Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emekli olmak için raporu Ankara'ya gönderdiler. Sonuç ne olur?

Başhekimliğe çıkıp durumu anlatmayı denedin mi? Bir imza için böyle uzun bir süre beklemek işi savsaklamaktan başka bir şey değildir...

Hastanenin hasta haklari bölümüne yazili dilekçede bulunun. Mutlaka size yazili cevap verecekler vede bi daha bu gibi olaylarin dikkati çekecek, tekerrür olmamasini sağliyacaktir.

arkadaşlar hastaneden sonuç gelene kadar malülük için almış oldugum eski raporla vergi indirimine baş vura bilirmiyim yoksa malülük sonucunu beklememmi lazım vergi indiriminden daha çabuk sonuca vara bilirmiyim iki raporun sonucuda ank üst kurulamı gidiyor oraya giderse herhangi bir sorun olurmu bu iş artık beni çok yoruyor hasteneye gidecegim diye korkuyorum piskolojik destek almaya başladım kendi başıma atlatamıyorum gittikcede piskolojik olarak yıpranıyorum haliyle buda benim rahatsızlıgımın artmasına sebep oluyor kusura bakmayım biraz uzun oldu dertlerimi paylaşmak istedim teşekkürler

U-Yok, malulen emeklilik başvurun devam ederken vergi indirim başvuru yapmanın bir anlamı olmaz. Keza Maliye'Nin de SGK'dan daha hızlı çalışmasını beklemek hayal olur.

Bu işler maalesef böyle uzuyor. Dert etme be kardeşim. Sen elinden geleni yap, yasal olarak atman gereken adımları at, iş nasılsa er-geç senin lehine sonuçlanır. Bu tür bürokratik illletlerle hepimiz uğraşıyoruz. Sabır. Üzme sen kendini. Sonu güzel olsun, çekilenler unutulur gider. İyi pazarlar kardeşim...

teşekkürler abi bekleyelim ve ne olacagını görelim başka yapacak birşeyde yok galiba çile çekmek bizim kaderimiz olmuş gelişmelerden haberdar edecegim saygılarımla

arkadaşlar rapor sonuçu geldi fakat gene hastaneye sevk etmişler budaha nekadardaha sürecek bilmiyorum daha nekadar hastanelere sevk yapacaklar ne olumlu nede olumsuz cevap vermiyorlar herseferinde hastane sevki çıkıyor birseneye yakındır sürekli hastane ile sevklerle uğraştırıp duruyorlar bu kadar insanı süllendirmeye hakları varmı hastaneyen nasıl didilip gelindiğinden haberleri yok tabi hem maddi hem manevi nekadar yıpranıldıgını bilmiyorlar onların tuzu kuru tabi oturdukları yerden falanca hastaneye sevk bu hastanın gidecek gücü varmı maddi durumu nasıl gitti yerde kalacak yeri varmı diyen yok ellerinde kaçtane rapor var hepsi aynı şeyleri yazıyor daha bunu uzatmanın alemi varmı oluyorsa oluyorde olmuyorsa olmuyor insanı süllendirmekten zevkmi alıyorsunuz. kusura bakmayın uzattım biraz ama çok muzdaribim teşekkürler

Bence bu kadar çok sevkin insan hakları ihlali olduğunu belirtip, sorumlulular hakkında idari işlem yapılması için Başbakanlık'a yazmalısın: BİMER

arkadaşlar benim malülen emeklilik için rapor işi halen devam ediyor sonuçlanmadı
ben bu arada vergi indirimi için müracat ettim. ordan %40 ve üzeri rapor gelirse emekli olabilir miyim
işe giriş 1994'dün 11. ayı

bir de bu raporla yurt dışından araç getirebilir miyim
benim rahatsızlanmadan önce " e " sınıfı ehliyetim vardı. yoksa yeniden mi ehliyet almam lazım?

yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Eğer %40 ve üzeri raporla 3. dereceden vergi indirim hakkı elde ederseniz, ona istinaden 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün primle emekli olabilirsiniz.

