Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Koklear İmplant kullananlar veya kullanmayı planlayanlar..?

evet öyledir.sabırlı olmak gerekiyor.doktorlara her zaman inanmalısınız.tek çare kapımız her zaman onlardır.ben belki çok değişiktim.cihazı kulağıma takıldığı ilk anda çok iyi duydum.kalıcı ayarlar yapıldığında daha net oldu.zamanla daha iyi duymaya başladım.ama normal işitme cihazlarından çok farklı net ve berrak duyuyorum şimdi.işitme cihazları daha mekanik ve robotumsu ses iletiyor.ayrıca anlamak çok zorlaşıyor.
ben cochlear firmasından nucleus fredoom kullanıyorum.sanırım yeni bir modeli çıkmış piyasaya yalnız türkiyeye henüz gelmedi.geldiğinde uygun olursa dış işlemciyi değiştireceğim.

ayy bende nucleus freedom kullanıyorum yenı modelimi çıkmış nasılmış nette felan dökuman varmı nerden duydun :)

biraz araştırma ve takip gerekiyor. :)net sayfası ve nucleus 5 yazıp google da ararsan görebilirsin ::)

öder sanırım ama bence gerek olmaz.çünkü sadece firma değişim yapacak.bi şekilde hesabı kapatırlar.
zaten süre içerisinde cihaz zarar görmese dahi değiştirilmesi gerekiyor.değiştirme sanırı kaç yıl onu bilemiyorum.

tanıstıgım koklearlı kişiler arasında cok iyi duyanlar da var, cok kotu duyanlar da . bir kişiye bakıp da "oha fln oldum, mukemmel!! ben de boyle duyucam hemen ameliyat olmalıyım" denmemeli. di mi ama ?

MügeNK;

evet herkes istanbullu diil mugecimkoklear oimplant derneginden bahsetmissiniz sunum yapan birine cevap vermezsem kendimi iyi hissetmicem:) o dernek toplantisinin ankarada yapilanina bende katilmistim koklear implantim varken
oyle birlik beraberlik samimiyet havasinda duyup anlamadigim icin orda sunum yapan kucuk kizin ne soyledigini anlamadigim icin burukta olsam dernek baskani mustafa koyuncunun herkesle samimice ilgi ile basarili bir toplanti sergiledigini gormustum
hatta ordan donerken mimar bir bey beni evime birakmisti arabasiyle:)
iste o dernek baskanin koklear ameliyatini yapan doktor yapti benim ameliyatimida aanadolu universitesi hastanesinde doktorum bekir bey ve yardimcisi erdal bey o kadar ihtimam gosterdilerki hastanedeki hemsirelerin o sefkatli bakimlarini bashemsirenin ozel ilgisini unutamam
bu kadar ihtimama ragmen iste sonuc
o zaman bizim koklearin markasina biz karar vermezdik
benimki medeldi sizin nucleuslara daha ozenmistim ben ama

benim dengesizlik sorunum kokleari aldirdiktan sonra oldu
kokleari taktirdikta ameliyatim olduktan sonra ihtimam adina doktorum hastanede gozlem altinda yatirmisti epey o zaman bile cok saglikliydim sanki tatile gelmis havalarindaydim duyacagim ya

Evet bahsettiğiniz Nucleus'un son modeli Türkiye'ye geldi ve uygulamasına başlandı. Önceki implant cihazınıza tam 10 sene olmuşsa yenisi ile değiştirebiliyorsunuz. Tabi bunun için bir dizi işlem ve evrak işi var. Sonrasında onayınız çıkarsa cihazınızı alıyorsunuz ve bunu yine devlet karşılıyor. Elbette yeni implant cihazınızın mevcut iç parça ile uyumlu olması şart. Uyumluluğu olsa da yeni implant cihazınıza da yine bir uyum süreci söz konusu.

Ankara hacettepe üniversitesi Prof dr sarp saraç yaptı sağolsun ilk ayarda bile telefon konuşmalarını anladım...

vavvv shukufe bu nasıl bir gayrettir yahu bu kadar insana akıl karışıklığı yaptırıyon Tebrikelr yani:D

ben iyi niyetle kendim cok cektigimden koklearin ne getirdigini yaziyorum
istersen herseye arkani donup koklear iyii diyebilirsin aklini karistiran ne razcall

shukıfe insanlar kendi yaşamlarındaki sıkıntıyı genele paylaşmayı isterler haklılar ama unutmaki sende sorun yaratan bir alet başkasınd a mutluluk yapıyor bu yüzden biraz daha skaınca olursan yaptırmak isteyenleri ürkütmemek adına iyi olur.

derdimi dokmek degil gayem gorduklerimi yasadiklarimi bildiklerimi paylasiyorum kardesim:)
ister koklear taktirirsin ister okursun ister es gecersin bi paylasim formunda bende insanlara katkim olsun diyorum

analdım yol göstermek iyidir skufe ama unutma herkesin bir tercihi vardır ve bu tercihle ilgili endişeler taşımak istemezler derdini analtırken kullandığın dilin daha ince olmasına dikkat edersen diğer arkadaşalrımızın endişelerini zıplatmamaış olurusn.

istiyorsan kokleari benimi dinlemek zorundasin kardesim simdimi gozune batiyor benimyazdiklarim
her korkan birinimi suclar ister oku ister okuma ister begen ister begenme her yasayan yasadigini yaziyor sana begendirmek icin yazmadim kadesim:Dokumayabilisin

başlık aslında sole olmalıymıs hani "Koklear İmplant kullananlar, kullanmıs olanlar veya kullanmayı planlayanlar..?".

