Omurilik Felcinde Epidural Stimülation (omurilik pili) tedavisi..?
Herkese merhaba;
Açılmış bir kaç başlık var fakat dağınık ve eksik olduğundan öğrendiğim bilgileri buraya yazacağım çoğu arkadaşın haberi bile yok.
Lütfen başlığı taşımayınız ( bu hakaret değil banlanmayı gerektirmez )
Neyse konumuza dönelim
Omurilik felcine umut olan bu gelişmenin yurt dışındaki adı epidural stimülation Türkiyedeki adı ise omurilik pili ( ağrı tedavisinde kullanılan ile karıştırmayın , neden Türkiyede bu ismi verdiler anlamadım zaten )
Tedavi hasarlı bölgeye yerleştirilen elektrik akımını sağlayan 100-150 gram ağırlığındaki bir çiple yapılıyor
Tedavi Denizli pamukkale üniversitesinde yapılıyor
Kazanılan iyileşmeler
1. İdrar ve tuvalet konusunda gelişmiş iyileşme
2. Ayak kaslarının geri kazanımı ve yürüme cihazı olmaksızın ayakta durabilme adım atabilme
3. Nöropatik ağrılarda azalma
Öğrendiğim maliyet ( her seviye için aynımı bilmiyorum ama ) yaklaşık 300 bin TL
Tedaviyi olan 2 kişi var bunlardan biri zamanında omurilik iltihabı sonucu felç kalıyor tanıtım videolarındada bu amcayı kullanıyorlar adım atıyor ama siz bu amcayı referans almayın çünkü omurilik iltihabı yahut tümörü sonrası iyileşme bizlere göre çok daha olası zaten...
Bir diğerini tanıyorsunuz zaten fakat pek yayınlamıyor gelişmeleri o yüzden gelişme oldumu onuda bilmiyoruz..
Yurt dışında C seviyesinden L seviyesine tedaviyi olan yaklaşık 30 hastadada iyileşme oldu istisnasız ..
Kök hücre gibi umut tüccarlığının yapıldığı bir dönemde tavan yapan kök hücre konularına nazaran bence tek tedavi yöntemi olan bu çip neden dillendirilmedi hastalar arasında onuda anlamıs değilim.
Herkese acil şifalar dilerim