össur ünity ile ilgili br kaç şeyde ben yazacağım:
1. beş para etmez ...... bir sistem
Neden: Bunu yapanlarda sistemi öngöremiyor, yazmış işte üstte bir sürü soket değiştirdim diye, bende benzerini yaşadım. Önemli olan stabilizasyonu sağlamak. Her silikon sistemde bir incelme olur ama össurun sitesinde ve yaptırırken size anlatılanla gerçek birbirine uymuyor, össur sitesinde volume değişikliklerin en iyi tolere eden bizim sistemimiz diyor, dizlik derdi yok daha konforlu diyor, külliyen yalan.
Sözde, össur unity eski vidalı pinli plastikvari bir silikona sahip sistemlerden iyi!
Yalan
Bütün silikon protezler bir yerde boka çıkar eğer aktif sporcu değilseniz ve bir sürü sponsorunuz yoksa!
Neden boktan bir sistem?
Şu yüzden; bu silikonda körük denen içi spiral bir örgüyle donatılmış plastikten ibaret kısaca anlatırsak silikonun dışında plastik bir parça var. Yani güdüğe giydiğiniz silikonun üzerinde bir seki bir eşik var.
!!!!
Yılların ottobocku bunu neden düşünmemiş acaba?
Bu körük hizasının altından yani yere doğru olan kısımda aşağı yukarı 3-5 cm lik kısımda bu körük marifetiyle ve ayaktaki pompa marifetiyle bir vakum yaratılıyor. Bu vakum total protez denen ve güya her yerden taşıması gereken protezin sadece körük ve altında kalan kısımdan kavramasını ve taşımasını sağlıyor.
Neden boktan bir sistem: Körük ve altında kalan kısımdan kavradığı için sadece bu güdüğün en ucunda bütün protezin ağırlığı asılı duruyor, bütün sıkışma burada, vakumu bırakınca acı yok basınca canınızı çekiyorlar o bölgeden, zaten ampute hastaları bilir ki genelde en hassas yer dolaşımın giderek azaldığı güdük ucudur, sinirlerin köreltildiği yerdir. Genelde dikiş izleri vs. burada olur ve genelde yara buradan açar. Tüm vakum ve yük esasında güdük ucunda birikmekte. Şöyle düşünün kolunuza 1 cm kalınlığında seki oluşturacak bir plastik halka takın ve kolunuzu bir borunun içine sokun, ilk neresi sıkışır? Tabiki kolunuzda çıkıntı yaratan bu plastik halka sıkışır. Bu ne demektir? Bu şu demektir yani konforunuz o körük denen boktan zımbırtının merhametine tam oturup oturmamasına bağlıdır.
Onun sıkıştığı yerde hassasiyetiniz varsa en ilkel protezden daha beter eder sizi. Şu an bunu yaşıyorum.
Gelelim şu hacim kaybına, eskiden silikonlu olanlarda güdük inceldiğinde çorap giyerdin. Bunda bir körük varken nasıl çorap giyersen ve ne yaşarsın onu da yazayım. Bunda körüğü kaldırıp hayatınızdaki tüm boku püsürü altına süpürür gibi ucu kesik çorabı körüğün altına sokarsın. (Körük silikona bağlı ama bır kısmını kaldırıp altına çorp sokabiliyorsunuz) Sonra o körüğün, altına giren çorap dolayısıyla yüksekliği yani seki, yani eşik yüksekliği daha da artar bu sefer o güdük o plastik halka bölgesinde daha çok sıkışır inmesi gereken seviyeye inmez daha üstte kalır. Daha üstte kalınca vakum bozulur, eski havalı freni olan bmc kamyonlar gibi dolaşırsınız, tabi yürüyebilirseniz ve protez bacağınız terk etmezse. Zaten bu silikonlu sistemler tartışma konusu iken bu kadar aptal bir mühendislikle üretilmiş bu protezin deney malzemesi olmayın, sonuçta dıştaki akrilik soket dikine yapılır ve giydiğiniz silikonun üzerinde böyle bir çıkıntı varsa ve atıyorum güdüğünüz 30 cm iken sadece vakumu uçtaki 3-5 cm lik kısımla sınırlandırıyorsa, ve soketin içine sıkışan bu plastik körüğün dikey doğrultusunda güdüğün içerde hareket etmesi kaçınılmazdır.
bu protezi yeni yaptırdım bir gün giyorsam diğer gün giyemiyorum.
bu ülkede engelli olmak yerine ölün daha iyi bunu melonkolik bir ruh hali ile yazmıyorum gerçeğin aslında bu kadar basit olduğunu anlatıyorum, bu ülkede sıradan insanlar bile aynı tuzağa düşmüş kirpiler gibiyken zaten onların dikenlerinden size fazla yer yok eğer elinizde bir pense yoksa