karar verir dedi.dün raporu öğrendikki 78 çıkmış.ankara atatürk hastanesinde kendi dr una getirecez ama bilemedik tekrar heyet raporuna basvurabilir miyiz emin olamadık

sarasota
Cuma günü raporu verecekler sedat bey.itiraz durumunda muhtemelen konyada bilmediğimiz bir hastaneye sevkedecekler.bizim isteğimiz ankarada en azından kendi dr unun oldugu ataturk hastanesinden yeni bir heyete girmek.ama dediğiniz gibi başhekimlikten bir itiraz mekanizması mevcutsa cuma günü onuda araştıralım.babamın durumu pek iyi değil o yüzden hastane hadtane dolaştırmak gerçekten sıkıntılı.

Gerçekten enteresan bir ülke.ef 18 olan,nefes alamayan,uyuyamayan,uzanınca nefesi giden,2017 yi görür inşallah denilen hastaya kardiyolog class 3 diyor.sebebini sorduğunda eli kolu tutuyor baksana diyor.yani illa hocalar ayarlancak, birilerine rica edilcek telefon açtırılcak yada gözden psikiyatriden ordan burdan puan toplanacak %90 a tamamlattırılacak.neyimiz düzgün ki şu sistemde bu doktorların işi düzgün olsun.bu forumdaki tüm hasta arkadaslara Allah acil şifalar versin.kolay değil.

Bilgeg raporu mutlaka almanız lazım. rapor konusunda dr haksızlık yapıyor hatta raporu vermeden once konuşun. vaziyet böyle diyin. çizelgedeki size verilecek oran yerlerini iyi öğrenin ona göre konuşun.

diğer vaziyete gelince babanız daha 71 yaşında yaşı çok büyük değil. sadece ilaç tedavisi olmaz bu iş . çünkü ef çok düşük. benim dediğim total yapay kalp mevzsunu konuşun sorun.

araba işini bi boşverin şimdilik babanızın sağlığı daha önemli.

hangi dr a gitsek kalp pili zaruri sana dendi;ama onu bile yaptırmak istemedi.korku,bıkkınlık bilmiyoruz 9 ilacı var yan etkileri var diye onları bile seçmeye sorgulamaya kalkıyor.tabikede onun sağlığı daha önemli.belkide yeni rapor için itiraz bile edemeyecez.benim takıldığım nokta bir standardı olur birşeyin.bilim bu.rakam belli herşey belli a hastanesi 60 veriyor b hastanesi aynı şeye 100 veriyor.

Bugün raporu alacağımız hastaneyle konuştum.itiraz dırumunda 2.hastane oran değişirse de hakem hastanesi dedi.6 aydan önce yeni rapor basvurusu yapamazmışız.peki durumunda değişiklik olursa mesela kalp pili takılırsa dedim.yine de yapamazsınız 6 aydan önce dedi.yarın ankaradaki kendi hastanesiyle ve doktoruyla konuşacam.

%10 olabilir
Bilgeg kendi doktoruna gerek yok Türkiyenin neresine gitsen oran %100 olur

Arkadslar ef degeri ayri eko sonucu ayrimi degerlendiriliyor benim eko normal sinirlarda ef 60 ,cikti

Eko normal sinirlarda da yaziyor anlayamadim oyuzden soruyorum

sarasota

Sedat Bey; itiraz sonrası farklı orandaki 2. rapor ve sonrasındaki hakem hastanesi raporu yerine 6 ay beklesek ve yeni bir kurul raporu başvurusu yapsak olur mu?Üst üste 3 kez heyete girmek babam için gerçekten yorucu olacak.Teşekkürler

sarasota

EkoEf 18 Mitral Yetmezliği,2006da Bypass mevcut,2014 Stent(Klass3)Kronik Kalp Yetmezliği %50,Hipertansiyon %10,Kalp Kapak Hastalığı %10,Koroner arter Hastalığı %30 = ORAN 72
Hiperlipidemi:%10
İşitme Engeli %4

Sonuç %78 Balt
Ağır Engelli: Hayır

Rapor bu şekilde çıktı Sedat Bey

Arkadaslae benim eko normal sinirlardadir yaziyor ust tarafta mitral.on yaprakta gevseklik
ef 60 yaxiyor orani hakkinda acil yardim lutfen

Arkadaşlar vergi indirimi için dün hastanede doktor doktor gezdim aşağıdaki oranları aldım bana 21 Kasım da gel heyete gireceksin diyerek eve gönderdiler. Aldığım oranlar hastane heyettinde düşürülebilir mi.
Koroner Arter Hastalığı Stentli EF62 %30
Hipertansiyon %10 (İlaç raporlu)
Hiperlipidemi %10 (İlaç raporlu)
Hiperlipidemiye dahiliyeci oran vermedi kardiyolojiye gönderdi, oda vermedi endokrinolojiye gönderdi %10 oranı buradan aldım. Bu olay kafamı karıştırdı heyette bir sorun çıkar mı...

Son düzenleme:
tarboy
Cevap için sağol kardeş bir şey daha soracağım heyete giderken yanımıza ilaç tahlil raporları vs. tüm belgeleri alalım mı. Heyette bir şey soruyorlar mı yani...

Turker01
o dediğin evrakları dosyanı sağlık kuruluna teslim ederken zarfın içine koyucaktın,kendimden ornek ben tüm işlemlerim bittiğinde epikiriz raporlarım ilaç raporlarım ozelde çekilmiş mr sonucu gibi elimde ne varsa zarfa koyup teslim ettim.Heyette onların lazım olacağını sanmıyorum.Kafanda daha iyi canlasın diye kendi heyetime girişimi anlatayım.bypass,kolestrol,tansiyon, ve işitmeden girdim.Adımı okudalar içeri girdim 8-10 dr bir masanın etrafında biri başkan geç karşıya otur diyorlar oturuyorsun ama sana bakan yok herkes elindeki raporların kendine ait kısmını imzalamakla meşgul başkan bir rapora bir sana bakıyor.Bana dediği bağırarak kulakların duymuyor mu?cevabım sadece biri.ikinci soru sende tansiyon mu var,daha yaşın kaç?benim cevap 44 tamam dışarıda bekle gerekirse biz seni çağırcaz kimse çağırmadı gorevli çıktı tamam gidebilirsiniz evrağınız işyerine gelicek dedi çalışmayana siz 10 sonra gelin burdan alın dedi.Tabi başkanın sorduğu sorular ister istemez beni rapor sonuçlanıncaya kadar kara kara düşündürdü.ama sonuç aynen gittiği gibi geldi.Dilerim seninkide istediğin gibi sonuçlanır.Verilen oranlar kitabına uygun değilse heyetten geçsede Ankaradan geçemez,kolestrol için herkese oran verilmiyor ama genelde kalp hastalarında veriliyor.Artık yapacağın şey 21 kasımda heyete girip sabırlı bir şekilde bekleme sürecine girmek. Allah hakkında hayırlısını versin

tarboy
Çok teşekkür ederim arkadaşım biraz kafam rahatladı dediğin gibi bekleyeceğiz artık, İnşallah benim raporumda düşürülmeden Ankara'ya gider ve gelir.

Turker01
Kolestrolden nasıl puan aldın ve devamlı ilacın varmıydı.Geçmiş olsun bu arada.

pentium
2 yıllık ilaç raporum var ve 7 aydır kullanıyorum, oranı alana kadar sinir oldum hiperlipidemiye dahiliyeci oran vermedi kardiyolojiye gönderdi, oda vermedi endokrinolojiye gönderdi %10 oranı buradan aldım, umarım heyette sorun çıkmaz.

Üst Alt