Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

metehan50*

Ben gözü kapalı öneriyorum. Fiyatına göre sunduğu çok fazla. Yakıt tüketimi de çok çok iyi. 4X2 yani belirttiğiniz araca sahibim. Ve İzmir şehir içinde 6 lt ortalamanın altına indim.

ÖTV'siz sanırım 130-135.000 TL arasına gelecek. Ben yaklaşık 6 ay önce hediye aksesuarlar ile 123.000 TL ye almıştım. Yani araç ortalama her ay 1-2.000 TL fiyat arttırıyor.

Şuan segmentinin Quasqai'den sonra en çok satan SUV modeli. Eski kült bir model olması sebebiyle 2. eli de fazla.

Hyundai markası Türkiye' de de araç ürettiği için servis ve yedek parça anlamında iyi durumda. Sadece İzmir'de 3 servisi var bildiğim kadarıyla.

7 Yıl Garanti zaten belirttiğim gibi şuan segmentinde tek yapıyor. 5 yıllık ÖTV muafiyetli bir araç aldığınızda, 5 yılın sonunda garantili bir araç satabilirsiniz.

Donanımları segmentinde Full araçlarda bile yok. (Arka koltuk ısıtma&deri koltuk vb.)

Son olarak, 2019 elite modenım şuan tek satılan donanım oldu. (Elite Plus kaldırıldı.) Ve bu donanıma ek özellikler geldi. Şimdilik bildiğimiz ön park sensörü. (2018 yani bizim araçlarımızda yok.)

Öneririm.

StratoS

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.Ben bir de Kia sportage araçlarla kıyaslanmasını istemiştim.Hyundai tucson elit modeli Kia sportagenin hangi modeline eş değer geliyor? Hyundai mi Kia denince bariz olarak hangisini tavsiye edersiniz?

KİA Sportage'da Prestige ile Tuscon Elite kıyaslanabilir diye düşünüyorum.

Sportage Prestige Donanım'a ek olarak, 8.000 TL değerinde Tekno paketin alınması ile Sportage ses sistemi anlamında, 8 Yöne Ayarlanabilir Elektrikli Sürücü ve Ön Yolcu Koltuğu ve ısıtmalı direksiyon simidi anlamında üstün olur.

Tuscon Elite donanımda Karartılmış arka camlar, tam deri koltukları, alarm, mercekli ön farlar ve statik dönüş farları ve ön park sensörü ve 7 yıl garanti var.

Liste fiyatlarına göre:

Tuscon 4X2 Elite - 183.821 TL

Sportage 4X2 Prestige + Tekno Paket - 194.500 TL

Arada neredeyse 11.000 TL var. Karar sizin :)

StratoS

Hocam bu sportage ayarlanabilir koltuk sürücü koltuğu avantaj olabilir mi araca binip inerken direk dikkatimi de çekti hoşuma da gitti bi araştırmak gerekli aslında

albatros_070

Tuscon Elite'e göre üstün özellik olarak yazmıştım zaten. :)

Elbette donanım donanımdır. Ama Tuscon'unda yukarıda yazdığım ek donanımları Sportage'da yok.

StratoS

Sizin değerli yorumlarınız beni Hundai tusconun Kiadan daha avantajlı olduğu yönünde fikirler edindim.Kia Türkiyede pek tanınan ve yaygın olan bir araç değil sanırım.Hadi satıyorum denildiğinde yine Hundai tuscon avantajlı öyle değil mi?Ekstrası da yedi yıl garanti kapsamında olması ve yaygın servis ağı ile birlikte parçalarının daha ucuz olması(Belki parça fiyatları Kia ile aynı olabilir de)
Sonuç olarak hyundai tucson almak daha avantajlı olduğu yönünde fikir edinmiş bulunmaktayım.Saygılarla...

metehan50*

Hyundai Grup altında KİA'a da var. Yani KİA'nın sahibi Hyundai zaten. Renault & Dacia gibi düşünebilirsiniz.

Avrupa'da bakarsanız, Hyundai araçları pahalıdır. Ama Türkiye'de KİA biraz daha pahalı kalıyor, pazarlama politikası sebebiyle. Ancak Hyundai Grup bunu Avrupa'ya entegre ediyor gibi. Yeni modeller nispeten pahalı gelmeye başladı.

Parça fiyatı konusu bana göre aynıdır. Hyundai ucuz, KİA ucuz demek yanlış olabilir.

2. elinde Hyundai 1 adım öndedir. Hele ki kıyasladığımız modellerde Tuscon direk öndedir diyebilirim.

Servis ağında da Hyundai bir tık önde. (Servis adedi olarak)

Son olarak boyutları... Geçtiğimiz günlerde de sizin gibi bir arkadaş sormuştu ve değerlendirmiştim. Tuscon özellikle Bagaj bölümü daha büyük. Yani boyutları büyük ve daha ağır bir araç. Buna bağlı olarak Sportage'a göre yakıt tüketimi 1 tık fazla.

Ben şuan 6 lt yakıyorsam, Sportage Dizel 4x2 sahibi arkadaşlar 5,6-5,7 den bahsediyorlar, İzmir'de.

