Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ortopedik olmayan raporla ÖTV indiriminden yararlanabilir miyim?

Konular
1
Reaksiyonlar
1
Engelli raporum var %90'dan az. Süresiz olduğu için bozmak istemem. Ortopedik değil ama boy kısalığından oran alabilir miyim mesela ötv indirimi için değer mi? Veya tertibatlı araç için uğraşmayın mıyım 1.40'lardayım

Bu arada kodlarda sıkıntı yok normal ehliyet alabilirim

Ehliyetinizdeki kodlardan bir tanesinin özel tertibat takılabilir otomatik vitesli araç yazabilir olması lazım

@narinçiçek Kodlarda öyle bir kısıtlama yok engelli raporunda da özel tertibatlı araç kullanabilir yazmıyor. Boy kısalığından ortopedi oran ekler mi engel raporuna bu şekilde olur mu süresiz raporu bozdurmak riskli mi diye öğrenmek istedim.

Normalde oranım %59

Sürücü olur raporunda da tertibatla ilgili bir şey yazmıyor

@nu067 @güllerin efendisi ortopedik engell olması gerek değil mi 90 altında? Otomatik almayı düşünüyorum ama boy kısalığı başka rahatsızlıktan kaynaklı o yüzden ortopediden almamıştım riske girmeyeyim oran düşmesin mi süresiz bir de. Ötv indirimi için ya %90 engel olmalı ya ya ortopedik engel,doğru mu? Ne yapsam bilemedim.

@nu067 ben pandemide aldım ama 2060 yılında kabul etmeyecekler mi mesela süresiz ya geçerliliği olacak hep

@nevi şahsına münhasır, Ortopedik engellilerde normal araçları kullanamıyor olmalarından dolayı veriliyor. Bir ayağı kısa ve debriyaja basamıyorsa nasıl ki otomatik vites kullanması gereklidir diye düşünülüp veriliyorsa aynı durum sizin içinde geçerli olabilir. Pedalları yükseltme yada elden kontrol gerekli görülürse sizde alabilirsiniz ancak bunun için malum hem engelli raporu hem de ehliyetin buna uygun olması gerekiyor. Geçmiş tarihlerde alınan raporlarda düşmeler olabiliyor bunu da göz önüne almanız lazım yalnız. Süreli olur mu, rapor oranı yükselir yada düşer mi. Bunun cevabını buradan kimse veremez. Geçmiş zamanlarda boy kısalığı için ortopedinin oran vermediği yazılmış forumda ama bu şekilde araç alanlar olmuş. Hareket ettirici aksamda özel tertibat gereklidir yazıldığı için.

@HuYSuz79 Bahsettiğiniz tertibat yazan kişiler boy kısalığından değil uzuv eksikliği vs. gibi sebeplerle mi almış ? Ben şu anki dur6mda indirimden de yararlanamıyorum o zaman. Otomatikte pekala yetişirim herhalde ya oran düşer riske değmez gibi.

Bu şekilde dediğiniz boy kısalığı hariç durumlar mı

Ha anladım tertibat gereklidir yazınca veriyorlar o zaman orotoedi oranı olmasa bile ama yine heyete görünmek gerek oranın düşme ihtimali de var

Açıklama kısmı benimkinde ama sadece açıklamayı eklemeyi kabul etmezler mi

benimkinde boş*

Son düzenleme:
@nevi şahsına münhasır, Eski raporunuzla emekli olmadıysanız; düşmesinin sizin için bir sorunu olmayabilir. Düşerse bir kaybınız olacak mı olmayacak mı buna bakmak lazım. Yada rapor tarihinize göre verilen oranlar değişmiş mi, hastalıklarınıza göre şuan ne alırsınız bunları ayrıca kendiniz değerlendirebilirsiniz. Hayır uzuv kaybı değildi verdiğim örnek 3-5 cm de olmuyor sanıyorum ama 7-8 cm üstü gibi kısalıklarda alanlar vardı galiba. Otomatik vites kullanması gereklidir olayını kastettiyseniz tabi.

Sizin durumunuzda bire bir olanlara bakayım derken sanırım yanlış bilgi vermiş olabilirim. Ya hafızam beni yanılttı yada daha önceki okuduklarımda hatırlamadığım başka şeyler vardı
burada alınmış ama akondroplazi hastası olması asıl etken olmuş sanırım. Yani tek başına boy kısalığı değil.

Bulduğum diğer başlıklarda ise oran olmadığında işe yaramadığı ve red verilmesi ile ilgili maalesef.
Bir şeyleri eksik hatırlayıp, yanlış bilgi verdim sanırım kusura bakmayın.

@HuYSuz79 Benim işitme kaybım var boy kısalığı da bir sendromdan kaynaklı yani süreğen hastalığım var. Hatta o sayede işe girdim engelli atamasıyla ama elimdeki rapordan olursam o gider. Gönderdiğiniz yazıları okuyacağım şimdi. Teşekkür ederim.

Endokrinin verdiği oran engel tanımı sayılır mı ki ama boy kısalığı ayrı engel olarak görülmüyor demek ki

Tamam benim yazı ekletmem gerek ama uğraşmaya değer mi asıl soru bu. Tekrar uğraşmak demek bu.

Oran derken herhangi bir hastalıktan mı? Zaten var benim engel raporum ama tertibatlı araç kullanabilir yazmıyor.

@HuYSuz79 Hmm işin rengi değişti o zaman. Uğraşmaya değmez.

@OturanBoğa Teeribarlı araç kullanabilirin yanı sıra ortopediden mi oran olmalı hocam size de sorsam ?
@HuYSuz79 Çok teşekkürler araştırdınız ettiniz vakit ayırdınız sağ olun.

Boy kısalığı için oran verilmiyor malesef. Başka bir rahatsızlık varsa, oran %10 dahi olsa işinizi görür yazılmış @HuYSuz79 Ortopedi şart olmayabilir ama başka biri de şunu yazmış:
ablama ait Boy kısalığı nedeniyle rapor aldık toplam oranı %28 ancak kas iskelet sistemi bölümünde yazan Her İki Alt Ekstremitede Kısalık bölümünün karşısında oran belirtilmediği için Vergi dairesi ÖTV' den yararlanamazsınız diyor. raporu veren hastane boy kısalığında oran yok neye göre yazacağız diyor.

Sanıyorum insafa bağlı biraz da. Zor yani sanmıyorum.

Üst Alt