Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mahkeme kararı ile kısıtlı olmanın getirdiği dezavantajlar nelerdir?

Ben mahkeme tarafından kısıtlıyım sadece seçimlerde OY kullanamıyorum başkada bir kısıtlamam yok

Hangi sebeple mahkeme açılmış kısıtlanmanız için ??? , rapor !? , kararda ne yazıyor yazabilirmisiniz !?. Jackar 75.

Tuna tuna

inanın cok zaman gectı hastane nın verdıgı raporu zaten bız gormuyoruz dırek mahekeme ye yollanıyor karar da ıse ne yazdıgını inanın hatırlamıyorum

Kısıtlanacak kişinin MAHKEMEDEN alacağı(kısıtlılık) raporu ENGELLİ RAPORU OLARAK KULLANABİLİRMİYİZ?
(BU RAPORLAR NASIL OLUYOR, ORAN YAZIYORMU)

Bu konuda ayrıntılı bilgiye sahip olan var mı?

ayDÜNYAvazo
Hayır, mahkeme sevkiyle verilen kısıtlılık değerlendirmesi içeren rapor engelli sağlık kurulu raporu yerine geçmez.

Ufukalp

Bu tür raporlar nasıl oluyor, heyetten çıktığı zaman bu raporu kağıt üzerinde biz görebiliyormuyuz? YOKSA bu raporlar hastanede heyetten çıktıktan sonra direk mahkemeye mi gidiyor? (BU RAPORU MAHKEMEYE BİZ KENDİMİZ TESLİM ETMİYORUZ DEMİ)

Aynen öyle , mahkeme sevkiyle alınan raporları göremiyorsunuz ancak kurulun sevkettiği bölümlerden ( nöroloji gibi) ne yazıldığını okuyabiliyorsunuz , heyete girdikten sonra raporu onlar mahkemeye yolluyorlar.
Fakat şöyle bir durum var ,, mahkeme sonuçlanmadan önce siz , kısıtlandıktan sonra vasiniz , davaya. taraf olduğunu beyan ederek dosyayı inceleyebilir diye biliyorum.

Bu tür raporlar nasıl raporlardır?
Oran yazmazmı?
Psikiyatriden mi heyete gireceğim?
Doktorlar sadece muayene mi ediyorlar?

*şizofreni
*obsesif kompulsif bozukluk
*sınırda mental kapasite

oran yazmaz durum bildirir raporuna benzer sadece açıklama yazar dinlenilmesinde fayda yok tur yazar kısıtlanması gerekir yazar adam yerine koymazlar vasi atandıgında adamı:cool:;);););)

Doktorlar bu esnada yatışda verebilirler mi?

yatış vermez saglık kuruluna gidersiniz elinizdeki belgeler yeterli sizde istiyorsanız vasi atanmasını doktora söylersiniz olumlu sonuç alırsınız

Mahkeme beni eşime vasi atadı. Sadece emekli maaşını çekmeme izin verdi. Emekli maaşının haneye ortak gelir olarak kullanılması da dahil , onun adına bankalardan hiç bir işlem yapma yetkisi vermedi. Onun maaşını hane gelirine dahil edip toki için toplu ödeme yapmak için konut kredisi çekme için yetki almak amacıyla dava açtım. Hakim onun maaşını sadece onun ihtiyaçları için kullanabilirsiniz onun dışında yetki yok dedi. Onun dışında örnek olarak onun adına postane e-devlet şifresi dahi vermiyor.
İlk başta iki yıl olarak verilen vasilik süresi mahkeme tarafından otomatik olarak ikişer yıl uzatılıyor.

@sunayca

Yâni kısıtlının maaşını hanede ortak gelir olarak kullanabilirsiniz "" buradan bunu anlıyorum doğrumudur , yoksa vasi maaşını ortak gelir olarak kullanamaz mı ?.

Bende annemin vasisiyim , geçen gün postahaneye vasilik kararı ile müracaat edip annem adına e-devlet şifresini aldım bilginize

Tuna tuna[FONT=sans-serif] hane gelirine dahil edilip kullanılması için dava açtığımda kalemdeki görevli duruşmaya gelmene gerek yok dedi o yüzden hakimle yüz yüze görüşme olmadı.bundan dolayı bu sorunuza yanıt veremiyorum.
Bu durumda hane gelirine dahil edilmiyorsa '' kişi başı gelir kriteri ''hesap edilirken bu maaş hesaplamaya dahil edilir mi edilmez mi tam bir bilgi sahibi değilim. Bu konuyu burada ki aile ve sosyal hizmetler bakanlığının görevlisi ile görüşmeyi düşünüyorum.
Bu konuyla ilgili bilgisi olandan bilgi vermesini rica ederim .[/FONT]

Bende bisey sorabikir miyim 2007 dayım annemden herşeyi kapsayan vekalet almış (sırf köyde anneannemden kalanları rahatça almak için bence) annem 2012 den beri vesayet altında o vekaletnameyi iptal ettirmem gerekir mi? Yoksa geçersiz mi artik

Üst Alt