Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Onkolojiden malulen emekli ve remisyonda olup kontrol muayenesine giren var mı?
Benim remisyondaki 5 yilim bitmisti.tekrar başvurdum aynı oranla bakalım kaç yıl süreli rapor verecekler. Tekrar onkoloji %40 Verdi. Endokrinde tekrar %69 verdi. 2008 öncesi ssk li iseniz kontrol muayenesinde yüzde 40 üzeri rapor alsanizda iş görüyor, emeklilik devam edilir. fakat 2008 sonrası sskli, 2008 öncesi sonrasi memur veya bagkurluysa işi zor kontrol muayenesinde iyileşti derlerse engel oranı 40 olsa bile hastalık listesinde iş gücü kaybi yoksa emekliliği iptal edilir. Bende 2008 öncesi memurum. Allahtan endokrinden yüzde 69 'um var ve iş gücü kaybi hafif diye geçiyor ve sürekli olan bisey. yoksa onkolojiden aldığımız remisyonda takipli yüzde 40 hiç işe yaramıyor...
bir sorum olacak.. bilgisi , tecrübesi olan var mıdır?
Kontrol muayene tarihi 15 şubat
Ocak ayı içinde sağlık kuruluna muayene olduk diyelim.
Sgk işlemi 15 şubata kadar sonuçlandırmazsa, yetişmedi, iptal mi diyor.
SGK herhangi bir hak kaybı olmaması için genelde kontrol muayenesi için işlemlerinin 3 ay önceden başlatılmasını ister.
Sevk süreci, hastane randevusu ve düzenlenen raporun SGK'ya gönderilmesi bazen uzun sürebiliyor.
Kontrol muayenesini geciktirme durumunda emeklilik iptal olmaz en fazla alınan aylık durdurulur. Belki 1 ay aylık alamazsınız.
Eğer öyle bir sıkıntınız var ise raporunuz çıktığı zaman hastanenin raporu SGK'ya göndermesini beklemeyip raporu SGK'ya elden teslim ederseniz biraz süreci hızlandırabilirsiniz.
Tam olarak bunu sormuştum. Çook teşekkür ederim
Kontrol muayenemi oldum. 15 şubata yetişmesi lazım. Velevki malulen emekliliğim devam ederse, bu sebeple yani muayene evrak prosedürü yetişmedi diye, bu seferde bundan iptal olursa diye endişe etmekteyim de.
E devlete durum bildirir raporu düşmüş bu arada. Hemen muayenenin ertesi günü hem de. Sağlık kurulu suncuuları karar verecektir yazıyor.
Dys evrak takibe bakıyorum. Orda halen muayene için hastane sevk aşamasında kalmış.
Muayane olmadın diyemezler,kurul raporum var. Yetişmedi derler ama onu yaparlarsa şaşmam
@Onlylife, Dediğiniz gibi raporunuz çıktıysa bundan sonraki süreç hastanenin raporu SGK'ya göndermesi olacaktır.
Belirlenen tarihe 1 ay kadar kalmış yetişebilir. Kurumlar arası yazışmalar raporun gönderilmesi sürecinin gecikmesi ihtimaline karşı müsait olursanız durum bildirir raporu çıktısını alıp SGK'ya verebilirsiniz yada normal süreci bekleyebilirsiniz. İnşallah emekliliğiniz sıkıntısız devam eder iyi akşamlar.
Kontrol muayenesine tabii veya sureli raporla emekli olan kişi kendimi engelli raporu süre dolmadan hastaneye başvuruyor. Yoksa sgk kişiye yazı/tebligat gönderiyor, kontrol muayenesine gitmeniz lazım aksi takdirde maaşınız kesilirmi diyor, Yada süremi veriyor 2-3 gibi . Tam bilmediğim konu bu.
@reciss, Emeklilik için bana gönderilen ilk tebligatta kontrol muayenesi tarihim yazıyor. Alttaki notlarda ise bu tarihten 3 ay önce benim müracaat ederek bu sevki almam gerektiği yazıyor.
SGK'dan sevk almayıp bu kontrol muayenesi tarihine yaklaşık bir süre önce istediği hastaneden rapor alıp bunu SGK'ya verenlerde var bu şekilde de kabul etmiş SGK forumda daha önce okumuştum. Ama olması gereken SGK sevki ile kontrole gitmek.
Kontrol muayenesine gidilmez ise zaten maaş kesilir.
02.05.2026 tarihinde kontrol muayeneniz mevcut olup, aylıklarınızın kontrol muayene tarihini takip eden ödeme dönemi itibariyle durdurulmaması ve sağlık yardımlarından yararlanmaya devam etmeniz için kontrol muayene tarihinden en az 3 ay önce ikametgâhınızın bulunduğu yerdeki sosyal güvenlik il/merkez müdürlüğüne müracaat ederek hastaneye sevk yazınızı
almanız ve sevk işlemlerinizi başlatmanız gerekmektedir.
Kontrol muayeneniz nedeniyle hastaneye sevkiniz sonucu almış olduğunuz sağlık kurulu raporunuzun, kontrol muayene tarihinden önceki 3 ay içerisinde Kurumumuza intikal ettirilmemesi halinde gelir/aylığınız durdurulacaktır.
@svnn,
Sgk hastalık listesinde birebir karşılığı olması lazım. O listede kendi hastalığınızla ilgili maddelere bakmanızı öneririm.
Yine bu platformda çok kişi gördüm. Hastalığı çok ileri seviyede ama red alan. Listeyi çok kısıtlı tutmuşlar
bu durum ilerde değişir bence. 2019 daki yönetmeliğe göre %20 alabiliyorduk. 2019 da %40 a çıkarıp engelli raporu alabildik. kaç yıl sürer bilmem ama bir gün hafif-orta tanılarda emekli olabilecek inşallah