Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS/EKPSS ile atanan arkadaşlar, yeni rapor istediler mi?

ilim

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Ömss ve ekpss ile atanan arkadaşlar yeniden rapor istiyorlar mı? Bilgi verirseniz çok sevinirim.

adliyedeki, meb'deki arkadaşlarımdan istediler şahitim...

Peki engel oranı düşerse ne olur, o halde atama iptal edilir mi!?

Ama burada bir yanlışlık yok mu? Şöyle ki bizim elimizde bir rapor var ve onunla sınava girdik. O rapor hayat boyu geçerli değil mi? Yeni bir rapor hem devlete hem kişiye ekstra bir yük getirmez mi?

bence oyle bısey olmaz,zaten bu sene almıs raporu ne dıye tekrar rapor ıstesınler..

Atanan arkadaşlar da cevap yazarsa çok mutlu oluruz.

Benim raporum daha eski ancak numune hastanesi bana bu raporun ömür boyu geçerli olacağına söyledi.

oturanboğa bülent abi bilir o cvplar sıze ve atanan arkadaslarda cvp.lar ama sanmam oyle bısey olacagını

Saçmalık olabilir ama isteniyormuş:-(

pekı arkadaslar süreli raporlarda atamada bı sıkıntı cıkarırlarmı

Arkadaşlar raporunuz sürekliyse tekrar istenmiyor ama sınavdan sonra süresi dolan raporları atanırsa raporun yenilenmesi isteniyor sürekli raporlarda sıkıntı yok

Raporum sürekli olmasına rağmen vakıflar genel müdürlüğü yeniletmemi istedi. Atama sürecinde de böyle bir şey olmaz inşAllah.

şubat 2014 te EKPSS yönetmeliği değişti. yönetmelikteki madde 4,
"ç) Engelli: Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri,"

ibaresi eklendi. EKPSS başvuru tarihinde bununla ilgili haberler yapıldı, DPB ve Aile Bakanlığı açıklama yapma isteği hissetti, açıklama yaptı. eski raporlarda "çalışabilir" ibaresi yoktu ya da "istihdam" bölümü boştu. bu nedenle EKPSS de sorun olur mu dendi.

Aile Bakanlığı: "DPB ile görüştük, EKPSS başvurusunda yeni rapor istenmeyecek" dedi.
Engelliler Sitesi - Engelli memur adaylarına EKPSS müjdesi!

DPB: "EKPSS başvurusunda yeni rapor şart değil. Aday için düzenlenen veya yerleştirme işlemi sonrası kurumca ihtiyaç duyulması halinde düzenlenecek olan sağlık kurulu raporunda belirtilmesi..." dedi. yani, atandığınız kurum sizden yeni rapor isteyebilir, dedi.
Engelliler Sitesi - DPB'den, 'EKPSS için yeni rapor' açıklaması

Sanırım maaş için başvurmuştun ilim,onda pürüzler çkyor doğal olarak sözkonusu maaş bağlama olunca detaya giriyolar ama atanan arkadaşlar raporun sürekli ve çalışabilir ibaresinin yeterli olduğunu söylüyolar hepimiz için hayırlısı olsun inşallah...

nasıl yanı süreli raporu olanlar ataması yapılmıyormu :(

Yalnızefe, çok teşekkür ederim. Artık kuruma kalmış gibi bir şey yani.
Bursa 1984, evet maaş içindi ve su anda maaş almıyorum.
Cevaplar için çok teşekkür ederim.

Devran atama yapılıyor ama kurum raporunun süresine bkyor tarih dolduysa yenisini istyor ve bunun için sana yeterli zaman veriliyor inş atanalım bunlar halledilir herşey gönlünüzce olsun...

mrb arkadaşlar. benimde 1998 tarihinde polio sekeli (çocuk felçi) rahatsızlığından % 40 SÜREKLİ raporum var. ömss ve ekpss'ye bu raporla başvurdum. ben de merak ediyorum atama olursa yeni rapor istenir mi? çünkü şimdiki yasada ortapedik engelli olanlara % 40 tan aşağı rapor veriliyor. eski tarihli raporumda olan % 40 oran kazanılmış hak olmuyor mu ?

ömss de eski tarihli raporu ile atanan arkadaşlar var mı ? yeni rapor istendi mi ? ortapedik engelli olupta 2012 ömss' de atanan var mı?
lütfen bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Arkadaşlar merhaba,
soruma cevap verirseniz çok sevinirim.
elimde %43 ÜCRETLİ SAĞLIK KURULU RAPORM var. ama ekpss sınavına 1 yıl süreli ÜCRETSİZ ÖZÜRLÜ SAĞLIK KURULU RAPORUMLA başvurdum.

%43 ÜCRETLİ AĞLIK KURULU atandığım kurumda işe yarar mı merak ettiğim bu :(

çok teşekkür ederim cevabınız için.

Merhaba,
benim %52 engelli raporum var. Ancak bir yıl süreli. Uzatmak için başvurdum ama içimde yine de endişe var çünkü ekpss sınavına bu 1 yıl süreli raporuma başvurdum.
şöyle ki elimde bir tane dahaücretli sağlık kurulu raporum var, oranıda%43.
Atandığım tarihte olur da yıl süreli raporumu uzatmazlarsa diğer ücretlisağlık urul raporum atandığım kurumda işime yarar mı?
%52 oranında alığım 1 yıl süreli raporum ücretsiz ve özürlü sağlıkkurulu raporu.
Diğeri ise %43 ücretli sağlık kurulu raporu. (üzerinde ise özürlülük kalıcıdır yazıyor.)
cevap alabilirsem çok sevinirim teşekürler şimdiden.

MEB'e atandım, istemediler benden böyle tekrar rapor. Tabi benim raporumda sürekli ibaresi vardı.

benim ücretli sağlık kurulu raporumda sürekli ibaresi var.
ama özürlü sağlık kurulu raporumda sürekli ibaresi yok. diğerini kabul ederler mi onu mera ediyorum.
sınava da 1 yıl süreli olan raporumla başvurdum :(

2012 Ömss 3. atama ile yerleştim Yeni rapor istenmedi ;)

ösym ye başvurduğum raporda sürekli ibaresi yok benden isteyebilirler, ama elimde tarihi o rapordan biraz daha eski kalıcı bir sağlık kurulu raporu var.bu sağlık kurulu raporum da ösymde bulunmadığı halde işe yarar mı ki :/

2003 tarihli sürekli raporum vardı ömss ile atandım yeni rapor istemediler benden

Ozd slm ücretli raporunda sıkıntı olblr dğer 1yıllık raporunu uzatmaya çlş ynede canını skma atanma durumnda yeni rapor istense ble bunun için süre verilyor ataman iptal olmuyor hoşçakal,..

bursa 1984;

çok teşekkür ederim sağol:)

Üst Alt