Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Onkolojiden malulen emekli ve remisyonda olup kontrol muayenesine giren var mı?

Onlylife

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
9
Merhabalar
Aramızda, Onkolojiden malulen emekli olan, remisyonda olup kontrol muayenesine giren bir arkadaşımız var mıdır?

Önemli not: Tanı aldıktan sonraki ilk 18 aylık maluliyet aylığından bahsetmiyorum.
Sgk sevkiyle malulluk durum raporu ve çalışma gücü kayıp raporuyla sgk tarafından kontrol muayenesi şartıyla süreli emekli olan kişiler var mı bu platformda?

Bu konuda deneyimi olan var mı arkadaşlar?

• Beğen
Reaksiyonlar: Mlkr
Merhaba, malulen emeklilik kontrol muayene sonucu ne kadar sürede belli olur acaba? Bu konuda tecrübe ya da bilgisi olan var mıdır?
Sgkdan sevk alıp Zor zahmet devlet hastanesi randevusu bulup sağlık kuruluna girdim.
Sağlım kurulu raporu direk sgk sağlık kuruluna gönderecek.
Şunu bilmek istiyorum; sgk kararı ya kontrol muayene tarihinden sonra bir zamanda sonuçlandırırsa? Velevki maluliyete devam kararı çıkarsa ama bu seferde karar kontrol muayene tarihinden sonra çıkarsa ne olacak?

Ne zor ne çok bilinmez var :(

@Onlylife,
sgk 2008 öncesi ve yasa çıkmadıysa remisonda sürekli yüzde 40 varsa vergi indirimiyle emekliliğiniz devam eder.Ama 2008 sonrası ise malesef onkolojide remisyona red veriliyor aynı şekilde bağkur ve devlet memuruysanız onada red veriliyor.Daha 2 gün önce çok yakın arkadaşıma remisyonda 40 + kulak duymadan 20 vardı red verdiler .İş gübü kaybındaki hastalığa bakılıyor.Tabi burda eğer metastaz varsa emeklilik işgücü kaybı kabul edilerek devam ediyor.

@Denizcan78,
Yanıtınız için teşekkür ederim🙏
Arkadaşınızın sonucu ne kadar sürede belli oldu?
Ve remisyonda kaçıncı yılında?ilk 5 yıl yüzde 60, 5 yıldan sonra yüzde 40 a düşüyor oran diye biliyorum

@Onlylife,

siz eğer vergi indirimiyle emekli hakkı kazandıysan zaten sizin açınızdan bir sıkıntı yok içiniz rahat etsin

@Denizcan78,

Maalesef. Malulen emekliyim.
Engelli emekliliğe başvuracaktım ama malum yasa değişti. Prim gün ve yılım tutuyor ama vergi indirim belgem yok.

@samedo99,

Var, söylediğim gibi malulen emekli oldum 2 yıl önce. 2 yıl süreli onaylanmıştı. Sgk hastalık listesinde olmasaydı onaylanmazdı.

Merhaba. Benim anladığım Ek-1 hastalık listesine göre onkolojik hastalıklar çalışma gücü kaybında ancak ağır hastalık tanısı alıyor. Remisyon sürecindeyken sgk ağır tanısı vermeyebilir gibi geliyor. Siz remisyon sürecinde misiniz?
Hastalık listesinde onkoloji için hafif ve orta hastalık durumunu tanımlamamışlar, aslında bunu tanımlamaları lazım. SGK’ya cimere yazılabilir. Vergi indirimi ile ömür boyu %40 rapor olduğundan emekli olunuyordu, şimdi olunmayacak, mağduriyetler oluşacak gibi geliyor bana.
Sizin malulen olduğundan remisyondayken ne yapacaklar görmek lazım, umarım düşündüğüm gibi değildir.

remisyondayken engellli indirimi olsa daha emeklilik 2008 sonrası, bağkur ve memurların emekliliği kanbul etmiyorlar Buna şahidim. 2008 öncesinde de durum aynı olunca bunda da remisyon kabul edilmeyecek.Sadece metastaz diğer organlara bulaştıysa iş gübü kaybı olarak kabul ediliyor.Tabi metastaz olan hasta hayattaysa.

@Denizcan78,

Çok saçma bir uygulama. Kanser hastalarını emekli etmemek için uğraşıyorlar sanki. Yani özetle diyorki ya ölüm döşeğinde olacaksın o zaman emekli ederim, ya da sen hastalığı geçirmişte olsan, fiziksel, ruhsal yorulduysanda, nüks riskin devam ediyorsada aktif tümör yoksa normal emeklilik yaşını bekleyeceksin, aldığın kemoterapilerin, ışınların, cerrahi operasyonların hiçbir önemi yok sağlıklısın.

