Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastaları özür oranlarınız yüzde kaç?

tekmac öncelikle geçmiş olsun
Kroner arterde damarlardaki darlıklra göre oran belirlenir
Hiper tansiyona %10
Kolestrole malesef oran verilmiyor.
EVRE II:% 30
Fizik muayene ve eko kardiyografi ile kalp yetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu %50-60 olan ve tedaviye rağmen NYHA sınıf –II hastalar..

koroner arte :%30 hipertansiyon:%10 hiperlidemetri:%10 toplam %43 puan verdi heyet bugün.inşaallah ankaradan dönmezse sıkıntı yok.

Selam arkadaşlar babam kalp krizi sonucu byypass oldu şeker hastalığı ve pisikolojik tedavide gördü ona bir %90 raporla araç almak istiyoyor heyet ne rapor verir bilgisi olan var ise bilgi versin teşekkürler

Kalp hastalığıma ne oranda rapor alabilirim?

Öncelikle merhabalar. Siteye yeni üye oldum, böyle bi platform açıldığı için herkese teşekkür ederim. Sizlere bir sorum olacak. Ben 20 yaşındayım ve kalp hastasıyım. 2017 nin başında kalbimin çok hızlı atması nedeniyle hastaneye kaldırıldım, ritim bozukluğu teşhisi konuldu. 22.02.2017 de ablasyon uygulandı. (Epikriz raporunda yazanlar;

Ön tanı; R07.4-Göğüs ağrısı
Avnrt ablasyonu yapıldı kompl olmadı). Ablasyon sonrası belloc rytmonorm gibi kalp ilaçları kullandım. Aynı zamanda kan ilacı olan comodin kullandım. 2017 nin sonlarında tekrar aynı şikayet dolayısıyla hastaneye gittim ve 08.12.2017 tarihinde ikinci kez ablasyon yapıldı. (Epikriz raporunda yazanlar;

Öntanı: R07.4 Göğüs ağrısı; 148-Atrial Fibrilasyon ve Flutter.
EFÇ için yattı. Hastada AF saptandı. İlk ablasyonunda da AF ye giren hastaya PAF ablasyonu yapıldı.)

Ablasyon sonrası sürekli tedavi raporu aldım, raporda hastanın supra ventriküler taşikardisi vardır yazıyor. Aynı şikayetlerim devam ediyor, sokağa çıkamaz oldum iki adım attığım an kalbim baya hızlı atıyor ve bu beni yoruyor. Hayat ve yaşam kalitem baya düştü.

Şimdi soruma geleyim. Hastalığım sebebiyle ve olduğum ameliyatlar sebebiyle fabrikalar işe almıyor. Stajımda bile sorun olmuştu. Bende rapor alabilmek için sağlık kuruluna randevu aldım. Sizce yüzde kaç oran verilir. Şimdiden herkese teşekür ediyorum, hayırlı akşamlar dilerim.

Kerem341mrb öncelikle aramıza hoş geldin
Atrial fibrilasyondan bende %20 aldım eğer askerlik yapmadıysan muaf olursun bu rahatsızlıktan
%40 alma ihtimalin var ablasyon sonrası şikayetlerin devam ediyorsa eğer
bu rahatsızlıktan başka rahatsızlıkların var ise onlarıda belirt baş vuru yaptığında hastaneye.

Teşekkür ederim hoşbuldum. Askeriyeye gittim muafsın dediler. Fıtık ve reflü var ayriyetten. Bunlarla %40 a tamamlayabilir miyim

Kerem341reflüye oran verilmiyor fıtıkta %6 ile 8 arası verilir tansiyon mevcutsa onada oran verilir.

Kerem341 bu rahatsızlığınıza bağlı
Ama psikyatri rahatsızlıklar genelde 1 yıl kontrollü verilir bilginiz olsun.

Selamünaleyküm arkadaşlar.. 2004 kalp kapağım deyişti. Hiper tansiyon da var 2 senedir böbrek de. Protein kaçagı var... Böbrek dr yüzde 40 verdi kalp Dr. Kalp be 30 tansiyona 20 yazdı toplam yüzde 44 verdi toplamda yüzde 84 oldu kurula girecem bu oranlar kaça düşer. Rapor sürekli çıkarmı. Teşekkürler şimdiden

Babadağlı aleyküm selam %44+40 daha balthazard formülüne göre %66 oluyor bu oranla onaylanır raporunuz.

