Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik yaralanması sonrası yürüme cihazı kullanan..?

enes75

Aktif Üye
Konular
69
Reaksiyonlar
14
Slm herkese ben t2 seviyesinde omurilik felçliyim benim giibii olupta uzun bacak yrme cihazıyla yüüryen var mı? şimdiden teşekkürler

bu sitede bir tek benmiyim yürümeye hasret:))? veya hiç kimse yürümüyor mu?

ben günlük hayatta kullanıyorum (evde)

sizin seviye kaç benim t2 bana faydası olurmu? 2yıldan fazla oldu kaza geçireli(of) oldum rica etsem detaylı bilgi verirmisiniz?

benim seviyem t9-11 yaklaşık 7 yıldr o.f liyim ve 7 yıldır yürüme cihazı kullanıyorum amacım kilo almamak ve kasların erimemesi için

bacaklarında his hareket var mı? voolker mi kullanıyorsun kanedyen mi? benim seviye t2 bana yaramaz galiba?

benim svy t4 5 sene olmuştur..uzun bacakla 1 sefer ayağa kalktım fizik tedavide.. sonra attım kapının arkasında duruyor yatmak daha eylenceli herşey ayagıma geliyor krallar gibi yaşıyorum.oturma dengem olmadığı için mümkün değil tek başıma ayaga kalkmam.

al bendende o kadar oturma dengem daha yeni oluşturmaya çalışıyorum ama nereye kadar herşey ayağımıza gelecek ki:)) bi yerden başlamalıyım umarım benim gibi t2 seviyesi olan birileeri çıkar da fikir alırım. tşkr ederim

Ayakta dikelmek:

1- Kasılmaları azaltır

2- Barsakların çalışması için faydalıdır

3- Mesanenin sağlıklı çalışması için faydalıdır.

4- Özellikle ilk 2 yılda his/hareket kaybının geri dönüşünde olumlu etkiye sahiptir (ama bu süreden sonra bu açıdan hiç bir anlam ifade etmez)

Son olarak, omurilik felci olan herkese hastanedeki sersem döneminde bir tane uzun bacak cihazı itelerler (fiyat tutarsızlığı ve ürün imalat kalitesi açısından diyorum bunu). Ama sonra kullanıcı fark eder ki hayatta ona harcadığı zamanı çok daha verimli şeylere ayırabilir, ya da düpedüz olaydan sıkılır ve cihazlar evin en ücra köşesine atılır...

sonuç olarak hiç uğraşmamı diyorsun abi:)) zaten benim seviyem t2 oturma dengemde yok eve gelen fizyoterapis önermiştş. sağol abim

Yok, öyle demiyorum kardeşim :) Sadece beklentini iyi belirle diyorum. Odaklanman gereken şey ayağa kalkmak değil, sokağa çıkmak. Sirk gösterisine hazırlanır gibi yıllarca cihaz üzerinde önce çift sonra tek bastonla ahmak ahmak yürümeye çalıştığım zamanı dışarı çıkmak için verseydim, bin kat daha iyi olurdu. Kayıp yıllardır benim için...

Ama okuluna/işine/aleme koşarken bir de yanında cihazla ayağa kalkarsan, o zaman olur. En azından barsakların düzgün çalışır :)

yok be abim bende alem gezme falan yok ta evin içerisinde,yatağa geçerken ,giyinirken lavabo gibi , ihtiyaçlar için düşündüm.sence nerde yaptırayım abi 70.yıl ftr atolyesi yapıyormuş olabilir mi.tşkrlr

Hah! İşte ben de onu diyorum Şahin. Neden evdesin? Okulun bitti mi? Sakatlanmadan önce bir mesleğin var mıydı? Şimdi bir iş bulmayı düşünmüyor musun? Arkadaşlarınla takılmadan gençlik olur mu? Önce bunları düşün ve hayatına yön ver, ondan sonra o protezi nerede yaptırırsan yaptır! :)

Biliyorum bunlar kolay sorular değil. Çünkü cevaplar zor. Ama işte, enerjini neye vermen gerektiğini gözden kaçırırsan, çoooook şeyi ıskalamış olursun.

abi meslek te şimdiki hayatımda pek bi farkı yoktu:)) lahmacun ustasıydım sabah saat 8:00 gece 23:00 fuul çalışırdım şimdi de ben varım ve akülü aracım var sence o cihazı yaptırmanın bana bi nebzede olsa katkı sağlır mı? vaalkeer veya kanedyenle yürüyebilirmiyim?

Yukarıda saydığım faydalar için yaptırabilirsin Şahin.

