Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kilo vermeye çalışanlar kimler?

Samarra

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
127
Birbirimize moral olsak, desteklesek süper olur.

Ben 5 gündür su alımını artırdım, tatlı olarak sadece dondurma yiyorum. Arada bir de meyveli yoğurt yedim. :( Sebzeye çok fazla ağırlık vermeye başladım. Birkaç kez ton balığı ve az porsiyon tavuk yedim. Tavuk, ton balığı ve dondurmayı tamamen keseceğim. Bugün savsaklayacağımı hissettim fakat su içmeye devam ettim ve az da olsa (15 dakika) yürüyüş yaptım. Akşam yine yürüyüş yapacağım. İlacı yemekle birlikte almak zorundayım, sebze yemeği pişireceğim.

Bu şekilde günü bitireceğim. Ödem atmış hissediyorum, bir hafiflik var fakat bu sefer tartılmayacağım. Kıyafetlerden zayıflayıp zayıflamadığımı anlamak istiyorum.
Muhtemelen bu şekilde ilerlemeyecek, bir uzman desteği alacağım çünkü iştahım açık, tatlı krizinin önüne geçemiyorum.

Ayyy ben varımmmmm....günde iki öğün yemeği deniyorum yani biraz zorluyor ama bakalım işe yarar umarım.... şu tatlı krizine çare varsa bana da lazım... tatlısınız duramıyorum....kuru meyveleri denicem tatlı için.... önerileri yazın ya ....4 kilo vermem lazım.... kondisyon bisikleti var onu da kullanıyorum....okadar bende

Tavuktan, balıktan kilo alınmaz ve protein ile yağ alınmazsa kas kaybı yaşanır ki kilolu olmak daha iyi.

Tavuk, balık, kırmızı et; fasülye, nohut tarzı güveçler, yoğurt, peynir, zeytin; sebzeler, yumurta vs ile kilo alınmaz. Hatta yeteri kadar yağ almak için kuru yemiş de rahatlıkla tüketilebilir. Karbonhidrattan fazla diğer besinleri barındırırlar.

Şeker, ekmek, pirinç, tatlı (özellikle sıvı tatlılar) ve donmuş gıdalar kilo yapar. Parasal sorun yoksa güzel bir diyet çıkarılabilir, valla aksi halde insan nefsine yenik düşüyor. Yaw şekerli bir şey nasıl yenilmez, gel de yeme. 100 kiloyu geçtim...

antipsikotik ve anti depresanlara başlamadan önce tığ gibiydim vücudumda yumuşak yer yoktu, basketbol oynuyordum sonra tuhaflıklar başladı ve sonrası malum ilaçlar ve bende inanılmaz iştah artışı oldu baklavaya ve lokmaya karşı çok zayıfım bazen yarım kilo baklavayı akşam bir oturuşta bitiriyorum.
bir dönem herbeliffe idi sanırım onu kullandım 140 kilodan 100 kiloya düştüm . 100 kg tam benim kilom vucuduma tam oturuyor şu 1 sene de gene saldım 115 kilo oldum 15 kilo vermem lazım ama özellikle akşamları deli dana misali mutfakta cirit atıyorum ne yesem diye ,bunu kesecem ama bu yaz akşamları bol nar ekşili salataya abanacam sabah sağlam yicem akşam üzeri de hafif protein ağırlıklı yicem bakalım sonbahara girerken istediğim olacak mı.
bu konu bunu başarıp başaramadığımızın paylaşılacağı yer olsun hafta hafta veya ay ay rapor verelim birbirimize :)
belki gaza geliriz

Son düzenleme:
Sadece yürüyorum uzun ince bi yoldayım

Bunu kullanırken yemek yenmiyor mu? Birde zararını gördünüz mü ya...sonradan sorunlar oluştu mu?

@sevals,

gene yemek yiyorsunuz hocam. sabah aç karnına herbelife içiyordum mama gibi. 1 haşlanmış yumurta kibrit kutusu kadar peynir. öğlen de mama içiyordum gene az miktar yemek akşamda öyle. ama tabi başınızda biri olmalı benim eşim gestapo polisi gibi başımda bekliyordu mutfak yasaktı evde uğunuyordum açlıktan ama sıkı diyete soktu. herbelife tokta tutuyor ama yanlışım yoksa 10 yıldır piyasadalar şuana kadar bundan dolayı sıkıntı yaşayan duymadım annem de bir dönem kullandı çok zayıflamıştı.annem bunların etkinliklerine ,zoom toplantılarına katılıyordu bana da tavsiye eden annem olmuştu.

Hayatından önce şekeri çıkar. Şeker kanseri tetikler ve evinde asla şeker olmasın. Ton balığı asla tüketme metal ve ağır çinkoya maruz kalırsın. Akdeniz tarzı zeytinyağ ve soğuk meze ile beslen ve asla tavuk tüketme özellikle yazın tavuk yemeyin.

