Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik başvurusunu ne zaman yapmalıyım?

Zor

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. İlk sigorta girişim 19.09.2011 14 gün çalışmam var bu işte.
emekli sandığına memur olarak giriş 08.02.2012 o günden beri memurum.
acaba seneye eylulun 19'unda malulen emeklilik başvurusu yapsam sorun olur mu?
hastalık bipolar. doktorum 10 yılı doldur emeklilik başvurunu yap bizim hastaneye sevk ettir. emekli edelim seni dedi de.
Acaba primi mi tam 10 yıl doldurmalıyım yoksa ilk sigortaya girişten itibaren mi 10 yılı doldurmalıyım? sigorta birleştirmesi de yaptım bu arada. Teşekkürler

Yani eylul 20de basvursam sirun cikmaz de mi?

Emeklilik dilekçesini verdinizmi bende memurum malulen emeklilik istiyorum mersindeyim bilgi verirmisiniz

5510 sayılı kanuna tabiyim ne zaman emekli olurum?

Merhaba. 2011 eylül işe başlama tarihim. 2012 şubatta memurluğa geçtim. 2015 de öğretmenlikten geri hizmete geçtim. Bipolar rahatsızlığım var. Aslında memurluga girerken engelli olarak girmedim. Normal kadro atamasıyla atandım. Sağlık ocağı raporu istediler sadece. Toplam prim gün sayım 3300. Askerliğe elverissizdir raporunu 2011 ekinde aldım. Yani ilk sigortalı olduktan sonra. Hastaneye ilk giriş işlemim 2010 yılında yapıldı. Ilk ise girdiğimde hiç sıkıntım yoktu. Ancak zamanla tansiyon hastalığına yakalandim ve okulun kalabalığı beni hasta etti ve problemler şiddetlendi.
1-Malulen ve engelli emeklilik sürelerim ne zaman doluyor acaba. Ben aslında en kısa zamanda emekli olmak istiyorum.
2-Evden çıkamıyorum artık ve işe taksiyle gidip geliyorum. Sizce malulen emekli olabilir miyim. Şimdilik 9 yıl doldu memurlukta .ilk işe girişten itibaren 9,5 yıl oldu. Seneye eylül ayında emekliliğe başvurursam yüzde 60 raporla sizce bir sorun çıkar mi.
3- Bir de 2000 tl dolaylarinda bir maaş alabilir miyim. Şu ana kadar hiç engelli raporu almadım.
4- Malulen emeklilik başvurusunu nasıl yapacağım bilgilebmndirirseniz sevinirim
Kusuruma bakmayın biraz uzun oldu hakkınızı helal edin

Zor

Malulen emeklilik mümkün görünmüyor. İlk sigortalı olunan tarihte malul sayılma olasılığı çok yüksek (tarihler çok yakın zira). Ama yine de şansınızı deneyin derim... 10 yıl tamamlandığından malulen emeklilik için kurumunuza başvurun. HAstaneye sevk ederler. Maluliyet cetveli'Ne göre malul sayılırsanız bir şansınız olabilir...

Bence 1500 tl maaş ancak bağlanır.

acaba başvuru yaptığımda red gelirse memurluktan çıkarılır mıyım oyle birşey var mı? bir de sen malulsun diyip işten cıkarma durumu olur mu acaba

Zor

Yok yok, neden işten çıkartılasınız ki. Eğer işinizi yapamayacağınızı düşünüyorlarsa zaten malulen emekli ederler...

OturanBoğa merhaba cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Son bir sorum daha var kusuruma bakmayın. Eylülde rapor alacağıma şimdi basvursam. Engelli belgesi ve çalışamaz belgesini aldığım tarihten itibaren mu sgk beni malul sayar? Yani rapora şimdi basvursam 2 haftada çıkar. Eylülün 19undan önce elime rapor ulaşacağı için sorun çıkar mı. O raporu alıp personele başvurmak istiyorum. Bir de askerlik belgesini personele ekte iletirken epkriz raporunuda vermek zorunda mıyım. Sonradan epkriz raporu istenip de süreç uzar mi acaba. Yani bir gün bile erken emekli olsam benim için avantajdır. Bipolardan ötürü dayanamıyorum artık gözümü kararttım iyice. Çok zorlanıyorum. Epkriz raporunu illa da isterler mi sonradan

epikırız belgelerinide ekle personele ver emekli olursanız maaşınızı buraya yazarsanız bizde bilgi sahibi olmuş oluruz

Tmm hocam kesin başvuracağım için kesinlikle buraya maaşı yazmak istiyorum çok fazla merak konusu çünkü. Ama Facebookda birine rastladım 7 yıllık memuriyetle 2050 lira alıyormuş. Ben de tahminen 9 yıl 10 aya 2450 kadar alırım gibi geliyor. Bilgilendiricem sizleri

Geçmiş olsun kardeşim

Acizade önerim;

1. Günün eksik...

2. Günün dolsa bile emekli maaşı 5510 kanuna tabi olduğun için emekli maaşı düşük 1500 TL başlıyor bilgin olsun..

Çözüm;
1)- çalışamayacak dürüm da iseniz doktorunuz hastalığınızı uygun görürse
toplam 1 yıl kontrol + ... 3 yıl rapor sonucunda emekli olabilirsiniz bunun avantajı ileride iyileşirseniz tekrardan iş başı yapabilirsiniz.

