Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Manik Depresif belirtiler nelerdir?

Arche

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
7
Selam.

Manik depresif belirtileri nelerdir? Sizler neler yaşadınız?

Manik depresif hastası mısınız ?
hangi ilaçları kullanıyor sunuz ?

Bipolarım manik depresif atakla bu hastalık belirlendi. Şu an sadece ledason kullanıyorum

İnternete baktığınız zaman bipolar için psikozdan bahsetmiyor. Sadece
Çok para harcamak
Cinsellikte artış
Uyuyamama
Enerjide artış
Bir çok proje atılımı
Biraz daha derinlemesine araştırırsanız
Manik atakta yüzde 30 a kadar zekada artış
Manik atakta beyin hücrelerinin ölümü

Halbuki psikotik depresyon, psikotik mani de bipolar kapsamına girer. Bazı arkadaşlar buna yanlış olarak şizoaffektif diyor ama değil. Mani veya depresyon varken bir bipolar psikotik atak eşlik ediyorsa bipolar. Yok şizofren gibi bu ataklar yokken sadece psikoz geçitiyorsa bu bipolar değil şizoaffektiftir.
Yine şizofreni tanısi alan biri maniye psikoz eslik ediyorsa bu bipolar değil şizoaffektiftir.
Yani bipolar ve şizofreninin ortak kısımları dışında kalan durumlar şizoaffektiftir diye biliyorum. Forumda 2009 yılı psikiyatri kitabı var 5 tane psikiyatri profesörü yazmış, bakabilirsiniz.

Bazı kaynaklarda şizoaffektif diye bir hastalığın olmadığı tanım bildirmek için kullanılan bir terim olduğu da yazıyor.

Son düzenleme:
@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM,

Tabi ki ağır bir hastalıktır.

"Şizoaffektif bozukluk şizofreni ve bipolar bozukluğu tek bir hastalık şeklinde birleştirmektir- şizoaffektif bozukluk yoktur"

ÖZET
Şizoaffektif bozukluk tanısı standardın altında bir tedaviye sebep olabileceğinden tanısal isimlendirmeden çıkarılmalıdır.

O halde size şizoaffektif deniliyorsa ilerideki tanınız bipolar veya şizofrenidir
doğru mu?

@osmangazi,

Bipolar bozuklukta baştan süper insan oluyorsunuz belli bir noktayı aşınca tam bir deli haline geliyorsunuz. Bana Sizoaffektif dediler ama 4 sene boyunca hiç ilaç kullanmadım hiç doktor kontrolüne bile gitmedim. Başıma gelenleri anlattım az çok dinlediniz. Çok yoruldum artık patron

@algea,

Bizim duygu durumumuz değişken. Zaman zaman ben de yorulduğumu düşünüyorum ama ana büyük bir amacım var bu dünyaya sığmayacak, ona hazırlanmam gerek. Diğerleri gelip geçici günlük şeyler küçük hedefler. Ana bir amacı olmalı insanın ona hazırlanmalı yoksa anlamsız olurdu herşey.

Üst Alt