Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Organik olmayan psikoz tanısı alanların deneyimleri

Şuphecilik

Degerli arkadaslarim son teshisim sanrisal bozukluk karisik obsesion ile solian 200 mg sabah akşam iciyorum ben iyilestim bu ilaç sayesinde insallah hepiniz ileşirsiniz.Bu arada yuzde 40 engelli maasi 1124 tl herkese hayirli olsun

Bana bi ara organik olmayan psikoz tanısı kondu invega 9mg verildi beni çok uyuşturuyordu.daha sonra f20.8 şizofreni tanısı kondu şuanda 1 yıldan fazladir ketyaxr300mg sabah akşam ayda bir xeplion iğne var.arada daralma oluyor onun dışında hiçbir belirti yok derim.

Arkadaslar konu disi olacak ama yuzde 58 engelli raporum var agustostaki maas ptt kurum odemelerinde mevcut 1587 lira maas yatmis.maasin iptal olma ihtimali var bu konu hakkinda bilgisi olan var kafamda soru isareti var. Maaş iptal olabilir mi maasi ptt kurum odemelerinde mevcut.

Benim halüsülasyonlar görme ve işitmeler pasif durumda travicta 265mg kullanıyorum 3 ayda bir ve selectraya da başladım travicta xeplionun üç aylığı yane etki olarak içe kapatıyor etkinlik yapamıyorum sosyalleşme zayıf umarım bu yanetki geçer hayatıma dönerim sizdede oluyormu bu yanetki?

Evvet ben geldim. 7 aydır yoktum forumda.
6 ay gibi bir süre boyunca ilaç içmedim. Bu hastalık beni çok yıprattı. Mal gibi bir şey oldum. Konu açıp daha detaylı yazacağım. İlaçları 1 hafta kullandım bıraktım çünkü ben hasta değilim. İnsan olmadığımı, cin olduğumu düşünüyorum.

Kullandığım ilaçlar risperdal 6 mg, akineton 2 mg

Şizofreninin bilişsel belirtilerini yaşayan var mı?

Mal gibi bir şey oldum. İlaçları bırakmadan önce lise 1. dönemi 81 ortalama ile bitirmiştim. İlaçları bıraktım ve bumm! 60 ortalama. O da biraz da fizik hocam sayesinde. 10 alacaktım 50 vermiş kadın. 2 dersten kaldım.

Bir de mecaz anlamlı kelimelerin mecaz olduklarını anlamıyorum.

Mal gibi oldum, benim gibi olan var mı?

Artık hasta olduğumu düşünmüyorum. Sadece bunlar yan etki olarak kaldı. İnsan değilim, cinim.

Şizofreni teşhisi alır mıyım?

Şizofreni teşhisi alır mıyım, şu anlık organik olmayan psikoz teşhisim var.

Belirtiler 1 yıldan fazla süredir var. Gerçi ben hasta olduğumu düşünmüyorum.

Belirtiler:
Halüsinasyon
Duyusal yanılsama: nesnelerin hareket etmesi, boyut ve şekil değiştirmesi. Sesleri yanlış algılamak (hemşire kolunu aç demiş ben parmağını aç duydum)

Kelimelerde çağrışım gevşekliği
Kelime salatası (konuşurken ve düşünürken)
Ekolali (istemeden)
Çocuksu düşünmek

Duygusal tepkisizlik (daha az korkmak ve hiçbir mimik kullanmamak)
Yavaş hareket etme, harekete geçmede eksiklik (markette beklerken birisi bana sıra verdiğinde bir şey söylemek yerine sadece yürüyorum)

Problem çözme yetisinde azalma
Kelimelerdeki örtük anlamı anlamama, mesela imalar veya benzetmeler

Pickle

Buradaki arkadaşlara sorular soracağına bir devlet hastanesine veya bir üniversite hastanesine gidip bu sorularını bir Psikiyatriste sormak hiç aklına gelmiyor mu ? Buradaki arkadaşların hiç biri doktor değil. Burada ki arkadaşların hiç biri sana doğru teşhis koyamaz.

Son düzenleme:
Selam Pickle rumuzlu arkadaş. Mesajını görünce cevap vermek istedim. Abimde atipik psikoz tanısı var, ilaçlarını kullanması çok önemli ve çok gerekli. Senin de aynı durumda olabileceğini düşünüyorum. İlaçların yan etkisi çoksa, başka bir doktora hastaneye git en azından, başka ilaç verilir, bünyene en uygun ilacı bulursun sonunda.
"Ben hasta değilim" demek çözüm değil. Destek alman çok önemli.

Tuhaf hareketler yapıyorum ve bunları istemeden tekrar ediyorum. Aynı kelimeyi sürekli söyleme durumları var hatta bugün 1 saat aynı kelimeyi aynı ses tonuyla söyledim. Saçma şeyleri birden gerçek sanma var, doğum günü var sanıp gülüp oynadım. Bendeki paranoid değil başka tür şizofreni.

Psikozun şizofreni olduğunu biliyorum neye göre teşhis veriliyor diye sormak için konu açtım.

Pickle

Sen psikolojik sorularını neden bir Psikiyatrist Doktora sormuyorsun ? Bu siteye yorum yazan arkadaşlarımızın çoğu engelli ve engelli yakını. Psikiyatrik şikayetlerini bir Psikiyatriste anlatmalısın ve Psikiyatrik sorularını bir Psikiyatriste sormalısın. Bu sitede sana hiç kimse doğru teşhis koyamaz. Sana en doğru teşhisi bir Psikiyatrist koyar.

Memo4206 merhaba abinizde ne gibi belirtiler var?

Açıkçası ilaçların işe yaradığını düşünmüyorum ama yine de içeceğim. Yan etki neredeyse yok kasılmalar var ufak tefek.

Tuhaf hareketler yapıyorum ve bunları istemeden tekrar ediyorum. Aynı kelimeyi sürekli söyleme durumları var hatta bugün 1 saat aynı kelimeyi aynı ses tonuyla söyledim. Saçma şeyleri birden gerçek sanma var, doğum günü var sanıp gülüp oynadım. Bendeki paranoid değil başka tür şizofreni. Yani çok yüksek ihtimalle şizofreni teşhisi alırım en az yüzde 45 rapor.

Abimde, net bir belirti yok, bazı konularda çok fazla zihnini meşgul ediyor.

Kullandığı ilacı risperdal, yan etkisi sallanma.. Tabi bu her bünyede farklı olabilir.

Yukarıdaki mesajında yazdığın durumları mutlaka doktoruna söyle, anlat.
Doktorundan, hastaneden veya ilaçlarından memnun değilsen bunu da anlat, çözüm bulamazsan da başka doktora git.

İnternet ortamında bulduğun bilgilere çok güvenme, kendine teşhis koymaya çalışma, bırak bunu işin uzmanları yapsın.

Zor bir süreç, ama yapabilirsin.

17 yaşında konulan ilk tanı şizofreni idi Halusünasyon görmediğim için daha sonra atipik psikoz olduğuma kanaat getirdiler Ama şizodaki diğer belirtilerin (hezeyan,paranoya vs.) hepsi mevcut.

Üst Alt