Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Keşke emekli olmasaydım diyen var mı?

@Descartes, Evlilik arzusu isteği varsa bir şekilde muhakkak evlenin hocam.
İnsan ağır hasta olup hastane köşesine düşünce daha iyi anlıyor bir eşim yok bir çocuğum yok diyor. Çekirdek aile önemli gerisi yalan dünyanın yalanı...

@s!gMa!, Size DM yazacaktım da kapatmışsınız. Sizin yaş kaç ? Evlilik isteği var ama tek başına yetmiyor. Tedavime anlayış gösterecek münasip bir eş adayının karşıma çıkması lazım. Hepimiz adına aynı şeyi temenni ediyorum. Hastane köşelerine ben de çok düştüm. Onun psikolojisini iyi bilirim. 43 yaşındayım ama illa ki evleneyim derdinde değilim. Kısmetimizde varsa olur.

Son düzenleme:
Arkadaşlar

65 yaşından sonra devlet memurunun çalışması devlet memurları kanununa göre yasak. 65 yaşından sonra isteseniz de istemeseniz de emeklilik psikolojisine gireceksiniz. O zaman ne yapacaksınız ?

65 yaşına daha çok var demeyin. Zaman su gibi akıp gidiyor. Yıllar çabuk geçiyor. Emekli olduktan sonra zamanı nasıl geçireceksiniz ?

Son düzenleme:
@GuemuesBurak,

burada arkadaş o şekilde memur olanları değil, ülkenin memur ülkesine dönüşmesine dikkat çekmiş. Hiper enflasyon onlar için vız geldiğinden dolayı asgari ücretlinin serzenişine hadsizce "şükr et" veya "hak et" diye karşılık verebiliyorlar.

Verilen cevapları okuyunca öyle bir tiksindim ki anlatamam. Mesele bireysel kıskançlık değil; sistemsel bir dengesizlik. İmtiyazlı kesim refleksi dizelemişler.
Buram buram imtiyaz kokuyor

Şöyle bir durum var; Kamuda çalışanların hakları düzenlenirken ülke Norveçmiş gibi hareket edilmiş; kamu personeli (işçi, sözleşmeli dahil, hatta hakları memurdan daha iyi olabiliyor) özel sektörden daha imtiyazlı olmalı ki ülkenin zeki ve çalışkan insanları memur olmayı tercih etsin ve böylece devlet nitelikli, donanımlı ve güvenilir kişileri personel olarak istihdam etme şansına sahip olsun... Gayet mantıklı ama bence Norveç olmadığımız için itirazlar var;

Öncelikle kamuda artık sınavsız alım olan şehit yakını ve yetim kadrosu var. Sözleşmeli personel kadrosu var. Sınavla da olsa KPSS kadar zor olmayan engelli kadrosu alımı var. İnsanların memurlara bakış açısı değişmiş. Lisans bitiren birçok insan yukarıda saydığım memurları gördüğünde onların "memur olmayı hakketmediğini" düşünüyor. Yani neredeyse "böyle memur mu olur" demeye getiriyorlar ama diyemiyorlar da... Kıçım incindi, psikolojim negatif, soğuk aldım gibi nedenlerle rapor almalar... Geç uyudum geç kaldım, Ahmet merhaba dedi onu özledim erken çıkayım gibi sebeplerle (elbette müdürden izin alırken başka yalanlar uydurur) insanlar memurların doğru dürüst işe gitmediğini, çok imtiyazlı yaşadıklarını düşünmeye başladı bence.

Öte yandan kendi haline bakıyor; sabah akşam sümürüldüğü özel sektördeki işini bile zor bulabildi. Birçok hakkı verilmiyor, patronun saçma sapan psikolojisini çekiyor. Karşılığında aldığı maaş en düşük memurun aldığı maaşın yarısı kadar... Gerçekten işi varken bile gidemiyor, ailesine zaman ayıramıyor, karşılığında yine aç kalıyor. Hep ucuz gıdayla yaşamak zorunda, ailece bir yere gitmeyi bırak, evde bile kalamıyor yeteri kadar.

Norveç değiliz derken kastım özel sektördür. Oradaki adam sümürülüyor, hakları gasp ediliyor. Memurların durumu olması gerektiği gibidir "sadece sudan sebeplerle gelmeyen, rapor alan, geç veya erken çıkan" memurlara çözüm bulunmalı. Asgari ücret alan birine "şükret" diyen memur cidden ayıp ediyor. Doğrusu herkesin insanca yaşayabildiği bir düzenin kurulmasıdır. Önce bunun nasıl mümkün olduğunu öğrenmek lazım ki arz talep meydana gelsin.

İşte insanımız da Norveçli değil... Çözümü bilmiyor, "benim yok, Ali'nin niye var?" diye sitem ediyor genelde. Ve bunlar Lisans mezunu olanlar, yani sözde okumuş ve çözümü biliyor olması gereken insanlar. Bir şey bildikleri yok, okumayan Ayşe, Fatma annelerimiz gibi sadece kıskançlık duyuyorlar.

