Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilikte rapor süreci..?

sayın oturan boğa benim raporum hastaneden çıkmış sigortaya gönderilmiş.bu raporu net ten görebileceğim bir link varmı .sorgulayabilirmiyim e devlet şifreside aldım aradım bulamadım .yardımcı olurmusunuz

sgk'dan sevk aldığınıza göre malulen emeklilik işlemleri başlatmışsınız. Hastane rapora oran yamaz, doğrudan tanıyı yazar ve sgk'ya gönderir. sgk da maluliyet cetveli'ne bakar ve malul sayılıp sayılmayacağınıza karar verir.
Rapara ulaşabileceğiniz bir mekanizma yok maalesef. SGK'dan gelecek yanıtı bekleyeceksiniz.
Malulen emeklilikte balthazar formülü uygulanmaz. Tek kriter maluliyet cetveli'dir.

%40-59 raporla 3. dereceden sakatlık indirimi hak ederseniz 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün primle
%60-79 raporla 2. dereceden sakatlık indirimi hak ederseniz 16 yıl 4 ay sigortalılık süresi ve 3760 primle

fakat bülent bey ben 4a ya tabi tarım sigortalıyım zaten bizim sigortada 3600 den emekli olunuyor fakat işte rapor almazsam yaş sınırı 51 koymuşlar yani ben ozaman fazla prim ödemiş oluyorum hem şimdi kendim sigortamı ödüyorum.linkte verdiğiniz evrakları nerden nasıl alacam ..teşekkür ederim..

bülent bey malüliyet için istediğim rapor sgk da yüzde iberesi konacakmı vergi indirimi için tekrar rapor almam gerekecekmi yoksa mesela bana%40 ibareli bir rapor gelirse tekrar raporagerek duyulacakmı............. teşekkür ederim......

bülent bey ben 4a tarım ssk lıyım kalça protezi ve depresyon OKB ALKOL BAĞIMLILIĞI TEWDAVİ GÖRÜYORUM HALA 4a tarım ssk lılar vergi indiriminden yararlanabiliyorlarmı.yararlanıyolarsa ben nereye başvuracam .sigortamı kandim ödüyorum.750 gün ssk 1440 gün ssk tarım primim var e devlet ten baktım primler birleşmiş 4 a ya tabi görünüyorum.malülen başvurum sanırsam ret gelecek .ne yapmalıyım vergi indirimi için tarım ssk lı olarak vergi dairesinden sevk alabilirmiyim... cevabınız için teşekkürler...

Dev adam .ister malülen istersen vergi indirimi için baş vur ama Alkol Bağımlılıgını ön pilana cıkartma sana artı birşey kazandırmaz aksine kaybeytirir.....

erdoğan abi teşekkür ederim fakat ben zaten malül için kurula girdim sonuç gelmedi. psikyatri uzmanı alkolik olduğumu anladı ne yapabilirimki.

bülent bey beni aydınlatacak bir cevap yazmıyacakmısınız...............

Malulen emeklilik raporuna oran yazılmaz. Tanı konur, sgk sağlık kurulu da maluliyet cetveli'ne göre tanıyı inceler ve maluliyet konusunda karar verir.

Erken Yaşlılık emekliliği için vergi indirim hakkı elde etmek şart. Bir işyerinde çalışıyor olmak lazım vergi indirimine başvurabilmek için. Çalışma yaşamınızın herhangi bir aşamasında yapabilirsiniz bu başvuruyu... Yani, bir işyerinde 10 gün sigortalı görünürken başvuru yapabilirsiniz; sonra çıkışınız olsa da sorun olmaz, vergi indirim başvuru süreci işler...