Herkese merhaba tıbbi dilden çok anlamadığım ve raporlar yanımda olmadığı için kusura bakmayın. Emeklilik için yüzde 40 rapor almam gerekecek.

Kalbe giden damarlarimda 7 adet stent var.
Hiper tansiyon var.
2011 yilinda astım hastaligima ait heyet raporum var.
Bel fitigim var .
Ellerimde 1 senedir egzema belirtileri var.

Bu hafta vergi dairesine basvuracagim yüzde 40 i geçer mi sizce raporum ? Şimdiden teşekkürler

Arkadaşlar kardiyoloji bunları yazmış bişi anlamadım yüzde kaç vermiş yardımcı olurmusunuz

Selamünaleyküm raporum dediğiniz gibi %66 olarak onaylandı 5 sene olarak ben şimdi vergi indirimi alıp erken emeklilik için nasıl bir yol izlemem gerekir

bağkurdan engelli emekliliği için başvurduk sgk hastaneye sevk etti ...yalnız malülen emekli olmak istemiyoruz .hastane kardiyoloji bölümü koroner arter hastalığı (lad stent ) % 30 özür oranı eko ef (%35-40) %50 özür oranı deyip sgk ya yolladı sgk ne karar verir . yardımlarınızı bekliyorum

@ben_hasan mrb %50+30 %65 eder sgk düşürmez sanırım bu oranı.

@Babadağlı mrb vegi indirimine baş vurduysanız eğer onaylanır dereceye girirseniz gün ve hizmet yılınız oluşmuşsa eğer sgk gidip emeklilik talebinde bulunuyorsunuz aktif çalışan iseniz sgk dan emekli olur yazısını alıp iş yerine veriyorsunuz tazminatınınızı alabilmeniz için

Peki SGK malülen emekliliğe mi yoksa engelli emekliliğine mi karar verir .kaç günde sonuçlanır bu işlem

ben_hasan bağkurdan malulen emekliliğiniz red gelirse
Yaşlılık emekliliği için değerlendirmesini isteyin
2/3 ayı buluyor işlemlerin bitmesi.

umut kardeş zaten malülen emekli olmak istemiyoruz .eğer malülen kararı çıkarsa biz istemiyoruz engelli emekliliğini istiyoruz diyebilir miyiz sgk ya

ben_hasan ilk başvuru yaptığınızda belirtmedinizmi
Karar çıksın ona göre sgk dilekçe verirsiniz.

belirtmiştik de malum sgk nun keyfi uygulamaları vsr . malülen emekli olabilirsiniz derse diye düşündüm

Kronik venöz yetmezlik ve staz ülseri için rapor oranı ne olur?

Merhabalar , bu rahatsızlıktan SSK Dan engel oranı alan varmı? (Hastaneden oran alanları sormuyorum,çünkü aynı şey değil) Yani benim raporda :
kronik DVT + staz ülseri seviyesi CEAP(sınıflama) 6 üzerinden 5 verdi (C5: Cilt değişiklikleriyle birlikte iyileşmiş ülser). ( EN YÜKSEĞİ CEAP6= aktif ülser(yara) .
sorum: Raporda staz ülseri için iyileşmiş yazması (seviye:5) %40 almamı engellermi? aşağıda bakanlığın ifadesinde iyileşmiş YAZMIYOR. zaten ülser devamlı tekrar edebiliyor.

4- Venöz sistem hastalıkları: İnvaziv ve noninvaziv tetkiklerle tespit edilmiş derin ven trombozuna bağlı venöz dönüş bozukluğu olanlar
a- Staz ülseri bulunmayanlar % 20
b- Staz ülseri bulunanlar
1- Tek ekstremite % 40
2- İki ekstremite % 70

Kalp pili ve kroner arter hastalığı

Koroner arter yüzde 60 darlık ef 54
*Kalıcı kalp pili takıldı
*Hipertansiyon
*Paratroid
Vergi indirimi için rapor yüzdesi kaç olur

Koroner arter rahatsızlıkları için toplam rapor oranı ne olur?

Merhaba kurula girmeden önce yapılan muayenede kardiyoloji Dr. tarafından
klas 2 koroner arter hastalığı % 30,
Klas2 hipertansiyon %20
ve klas 1 kalp kapak hastalığı %10
yazıldı
ayrıca inforoled hipokinetik EF %55 lvlt lndj. Prode imy is 1.3 ev yazıldı

kurulda rapor kaç çıkar acaba ...

Üst Alt