Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mahkemeden vasi tayin edilmesi için gerekli evrak ve prosedür..? [Hukuk]

slm arkadaslar benim yüzde 80 engelli raporum var süreklidir calısamaz vasilik için babam adliyede gerekli işlemleri yaptı ancak engelli raporumun orjınalini adliye almıs ertesigün tekrar heyetemi girmem gerekiyor rapor yuzdesi düsermi mahkeme davam var onun için babama vermek istiyorum vasilimi yada vasılikten vazgecersek raporu tekrardan adliyeden geri alabilirmiyiz lütfen cok acil yardımcı olun konu hakkında

Merhaba arkadaşlar Nenemin engelli raporu vardı zihinsel kutucuğu işaretli, vasi kararı çıkardık.Araç için ek karara başvurduk, hastaneye de ötv için tekrar rapor başvurusu yaptık rapor çıktı bu sefer engelli zihinsel kutucuğu işaretlenmemiş Nenem ağır kalp yetmezliği ve görme sıkıntısı var yeni rapor gene%90 nın üzerinde mahkeme ek kararı beklemeden yeni raporla araç alabilirmiyiz

vasilik...

oğlum yüzde 98 engelli ve sürekli raporu var..18 bitecek yakında..vasi kararı çıkartmam gerekirmi.nasıl bir yol izlemem gerekir..rapor yenileme istenirmi..vasi belgesi sürelimi yoksa kısa tarihlimi...

Merhaba, ben de Ankara'da yaşıyorum. Ankara Dışkapı Adliyesi'ne gidip 2. Sulh Hukuk Mahkemesine kimlik fotokopileriniz, dilekçeniz (2. sulh Hukuk Mahkemesi dikkatine, durumunuzu, engelli kişinin neden vasisi olmak istediğinizi genel olarak) ve sağlık raporunuzla başvuruyorsunuz.

Bütün bu belgeleri binaya girince soldaki camlı bölmeye veriyorsunuz onlar yönlendiriyor. Bir dosya aldırıyorlar size 1 TL'ye falan.. Sonra size tebligat geliyor bizim 1-2 ay falan sürmüştü, ardından mahkeme oluyor, mahkemeden 10- 15 gün sonra 4. kattaki 2. Sulh Hukuk Kalemi'nden gidip mahkeme karar kağıdını alıyorsunuz.

Eğer engelli raporunuz yoksa mahkeme bir hastaneye yazı yazarak istiyor raporu ama o çok uzuyor mahkeme isteği üzerine verdikleri rapor, durum bildirir raporu, engelli raporu değil. Yani araç falan almak isterseniz işinizi görmez, sadece mahkemede işe yarar. O yüzdeneğer yoksa önce bir devlet hastanesinden Engelli Raporu alıp onu da dilekçeyle beraber adliyeye vermenizi öneririm. Raporu en hızlı veren hastane Demetevler Onkoloji hastanesi (Abdurrahman Yurtaslan Hastanesi) ve ücretsiz. Diğer yerler ya aylar sonrasına gün veriyor ya da 200 TL.

Bence alabilirsiniz, % 90 üstü olduktan sonra neden dolayı olduğunun önemi yok..

Üst Alt