Ne diyeceğimi ne düşüneceğimi bilemiyorum. Hissettiklerimi yazıya dökmüşsünüz, varolun🙏
İnsan iyi olduğuna sevinmeli ve yaralarını sarabilecek, hem fiziksel hem de psikolojik sağlamlığa kavuşabilecek gücü toplayabilmeli. Öyle kolay değil. Geçti gitti demek. Ölmüyorsan 60 yaşına kadar çalış demek neresinden bakarsanız vicdansızca.
Ben zaten zamanında yanlış şeye başvurduğımu görüp yıkılmıştım. Allah biliyorya sevinemedim onaylandığında. Hastalık listesini görüp neyin onaylandığını anladığımda oturup ağladığımı çok iyi biliyorum. Keşke az kendimi toparladığımda bir işe girseydim ve vergi indirimine başvursaydım. Çok pişmanım.

• Beğen
Merhaba ben testis kanseri nedeniyle sol testis alındı tomografisi ve pet çekiminde karın lenf bezlerine metastaz tespit edildi 3kur kemoterapi aldım bir yıl süreli %84 vermistilr kontrol sürem dolduğu için tekrar 3hafta önce kurula girdim remisyonda onkoloji 2yil süreli 60 verdi göğüs hastalıkları kemoterapi dolaysiyla akciğer de astım oluştu 20 verdi üroloji de testis alındığı ve üreme kaybı olduğu için 20 verdi yani toplam %74 raporum var 2gun önce vergi indirimi için başvurdum Şubat 15 de emeklilgim iptal olacak emekli olduğum tarihte 18yili doldurmadigim için şuan 19 yıllık SGK sürem 5780gun pirimim var benim durumum ne olur yasa beni etkiler mi bitiklik var çalışamıyorum kemoterapiden dolayı sanırım çok streteyim metastaz kemoterapi ile yok edildi benim durumum beden gücü kaybına girer mi

ben vergi indirimi ile süreli emekli oldum ama emekli olduğum tarihte 18yillik süreye 2ay kaldığı için o tahsis numarası ile bağlanan emekliligim iptal edilecek mis subat 15de tekrar vergi indirimi yazısı ile başvurup yeni tahsis numarası ile emekli olacağım söylenmişti şimdi yasa değişti benim %74 3hafta önce aldığım 2yil süreli raporum var ve 2gun önce de vergi indirimi için başvuru yaptım benim durumum ne olur vergi indirimi yazım gelse 2 yada 3hafta sonra yasa değiştigi için geçersiz mi olacak

Gün doğmadan neler doğar diyelim. Belki bir ihtimal aynı şekilde emekliliğiniz devam eder. Yine de sağlık olsun demekten başka birşey gelmiyor elden. Bizlerin hakkını yiyenler, yaşadıklarımızla sınansın. Başka da diyecek söz yok. Yazık..

@svnn,
Durum gerçekten karışıkmış, bilgi sahibi değilim ama bence etkilenmemeniz gerekir, tahsis numarasının iptal edilmesi mantıksız, sonuçta emekli olurken 1. Derece vergi indirimi ile emekli olmuşsunuz, o şartları sağlıyormuşsunuz, kontrol tarihinde 2. Derece şartını sağlıyor olacaksınız. Niye iptal edilip yeniden tahsis no verilsinki? Bence sgk memuru iş bilmezmiş, ya da işgüzarlık yapmış, ama bu ülkede hiçbirşeye şaşırılılmıyor artık. Gelişmelerden bizleri de haberdar edersiniz artık. Hakkınızda Hayırlsı olsun.

• Beğen
Reaksiyonlar: svnn
@Mlkr,
Amin, herşeyin başı sağlık. Ama işte bu mu kaldı yani, herşey bitti engellinin hakkı mı kaldı alınacak. Kim ister zaten engelli olmasına sebep olan sağlım sorununa sahip olmak. Sadece maddi değil, sağlık hizmetlerinden faydalanmak için bile gerekli emeklilik. Ben burda malulen emekliliği onaylanmadığı için hastaneye gidemeyen insanlar gördüm. Allah yardımcımız olsun.

@svnn,
Sizin durumu tam anlayamadm ama vergi indirimiyle emeklilik hakkını birkez kazanmışsınız, oranınız düşse bile min yüzde 40 olduğu sürece emekliliğiniz devam eder diye biliyorum. Yeni yasaya girmezseniz siz. Halihazırda Vergi indirimiyle Emeklisiniz çünkü

@Onlylife, O kadar haklısınız ki. Bu mu kaldı yani. Engelli haklarına dokunmak normal şartlarda en acımasız insanın bile yapamayacağı birşey, ama hergün tv lerde haktan hukuktan bahseden insanlar, her cuma hayırlı cumalar mesajını en önce atmaya çalışan insanlar, sözde vicdanlı insanlar bize bunu reva gördü. Çok yazık. Eden bulsun…

@Mlkr,
Saçmalık da o zaten benim o zaman %84oranim vardı ve birinci dereceden emekli oldum kurula o zaman niye giriyoruz mevcut durumum raporum pirim ve gün sayım ikinci dereceye fazlasıyla yetiyor ozaman emekli olurken 18 yıla 2ay eksikmis o zaman deseydiler 2ay sonra doldurunca başvururdum. Birde benim yeni raporum çıkmış iptal et ozaman o tahsis numarali emekliligimi yeniden basvurayim yasa çıkmadan niye iptal etmiyorsun bana 5yil süreli verselerdi mesala 5yil sonra yine mi iptal edeceklerdi 18yila 2ay varmış diye ben güncel 23yil sigortalı süreli olurdum vatandaş nasıl mağdur edilir onun derdinde çıkarılan yasalar