tamam abi teşekkürler.sağ bacağım kireçlenme olmuş o tedavi bitsin cihazı yapıncada faydalarıyla beraber yazarım buraya teşekkürler.iyigecelr

tuhaf gelecek belki ama. 18 yıl sonra uzun bacak cihazı reçete edildi bana. günde 2 saat bunu kullanırsam 1-1.5 yılda yürüyeceğimi söyledi doktor.
cihazı ocak ayında teslim ettiler ama ben 1 defa bile bacağıma geçirmedim. bunca yıldan sonra yürümekte tuhaf geliyor insana :)

aslında onu kullanmamamın nedeni, ayaklarımı aşağıda tutamıyorum, sürekli bacak bacak üstüne atıyorum. yoksa acı veriyor ve bacaklar sişiyor. o cihazı taktığım zaman, oturur vaziyette isem bacaklarımı sürekli aşağıda bırakmalıyım. buda eziyet oluyor
iyimi yapıyorum kötümü bilmiyorum

bu çihazı hiç kullanmadım ama şunu çok iyi biliyorum ki seni ayakta tutabilecek ne varsa mutlaka kullan elinden geldiği kadar ayakta kalmaya çalış ben odamın camını kendime göre yaptırdım ayağa kalktığımda pvcden destek alarak günde ortalama 2 saat kadar ayakta kalıyorum ne kadar fazla dik olarak vakit geçirirsem kasılmalarım ve ağrılarım o oranda azalıyor bağırsaklar daha iyi çalıştığı için tuvalet ihtiyacınıda daha rahat giderebiliyorum

bende wolker var, sadece tuvalete ve banyoya gideceğim zaman kullanıyorum. daha önceleri evden arabaya gidişimide wolker ile yaparken. 2 yıl önce tekerlekli sandalye aldım. keşke almasaydım dediğimde çok olmuştur.

önümüzdeki günlerde bu cihazı kullanacağım. isterseniz yaşadıklarımı anlatırım.

benim tuvalet problemim yok

sizin gibi hayat tecrübesi yaşayan arkadaşlardan daha çoook bilgi alacam.tşkr edrim şimdilk

enes75;
bence o akülü aracı bırak. onu evden dışarı çıkınca kullanırsın. aküsüz bir sandalye kullan. en azından, kolların ve bel kaslarını çalıştırırsın. zaten ev içinde akülü iyi olmuyor

Bülent abi şiir gibi konuşuyorsun.enerjimizi doğru yöne kanalize etmemizi söylüyorsun. spor sağlıklı olanlar için yürümek koşmak bisiklet sürmekse bizim için ayakta durmak manuel iskemli kullanmak dışarı çıkmak diye düşünüyorum. ki basit bir elektrikli bsikletle ayaklarınızı çalıştırıp eklemlerinizin kireçlemesini de önleye bilirsiniz. ama her şeyden önemlisi hayata devam etmek. çünkü düşüne biliyorsak doğru yöne yönelmezsek psikolojimiz de bozulur. bize bakanlar da mahvolur bize de yazık olur.
ben cihazları haftada 2 yada 3 kere giyip paralel barda ayakta durmaya çalışıyorum bazen 5 er dakika bazen sıfır. kan basıncını dengelemek çok önemli. bir de kalp damar hastalıkları baş göstermesin diye.
bütün fizik tedavilerin amacını biz iyileşmek diye algılıyoruz. aslında bu tür tedaviler var olanı güçlendirmek üzerine kurulmuştur.
benim 2 yıl olmak üzere C7 kırığım. aktif ve hafif bir sandalye almak için uğraşıyorum arabama alabileceğim. Tilite buldum ameriKADA 10.000 $ mal olacak sanırım. araba alacam ucuz otomatik sıfır alamam para yok. evimden kendi başıma çıkamıyorum şuan merdivenler asansör problem. ee malum sınava da girdik sonuç bekliyoruz. HAYAT BANA NELER HAZIRLADIN HEPSİNİ YAŞAMAK KOŞUYORUM SANA...

kasılmalar bendede var hatta onlar olmasa ayakta hiç duramam.

merhaba kasılmalarınız çok fazla ise sandalyeden düşürecek kadar varsa :kasılma için baklofen lioresal ilaç pompası amelıyatla taktırabılırsınız kasılmadan kurtulur rahat edersınız :

eğer kalkıp yürüyemiyorsanız, kasılmalardan kurtulmak için hiç birşey yapmayın. böylelikle kasların hareket etmesi sağlanıyor. ben, bacaklarımdaki belli noktaları uyararak kasılmaları tetikliyorum. kasılmalar sonrası müthiş bir rahatlama hissediyorum. ve 18 yıldan beri bacaklarımda hiçbir incelme olmadı, aksine bacak kaslarım bir sporcu gibi sert.

Benim seviyem t9-10, yaklaşık 10 yıl oldu kaza geçireli, ilk yılı saymazsak yaklaşık dokuz yıldır uzun yürüme cihazı ile hayatımı idame ettiriyorum sandalyeye bağımlı değilim. İlk zamanlar zor oldu yürüme cihazına alışmak ama alışınca emin ol hayatın dahada kolaylaşıyor. Yukarıda Bülent abimin saydığı faydaları da işin en güzel yanı. Kas ve kemik erimesi, bağırsak, mesane vs. Başarabiliyorsan yaralanma ve seviyen buna imkan veriyorsa denemende yarar var. Kal sağlıcakla...

ben sabah takıyorum cihazları akşam yatarken çıkartıyorum işim gereği bel dengesini çalışarak kaslarını güçlendirerek biraz daha iyi hale getirebilirsin bel kilitli cihazlarda var denge sorunu olmuyor bence yaptır cihaz en azından evin içinde gezinirsin

balkesli;
peki sizin seviye kaç? benim t2 sizce bana faydası olurmu?

benim seviye t10 faydası olur elbette kaslarınız ölmez bağırsaklarınız çalışır kireçlenme olmaz cihazlada olsa ayağa kalkıyorsunuz sonuçta iyi hissedersiniz kendinizi

Üst Alt