Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilikte rapor süreci..?

dev adam

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
iyi günler.

ben malülen emekli olmak için sgk na dilelçe verdim cevabı geldi ve üniversite hast. sevk etti.
muayenelerim sonucu kalçamda avasküler nekroz sonucu protewz var ve yaygın anksiyete bozukluğu okb ve alkol bağımlılığı teşhisi yazıldı
kurula verdim henüz sonuç gelmedi
.bu hastalıklarımdan dolayı bana % kaç papor verirler. iki hastalığın toplamı mı baz alınır.

teşekkür ederim.

Malulen emekli olabilmek için maluliyet cetveli'ne göre tek bir hastalıktan malkul olmak şar.

Erken Yaşlılık emekliliği için ise toplam işgücü kaybı oranı dikkate alınır. Burada da şu cetvel kullanılır: sakatlık oranı cetveli 'nden bakabilirsiniz oranlara..

kelebek arkadaşım bahsettiğin cetvelden bişey anlamadım.siz baskıp benim durumumu bana anlatırmısınız.iki arızanın toplamı nasıl hesaplanıyor .detaylı bilgi almak istiyorum .yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler.

ben kalçaprotezinden% kaç yaygın anksiyete bozukluğundan % kaç rapor alırım.ikisinin toplamı kaç eder
.

Malulen emekli olmak için tek hastalık/rahatsızlıktan %60 ve üzeri rapor almanız gerekli maalesef sizde birden fazla hastalık/rahatsızlık söz konusu olduğu için malulen emekli olamazsınız..
Yalnız hastalık/rahatsızlıklarınızdan tekinden %60 alabilirseniz malulen emekli olursunuz...

teşekkür ederim fakat balthazard diye bir formül var. oformül işlemiyo mu yweni yasada.

bana daha ayrıntılı cevap yazacak kimse yokmu.

Balthazardr malulen emeklilik te işlemez daha ayrıntılı nasıl yazalım sizde kaç tane hastalık/rahatsızlık var ..
Ama ilk ssklı oldugun tarih yaşın ve vergi ind. hakkı alır isen erken emekli olabilirsin..

Ilker bay baltazar formülü 5510/28 de geçerli mi peki?

5510/28 farklı orada erken emekli olmak için müracaat ediyorsanız evet geçerli..Ama malulen emeklilikte tek hastalık olması şart..

arkadaşlar ben 1994 ssk girişliyim.2003te tarım ssk ya geçtim. 2215 primim var % 40 rapor alırsam şayet malüllük için bnaşvurmuştıum aslında %60 almadığımı düşünürsek erken emeklilik için yeniden rapor almam gerekirmi askerliği ödeyip 2,5 yıl sonra 3600 primle emekli olabilirmiyim.tabi ödeyebilirsek sigortayı şu an çalışamıyorum.cevabınız için teşekkür ederim.

oturan boğa,okb ve yaygın anksiyete bozukluğundan malülen emekli olabilirmiyim. cevabınız için teşekkür ederim..

bülent bey OKB VE YAYGIN ANKSİYETE BOZUKLUĞU VEDE KALÇAMDA TOTAL PROTEZ VAR .MALÜLEN EMEKLİ OLABİLİRMİYİM....TEŞEKKÜRLER...

Malulen emekli olabilmek için maluliyet cetveli'ndeki şu durumlardan birinin bulunması şart:
12- PSİKİYATRİK BOZUKLUKLAR:
Hafif işlerde bile çalışmaya olanak vermeyen(sürücü belgesi olmayan), tedavi ile düzelmeyen, kronik nitelik kazanmış, ağır seyirli, organik veya organik olmayan psikotik bozukluklar (demans, şizofreni, bipolar affektif bozukluk, frontal lob sendromu, paranoid vb.)
Bu varsa, 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün primle malulen emekli olunabilir.

Eğer malulen emekli olunamıyorsa ve/fakat sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor alınabiliyorsa, bu durumda erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanılabilir. Emeklilik şartlarınızı söyleyebilmek için şunlara yanıt verin lütfen:
1- Doğum tarihiniz (gün/ay/yıl)
2- İlk sigortalı olduğunuz tarih (gün/ay/yıl)
3- Son 2520 primin fazlası ssk statüsünde mi yoksa bağkur statüsünde mi? (zira fazlası nereyeyse, ancak o statüde emekli olunabilir)

doğum 03.04.1976 sigorta girişi 01.08.1994 şuanda ssk tarım sgortası ödüyorum 2200 primim var.teşekküğr ederim.

bahsettiğim hastalıklar psikotik hastalıklara girmiyormu onunda cevabını verirseniz sevinirim .teşekkürler

ssk tarım sigortası dediğiniz, 4b yani bağkur değil mi artık? Yoksa 4a mı?

Burada önemli olan hastalığın derecesi. Bunu değerlendiremem ben. Doktorunuza sorarsanız o mutlaka doğru bilgi verecektir...

tam bilmiyorum ama siğortamı nornal her ay ssk binasına yatırıyorum.teşekkür ederim.

