Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Össur Unity diz altı aktif vakum sistem protezini kullanan veya bilgisi olan var mı?

gokhan.35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba, Bu sitedeki ilk mesajım. Ben de A.D.T.K nedeniyle altı ay önce bacağımın bir kısmını diz altı proksimal seviyeden kaybettim. Henüz protez yaptıramadım çünkü güdüğümdeki travma yarası henüz tam kapanmadı. Bu yüzden bol bol araştırma yapacak vaktim oldu. Bir protez firması bana Össur un çok yeni geliştirmiş olduğu ve Ottobock Harmony den çok daha üstün yanları bulunan Unity aktif vakum sistem dizaltı protezinden bahsetti. Ama ben henüz ne kullanan gördüm ne de duydum..

Amma velakin bu forumda şaşırtıcı biçimde henüz ismi bile geçmemiş henüz. İlk konuyu sanırım ben açıyorum. Yorumlarınızı bekliyorum...

ben de forumda dizüstü protez hakkında bir çok konu açtım ve yorum yaptım ama belirli bir yerde tıkanıyor. Harmony kullanan arkadaşlar gördüm gayet memnunlardı. Bahsettiğin protez hakkında fikrim yok ama dizaltı protezle hayatında çok değişiklik olmadan yürürsün diye düşünüyorum. Geçmiş olsun.

Evet elvismail mesajlarını ben de okuyorum. Aslında şöyle bir durum oluyor, tabii daha çok arayış içerisinde olanlar, kafası sorularla dolu olanlar, konuları açıp duruyor bizler gibi. Sonra kendini kurtarınca kayboluveriyor tabii bu herkes için geçerli değil. Burada bizlerin sorularından veya arayışlarından daha çok deneyimli arkadaşlarımızın açıklamalarına yardımlarına ihtiyaç var..

diz altı ottobok harmoni kullanıyorum ve memnunum össür markayı sonradan araştırmalarımda öğrenmiştim
ottoboğu tercih etme sebebim silikon altı ay içinde delinirse yenisiyle değiştirme imkanı tanıması ve karbon ayak kırılma durumunda 2 yıl garanti süresi
içinde kırılırsa yenisiyle değiştiriyor vede benim karbon ayağım kırıldı yenisiyle de*ğeğiştirildi
bundan sonraki yaptıracağım ilk protezim össür marka olacak medikalçimde öneriyor

Össur, diz altı sistemlerde Ottobock gibi aktif vakumlu üretmediği için dizaltı konusunda hep daha az anılan bir markaydı. Ama şimdi Ottobock Harmony e büyük bir rakip getirdi. Unity adı verilen bu sistemin en büyük avantajı Harmony de kullanılan dizliğe gerek olmaması. Bu sayede Silikon Liner rahatlığında aktif vakuma sahip olunabiliyor...

Harmony ile ilgili duyduğum en büyük sıkıntı dizlik. Bu dizlik altı aydan sonra delinirse (ki deliniyormuş aktif kullanımda) fiyatının pahalı olması. Daha sonra dizliğin kıvrılmaması ve dizin az bükülmesi. Yani arabaya binerken, bir masada otururken dizüstülerdeki gibi diz eklemi kıvrılamıyormuş. Ben bisiklet süremedikten sonra ne anlamı kaldı. Dizüstüler genelde çok rahat bisiklet sürebilirken...

Unity nin dezavantajı fiyatının daha tuzlu olması ve aşırı kısa güdüklere uygulanmasındaki belirsizlik...

İşte benim de maddi durumum ve güdüğümün çok kısa olması nedeniyle muhtemelen Harmony P3 olucak.. Tabii yedi ay geçmesine rağmen henüz geçici protez takacak duruma bile gelemedim. Belki ben takana kadar daha yeni sistemler çıkar..

Turan bey, size birkaç soru sormak istiyorum. Sizin ilk kullandığınız protez Harmony mi yoksa daha önce de protez kullanıyor muydunuz? Eğer öyleyse öncekine göre kısaca artıları eksileri nelerdir? Ayrıca dizliğinizi takıp çıkarırken, bir yere otururken, bisiklet sürerken sıkıntılarınız oluyor mu? Bir de kırılan ayağınız Trias (1C30) mıydı, yoksa C-Walk (1C40) mı?

