Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ortaöğretim'de atanamayan arkadaşlar puan sıralaması..?
Arkadaşlar benim yukardaki yazımda en çok eleştirdiğim nokta insanları bu kadar beklenti içine sokmaları umut vermeleri
TV'ye çıkınca rakamları yükseltmeleri
Umarım dediklerini 2 sene içerisinde yerine getirirler.
Benim bu söylenenlere göre 2. tercihlerde de umudum kalmamak uzere puanım 81 / 4200 lerdeyim.
Bu alımlarda böyle olduysa daha umudum kalmadı boşuna kimse umutlanmasın derim 85-90 civarındakılerde 2. tercihlerde atanır büyük ihtimal gerisi bosuna beklemesın.
arkadaşlar özür durumuda önemli sanırım 5 kişlilik komisyon heyetide var onların onayıda alınıyor sanırım ben 76 zaten ilktercihte atanmam mümkün değildi 2.tercihlerde 80 ve 88 atanamayanlar 2.tercihlerde atanır gibi önlisans ve lisanslar şanslı ama lise biraz sıkıntılıı
90 üzeri atanamayanlar mutlaka tercihlerden dolayı atanamamışlardır diye düşünüyorum umarım 2. alımlarda atanırsınız ama aynı hatayı yapmayın burada insanlara kanseri gösterip sıtmaya razı edenler çok zamandır yorum yazmıyordum ama dayanamadım yazık bu insanların hayallerine biraz sınav sürecine giriyoruz ve bu süreçde 46 bin açıkdan baksedilirken düşüre düşüre 20 bin kadro bunada ses etmedi benim güzel kardeşlerim razı oldular kura ile atananlar bu kadronun dışında dediler onlarıda bu 20 bin kadroya dahil ettiler 7746 kadro atayacağız 3500 den yükselttik deip göz boyadılar yine kura yarı dediler bi bakdık ki 7746 kadro içine o arkadaşlarımızıda eklemişler sonra bir kılavuz açıklandı kpss de memur olanlardan dahi böyle nitelik istenmemiştir imam hatip mezunu arkadaşlarım bile kendi mezuniyetlerine göre tercih yapamadılar çünkü istenilen niteliklerin hiçbiri mevcut değildi sonra birde bilim ve teknolojinin gelişdiğini söyleyenler vardı bu memlekette en çok güldüğüm kadrolar ise daktilograf ne iş yaparlar acaba tarihi eser daktilolarımı kullanacaklardı yoksa bu kadrolar özel birinemi ayrılmışdı şimdi teselli ve sukünet çöksün diye eylülde ek kontenjan sanki yeni kadro açacaklar ha birde kurumlara söz geçiremeyen bakanlar kurumlar istemiyor diyebilecek kadar düşdüler eğer kurumlar sizden üstünse ve size bağlı kurumlar sizi dinlemiyorsa ki böyle bir durumun olması imkansız ben burda eleştirirken yanlışları ve yapılan haksızlıkları engellilerin hakkının yenmesinden bahsediyorum burdan hiç kimse kendine pay çıkarıp sakın ha partizanlık yapmasın eğer zaten bunları göremeyip hak aramıyorsa söylenecek söz yok Hakkı ile atanmış arkadaşlarımı canı gönülden tebrik ediyorum en çok sevindiğim yeni evli olduğunu ve ankaraya atanan bir arkadaşımızın yorumu idi Allah mutlu etsin darısı atanamayanların başına ama mücadelnizi her türlü platforumda maillerinizle ve telefonla arayarak bildirirseniz yazdığım durumları bir düşünün gerçekciliğide sizce nedir yalan abartı bir söz mevcutmudur herkese saygılar....
Bu nasıl bir durum 85 le atanamıyorsunuz.....60 larımı atandılar...şu listler çıksın bakalım ek atamada puanın 80 lere düşmesi lazım.....
Nedenmi? Lise düzeyi üzerinden HESAP YAPARAK dile getiriyim :
1-80 puan ilk 4 bininci kişi civarı......
3050 kişi alım yapılıyor şu an .....
2-Diyanet ve benzeri kadrolar açık olması durumunda normal memur kadrosu haline getirilecek.....
3-Tahmini 500 ila 700n kişi çeşitli Nedenlerle Elenecek ve atansa bile işe giremeyecek
Hangi nedenlermi ? Kısaca özet geçiyim: Evrak eksikliği(mezun olunamayan okul-Sabıka-Devletmemuru olamaz roporu-istenilen niteliklere göre sertifikanın bulunmaması-Atanılan ile onlarca sebepten dolayı gidilmemesi-Başka bir devlet dairesinde çalışanların ömss deki durumu net değil -Emeklilerin durumu malum tam belli değil ben yönetmelikte böyle bir madde görmedim bence bu durumlarda kara 5 kişilk kurulun yada heyetin çoğumuz erken emekli oluyoruz Mesala benim iki senem kaldı .........Bu kişler diğer ömss 2 yıl tercih yapamayacak
kadirgürsoy ben 13 yıldır işsizim ben 13 yıldır ailemin eline bakıyorum hayat çok ama çok acımasız ama yaşamaya mecburuz allah bir ömür vermiş onu tamamlamak zorundayız inşallah çocuklarımızın kısmetine bir ekmek parası kapısı açılır.