@Onlylife,
SGK 2.kuruldaki memur diyor ki sen birinci dereceden emekli olmusun emekli olduğunda pirimin fazlasiyla var ama sigortalılık süren 18yila 2ay varmış yani 17yil 10aylik sigortalılık sürem varmış engel oranım düştüğü için o tahsis numarali emeklilik koşulunu taşımıyorsun diyor bende diyorum ki şuan yaklaşık 19yillik sigortalılik sürem var neden güncel raporum pirimim ve sigortalilik sürem bakıp emekliligimin devam edip etmeyeceğine bakmiyorsunuz diyorum memur da o tahsis numarali emekliligimin iptal olacağını vergi indirimi yazısı ile başvurup tekrar yeni tahsis numarası ile emekli olacağımi söylemişti yasa degismede sorun olmazdı sadece maaşım düşerdi ama tekrar emekli olurdum şimdi yasa değişti Şubat' 15de ben tekrar SGK ya emeklilik için başvuracam büyük ihtimalle madur olacam acaba memur doğru olanı mi yapıyor

• Beğen
@Onlylife,

Vergi indirim belgeniz olsa idi yetişirdi diye düşünüyorum. Çalışmıyorsunuz dimi , inş hastalık listesinde vardır sizin hastalığınız. Remisyonda takipi olan kanser hastası icin hastalık listesi çok acımasız, 3.-4. Evre kanserlerin disinda uzak metaztaz vr nuks olmayan herkesi kapsam disi birakmis , calisma gücü kaybi olmadığını yazmışlar yönetmelikte. Ne diyim bu işin psikolojik durumu var , ne biliyim tam detaylı bir doktor uzman , klinik kontrolüne de girmiyoruz tam bilmediğimizden hakkınızda hayırlısı olsun inş emekliliginiz devam eder.

@reciss,
Evet çalışmıyorum. Zaten malulen emeklilikte çalıştığınızda maaş kesiliyor. Çalışamayacak gibiyseniz malul oluyorsunuz. Ama diyorlarki kontrolde halaaa çoook ağır durumda değilsen maaşı keserim. Ne yaman çelişki:(

Şimdi işe girip vergi indirimi beklesem zaten 1-2 ay sürüyormuş çıkması. Yasanın geçmesi eli kulağında. Ha olurda 1-2 aya sarkarsa da bu sefer keşke 1.2 ay önce başlatsaydım süreci diycem .nerden tutarsam elimde kalan bir durum.

Umarım anayasa mahkemesine götürürler ama anayasayı kim takar oda ayrı bir durum çünkü kazanılmış hakkı almak anayasaya nekadar uygun bilmiyorum

@svnn,

böyle olmamalı lütfen diğer sayfaları konu başlıklarını kontrol edin eğer oran düşerse prim gün sayısı sene tutuyorsa emekli olursunuz diye yazılıyordu .ben de sizinle aynı durumdayım şu an daha da moralim bozuldu yasa çıktığından beri düzgün uyumuyorum bu stresi özellikle kanser hastaları yaşamamalı .....KONUYU BİLEN KONTROL MUAYENESİNDE ORAN DÜŞÜNCE EMEKLİLİK DEVAMI İÇİN LÜTFEN BİLGİ ARKADAŞLAR @svnn ye yol gösterebilir mi?

• Beğen
Reaksiyonlar: svnn
Güncel %74 oranla emekliliğimi nasıl iptal ederler bu oranı bana manav mi kasap mi verdi kanser ne demek hele ki kemoterapi almak basit bir şey mi bu yasa teklifini verenler bu vebali nasıl alirlar 37 yaşında sanki 60yasinda ki gibi bitiklik var yorgunluk var beni iş yeri 28. Maddeden yani sağlık nedeniyle işten çıkarttı o zaman niye çıkarttı madem emekliligimi iptal edecekler beni işime sağlık bakanlığı çalışma bakanlığı iade etsin bu yıl başı zammı ile en kötü maasim 60bin di iş yeri hastalığımi bahane ederek işten çıkaracak hem , hemde devlet büyüklerimiz emekliligimiz kesecek taş mi yesin benim çocuklarım şimdi kimi kime şikayet edeyim ben...

• Beğen
akemoterapi alan radyoterapi alan enerji seviyemiz zaten normal insanın çeyreği bile değil.....ben erken seçim istiyorum...bunca şeye rağmen onlarca engelli derneği kurulıuşlar kurumlar ses çıkartmadı etmedi...destek yoksa onlar neden var ....ERKEN SEÇİM GELMELİ...GELMELİ ...

@svnn Siz nasıl emekli olmuştunuz malulen mi? Neden kesildi benim bildiğim kanser hastaları malulen maaşı kesilmemesi gerek

Üst Alt