öncelikle geçmiş olsun;
18 yıllık protez kullanıcısıyım, süreç içerisinde çeşitli sistemlerde protez kullandım, 1.5 senedir ottobock aktif vakumlu dizaltı protez kullanıyorum. pin sistemden aktif vakumlu sisteme geçtiğimde çok çok farketmişti. bu neymiş demiştim. test soketinde deliler gibi koşuyordum-koşabiliyordum. nihai sokete geçildiğinde sanırım soket uygulamasından kaynaklı sıkıntılar oluştu. bir türlü test soketi haline gelmedi tekrardan. koşamıyorum haliyle şu an. ottobockun silikon ve dizlikleri delinmeye çok müsait. dizliklerden ilki daha senesi dolmadan delindi keza silikonsa ilk 4-5 ayda delindi. sistem vakum üzerine kurulu, vakum yapmayınca çok pasif kalıyor. memnuniyetsizliğimi anlattığım protezi uygulayan firma yetkilisi össürün protezini çok methediyor. malum ücretler çok kabarık. devlet ödemiyor bildiğim kadarıyla össürü, yada arada istenen fark çok fazla. imkanın varsa össür olsun seçimin.
protezi oluşturacak vücuda getirecek, soketi yapacak personel çok önemli, iyi bir protez için buna dikkat et...

benim ilk kullandığım protezim normal sac ayaklı mödüller protez vede bana çok çektirdi hayatımı mahvetti yapan firmaya lanetler okudum
ayak bileği defalarca kırıldı kızılayın ortasında karşıya geçerken küt diye kırıldı ozaman çoğu medikalçi kendimmi istediğimi söylemişti bu protezi
hayır demiştim bunu aktif olmayanlara kullanılıyor geneldede yaşlılara demişti
2 si modüllerin üstü silikonlu idi ilkine göre çok iyiydi ve zamanla araştırmalar sonucu+ silikon laynır pin sisitemliye geçtim
evet ilkkez protezimden memnundum rahattım huzrluydum vede mutluydum sorunum yoktu sadece silikon kısa sürede eskiyip devlet ödemesi olmadığından cebimden çıkan silikon laynır paraları canımı sıkıyordu sadece
ve süresi doldu daha merhabamın olduğu ve görüştüğüm bi medikalçi arkadaşa yaptırma kararı aldım
ve oda bana harmoniyi önerdi devlet ödemesi var dedi amma diyerek devam etti rapor süreci sıkıntılı yeni yazılmaya başlamıştı
aşarım hallederim diyerek bi örneğini aldım vede uzun uğraşılarım cabalarım psikiyatırla kavgalarım sonucu raporu aldım pisikiyatır zeka testi yapmıştı
bende protezi çıkarıp kadın doktora şunu demiştim hocam akıllı da olsam delide olsam ben bu proteze mahkumum mecburum demiştim ve raporu almıştım
neyse ilk deneme soketiyle şeffafla 15 gün gezdim ben çok rahat şunu ilk başta çok net farkına varıyorsun
birincisi yürümen çok fark ediyorsun hızlı hatta koşabiliyorsun uzun mesafe rahatlıkla katedebiliyorum merdiven çıkmalarım rahat bi yerden atlarken rahat
üzerine basarken kendinden emin rampaya yukarı çıkarken farkları kullanırken çok çok farkına hemen o dakka anlıyorsun
şükür rahatım mutluyum neşeliyim huzurluyum medikalçime ozaman demiştim iyiki önerdin bende caba sarfedip raporu çıkardım
şimdi ise aktif vakumlu yani harmoni raporları rahatlıkla çıkıyor sıkıntısız duyumlar alıyorum
2002 kaza geçirdim sene 2014 2003 den bu yana protez kullanıcısıym
harmoninin özellikle rahat ettiren önemli unsurları karbon ayak soket
karbon ayak esnek esniyor ve hafif sana uzn yürüme imkanı ve yürürken esnediği içinde konfor sağlıyor
soketse eski soketlerden fakı diz altından güç almıyorsun güdüğün tüm çevresinden güç alarak ve karbon soket hafifliği sayesinde +ve pin kilit sistemi
olmadığından hava akımıyla kitleniyor
Farkı normal protez kullanaı uzaktan izle önce sonra
sonra aktif vakumlu yani harmoni kullanan birini uzaktan izle aradaki farkı rahatlıkla anlayabilirsin uzun lafa söze gerek yok

Arkadaşlar sanırım Össur Unity sistemini kullanmak bir yana adını bile duyan pek yok... bendevrim arkadaşımıza da bana olduğu gibi tavsiye edilmiş anladığım kadarıyla...