Bunu bı araştırıp deneyeyim bende ya.... gitmiyor kilo yapıştı resmen...benim şeker düşük oyuzden aç kalamiyorum yemek yeniyorsa iyiymiş bu...

Günde iki öğün beslenin ve organik ürünleri tercih edin. Sosis, salam, tavuk yemeyin ve şekerden uzak durun. 100kg 85kg düştüm.

@sevals,

aynen yemek var ama rejim yapar gibi az az . zaten o tozu sütle karıştırıp içiyordum o tutuyordu beni.
birde çayları vardı o sınırsızdı karnınız acıkır aburcubur istersen direk çay iç derdi ben günde 6 7 bardak onun çayından içerdim 40 kilo verdim

@sevals,

Kadınlar böyle işte 4 kilo bile onları rahatsız ediyor 🙂
Keşke sadece 4 kilo fazlam olsa 😅

Herkese kolaylıklar diliyorum bu yolda 😉

Yılbaşından beri kilo vermek aklıma geliyor ama uyguluyamıyorum :)

Baya baya 108,5 tan 74 kiloya düşmüştüm. Diyetisyene 3 ay gitmiş sonra bırakıp, öğrendiklerimi uygulamıştım. Ancak bir atak geçirdim sonrasında yemek yemeden uyuyamadım ki uyku bipolar için çok önemli. Eski kiloma döndüm.

Herkes benim gibi geçmişte kilo vermiş başarılı biçimde. Peki, neden sürdürülebilir değil bu diyetler, spor?
Nerede hata yapıyoruz?

Kilomdan memnunum sadece biraz göbeğim var o gitmeli

@sevals,

Mümkünse meyveleri taze tüketin kuru halinde şeker oranı çok artıyor.

Bunun dışında ben de merakla takip edeceğim özellikle gece yemek krizlerinin önüne nasıl geçeceğiz tavsiyeleri bekliyorum.

Pilavı yediren karabiber
Kuruyu yediren turşudur.
Turşunun olduğu her şey leziz olur.😁

@sevals,

Ödem olabilir.Bira vesaire etki ediyor.Hem spor yapıp hem ödemi olan insanlar var.Ödem olmasına rağmen düşürmeye çalışıyorlar.Elli yaşında spor yapıp sağlam resmi olanlar var.Ona özenenler kombini kullanıyor ama dil olmayınca modasını yakalayamıyorlar.Elimden gelse yaz ayında insanlara yardımcı olacağım ama genetik sıkıntılar var.Her şey ekonomik saçta yaptırsan para.

Selamlar. Şu an kilo vermenin tam mevsimi bence 😊

Benim normal kilom 70-75 arası. Kullanılan ilaçlarla bu 93 ü gördü. İlaç değişikliğine gittik doktorumla. İştahta azalma var, havanın güzelliği ile bu durum daha da güzelleşir diye düşünüyorum.

Yakında marketten aldığım ufak tefek abur cuburları keseceğim. Bunun yerine mevsim meyveleri tatlı ihtiyacınızı giderebilir. Ben öyle yapacağım.
Su alımımı artırmam gerekiyor ama mide bulantısı var (ledason ilacına yeni başladım sayılır)

Henüz bahardayız bunun yazı var. Bence fazla kilosu olanlar bu ayları değerlendirirse sonuca varabiliriz. Zamanlama güzel.

ben ilaclardan sonra göbeğim şişti yürürken önde gidiyor

Ben kiloya değil de bel ölçüsüne bakıyorum. Şu an maalesef bel çevrem 110 cm. Aslında bu seneye kadar bel çevremi ben çok iyi kontrol edebiliyordum. Ekseri 100-103 arası olurdu. Fakat artık yaşla beraber metabolizma yavaşlamış gibi görünüyor. Hatta şu örneği vereyim. Bir arkadaş 78 kilo geldi. Ben 95 kiloyum. Ama görseniz adamın göbeği benden 10 cm daha kalın. Farkı ortaya çıkaran kaslar. O yüzden bence kilo çoğu zaman şaşırtıyor...
Ben 15 yaşından geri ağırlık çalışıyorum. Tavsiye ederim...

Bir de ödem için şunu önereyim. Annem günde 1 bardak biberiye çayı içiyor ve vücudundaki ödemi attığını söylüyor. Bu da aklınızda bulunsun...

@gannicus,

Yağı kasa çevirmek lazım yoksa patates olursun. Haftanın 3 günü spor yapıyorum ve 110kg olan halimden eser kalmadı gibi 85kg kadar düştüm. Fit olmak lazım yaş ne olursa olsun. En kötü bisiklet ya da günde iki saat yürümek bile insana çok iyi gelir. Aslında yaz ve kış yüzmek lazım fıtıktan eser kalmaz.