Başka da aklıma gelen birşey yok... Geçmiş olsun...

Sagolun cevap için. Eylül 19da tam günüm dolsun öyle giderim dedim. Gittim bu sefer de randevulu sistem başlamış 15 ekimde gidicem bakalım. Burdan emekli olursam bilgi vericem merak edenlere.

merhaba. malulen emeklilik başvurusu için gecen hafta ankara il milli eğitim müdürlüğü insan kaynaklarını aradım. bana heyet raporu alıp bize basvurucaksınız dediler önce. ben de bugun heyet raporu aldım yuzde 70 kısmi engelli ve calışamaz seklınde raporu tıp fakultesı biz kurumunuza gonderıcez dedıler. ben belgeyı alamadım. ben de ankara il milli egitim müdürlüğü insan kaynaklarını aradım sımdı de orası heyet raporunun bi ornegini alsaydınız ya okulunuz bize yazı yazacak dedıler. benım bu durumda acaba ne yapmak gerekiyor. bu sekılde malulen emeklı olmus bırı var mı acaba ne yapmam gerekıyor.

Zor

Malulen emeklilik başvurusunda hastane size rapor vermez, doğrudan kuruma gönderir. Uygulama doğrudur.

Zor

Hİzmit birleştirmesine başvurduğunuzda kaç ayda e devletiniz de göründü birleştirildi

Edevlete sgk tescil bölümünde gözüküyordu zaten primim. Hizmet birlestirilmesine meb ilçe memden başvurdum. 1 bucuk 2 ay gibi sonucu bana kurumum iletti.

Hastane posta yolu ile resmi olarak gönderir raporunuzu. Sonra sgk rapor heyetine girer ve sonuç alınır. Ortalama 3 ay rahat sürer.

Memurun malulen emekli işlemlerini nereden takip edilebilir?

Merhabalar. 3 aralıkta meb insan kaynakları beni arayıp engelli belgemi elden teslim etmemi söyledi. Ben de ankara il milli eğitim müdürlüğünü özlük işlerine dilekcemi ve engelli belgemi elden ilettim. Acaba emeklilik işlemlerini nereden takip edebilirim. E devlette sgk dysde hiçbir şey yazmıyor. 4c emeklilik işlemleri belge takipte ankara valiliği diye 9.12.2021de belge gitmiş galiba. Ben bu işlemleri nereden takip edebilirim. Bir de başvurum ne zaman sonuçlanır acaba memur olup emekli olmuş bir arkadaş bilgi verebilir mi acaba.

bir sorum daha var kusuruma bakmayın. Benim raporumda kısmi bağımlı ibaresi bulunuyor. Acaba bu eski rapor sistemine göre sürekli bakıma muhtaç durumuyla eş değer mi oluyor?

Zor

Ocak ayında emekli maaşınızı alırsınız.

Hayır "kısmi bağımlı" ile "tam bağımlı" farklı kavramlar.

memurun malülen emeklilik işlemleri uzun sürüyor
ben 11 ağustos 2021 de malülen emeklilik için dilekçemi verdim hala cevap yok.
personel servisinden sordum, bizim dosyalarımızın sgknın kendi sağlık kuruluna girdiğini bunun da 3-4 ay sürebileceğini söylediler.ve bununla da bitmeyip sgk bizden ayrıca rapor -belge şu bu isteyebilir ve daha da uzayabilirmişmişmiş
sanki uzayda keşif yapıyo sgk

hera

Yuh! Bu kadar zaman mümkün değil. Kesinlikle bir aksaklık var.

DYS üstünde memurun evrakları aylık bağlama servisindeyse bu ne anlama geliyor

Merhaba memur emekliliğine başvurdum 3 aralıkta. evraklarım aylık bağlama servisine gitmiş acaba bu emekli olduğum anlamına mı geliyor. Sizi rahatsız ediyorum çünkü evrak direk olarak bu bölüme gitmiş. kaydı 30 aralıkta işlem gördu. şu anda sizce durum nedir. Tesekkurler

Sagolasın bilgi için abi. İyi günler dilerim

Sagolasın bilgi için abi. İyi günler dilerim
engelli emekliligi olmasın sizin başvurunuz oran yazıyorsa engelli emekliligidir yanlış almışsınız siz malulen olacaktınız kurumdan sevk alıp hastaneye gidecektiniz malulen emeklilik raporunda oran yazmaz teşşizler yazar

bilmiyorum engelli belgesi verdi. yuzde 70 kısmi bağımlı çalışamaz şeklindeydi. ben de rapor cıkınca kuruma basvurdum şu an evraklarım aylık bağlama servisindeymiş

Gelişmeleri paylaşın lütfen bide maaşı yazarsanız seviniriz

Tmm ilk maaşı ogreniyim burdan yazicam

Engelli emekliliğin dolmamış senin 3960 gün pirim ve 15 yil sigortalılık süresiyle engelli emeklisi olabilirsin daha var

Malulen kurtariyor günün kafama takılan 70 oran diyorsun malulende oran yazmaz benim tahminim sana yazı gönderirler 3960 gün pirim deyip 15 sigortalılık süresi deyip emekliliği hak edersiniz derler günü geldiğinde de emekli olursunuz emin misiniz malulen emeklilik için başvurdugunuza

Raporu nasıl yaptınız direk hastane sağlık kurulunami başvurdunuz raporu elden mi aldiniz

Üst Alt