Ben biraz araştırmalarıma göre tanıtmaya çalıştım. Çünkü gelecekte Harmony yi tahtından indirebilecek nitelikte bir aktif vakumlu diz altı protez sistemi.. Dediğim gibi tek ve en önemli dezavantajı maliyetinin fazla olması..

Bu sistemi protez firmaları bile pek bilmediğine inanmaya başladım..

Unity, Harmony den çok farklı aslında.. Vakumlama karbon ayaktan sağlanıyor, Harmony de olduğu gibi bir silindir pompa yok.. Ayrıca tamamen entegre bir sistem. Yani Unity uyumlu karbon ayaklarla beraber satılıyor, seçim kullanıcıya kalmış. LP Vari-Flex ayaktan tutun da dünyalar pahalısı Proprio ayağa kadar seçme özgürlüğü var..

Harmony sisteminden yarım kilo daha hafifmiş, büyük avantaj bence.

Dizlik yok dizlik, masrafı yok.. En büyük avantajı bu zaten.. Össur çok geç cevap verdi yaklaşık 8-10 yıl ama çok sağlam cevap verdi.. En azından teorik olarak öyle görünüyor.. Dizlik olmadığı için diz üstülerdeki serbest eklem bükülme hareketi elde edilebiliyor.. Zaten diz üstü ampütelerin diz altına göre en büyük avantajı bence bu diz esnekliği.. Harmony dizliği sayesinde duyduğuma göre bisiklete binmek tarih olmuştu.. Diz üstülerde bu sorun yok tabii mikroişlemcili olanlarda.. Diz desartiküle olanların bile bisiklet sürdüğünü gördüm..

Ayrıca Össur Iceross Seal-In protezler çok kaliteli.. Unity sistemde mutlaka bu silikonlardan kullanılması tavsiye ediliyor zaten..

Resmi sitesinde aynen şöyle yazıyor:

Dizlik kullanılmasına gerek yoktur (Daha iyi hareket etme kabiliyeti ve kullanım kolaylığı için)
15-22 mmHg Vakum (Etkili hacim dengeleme)
Basit tasarım (Hızlı ve kolay sabitlenen/bırakılan vakum)
Bağımsız pompa (F Ayak işlevinden ödün verilmez)
Hafif (Tüm sistem yalnızca 130 g ağırlığındadır)

ÖSSUR UNİTY DİZLİKSİZ VAKUM DİZALTI PROTEZİNİ aşagıdaki linkten DETAYLI OLARAK inceleyebilirsiniz..SORUNUZ OLURSA LÜTFEN 0533 5832910 nolu telefon numarasından Mustafa Doğru bey,den bilgi alabilirsiniz.yada mustafa@bioaktif.com adresine email gönderebilirsiniz.

Vakum Sistemleri üzerine tıklayınız.

sayın bioaktif, sistemi bilen ve uygulayan biri olarak mesaj yazmanıza sevindim. Size telefondan ulaşıcam ayrıca. Sonuçta yaşım daha 33 ve bu zamanlarımda düzgün bir ayak istiyorum. 7 aydır tek ayak üstünde zıplıyorum zaten. O tek ayağımda çok sağlam değil ayrıca. Sonuçta Harmony yaptırırsam en az 5 sene kullanıcam. Bu yüzden bir karar vermem lazım. 3 ay sonra tahminimce bana bir ayak yapılır artık.

Bu arada ben de sanıyordum ki bu sitede bu sistemi bilen hiç kimse yok. Ama kullanan birisi henüz bilgi paylaşımında bulunmadı henüz. Teorik olarak çok iyi inceledim zaten, harika bir sistem olduğunu düşünüyorum. Fakat pratikte de bilgi sahibi olsaydık iyiydi.

Sayın Gökhan bey,

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Unity vakum soket uygulaması için hazır olduğunuz zaman size pratikte de nasıl bir ürün olduğunu gösterebiliriz.

