Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik başvurusunu ne zaman yapmalıyım?

Evet e devlette aylık bağlama servisi evragin konusunu maluliyet hakkında diye yazmış zaten

Raporu hastane mi gönderdi yoksa elden alıp mi teslim ettin 2 ci sorum rapor için sevk v.s aldım mi yoksa hastane sağlık kuruluna direkmi başvurdun nasıl aldın raporu

Hastaneye engelli raporu için başvurdum. Ankara il mem e elden götürdüm evrakları ama öncesinde okuldan yazı gönderdik ilçeye. Sonra ile elden getir raporu dediler

İyi akşamlar. Kurumuma malulen emeklilik için yazı gelmiş. Yazının sonunda engelli emekliligiyle ilgili prim günleri belirtilirken sonra malul aylığı için başvurmanız durumunda durumunuz değerlendirilir diye yazmışlar. Şimdi ben sgkdan hastaneye sevk alıp mi gideyim doktora. Ne yapmalıyım acaba bu arada benim ilk sigortam 2011 eylul ayrıca memurum

Arkadaşım
problemin işe başladıktan sonramı yoksa iş hayatından önceki bir problem mi

yeniengelli 1 yıl önce 2010 yılında ama askerlik muafligim sigorta başladıktan sonra ve aradan geçen yıllarda hastalığın şiddeti çok arttı ve bazen evden bile çıkamıyorum. Hiç engelli belgesi de almadım. Şu an yüzde 70 çalışamaz raporu aldım. Zaten kurul çalışma gücünü kaybettiğine karar verilmiştir diye açıklamayı yazıya eklemiş. Yazının sonunda da engelliler primlerini yazmış ve malul aylığına basvuruma durumunda durumu değerlendirilir yazmis

Sevğili arkadaşım insanlar iyi niyet çerçevesinde çok şey anlatıyor, söylüyor ama bir çoğu yanıltıcı oluyor
Memurlar sağlık kurulu raporlarının Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Kurulunca incelenmesi neticesinde ( %60 ve üzeri raporlar )şayet malul olduğuna karar verildiğinde memur malul sayılır.
Malul sayılan memuru Kurumu malulen emekliye sevk işlemini yapar ve emeklilik belgelerini Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderir. Memurun da en az 10 hizmet yılı varsa (sigortalı süreler, memurluk süreleri, esnaflık süreleri, borçlanılan süreler vb. dahil) Sosyal Güvenlik Kurumu bu memura malullük aylığını bağlar.
Memurluğa başladıktan sonra ortaya çıkan rahatsızlıklarına istinaden 2 şekilde emeklilik olma durumları bulunur. Birincisi malullük nedeniyle emeklilik, ikincisi de engellilik nedeniyle emekliliktir.
Ancak, Malulen emeklilik için bu rahatsızlığın kesinlikle göreve girmeden önce olmaması gerekir, var ise malullük aylığı bağlanması işlemi yapılmaz.
Size gelen evrakta Engelli emeklilik hakkında bir ibare var diyorsunuz Göreve başladıktan sonraki eski hastalıklardan kaynaklanan raporunuz ile sadece çalışma gücü kayıp oranının
% 50 ila % 59 arasında olduğu kararı verildiğinde memurun en az 5760 gün (16 yıl)
% 40 ila % 49 arasında olduğu kararı verildiğinde de memurun en az 6480 gün (18 yıl) Engelli emekli olabilme şansı vardır
Her iki durumda da sigortalılık süresinin başlangıcına bakılmaz, yaş koşulu aranmaz, çalışılmış olan hizmet sürelerine bakılır

Lütfen konuyu resmi kurumlardan iyice araştırıp işlemlere öyle başlayın

Merhaba benim emekliligim onaylandı. İlisigimi kesmedim. Şu anda 4e1 gih memur olarak 7200 lira alıyorum maas. Hesaplamalarima göre temmuz yüzde 30 zam ocak yüzde 30 zamla maaşım 12000 lira falan olacak. Bu nedenle emekliliğini iptal ettirmek için başvurdum. Bugün itibariyle emeklilik başvurum iptal edildi diye kurumuma yazı geldi. 11000 12000 lira maaşı bırakıp 5000 liraya kalmıyim diye emekli olmadım. Bence esas maas hesaplamasını Bi memur sitesi var o yapıyor bence. Ben ordan hesaplarınca 3200 lira gibi Bi maas cikiyo. Emekli memur maaşı hesaplama diye googlea yazarsanız görürsünüz. 3200e yüzde 30 temmuz yüzde 30da ocak zammiyla 5000 lira kadar olur mass ocakta bilginize

Zor

Ama zaten emekli olduğunuzda da o maaş zammını alacaksınız. Arada nasıl bir fark olur anlamadım? Sadece, kıdem tazminatı açısından son alınan maaş belirleyici olur o kadar.

OturanBoğa

Yuh! Bu kadar zaman mümkün değil.

Yeni emekli oldum şükür ama sgk yine işini tam yapmadı.sorunlara devam ..

Üst Alt