@Tenê, evet mesela haberlerde denk gelmişti hiç unutmam. Saatlik izinlerini mazeret izini olarak değiştirip izin günlerini uzatanlar var.

Hem çalışmayı bu kadar çok isteyip hem de çok izin kullanmak da ne bileyim ... :unsure:

56.88 KPSS puanıyla mülakatta 83.4 puan alıp kpss 74+ puanlıları geçen mi zeki ve çalışkan?

Usulüne uygun lobileşme mi zeki ve çalışkanlık?

Bunun gibi milyonlarca olay varken mülakat sistemi kaldırılmadan, kimse zeki ve çalışkan olduğunu idda etmesin
bir de şey diyecekler "e-kpss de mülakat yok ki eği eği"

Kontenjanın azlığı mı belirleyecek zeki ve çalışkan olmamızı ?

Son düzenleme:
@BayKukla, O şahsa verilen cevaplarla imtiyazlı kesim refleksi mi dizelemişler ?Buram buram imtiyaz mı kokuyor ?Asıl o şahsın memurlarla ilgili yaptığı yorumda buram buram kıskançlık kokuyor kimse herkesi hele ki bir meslek grubunu aynı kefeye koyup siz şöylesiniz böylesiniz diyemez buna sende dahil memur olsanız siz ne yazardınız?Nasıl karşılık verirdiniz evet öyleyiz mi derdiniz ?

@sokr@t, çürük sistemde neyin kıskançlığı olacak yav. mülakat için bi dayıyı yalarız girdikten sonra dairede iş birikince antin kuntin sebeple izne çıkar iş yükünü kalan yeni yetmelere bindiririz.halk 6 vezne görür ama 2 si aktiftir vs. Bunları yapması çok kolay.

Karşılık verme konusuna gelince burada kimseye bir diğerine nasıl cevap vereceğini kimse öğretemez tabi, ama cevap verilen yazılara baktığımda direkt kıskançlıkla saldırılmış, Kimse de demiyor ki "sistem böyle biz ne yapalım" :poop:

@BayKukla, saldıran sizsiniz asıl kıskançlıkla evet kimse diğerine nasıl cevap vereceğini öğretemezmiş sende bize mesleğimizi nasıl yapacağımızı öğretemezsin sistem şöyleymiş sistem böyleymiş boşversene sen sanki özel sektörde sistem çok adil çok mükemmel !!
Sistem kötü sistem bozuk şu bu deyip belli bir meslek grubuna işini düzgün yapanlara saldıramazsın memur yapsalar havada kaparsın !

@sokr@t, hala belli meslek grubuna saldırdığım konusunda ısrarcısın. Üstüne bana da kıskançsın dedin :D
Çoğunluğa uyuyoruz yani devam (y)

@BayKukla, sen uyarsın çoğunluğa bana laf cambazlığı yapma ha o tarafın çoğunluğu ha bu tarafın çoğunluğu anladın sen onu .(y)

Merhaba Stadü 4/a Eyt şartlarını karşılıyordum 2 firmada problem çıktı hizmet eklenmedi davalar uzun sürüyor
O dönem Askerlik borçlanmamı Ödedim Vergi indirimi ile Emekli oldum istenilen EYT pirim gününe yakın bir durumda
Rahatsızlık kronik Süreğen emekli olduktan sonra Hiç bırkalamadım Uğraşmadım
Ben bekarım : Ex aşkımdan Bu yıl askere gidicek Ünv 1 evladım bulunmakta ( Bir daha evlenirmiyim asla)
Rahatsızlığımdan önce Evlilik sürecim & Ayrılık Sürecim
Günümüz de Emeklilik nedir Garip durumların Başlangıcı diyebilirim şu anda sadece
İyi forumlar

Merhaba Stadü 4/a Eyt şartlarını karşılıyordum 2 firmada problem çıktı hizmet eklenmedi davalar uzun sürüyor
O dönem Askerlik borçlanmamı Ödedim Vergi indirimi ile Emekli oldum istenilen EYT pirim gününe yakın bir durumda
Rahatsızlık kronik Süreğen emekli olduktan sonra Hiç bırkalamadım Uğraşmadım
Ben bekarım : Ex aşkımdan Bu yıl askere gidicek Ünv 1 evladım bulunmakta ( Bir daha evlenirmiyim asla)
Rahatsızlığımdan önce Evlilik sürecim & Ayrılık Sürecim
Günümüz de Emeklilik nedir Garip durumların Başlangıcı diyebilirim şu anda sadece
İyi forumlar
Bende 30 yaşında evlendim 35 yaşında boşandım kesinlikle düşünmüyorum evlenmeyi tekrardan yanlızlık la mutluyum keyif alıyorum hayattan

Üst Alt