Sizin görüştüğünüz protez merkezi bu ürünü size uygulayacaktır.Herhangi bir soru yada sorunuz olursa bizi arayabilirsiniz.

Unity

Taekwondo & Unity Sleeveless Vacuum System - YouTube

Gökhan 35,Geçmiş olsun ,Bu protezi bende takip ediyorum bir gelişme varmı ?
Selamlar.

Son düzenleme:
sayın arkadaşlar biz diz altı protez kullanıcıları olarak şu anda devletin protez ödemelerini yükselttiği için

ben örnek ottobok yaptırdım yeni yaptıracak olanlar eğer össür marka düşünenler ödeme yükseldiği için çoğu firma ottobok yapıyor

medikalçinize össür markayıda devletin ödediğiyle ve ödeyeceğim aynı katılım ücretiyle yaparmısn diye özellikle sorun

bioaktif,
Teşekkür ederim. Bu protez sistemini en çok araştıran ve denemek isteyenlerden birisi olduğumu düşünüyorum sanırım ülkemizde. Fakat daha yeteri kadar bilinmediğini farkettim. Paylaştığınız videoları da izlemiştim ve özellikle yapım ve test aşamasını gösteren eğitici videosundan çok etkilenmiştim. Daha doğrusu bu video sayesinde sistemle tanışmış oldum. Sizinle en kısa zamanda iletişime geçmek istiyorum ayrıca..

al neri,
Teşekkür ederim. Şu anda bende bir gelişme yok, tek ayak üstünde zıplamaya devam. Ayrıca protezle ilgili yeni bilgilerim olursa paylaşacağım..

turan yılmaz,
Araştırmalarımdan elde ettiğim bilgilere göre devlet bu protezin parasını da "Aktif Vakum kullanır" lisansı ile sağlıyor. Yani Harmony deki durum Unity için de geçerli. İkisi de sonuçta aktif vakum sistemi. Birbirlerinden ayrılan fark zaten Unity nin Harmony deki gibi dizlik gerektirmemesi, daha hafif olması ve kendine özgü karbon ayaklarla uyumlu entegre bir sistem olması. Unity ismini de zaten bu "birleşim" özelliğinden almış olsa gerek. Ayrıca devletin verdiği ücretin üstüne daha çok para eklemek gerekiyor Unity sisteminde, Harmony ye göre..

Gökhan şu konuda aydınlatayım eğer medikalci ortez protezcin protezcilerimniz össür unity biraz 3 veya 5 tane yapmaya başlarlarsa össür firmasıyla malzeme sık almaya başlarsa fiyat düşüyor

ve mesela benim protezimi yaptırdığım kişi ottobok değil de össür markada yaptırsan uçuk bi fark istemiyor

aslında eskiden harmonide pahalıydı kullanılmadığı az tercih edildiği içim devlet ödemesi gelince satışı çoğalınca otomatik fiyatı çektiler aşağı

össür da aynı firmalar biraz össüra yönelsin ottobok gibi devletin ödediğinin altına hemn iner fiyat bnilmem anlatabildimmi

Turan bey evet dediklerinizde haklısınız. Ama o kadar değişik marka modelde ayak, diz eklemleri ve sistemleri varki kombine edilse yüzlerce varyasyon oluşur. Örneğin bildiğim birkaç farklı aktif-vakum sistemi var. Elektronik veya mekanik olanları var. Örneğin Ottobock Harmony ve Össur Unity dışında elektronik vakum sistemi Ohio Willow Wood firmasından LimbLogic VS var.