Not: Kasım 2004'te tam primle sigortalı olduğunuzu, 18 yaşını tamamlamış olduğunuzu, staj mahiyetinde sigortalı olmadığınızı varsayarak yazdım yukarıdaki bilgiyi

O raporla ehliyetinizi H sınıfına dönüştüremezsiniz. Yeni rapor almanız gerek. Yalnız, hidrosefali olduğu için sürücü olur raporu verilir mi, bilemiyorum.

arkadaşlar vergi indirimi raporumu bugün adım % 45 olarak gelmiş.
işe giriş tarihim 01-11-1994
3856 günüm var.
ben askerligi borçlanıp emeklilige müracaat edebilir miyim yoksa 17 yıl 3920 günümü bekliyecegim.
60 gün eksigimi yatırıp sigortayı bırakıyım mı yoksa 01-11-2011 yılına kadar sigorta yatırsam maaşıma etki eder mi
ve şu anki şartlarda ne kadar maaş baglanır.

teşekkürler.

arkadaşlar biz şu anda ne gibi sosyal yardımlardan yararlana biliyoruz bu raporla herhangi bir yerden faydalana bilirmiyiz.bize ne gibi faydalar sağlar bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim şimdiden çok teşekkürler

İlk işe giriş tarihin askerlikten sonra ise, askerliği borçlanıp sigorta başlangıç tarihini geriye alabilirsin.
Ve eğer sigorta başlangıç tarihin 06 Ağustos 2003 tarihi itibariyle 9 yıldan fazla 12 yıldan az hale gelirse, o zaman emeklilik süren 16 yıl sigortalılık süresi ve 3760 gün prime düşer.

Emeklilik zamanına kadar çalışıp çalışmamak kişisel bir tercih. Emekli maaşında çok ciddiye alınacak bir artış sağlamaz çalışman.

Bu raporun ne faydası olur başka... Mmmm, hiç :)

işe girişim askerlikten önce askere 1996 yılında gittim işe girişim 01-11-1994 buna göre 9 yılın için deyim buna göre 16 yıl 3760 a mı tabiyim yoksa 17 yıl 3920 ye mi tabiyim birde raporu işyerine verdim fakat iş yeri muhasebecisi biz zaten 10 kişiden fazla işci çalıştırdıgımız için indirimli ssk ödüyoruz senin vergi indirimi raporun bize ikinci bir külfet olacak diye işleme koymak istemiyor.buna göre işleme koymazsa ben vergi indirimi şartlarına göre emekli olabilirmiyim.yoksa illede işleme koy diye bastırayımmı.bilgilendirirseniz sevinirim çok teşekkürler

01-11-1994 sigorta başlangıcı olduğuna göre, 06.08.2003 tarihi itibariyle sigortalılık süresi 6 yıldan fazla 9 yıldan az olur, 3. dereceden de vergi indirimi olduğu için, (01-11-1994 +) 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün primle emekli olabileceksiniz

Defterarlık kanalıyla vergi indirim hakkı elde edilmişse, işyeri bunu uygulasın ya da uygulamasın fark etmez, erken emeklilik hakkını elde etmişsiniz sayılır...

İŞveren sizden dolayı zarara girmez. Aksine, çalıştırmak zorunda olmadığı halde sakat statüsünde personel çalıştırdığı için kendi payına sizin için ödediği sigorta priminin yarısını ödemez: Prim Teşviki Genelgesi

çok teşekkür ederim oturan boğa bizleri bilgilendiriyorsunuz allah razı olsun.inşallah bizde emekli olabiliriz o zamana kadar bir kanundaha çıkıp degişiklik olmasa hayırlısı artık.rabbim herkeze nasip etsin.bizimde iki yılımız kalmış bu şarlara göre.

Üst Alt