Kim kaç puan almış bir önemi yok çünkü atanacak kişi sayısı belliydı 100 kişiden 3 kişi memur oldu doğal olarakta 80 ve 90 alanlardan mecburi açıkta kalanlar oldu herşeyin açıklaması bu kadar basit türkiye genelinde bence en az 10 bin kişi 80 ila 90 arası puan aldı doğal olarakta kadro sayısı az olunca atanamadılar İNŞALLAH EYLÜL ATAMALARINDA ATANIRIZ DİYECEM AMA RÜYANIZDA BELKİ ATANIRSINI YİNE SAÇMA SAPAN KADROLAR AÇILACAK SAYIN BAŞBAKAN YİNE BİR SALONDA ŞEÇİLMİŞ İNSANLARI TOPLAYIP GÖVDE GÖSTERİSİ YAPACAK ŞU KADAR ENGELLİ ATADIK BU KADAR BAKIM PARASI VERİYORUZ DİYE ŞİŞİNDİKÇE ŞİŞİNECEK SALONDAKİLERDE ALKIŞLAYIP ŞİİRLER OKUYACAKLAR YAZIKLAR VE YAZIKLAR OLSUN...
Benim vücudumda kana bozukluğu var kanım pırtı tutmuyor bugün gözümde damar çaylamış sıkıntıdan gözümde koca bir kan lekesi...göz doktoru bu şekilde beyin kanamsı bile geçirirsin diyor bu ne ya.....Hemen beyin cerrahiye git diyor.......Beni sıkan atanamadığım değil ....Atnamak istemiyordum Bazı sorunlarımı çözmek için ..fakat adletsiz bir atama hiçte hoş değil...Bu atamada önümüz boşalsınki ikinci atmada rahat tercih yapalım....benim puanım 81 İLK 4 BİNDEYİM....Ama 4 bin kisşi lise düzeyi atama olurda halen 85 puanlar atamazsa önümüzde durusa bu normal değil....ikinci atamada en yüksek puanını 80 olması lazım...Olmazsa bu iş hileli ARKADAŞ..........
SOYER NEREYİ YAZDIN...da 86 İLE ATANAMADIN söyle ben olasılığını söyleyim...
80-81 - puanlar bu alım saysıyla zor atanırdı oda şansaydı bende 81 puanım...Atana bilecek yerleri yazdım ...T.C yaşaması en zor coğrafyaları yazdım yok......Ama 80-81-hadi 82 ye kadar kimsenin kalmaması atanması lazım ....Şu listeler bir açıklasın da görelim....1 kişilik kadrolar vardı birilerine tiyosu verildiyse puanlardan belli olur....
ben sigortalı olarak çalışıyorum özel sektörde oyüzden yazıpta belki olabilecek olan ama gitmeyeceğim yerleri yazmadım sadece izmir ve manisadaki memurluk kadrolarını yazdım benim 2.veya 3. atamalar içinde çok fazla ümidim yok
O etken işte Biz ona Yanlış tercih diyoruz ....ASLINDADA En doğru tercih......Bağzı il ve kodrolarda yığılma olması doğaldı...Tercih ettiğin il ve kurumlar önemli...
fakat bence 91 puanla atanamayan yada 88 puanla atanamayanda bi sorun var diye düşünüyorum.
Yani sorun var derken tercih seçimi anlamında adam gider 2 tane şehir yazar o şehir de zaten 1er tane alıyorsa bence atanamaması normaldir.
okudugum okul ankarada oldugu için tercihlerimi ankara merkez olarak yaptım ve bitirecegim bolumle (gıda tarım ve hayvancılık) ilgili tercihler yaptım.ortaogretim 87.55 puan sıralamam 1142. yerleşemedim.
76 puanım var sıralama 7000.ilk atanmada beklemyordum ama yinede burkluk yaşamdım dersem yalan olur Eylüldeki yerleştirme belki diyoruz ama o da olursa tabi bundan farklı olacağını sanmıyorum (
yarın 4. leventteki ösym bürosundan şifre alacağım. aday işlemleri kısmında google chrome şifreyi kaydetmiş direkt otomatik açılıyor diye yıllardır şifreye girdiğim yoktu. hiç bir yere de kaydetmemiştim. söz uçar yazı kalırmış meğer ..
ahanda bugün lazım oldu, ama ben hala sonuçları öğrenemedim
Google chrome dan şifreni öğrenebilirsin dostum.Nasılmı: Sağ taraftaki anahtar şeklindeki simgeden Ayarlar>>Gelişmiş ayarları göster>>şifreler ve formlar>>kaydedilen şifreleri yönetin ....buradan şifrenizi bulabilirsiniz.4. levent e falan gitmene gerek yok.
ikinci tercih diye birşey yok. sadece boşta kalan kadrolar doldurulacak o kadar. o da 7700 kişinin 3 te 1 i demektir. zaten lisans ve ön lisans mezunları yerleştirilmeyinceye kadar orta öğretime sıra gelmez.
2.Tercih olacaktır eğer ki olmazsa bu devletin büyük bir ayıbı olur.
Çünkü bu sınavın o zaman bir amacı olmaz.
Ben ek tercihlerden bahsetmiyorum yeni kadroların açılmasından bahsediyorum.
Yani ÖMSS/1.Tercih yazıyordu Aday İşlemleri Sisteminde
Burdaki 1.Tercih kısmı 2.Tercih olabileceğini gösteriyor.
Şuan hali hazırda 23000 kadronun alınması konusunda ön-çalışma yapılıp rakamlar belirlenmiştir.
Ama bunu ciddi anlamda kurumla yazışarak devlet belirleyecek.
Umarım yazışmadıkları adı bile geçmeyen onlarca kurum bu yeni atamada kılavuzdaki yerini alır.
Bu rakamı umarım tamamlarlar.
Eğer bu rakamın tamamını 2014 yılına kadar atarlarsa 70 puanla bile atanma şansınız olacak.
Analiz yapıyorum arkadaşlar.
Şuan birazdan paylaşacağım.
Sayısal bilgiler yayınlanmış.