Sigortalı ve sigortasız malulik cetvelleri farkediyor arkdaşlar adli tıp size veriyor o cetveli doktorunuz size uygun olan secenegi işaretliyor eger hastalıgınız SSK lı çalışıyorken kaza gecırmıs ken farklı oranlar var sigortasız iseniz farklı Oranlar mevcuttur..

erken emeklilik

sevgili arkadaşlar ben 4a tarım sigortalıyım ayda 15 gün prim görünüyor.dolayısıyla ancak 17 yılda yani 1994 7. ay ssk girişliyim. 2230 primim var son 5 yıldır psikolojik tedavi göüyorum bipolar depresyom ve OKB PANİK ATAK HASTASIYIM BİR YIL ÖNCE AVASKÜLERR NEKROZ NEDENİYLE SAĞ KALÇA femur başı hastalığından femur başı alınıp protez takıldı.

ben malülen emekliliğe bvaşvurdum fakat eskisi gibi balthazart uygulanmadığından cevAben iş gücünün %60 şını kaybetmediğiniz sonucuna varılmıştır diyo yani malülen emekliliğim ret edildi

çalışacak durumda değilim.ama siğortamı her ay 15 gün orim olasrak ödüyorum. benim erken emeklilik için ne yapmam lazım .

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim....

aha önce de yazdığım üzere... Eğer maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmanız gerekitğinizi düşünüyorsanız, red kararına itiraz edin. Ama yok, red kararı doğrudur diyorsanız o zaman erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz. Sigorta girişi 01.08.1994 olduğuna göre, defterdarlıktan alacağınız vergi indirim oranına bağlı olarak aşağıdaki şartlarda emekli olabilirsiniz:

%40-59 raporla 3. dereceden sakatlık indirimi hak ederseniz (01.08.1994 +) 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün primle
%60-79 raporla 2. dereceden sakatlık indirimi hak ederseniz (01.08.1994 +) 16 yıl 4 ay sigortalılık süresi ve 3760 primle
emekli olursunuz.

Not: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

bülent abi ben 4a tarım sigortalıyım.defterdarlığa hangi belgeyle gidecen herhangi bir vergi mükellefliğim yokki özür dilerim sigorta girişim 05.07.1994 bir iştede çalışmıyorum kendim tarım sigortası ödüyorum.

Arkadaşım bir yerde işe girmelisiniz yukarıda yazdığı gibi 10 günde olsa yeter bir muhasebeciye gidin sorununuzu çözer .vergi dairesi ise o çalıştığınız işyerinin vergi numarasından işlem yapar siz orada işçi gözüktüğünüz içinşyani çalışıyor görükmeniz şart vergi indirimi hakkı için

bülent bey bana detaylı bilgi verir misiniz.

benim 4a tarım sigortalı olarak tarlada araçla geçirdiğim kaza sonucu klalçama protez konuldu.bunun iş kazası sayılması gerekmiyo mu .
benim maddi durumum yok erken emeklilik içinde vergi indirimi dışında yapabileceğim bişey yok mu tarım ssk lıyken vergi indirimi alamıyor muyum .t

eşekkür ederim

malülen emeklilik talebim ret edildi

Şimdi tarım ssk dan çıkarsan tekrar tarım ssk lı olamazsın bu bir..Bu uygulama 5510 sayılı kanun ile kaldırıldı.
Sen malulen emekli olamazsın boşuna uğraşma...
Rahatsızlıklarından dolayı 3.derece vergi ind.hakkı alır isen 16 yıl 3760 güne tabi olursun...
Ve en önemli ise tarım ssk dan çıkıp çalışan ssklı olman gerekli bir iş yerinde çalışan olarak görün aylık 30 gün üzerinden primin yatar 4 yıl kadar ssklı çalışırsan ve bu arada vergi ind.hakkı alır isen yaklaşık olarak 2015 yılında emekli olursun...
Yok ben tarım ssklı olarak devam edeceğim dersen o zaman tarım ssk ya biraz daha prim ödeyip prim süresi 3760 güne yaklaştığı zaman tarım sskdan çıkar ve çalışan olarak prim ödersin bu yolda ise emeklilik tarihin 2018 bulur...
Hastalıklerın ile ilgili rapor oranın ne olur oda muamma rapor oranını en iyi ve net olarak hastaneye müracaat ederek öğrenebilirsin..

