Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Karın boşluğunun sağ üst kısmında ağrı neden olur?
Sağ - üst karın boşluğumda çok ağrı oluyor. Karaciğer değerlerim yüksek çıktı. Karaciğer yağlanmasından olabilir mi? Yoksa başka sebepleri olabilir mi?
@Descartes, sağolun. Muayene oldum. Kan tahlilinde karaciğer değerlerim yüksek çıktı. Karaciğer yağlanması olabilirmiş. 1 ay sonra kontrole gel dedi. Haftaya randevum var ama ağrı bazen çok rahatsız ediyor.
@anonymous, ALT yüksek. Kullandığınız ilaçlar sebebiyet verebilir. Kilo durumunuz nedir? Bir de yağlı bir şey yediğinizde ağrı oluyor mu? Safra kesesine bakılsa iyi olurdu. Tarif ettiğiniz yer safra kesesine benziyor.
@hozgul, bilgi için teşekkürler. Yağlı yemek sonrasından ziyade yoğun hareket etme sonrası oluyor. 171cm/95kg'ım.
Psikiyatrik ilaç olarak: 20mg rexapin, 450mg cedrina, 600mg solian, 150mg xeplion, 1000mg depakin
Hiperlipidemi için: Fepatil
Gut için: Urikoliz kullanıyorum.
@anonymous, ilaçların yan etkileri konusunda bir şey diyemem, bilmiyorum çünkü. Ama yoğun hareket sonrası ise safra kesesi değil karaciğere işaret ediyor diye sanıyorum. Keşke bir de ultrason ile de baksalar. Psikiyatri doktorunuz ile hiç konuştunuz mu? Bir de ona sorabilirsiniz.
Belirttiğin yer tam da safra kesesinin olduğu bölge. Taş vardı, ağrı şiddetlendi ve teşhis safra kesesi iltihabı çıktı. Uzatmayayım meşakkatli bir tedavi süreci geçirdim. Doktor elle muayenede karnın sağ üst kısmına bastırdığında yatakta havaya zıpladım adeta.
Bilgin olsun.
Allah tez vakitte şifa versin. @anonymous,