Hepsi tek çatı altında.. Sigorta müdürlüğüne gidip sorar mısınız bu detayı. "Ben hangi statüdeyim" deyin "4/a mı yosa 4/b mi?"

bülent bey 4a ya tabiymişim.

ayrıca şunu sormak istiyorum.verdiğiniz malül cetvelinin son maddesinde vücudunda birden fazla arıza bulunarak çalışmaolanağı olmayanlar diye madde var ben AVNhastalıgından kalça femur başı kesilip total protez konduve psikiyatridende yaygın anksiyete bozukluğu OKB ve alkol bağımlılığı teşhisi kondu bu durum sonucu etkilermi malüliyet için.

teşekkür ederim.umarım sorularımla sizi bunaltmamışımdır......

Malul sayılmak konusunda evet, o madde iş görür. Ama kolay değil. Hem hastanenin hem de sgl sağlık kurulunun onay vermesi gerek. Deneyin isteseniz. Şans...

Erken Yaşlılık emekliliğine dair ise (sigorta girişi 01.08.1994 olduğuna göre):

%40-59 raporla 3. dereceden sakatlık indirimi hak ederseniz 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün primle
%60-79 raporla 2. dereceden sakatlık indirimi hak ederseniz 16 yıl 4 ay sigortalılık süresi ve 3760 primle
emekli olursunuz.

2008_oncesi.PNG

bülent bey bişey anlamadım af buyurun..............

Yani, malulen emeklilik için şansınızı deneyin isterseniz; bilemiyorum.

Eğer malulen emekli olamazsanız, ama en az %40 ve üzeri rapora karşılık defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde ederseniz, o zaman erken Yaşlılık emekliliği'ne hak kazanırsınız. Bunun kriterleri de yukarıda aktardığım gibidir (hangi oranda rapor alabileceğinize bağlıdır).

teşekkür ederim.ben zaten malüllük için kurula girdim sonuç gelmedi şayet gelecek raporda yüzdelik ibare olacakmı.o rapor şayet %40 gelse ne yapmalıyım vergi indirimine geçerli,midir yoksa yenidenmi kurula girmem gerekir .

yani malüllük için istediğim raporla vergi indirimi istediğim rapor aynı şeymi dir

Yok, aynı şey değildir. Zira malulen emeklilik için verilen raporda oran bulunmaz.
Vergi indirimi için -eğer elinizde oran yazan bir rapor yoksa- defterdarlık sevki ile hastaneye gidip yeni rapor almak zorunda kalacaksıznı maalesef.

teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için son bir soru .benim şu an 2200 primim var 18 ay askerliğim var ödersem çalışma imkanım yok.malül olamazsam.askerliğide ödeyip defterdarlıktan hastaneye sevk alıp % 40 rapor alırsam yıl sürem zaten doldu geri kalacak olan 1000 küsür primi en çabuk hanghi şekilde ödeyebilirim. size çok minnettarım sayenizde her yolu öğrendim.beni detaylı bir şekişlde bu konudada aydınlatabilirmisiniz.teşekkürler

not.:şuan tarım ssk ödüyorum o da ayda 15 gün prim sayılıyor

Askerlik borçlanması yapıp priminize ekletebilirsiniz evet.
1000 gün primi ben olsam çaılşan statğüsünde ödemeye devam ederim. İsteğe bağlı olusa emekli maaşınızı düşürür zira.

Kaç gün askerlik yapmışsanız o gün sayısınca borçlanabilirsiniz.

şu an çalışma şansım yok acaba bir işverenle allaşıp ona ödetsem ben işverene ödesem acaba aylık prim kaç liradır .teşekkürler.

250-300 tl gibi bişey sanırım. Güncel rakamları bilemiyorum.

meslekte kazanma gücü oranının tespitinde birden fazla arızada balthazard formülü uygulanır diyor ben tarım işindfe çalışıyorum ve 4a tarım sigortalıyım.iki arızam var.bu durum meslek hastalığı sayılıp %40ve %45 olan arızalardan malülen emekli olamazmıyım...teşekkür ederim...

iyi gewceler bülent bey yukarıdaki yazıdan anladığıom kadarıyla aynı hastalığın getireceği hastalıkta balthazart uygulmaz demişsiniz ben malüllükte vücudun iki ayrı yerini ilğilendiren farklı hastalığım var burda balhazard uygullanacakmı.teşekkürler...

Malulen emeklilikte Balthazar formülü uygulanmaz.

Malulen emekli olabilmek için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmak gerek.

verği indirim için raporu şimdi alsam 3 sene sonra 3760 primim dolunca rapor geçerlimi erken emekli olabilirmiyim....

sakatlık oranı cetveline göre ne raporu alınır vergi indirimi mi nereye başvurulur. bülent bet burdan alınan rapor nasıl bir emeklilik hakkı kazandırır .

4a ya tabiymişim oturan boğa cevap

sayın oturan boğa bahsettiğiniz konulara baktın .ben 4a kapsamındaki tarım ssk lıyım.psikolok rahatsızlığım ve kalçamdaki total protez nedeniyle sgk dan ünüversite hastanesine sevk aldım. sevkte sizin gösterdiğiniz dilekçe örneklerine göre çalışma gücü ve meslekte kazanma gücünün %60şını kaybettiği nin tespitine,,, şıkkı işaretli .
kurula girdim sonuç gelmedi ben acaba hangi ne içöin başvurmuş oldum bu durumda istenen raporda iki hastalık birleştirilirmi

yardımlarınız için teşekkür ederim...

Üst Alt