Muhammet bey, öncelikle bu platformda birtakım bilgilerle arkadaşların birbirine yardımcı olması açısından çok teşekkür ederim.
Bendeniz 1 ay önce bir kaza yaptım. Karşı taraf %99 hatalı bulundu zaten. Kısaca, henüz kaskodan herhangi bir dönüş yapılmadı bana. Expere uğradım. Çalışan biri, dosyamla ilgili bilgiler verdi. Aracın yapım bedeli olarak 57.300 TL kdv dahil masraf çıkarmışlar vesaire. Exper ise tuttuğu raporda aracın hurda kaydı olmasını bildirmiş sigortaya. Gecenin sesi rumuzlu bir arkadaşın tlf vardı forumda onu aradım dün.
Şimdi ise kafama takılan konular şunlar;
1- Sigorta beni aradığında tahminim "Aracınız pert/total pert işlemi görecek. Size de şu kadar bedel ödeyeceğiz" diyecek bana. Araştırmalarıma göre de çok düşük bir rakam teklif edecekler. (Bu arada aracım 2013 model 2014 ocak trafiğe çıkışı 0 km Toyota Corolla Advance Navigasyonlu-orijinalinden). Aldığım duyumlara göre 60-65 bin TL arası teklif olacak gibi. Halbuki benim tek bir trafik kaydım, kaza kaydım çiziğim bile yoktu arabamda. Ve gerçek 2. el bedeli ise 68500-73500 TL arası km.sine göre değişiyor tabii.
Ne yapmalıyım? Hurdaya ayrılsın demiş exper raporu ama sigorta 2.elde okutabilmek için çekme belgeli işlem ya da pert işlemi yapmamı isteyecektir herhalde. Ne yapabilirim bu durumda?