Merhaba Benim adım CANDAŞ

Ben 2003 yılında koklear implant ameliyatı oldum ve ESPRIT 3G kullanmaya başladım ve şuan 2008 yılında nucleus fredoom kullanıyorum. Size koklear ımplant kullanmanızı tavsiye ederim.
Bana yararlı olanları aşağıya yazıyorum:

- Telefon görüşmesi yapabiliyorum
- Uzaktan seslendiklerini anlayabiliyorum
- Kalabalık ortamlarda konuştuklarını anlayabiliyorum
- Müzik dinleyebiliyorum ve ne söylediklerini anlayabiliyorum
- Sessizce kulağa söylediklerini anlayabiliyorum

Sevgili arkadaşlarım herhangi bir soru konu varsa size yardımcı olabilirim. :confused: Ama sadece İSİTME ENGELLİ ilgili konuları yardımcı olurum.
Adresim: chaja_tytr_58@hotmail.com :eek:

arkadaslar,
bende 1 senedir BAHA (cochlear implant) kullaniyorum, cikarttigim zaman hic bir sey duymuyorum..
eger hic duymuyorsaninz kesinlikle tavsiye ederim. yasam standardinizi yukseltecektir.
ben abd de ameliyat oldum ve 35 bin dolar istemislerdi. sigortam olmadigindan, yuzde 50 indirimli yaptilar..

Arkadaşlar benim odyogram bu
msgcvp.jpg

Ben implant kriterlerini karşılıyor muyum sizce ? Konuşmayı anlamayı %28 olarak ölçtüler.

kulaklarına yazık edersin.. sol 80 sag 85 db sanırım. %28 anlama eşigi olana yaparlar ama kaybınız implant olmak için baya az. baska bi cihaz denesen olmaz mı ?

İmplant düşünmüyorum zaten al bunu . Sadece kriter açısından sormuştum. Cihazdan memnun sayılırım. Benim için koklear implant rus ruleti oynamak gibi. Çünkü implant , işitme cihazı kadar fayda sağlar mı belli olmaz. Bazıları çok faydalanıyor implanttan ancak burada garanti yok. Kaybım sol 88 sağ 90 olarak yazılı odyogramda.

ilk 4 frekansı toplyaıp 4 e boldugumde cıkan sonucları yazdım. tabii odyometristin daha iyi bilir. koklear implantla %28 den cok daha fazlasını anlayabilirsin belki ama aynı seviyelere işitme cihazıyla da gelebilecegini dusunuyorum. mesela tel. da cok rahat konusabilirsin gibime geliyor. yanlıs odyometrist ya da cihaz tercihi yapmıs olabilir misin ?

Bilmiyorum. Yeni cihaz için eylül ayını beklemem gerekiyor. Şu an için fazla bir sorun yok. %28 i zaten cihazsız ölçtüler. Cihazla daha fazladır sanırım. İmplant falan düşünmüyorum zaten.

bildigim kadarıyla cihazla anlama eşigine bakılıyor(implant kriterleri için) ki cihazla %50 den cok daha fazla bir sonuc cıkar.

Şu ameliyat fikrine bir alışamadım gitti.Yapsan bir dert yapmasan bir dert.Yaptıran arkadaşalr ne durumdasınız ses verin bakalım.

Saolun arkadaşalr.Sanırım siz ikiniz memnunsunuz.Müge senin çok iyi durumdayım demene örnek verebilirmisin?

Ledzeppelin;
Evet çok iyi durumdayım. 1999 yılının aralık ayında ameliyat oldum. O günden bu yana çok rahat duyuyorum. 2008 de freedom a geçtim. Freedom a geçmemle beraber telefonla konuşmalarımda daha rahat olmaya başladı. Yalnız şunu belirtmek istiyorum ben 8 yaşındayken kaybettim duyma yeteneğimi. O yaşıma kadar konuşmayı okumayı yazmayı herşeyi öğrenmiştim. Birden kaybetmek çok kötü oldu. Ama cihaz takılınca aldığım eğitimler kontroller sayesinde 1 sene gibi kısa zamanda toparladım kendimi. O zamandan sonrada Allaha şükür hiç sorun çıkmadı. Eğitimime ve iş hayatıma çok rahat devam ettim. Ve etmekteyim.. Söyleyebileceklerm bu kadar değil özelden veya burdan sormak istediğin her soruya cevap verebilirim.

Yalnız şunu belirtmek istiyorum buradan bazı arkadaşlarımız ne yazık ki memnun değil ve benim çok abarttığımı düşünüyor olabilirler. Şunu bilmelerini istiyorum ben doğuştan sağır değildim. Bütün sesleri, konuşmaları, heceleri, okumayı herşeyi öğrenmiştim. Özellikle de konuşmayı. Ve hem özel hem kendi doktorlarımdan çok eğitim ve destek aldım. Eğer böyle olmasaydı bende memnun olmayabilirdim.

Üst Alt