@Reborn,

Ben 10 bın en az adım atıyorum 76 kiloyum malasef😔 diyet yapmıyorum az yemek ve tatlı şeker i çıkartarak ideal kilom a gelcem

@Reborn,

Yağ kasa dönüşmez. Kalori açığı oluşursa Yağ azalır. Kas için protein lazım. Ayrıca protein alırsan kas da yaparsın. Almazsan O da olmaz. Patates de olmazsın bu arada. Olduğu kadar yaparsın. İlle brad pitt vücuduna sahip olacaksın diye bir şey yok. Ha olsa O da iyi olur da...
Sen yiyeceklerine dokunmadan sadece sporla zayıflıyor isen metabolizman hızlıdır. 20 yaşında iken ben de öyleydim...

@gannicus,
Yağ spor ile yakılır. Protein ağırlıklı kışın beslendim çünkü sebze ve meyveler maalesef tarım ilaçları ile dolu aslında akdeniz mutfağı iyi yazın soguk meze yesek bile yeter. Ben 6 ay gibi süre içinde 111kg çıktım. 3 ay içinde 25kg verdim. Metabolizmam sağlam çabuk kilo alıp vermek iyi değil dengeyi kaçırdık. Parmağım kesilse 3 gün içinde iyileşir.

Hey gidi hey. Kas hastalığına yakalanmadan önce ergenliğiydi gençliğiydi üniversite yıllarıydı falan hep tığ gibiydim. Günde dört beş öğün sağlıklı sağlıksız farketmez canım ne isterse yerdim yine de kilo almazdım. Millet nasıl başarıyorsun derdi. Cevabı basitti aslında: hareketli hayat ve spor. Çocukluğumda sokaktan eve girmezdim. Gençlik dönemlerimde yıllarca basketbol oynadım. Askerden geldikten sonra bile spordan vazgeçmedim. Sabahın köründe kalkar ormana yürüyüşe ya da koşuya giderdim. Spordan dönüşü neredeyse bir ekmek bitiriyordum kahvaltıda. Kilo falan almıyordum. Hareketli hayatı çok severdim. Herkes 3-5 duraklık mesafelere otobüs beklerken ben o mesafeyi yürümeyi tercih ederdim. Yani vücudu yeteri kadar yorup meşgul ederseniz diyetle falan uğraşmazsınız ya da diyet değil de saglıklı beslenme yeterli olur. Önemli olan yediğinizi gün içerisinde yakmayı başarmak. Akşam yattığınızda yorgunluğu hissedip hafif kas sızlamaları yaşamak lazım.

Tabi yine bu hareketli yaşamı tercih etmek için de sağlık şart. Kas hastalığına yakalandıktan sonra önce spordan mahrum kaldım, yıllar içinde de hareketten kaçar oldum. E beslenme alışkanlıklarımı da değiştiremeyince sonuç 120 kiloyum... He ben takmıyorum zaten hayatım kaymış, emaneten nefes alıyorum. Tedavi şansım yok ve rahatsızlığım ilerleyici bir rahatsızlık. Bu saatten sonra zayıflamışım şişmanlamışım zerre umrumda değil. Canım ne isterse maddi imkanım ölçüsünde yiyorum içiyorum. Varsın malum tarih öne çekilsin, memnuniyet duyarım.

Çok uzattım. Kısaca fiziksel bir engeliniz yok ise bugünlerinizi iyi değerlendirin ve spora yoğunlaşın. Diyet istiyorsanız yine yapın ama asıl vazifeniz vücudunuzu çalıştırmak ve bolca kalori yakmaya çalışmak olsun. Gece yorulmamış bir vücutla girmeyin yatağa. Hiçbir spor yapamıyorsanız bile en azından her gün çıkın bol bol yürüyüp ter atın. Ormana gidin doğa yürüyüşü yapın. Zaten hızla kilo verdiğinizi göreceksiniz.

@Ben_Claudius, kilo verdiğiniz için sizi kutlarım ama dünyada hiç bir supplement kilo verdirmez. Kilo vermek için kalori açığı oluşturmak gerekir. Buda diyet ve sporla olur. Benim yengemde bir markanın çayını kullanarak zayıfladığını iddia ediyordu. Sabah öğle akşam o çaydan içiyordu. Yediklerinede dikkat ediyordu ama onu zayıflatan şeyin o çay olduğuna inanmıştı. Böyle birşey olsa dünyada obezite diye birşey kalmaz. Bizim insanımız cahil biraz. Hiç bilimsel araştırma yapmıyorlar. Zayıflatan çay, zayıflatan gıda takviyesi karışımı, altın çilek😁 Bir sürü şey sayarım. Ama inatla alıyorlar.

Son düzenleme:
akşam 5'ten sonra yemeyerek ben 5-6 kilo verdim şimdi 3 kilo fazlam var. akşam yemekleri çok kilo aldırıyor.

Üst Alt