Bu durumu değerlendirecek olursak, boyut benim için önemli. Özellikle sınıfında 500 lt üzeri bagaj hacmi olan 1-2 araçtan biri diyebilirim.
Ağırlıkta SUV segmentinde benim için önemli aslında. Çünkü araçlar yüksek, özellikle 100 km üzeri hızlarda ciddi bir rüzgarda sadece aracın ağır olması ve aerodinamiği savrulmayı engelliyor.
Ama tabi ki, ağır olsun tüketim olsun da iyi değil. Bence ağırlık ve boyut farkına istinaden max 0.5 lt tüketim farkı kabul edilebilir diye düşündüm.

Teşekkürler.

Stratos abi :) peugeot 2008 e ne diyorsun alınır mı b suv rakiplerine göre :)

WaDa

Yemin ediyorum, araba aldığında Dua edeceğim :)

B SUV ile ilgili listeyi 25. sayfada yazmıştım sanırım.

Dizel otomatik bakıyorsan, Captur daha ucuz ondan? Kalite algısı daha yüksek bir araç istiyorum dersen, Seat Arona bakabilirsin. Ama marka bilinirliği de olsun dersen 2008 dediğin gibi olabilir. İyi fiyat aldıysan kaçırma...

B Segment SUV - 2018:
CITROEN C4 CACTUS B7 - Fransız PSA Grubu - Satış rakamlarında sonlarda - Fiyat Aralığı: 112.000-118.000 TL - Otomatik Dizel var.

CITROEN C3 AIRCROSS B7 - Fransız PSA Grubu - Satış rakamlarında sonlarda - Fiyat Aralığı: 116.000-128.000 TL - Otomatik Benzinli var.

FIAT 500X B7 - İtalya Fiat Chrysler - Satış rakamlarında sonlarda-Fiyat Aralığı: 128.000-145.000 TL - Otomatik Dizel var.

FORD EcoSport B7 - Amerika Ford Motor Grup - Satış rakamlarında ortalarda - Fiyat Aralığı: 128.500 TL - Otomatik Benzinli var.

HYUNDAI KONA B7 - G.Kore Kia Hyundai Grup -Segmentinin en çok satanları -105.000 TL -145.000 TL -4X4 Otomatik Benzinli var.

JEEP Renegade B7 - İtalya Fiat Chrysler - Segmentinin en çok satanları - 160.000 TL - Otomatik Dizel var.

KIA STONIC B7 - G.Kore Kia Hyundai Grup - Satış rakamlarında sonlarda - 111.000 TL - 123.000 TL - Otomatik Benzinli var.

MAZDA Mazda CX-3 B7 - Japonya Mazda -Satış rakamlarında sonlarda -Fiyat Aralığı: 160.000-250.000 TL -4X4 Otomatik Dizel var.

NISSAN Juke B7 - Japonya Nissan&Renault -Satış rakamlarında üstlerde-Fiyat Aralığı:97.000-136.000 TL-Otomatik Benzinli var.

OPEL CROSSLAND X B7 - Fransız PSA Grubu -Satış rakamlarında ortalarda-Fiyat Aralığı:142.400-162.400 TL-Otomatik Dizel var.(2019)

OPEL MOKKA X B7 - Fransız PSA Grubu -Satış rakamlarında sonlarda-Fiyat Aralığı:151.400-173.400 TL-Otomatik Dizel var.(2019)

PEUGEOT 2008 B7 - Fransız PSA Grubu - Satış rakamlarında sonlarda-Fiyat Aralığı:138.000-148.000 TL-Otomatik Dizel var.

RENAULT Captur B7 - Fransız Renault S.A&Nissan-Satış rakamlarında ortalarda-Fiyat Aralığı:92.000-137.000 TL-Otomatik Dizel var.

SEAT Arona B7 - Almanya Volkswagen AG- Satış rakamlarında sonlarda- Fiyat Aralığı:137.000-145.000 TL- Otomatik Dizel var.

SSANGYONG TİVOLİ B7 - G.Kore SsangYong M.- Satış rakamlarında sonlarda- Fiyat Aralığı:135.000-157.000 TL- Otomatik Dizel var.

SUZUKI VITARA B7 - Japonya Suzuki Motor- Segmentinin en çok satanları - 122.600- 154.600 TL- 4X4 Otomatik Benzinli var.

SUZUKI JIMNY B7 - Japonya Suzuki Motor - Satış rakamlarında sonlarda - 151.000-152.700 TL - 4X4 Otomatik Benzinli var.

StratoS

Capturla ilgili kötü bir tecrübe yaşadım 100 bin tl ya bırakırla ancak kesinlikle kimseye tavsiye etmiyorum.

Arona için aynı fikirdeyiz tüm türkiyedeki bayileri aradım araç yok :)

Peugeot 2008 gtline 2019 model tam otomatik EAT6

105 fiyat aldım.

Teşekkürler :)

kiraman

Hocam 5008 e kim indirim uyguladı 269.000 den benden düşünüyorum da yardımcı olursanız sevinirim...