teşekkür ederim ilker bey bayağı aydınlandım .şu sorumunda cevabını verirseniz sevinirim.şu an bir dostumun marketi üzerinden ssk ödetip tarıma aktararak tarımdan çıkmadan bir ay sonra vergi indirimine baş vursam alırsam raporu ssk ya 2 yıl devam edip askerliğimi ödersem daha önce emekli olurum kanaatine vardım.olmadı raporu alamazsam yine tarıma devam edip 3600 günle yaş sınırı 51 gösteriyo çaresiz onu beklerim.doğrumu düşünüyorum şu an benim vergi indirimi için ilk nereye baş vurmam lazım ...teşekküe ederim..

vergi dairesine gitmeden hastaneye gitsem olurmu ordan raporu alabilirsem bunu vergi dairesi kabul edermi.ssk ya geçmeden herşeyden emin olmak açısından soruyorum .ben gerçekten çalışamıyorum çok iyi şofördüm psikolojik rahatsızlık beni bitirdi geçen akşam arabaya çıktım elim ayağıma dolandı kullanamadım.

Tarım ssk lı olanlar vergi ind.müracaat edemez tarım ssk dan çıkıp ssklı olarak çalışmalısınız vergi ind.belgesine müracaat için çalışıyor olmak şart.
Arkadaşım bak sen ilk önce hastaneye rapor için müracaat et alacağınız rapor %40 üstünde olur ise o zaman tarım ssk dan çıkar çalışan ssk lı olursunuz...

hastaneden neye icaben rapor istiyecem abi.ssk ya geçmeden gidipmi alacam vargi dairesine gitmeyeyimmi yani bir yerden sevk falan gerekmiyomu.raporu alıp vergi dairesinemi gidecem yoksa rapor alıp ssk ya geçipmi gidecem..teşekkür ederim...

ilker bey ve bülent bey sorumu lütfen yanıtlarmısınız .benim kdz ereğli devlet hastanesinden alacağım %40 üzeri raporu vergi dairesi kabul edermi .tarım ssk lı olarak raporu alabiliyormuyum.cevabınıza göre ssk çalışan olarak işe girecem .hastaneye ne raporu almak istiyorum diyecem.lütfen acele cevao bekliyorum çünkü yarın hastaneye gidecem .ben bu konularda cahilim lütfen detaylı bilgi veriniz teşekkürler....

siz önce bir iş başvurusu yapıp oradan işyerinin bağlı bulunduğu vergi dairesine gidip vergi indirimi müracaatı yapacaksınız kafanıza göre hastaneye gitmeniz sorununuzu çözmez

işyerinin muhasebecisi size gerekli bilgiyi veriri

abi tmm da tarımsigortasından ssk ya geçersem bir daha tarıma geçiş yok
ya raporu alamazsam ben zaten çalışacak durumda değilim formeliteden bir arkadaşımın marketi üzerinden sigortalı olacam bu yüzden raporu alacağımdan emin olmam lazın .tarımdan çıkarsam raporda alamazxsam ssk yı hiç ödeyemem

kafam karışıyor bülent bey i,lker bey nerdesiniz

arkadaşlar yarın hasataneya gidecen neden kimse bana detaylı cevap yazmıyor...........

