Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kendi işini kurmak isteyen engelliler için hibe desteği

Engelli İstihdamı İçin 36 Bİn TL Hibe! Son Başvuru 10 Haziran

İŞKUR engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan engellilerin kendi işini kurmaları halinde hibe desteği verileceğini duyurdu.

İşte Duyurunun detayları;

Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan engellilerin kendi işini kurmaları halinde 36 bin TL hibe desteği verilecektir

Verilecek desteğin amacı, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmaktır.

Aşağıda yer alan Başvuru Rehberi ve Formuna göre hazırlanacak projeler kamu ve sosyal taraflardan temsilcilerden oluşan Komisyon değerlendirmesi sonrasında desteklenebilecektir.

Desteklenecek projeler;

1- Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler,

2- Eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler,

3- Engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler,

4- Engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler,

5- Engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitimine yönelik projeler.

Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları ile kendi işini kurmak isteyen engelliler projelerini 10 Haziran 2016 tarihine kadar hazırlayıp bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerimize teslim edebilirler.

PROJE BAŞVURU REHBERİ (WORD)

PROJE BAŞVURU FORMU

YÖNETMELİK

GENELGE
Iskur un sitesinde gerekli açıklama var

merhaba arkadaşlar, servis işi yapmak istiyorum, acaba bu işkur desteğinde servis için minibüs alımını kapsar mı?

işkur engelliye hibe desteği

arkadaşlar baş vurup sonuç alanlar varmı aranızda?
[FONT=Verdana] Girişimcilik eğitim programı sertifikası istiyorlar bunu nerden alacağız?
halk eğitiminden alınan sertifikalar geçerlimi?
işkur'dan alınan mesleki eğitim sertifikaları geçerlimi?

[/FONT]

İşkur engelilere hibe 2016 yılı için bir daha verilir mi?

Evet arkadaşlar malesef Ekpss'den atanamadım bari nasibimi kendi işimde arıyım diyorum.2016 yılında işkur engellilere 50000₺ destek vermişti bir daha ne zaman destek verir? 2016 yılı içerisinde bu uygulama bir daha yapılır mı? Yoksa 2017 yılını mı bekliycez? Konuyla ilgili düşüncelerinizi alayım

Engellilere Verilen Hibe Desteği İçin Aranan Şartlar

Arkadaşlar bu hibe desteğini almak istesek ne gibi işlemler yapmamız gerekiyor daha önceden bu desteği alan arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi?

@Mehmet6868

İlk önce girişimcilik eğitiöimaşcam projemi suncam yaptığım masrafın faturalarını berdikten sınra 10 iş günü içerisinde pranı geri alacam.İşkur 3 yıl süre işe dükkanı devir etmeme izin vermiyor, dilerse bu süreyide 3 katına kadar yükseltebilir.Eğer bu demirbaş malzemeleri v.s amacı sışında kullanır veya satarsam faizi ile birlikte bende ger alacak bunuda biliyorum.Tek sorum şu ben bu projeden yararlandım eyvallah 1 yıl kar edemedim.Bunaldkm ve iş yerimi kaptmak istedim veya 2 yıl sonra memr olma şansı yakaladım sükkanı kaptmak istedim bu durumda ne olur? Bilgilendirme için şimdiden teşekkür ederim.

kosgeb den daha önce hibe alan var mı ? bi kaç sorum olacak.

Ben Ne Yaptım Kendi Kendime

Her insan Allah katında eşittir ister engelli ister engelli adayı, ister kedi ister köpek, ister Koç ister Kurt Tek yapmamız gereken kendi yağımızla kavrulmak Allah ım sana geldim diye bilmek, asla kişi bedeninden korkmadan yaşa Mayıs bilmek
Her engelli o ülkenin özü, sözü, tarihi ve Bu Dünya'nın misafir dir, onları hiçe saymak onları bir eşya gibi görmek onları.bir sinek gibi görmek, hiç bir kitapsızın kitabı değil dir, Her engelli özgür ve bağımsızdır ve herşeyden çok Allah ın varlığını birliğini bilir yalan dolan çok ucuz oyunlara gelmez, Vergiye muhtaç olan bir Devlet Engellisinede muhtaçtır,
Hırsızlar cirit atıyor ne güzel şehrinde ya yanımda yoksan Allah ım Ya Rab bim

Ben bu ay başvurumu yapacağım. konuyla ilgili gelişmeleri buradan yazarım.

Kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere 36 bin lira hibe yapan Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), destek miktarını 50 bin liraya yükseltti.

İŞKUR'a kayıtlı, 18 yaşından büyük, eski hükümlü veya en az yüzde 40 engelli olma şartlarının arandığı hibe programı için hazırlanan projeler, kamu ve sosyal tarafların temsilcilerinden oluşan komisyonca değerlendirilecek.

En önemli 2 husustan biri 18 yaş ve üzeri olmanız gerekir. Aynı şekilde emekli olmamak gerekir. Emekli maaşı alanlar Kosgeb desteklerinden kendi adlarına yararlanamazlar.

Siz işinizi kurun, masraflarınızı yapın yaptığınız masrafları faturalandırarak Kosgeb'e bunlar benim kurduğum işim için yaptığım masraflar diyerek geri ödeme alacaksınız. Arkadaşlar ben bunun 70 saatliğine gittim ayrıntıları çok ilk önce yapabileceğiniz bir iş ve genelde makine vesaire alırken destek alabilirsiniz yoksa düz iş yeri açayım derseniz çok zor kolay olsaydı inanın milyonlarca kişi buradan yaralanırdı.Yinede şansınızı denemekte yarar var.Hayırlısı olsun girenlere

Beyler merhaba ben kosgeb girişimcilik eğitimlerine katıldım ve iş yerimi açtım başvurumu yaptım. Bize eğitim veren kurs hocamız danışmanlara bir kuruş para vermeden kendi iş planı dosyamızı hazırlayabilmemiz için bize www.isplaniornekleri.com adresini tavsiye etti hepimiz bu örnek iş planlarından yararlandık sizede tavsiye ederim , danışmanlara proje hazırlatmak için 3-5 bin tl ödemek akıl işi değil.

hiç olmamasından iyidir tabi ki ancak konuya derinlemesine bakarsanız göstermelik bir proje verilen destekler ile hangi işi kurabilirsiniz?rakamlar çok komik sağlam bireylere hatta düzenini kurmuş devasa firmalara yapılan desteklerin yanında bu rakamlar çerez parası kalır hiç bir şey yapılmamasındansa buda bir adımdır ama bu seçim çalışmasından öteye geçmez gerçekçi olun rakamlar çok çok çokkkk az

hocaoglu21

merhaba ..

ruhsat şartı var yapacağınız iş ile ilgili tüm resmi prosedürü tam olarak eksiksiz bir şekilde yerine getirmeniz gerekiyor aksi durumda haklarınızı alamayabilirsiniz .

Üst Alt