Ankara bayii veriyor.Ancak elınde kalmadı diye biliyorum.

kia ve hyundai

StratoS

Merhaba aranıza yeni katıldım, stratos arkadaşımız sportage ve tucsona ait fiyatları vermiş ancak 183.823 TL. lik araç için ötv % 35

194.500 TL. lik araç için ise % 60 olacağından Sportage 4X2 Prestige + Tekno Paket, Tuscon 4X2 Elite den daha makul fiyata gelir.

Bütün paylaşımların için ayrıca teşekkür ederim Stratos kardeşim.

100 000 tl altı araç bakınıyorum bende.ötv siz.aile genişliyor mevcut aracım clio 4 1.5 cdi.aracımı satıp üzerine biraz kredi ile bu işi cözerız ınsallah. oncelıkklerım biraz geniş olsun. bebek arabası oto koltugu falan sıgacak.lpg yada dizel.

ugir

Anahtar teslim fiyatı 135-140.000 TL bandında olan araçlara bakabilirsiniz. (ÖTV %35)

Bu rakamlarda Orta-Full donanım C segmenti HB/Sedan araçlar ve WaDa'nın belirttiği orta donanım B SUV araçlar alabilirsiniz.

Genelde bu araçlar benzinli ve otomatik vites olabiliyor. Dizel otomatik düşünürseniz, Renault kullanmanız sebebiyle direk Captur'u önerebilirim. Ya da orta donanım Duster önerebilirim. (C SUV)

Reneult grup istemiyorum derseniz, VAG grup Seat Leon önerebilirim. Skoda'da da Octavia vardı. Opel severim derseniz Astra Sedan'ı da o fiyatlara rahat alabilirsiniz.

StratoS

Liste fiyatlarına göre:

Tuscon 4X2 Elite - 183.821 TL

Sportage 4X2 Prestige + Tekno Paket - 194.500 TL

Arada neredeyse 11.000 TL var. Karar sizin
Demişsiniz!

Benim verdiğim bilgi sizin verdiğiniz bilgi üzerinden yapılan hesap ile verildi, tekno paket var gibi hesap yaptım dolayısıyla hata varsa sizin verdiğiniz bilgi hatasından kaynaklanmıştır.
Bu arada paylaşımlarınızı çok beğendiğimi belirtmeden geçemiyeceğim. Teşekkürler.

SpeedS21

Paylaşımım da hata yok. Aracın fiyatını Kia (Paylaştım) %35 vergi dilimi ile hesaplıyor. Tekno Paketi de %35 ile hesaplayıp yazmışlar. Bu ikisini topladığınızda 194.500 yapıyor.

Bu vaziyette %60 a giriyor gibi gözükebilir. Ama 120.000 TL yi aşmayacak şekilde zaten bayi ayarlama yapar.(120.000 TL %35 ÖTV den KDV de eklenirse 191.160 TL yapıyor.)

Öyle olmasa %35 den hesaplayıp fiyatları yazmazlardı.

Rica ederim, işe yarıyorsa ne mutlu.

Selamünaleyküm iyi günler arkadaşlar acaba Peugeot 5008 raporla ötv siz alma şansı varmı acaba? Yakın zamanda fiyat alan oldumu? Eğer olmuyorsa büyük ihtimal peugeot 3008 prime Edition almayı düşünüyorum..

yeni rav4'ün ötv ve hibrid teşviğiyle 244 olan üst sınırın altına düşer mi?

düşüneniniz var mı?

Son düzenleme:
Ceranimo peugeot 5008 allure 2019 model alabilirsin.Fiyat 155.000-160.000 arası Ankara pejo bayii ara.

peugeot 5008 allure 2019 mu yoksa peugeot 3008 prime Edition mu alınır sizce? Arada 15-20 bin fark var anladığım kadarıyla

Ceranimo

Donanım olayına girmiyorum. İki aracında motor ve şanzımanı aynı. 5008 sadece bagajı bayağı geniş ve 7 koltuklu. Ama şu bir gerçek ki 5 yılın sonunda 3008 daha çabuk ve daha iyi paraya satarsınız.

Arkadaşlar ötv indirimi haziranın sonunda bitiyor acaba indirim bittikten sonra araba firmaları ötv indirimi olmadığı için satış yapabilmeleri adına fiyat indirimi yaparlarmı? Malum fiyatlar uçtu gitti bide ötv indirimi gidince ne olacak Allah bilir? Ötv siz araç alacam beklemeye değer mi sizce?

Ceranimo

ÖTV'siz araç alacağınız için sizin çok ÖTV indirimi ile ilginiz yok. Hatta şimdi anahtar teslim fiyatlar limit içindeyken beklemeyin bile derim. Evet araç satamıyorlar ama döviz kurları yükseldiği için çokta indirim yapamıyorlar...

Kredi faizlerine hiç girmiyorum bile...
BİLGİHAN

Güle güle kullanın.

Bende 2008 aldım peugeot yarın teslim alıyorum plakam bugün çıktı

Üst Alt