Bir Ottobock deyince tahtadan yapılma S.A.C.H. ayak da var Triton Harmony entegre karbon ayak da. Veya hiç duydunuz mu Endolite Elan mikroişlemcili ayak eklemi, Össur Proprio mikroişlemcili ayak eklemi, Hosmer Raize Foot mikroişlemcili ayak eklemi (doğu bölgesinde gazilere takılan normalde bilinmeyen bir ayak), Össur Cheetah sportif ayağı (bilateral diz altı ampüte ünlü koşucu Oscar Pistorius ayağı), Össur Re-Flex Shock/Rotate tarzı teknoloji harikası karbon ayaklar, kimsenin duymadığı USA menşeli Motion Foot denilen mekanik ve 50 derece eğilebilen ayak bilek eklemli ayaklar (çok eğimli arazilerde mükemmel) var. Ottobock mesela mikroşlemcili ayak üretmezken, dizüstülerde mikroişlemcili eklemlerinden geçilmez (son çıkan X3 Genium diz eklemi ise 50.000 euro ve Türkiye ye daha gelmemiştir. Bu eklem dizüstü hastaların dizaltılar kadar iyi hatta daha da iyi yürüyebilmelerini sağlar. Gözlerimle gördüm. Ben şahsen dizaltı olmama rağmen öyle güzel yürüyebileceğimi sanmıyorum.)

Yani olay sadece Össur veya Ottobock ayrımı değil. Ben Harmony ayak altına saçma da olsa bir ilkel SACH veya ucuz mafsallı ayak taktırırım. Sen gidersin bir havalı Axtion taktırırsın. Fiyatı yarı yarıya değişir. Ama ikisi de Harmony dir. Veya sen Össur Unity ayak taktırırsın ama altına en ucuzlarından düşük profilli K2 Sensation ayak taktırırsın. Ben giderim Ottobock Harmony ve altına da Triton ayak taktırırım. Böylece neredeyse aynı fiyata gelmiş olurlar belki de.

Ayrıca dizüstü değiliz ama dizüstü soketini Össur, eklemini de Ottobock ile kombine eden birçok hasta var. Yani olay sadece Ottobock ucuzdu Össur pahalıydı olayı değil.

Turan abi ben size daha önce sormuştum tamam Harmony sisteminiz var da ayağınız ne marka ne model. Kırıldığından bahsetmiştiniz. Ben olsam mesela Harmony altına C-Walk taktırırdım. Ama çok zorlayınca kırılır mı işte bunu bilmiyorum. Sonuçta yenisi çok pahalı. Duyduğuma göre Harmony altına en çok Trias ve C-Walk ayak takılıyor. Trias pek kırılacak gibi değil sanki C-Walk daha hassas duruyor. Ama siz de hangisi var paylaşırsanız sevinirim.

Ayrıca bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlarımızdan da paylaşım bekliyoruz...

Gökhan kardeş o kırılma olayı görüntü seni aldatmasın

benim karbon ayağım :trias karbon ayaktı vekırldı nasıl kırıldı servis den inerken ayağın verdiği rahatlıkla yere basarak değildi bildiğin atladım ve o esnada çatırdama geldi kırıldı 2 yıl dolmadığından değiştirdiler garanti kapsamı altında
Gökhan kardeş bu elbise değilki kombine edesin şöyle anlatayım kombine ettiğin zaman tam tersine pahalıya malolur çünkü
örnek ottbok çift silikona 2500 derken vakumlu kısma 3,000 Euro derken komple protezi paket olarak aırsan uygun fiyat veriyor
yada diğer bi örnekle össürdan 10 çift protez tam takım almak farklı fiyat silikon al tek pahalı anlatabildimmi

ve kombine ettiğinde sıkıntı yaşadığın zaman farklı yerlerle muhatap olmaktansa tek muhatap daha sağlıklıdır

ve devlet ödemesi aldığın ürünün barkodu olması lazım ödem için barkod hepsinde olabilir sorunda çıkmayabilir

dünyada çok farklı sistem modeller var özellikle karbon ayakta ama çoğu ülkemizde yoktur ve olsada ev fiyatında olacağından alma durumumuz olamaz

Turan abi kombine etmek derken dizüstüleri kastettim yazımda da öyle yazdım. Dizaltında farklı markaları kombine çok mantıklı değil. Ama dizüstülerde çok var. Örneğin soket kısmı Össur yaptırıyorlar, eklem kısmı Ottobock yaptırıyorlar. Devlet ödemesini protez firmaları bir şekilde ayarlıyorlar. Zaten bunun da üçkağıtçılığını hemen icat edenler olmuş. O yüzden git-gel Ankara yapıyoruz zaten. Eee, bir protez firması diz altı hastayı kalçadan yokmuş gibi gösterip devleti kandırırsa, veya bir vatandaş gaziyim ayağına bir protez firmasını kazıklarsa olacağı bu zaten. Duyduklarımın yalancısıyım. Ama artık kandırmacalar da minimize edilmiş durumda. Ama zarar gören dürüst hastalar, dürüst firmalar.