Daha ne yazalım kardeş ya biz anlatamıyoruz yada sen anlamıyorsun sen hiç bir şey yapma ne sevk al ne de evrak götür yanında (hani muayene olmaya gidersin ya onun gibi işte)direk hastaneye git ben sağlık kurulu raporu almak istiyorum de müracaatını yap raporunu al.
Sonra raporunu al %40 üzeri olur ise buraya yaz ne gerekiyor ise yardımcı oluruz..
%40 altında olur ise o zaman boşa zaman harcama ve tarımssk yı ödemeye devam et.

dev adam sen şu an her hangi bir yerde en az 15 gün veya 30 gün ssk lı görün görünmeye başladıktan 1 hafta sonra muhasebeye git ve vergi indirimi için seni sevk edecek bu arada tarımssk için sen çıkış falan hiç bir işlem yaptırma (ssk lı olunca tarımssk otomatik durur ssk lılığı bırakınca devreye girer) şu an askerlik borçlanmasıda yapma eğer vergi indirimin onaylanırsa ssk dan emekli olmak için 3,5 yıl(1260gün) ssk lı olarak ödemelisin. v. indirimi alırsan ssk primlerin biraz düşük olur son 3,5 yılı ödemesen ancak tarımdan emekli olabilirsin.

Eren61;
Çok yanlış bilgi veriyorsun 5510 sayılı kanun ile tarım ssk kaldırıldı.Tarım ssk dan çıkar ise tekrar tarım ssk lı olamaz..
Ayrıca adam zaten ssk lı neden 3.5 yıl prim ödesin ki

ilker bey ben anlattığınız şekilde aydınlandım fakat arkadaşın dediğini anlaMAdım.ben 06.07.1994 ssk girişliyim 775 günüm var 2003 te hastalanınca (psikolojik)tarım ssk ya geçtim.8 tam yıldır ayda 15 gün sayılıyo tarım ssk ödedim .şu an netten bakıyorum 4 a lı olarak görünüyorum ama tarım 2230 prim var ssk ya geçersem vede askerliği ödersem hesabma göre verdiğiniz bilgiler doğrultusunda 2,5 sene sonra emekli olmam lazım askerlik ödemesi ssk ya sayılmazmı...

Bence ilk önce raporunu almak için hastaneye bireysel olarak müracaat et... ona göre cevap vereceğiz...

ilker bey hastaneye gittim rapor için başvurdum .dilekçemi iş başvurusu için sağlık kurulu raporu diye yazdılar.sonra 8 ayrı braşta doktora muayene oldun salı günü kurula girecem .dilekçenin işe giriş için yazması bişey değiştirmez değilmi gelişmeleri tekrar size yazacağım. teşekkürler.......

ilker bey benim başımdan geçtiği için biliyorum her ne kadar ssk-tarımssk birleşsede emeklilik sürecinde ssk-tarımssk ayrı ayrı işlem görüyor yani tarımssk ları normal ssk sayılmıyor tıbkı bağkur gibi ayrı kurum sayılıyor yani son 7 yılda en fazla hangi kurumun günleri varsa emeklilik oradan oluyor. burada tarımssk-ssk ayrı sayılıyor. ben böyle değerlendirildim. isterseniz tekrar araştırın. ama beni sgk yetkilileri yanlış yönlendirdiyse onu bilemem.

eren bey dediğiniz doğru zaten bizde onu iddia etmiyoruzki ben %40 üzeri rapor alırsam zaten ssk ya geçip vergi indirimi isteyecem bugün banada hast. dediler o yüzden rapor isteğimi engelli işe giriş talebi olarak yazdılar..vergi indirimi için iş yerinde ssklı çalışman lazın tarımda vergiindirimi yok dediler.........

eren bey madem bilginiz var avasküler nekroz sebebiyle kalça protezi takılması arızasına %kaç verirler sizce.........

arkadaşım benimde söylemek istediğim vergi nidirimi aldıktan sonra (inşallah alırsınız) ssk tan emekli olmak için mutlaka 3,5 yıl ssk ödemelisiniz bu arada askerliğide ödemenize gerek kalmaz . kalça protezi tek başına zor ama her protez her hastada aynı randımanda olmuyor. yakınmalarınızı siz bilirsiniz. bir de protez bir hastalığın sonucu takılmışsa rapora çok etki ediyor. rapora etki edecek başka sorunlarınız varsa şansınız yüksek olur.

Üst Alt