Kalp hastalığıma ne oranda rapor alabilirim?
Öncelikle merhabalar. Siteye yeni üye oldum, böyle bi platform açıldığı için herkese teşekkür ederim. Sizlere bir sorum olacak. Ben 20 yaşındayım ve kalp hastasıyım. 2017 nin başında kalbimin çok hızlı atması nedeniyle hastaneye kaldırıldım, ritim bozukluğu teşhisi konuldu. 22.02.2017 de ablasyon uygulandı. (Epikriz raporunda yazanlar;
Ön tanı; R07.4-Göğüs ağrısı
Avnrt ablasyonu yapıldı kompl olmadı). Ablasyon sonrası belloc rytmonorm gibi kalp ilaçları kullandım. Aynı zamanda kan ilacı olan comodin kullandım. 2017 nin sonlarında tekrar aynı şikayet dolayısıyla hastaneye gittim ve 08.12.2017 tarihinde ikinci kez ablasyon yapıldı. (Epikriz raporunda yazanlar;
Öntanı: R07.4 Göğüs ağrısı; 148-Atrial Fibrilasyon ve Flutter.
EFÇ için yattı. Hastada AF saptandı. İlk ablasyonunda da AF ye giren hastaya PAF ablasyonu yapıldı.)
Ablasyon sonrası sürekli tedavi raporu aldım, raporda hastanın supra ventriküler taşikardisi vardır yazıyor. Aynı şikayetlerim devam ediyor, sokağa çıkamaz oldum iki adım attığım an kalbim baya hızlı atıyor ve bu beni yoruyor. Hayat ve yaşam kalitem baya düştü.
Şimdi soruma geleyim. Hastalığım sebebiyle ve olduğum ameliyatlar sebebiyle fabrikalar işe almıyor. Stajımda bile sorun olmuştu. Bende rapor alabilmek için sağlık kuruluna randevu aldım. Sizce yüzde kaç oran verilir. Şimdiden herkese teşekür ediyorum, hayırlı akşamlar dilerim.