Ayrıca yukarıda örneğini verdiğim ayakların hepsi Türkiye'de var. Paradan haber ver. Sadece biz görmüyoruz. Bahsedlmiyor da. Ama dediğin gibi olsa da çoğumuz yaptıramaz. Ancak gaziler yaptırıcak veya zengin olanlar.

Eski ve yaşlı hastaların çoğu artık birçoğumuzun artık yüzüne bakmadığı silikon linerin nimetlerinden bile faydalanabileceklerini bilmiyorlar. Çoğumuza geçici yapılan protezlerle hayatları boyunca yürümek zorunda kalmışlar ya da bırakılmışlar. Çok üzülüyorum bu duruma. Bilinçsizlik diz boyu. Bilgilendirmemiz gerekiyor.

Unity aktif vakum SGK listesine girmiştir. Dizliksiz suspanse olabilen aktif vakum dizaltı protezi olarak

Çok iyi bir gelişme bu Bioaktif. Detayları sabırsızlıkla bekliyoruz.

Össur Türkiye distributörü olarak artık daha uygun fiyatlarla bayilerimize ürün vermeye başladık.Tüm dizaltı protez kullanan engellilerimiz dizliksiz aktif bir yaşam için össur unity ürününü kullanabilecekler.

Unity aktif vakum sistemi ,çok hafif ,dizliksiz olarak aktif vakum yapıyor,uzun güdüklü hastalarda da uygulanabiliyor,Silikon liner daha uzun süre kullanabilirsiniz.
Bu sistemin tek dezavantajı çok kısa güdüklü amputelerde dizliksiz olarak uygulanamıyor.

Bu güzel haber için teşekkürler bioaktif. Bu sistemin eksikleri yada deforme yapan yerleri nereleridir + ve - leri nedir..
Saygılar

merhaba
pasif ve sonrasında aktif vakumlu sistem kullandım.
lakin Gökhan.35 beyin kast ettiği gibi dizlik ve ayağı katlayamama problemi büyük bir dezavantaj.
protez yaptırdığım firmaya sormuştum lakin fiyat ve bilgisizliği sayesinde aktif vakumlu sistem yaptırdım.
2 yıla yakındır kullanıyorum ve bel ağrıları çekmeye başladım. çok ağır bir sistem eski çoraplı modüler sistemi bile özlüyorum.
dizliğin delinmesi ve katlanamaması da büyük problem. aktif bir yaşantınız yok ise fazla sıkıntı çekmezsiniz. lakin sosyal bir insansanız toplu taşımadan, sinema-tiyatroya hep sıkıntı oluyor.

Össur Unity kullananlar

Merhaba Arkadaşlar,
kullanan arkadaşlar tecrüblerini paylaşabilirlermi ?hangi şehirde ,hangi protez atölyesine yaptırıldı vs..
Benim gibi bu protezi kullanmayı düşünen herkez bu konudan faydalanabilir.
Saygılar.

ben 95 yılında kaybetttim sağ ayağımı diz altından yok,
slikon liner kullanıyorum 6 yıldır ve artık aktif vakumlu karbon ayak yaptırmayı düşünüyorum.
taiwan amalı bir protez denedim topuk harket ettikçe vakum sistemi çalışıyordu. testti sadece dizin vakum nedeniyle fazla çalışıyor ama ağrı yapmıyordu.
lakin ben ottoboc protezi de denemk istiyorum.
össur güdüğümün 11 12 cm uzunlağa sahip olması nedeniyle olmayacağını söylediler bu nedenle test edemedim.

Güdük uzunluğunun kaç cm olması gerekiyor össur unity için

Gökhan.35 Merhaba,

Bu konuyu takip ediyordum ve ona göre protezim için karar verecektim..
Ama uzun zamandır bilgi paylaşımı olmadı..
Ne yaptınız protezinizi aldınız mı ? Össur mu aldınız ? son durum hakkında bilgi verebilir misiniz lütfen.

Bu konuyu bende takip ediyorum ama bir kaç arkadaşın dışında protezini yaptıran bir daha buraya uğramıyor anlaşılan.

Üst Alt