Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel Hastanede Yanlış iğneden dolayı felç sonrası dava..? [Hukuk]

dantenecati

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben Alanya da yaşıyorum. 2013 Kasım ayında göğüs ağrısı için gittiğim Özel Başkent Üniversitesi Hastanesinin acil bölümüne müraacat ettim. Ekg yapıldıktan sonra doktor kas gevşetici iğne vuracaklarını ve göğsüme merhem sureceklerini söyledi. İlk başta iğneyi istemedim ama doktor agrımın daha iyi ve çabuk keseceğini söyleyerek beni ikna etti sonuçta doktor bende tamam dedim. Hemşire olan bir erkek şahıs 2 ilaç karıştırarak uzanmamı istedi. Sağ kalçamdan iğneyi soktu ve o anda bacağım kasıldı. İlacı vermesiyle ayağıma doğru soğukluk indi. 5 dakika içerisinde sağ bacağımın dizden aşağısını oynatamaz ve hissetmez oldum. 2 gün sonra emg yapıldı ve enjeksiyon sonrası siyatik sinir lezyonu düşük ayak tanısı koydular. İlk işim bir avukat tutmak oldu. İğneyi yapan hemşire ve doktor hakkında ceza davası açtım. Doktor ve iğneyi yapan kişi normal olabilecek bir komlikasyon olarak kendilerini savundular tabi olayı en başından beri şahit arkadaşım vardı. Fizik tedaviler gördüm, demirli ayakkabı yapıldı 1 kilo ağırlığında onu kullandim, dengede sorunlar yaşadım feci şekilde ağrılarım oldu ve hala arada çekiyorum AFO denilen bir plastik sayesinde yürüyorum, sinirler için kutusu 300 tl lik ilaca rapor bağlayıp kullandırttılar ve şuanda da antidepresan kullanıyorum. Devlet hastanesinde heyete soktular ve orada %38 lik saçma bir rapor çıkardılar. Bu sırada dava devam ediyordu. Mahkeme heyet raporu ile bütün emg sonuclarını evrakları İstanbul adli tıpa gönderdi. 3 ay sonra oradan benim alehime iğne yapımında bir kusur olmadığını gösteren bir sonuç geldi. Hakime hanım duruşmayı 1 ay sonrasina atarak raporları tekrar yenilememi söyledi. Bir ay içerisinde heyet raporuna itiraz ettim. Manavgat devlet hastanesine sevk ettiler orada tekrar heyete aldılar. Buradan çıkan sonuçla Antalya Araştırma hastanesine sevk ettiler ve oradada heyete aldılar. Oradan %40 engelli olduğumu gösteren engelli kimlik kartı alabileceğimi, ötv indiriminden yararlanabileceğimi, otomatik vites özel tertibatlı araç kullanır ve H ehliyeti alabileceğimi gösteren süresiz rapor aldım. Engelli kimlik kartımı aldım. Ebgelli ücretsiz otobüs kartımı aldım. Engelli H ehliyetimi aldım ve bunların hepsini tekrar mahkemeye sundum. Doktorlar ayağımın kalacağını söylüyor. O kişiler halen o hastanede çalışmaya devam ediyor. Antalya il sağlık müdürlüğüne şikayet edeyim derken müdür yardımcısının bana özel hastanelerin doktorları kendi himayelerinin altına girmediğini söyleyerek kibarca beni odasından kovması, bu hastanenin başhekiminin mahkemede görüşürüz diyerek beni odasından kovması ve benden utanmadan 100 tl muayene parası istemeleri yenilir yutulur cinsten değil. Suanda ceza mahkemesi halen devam etmekte. 13 Mayıs ta 6.duruşma karar duruşması var hakim kendi karara bağlayacakmış. Yani benim bacağım kaslarım eridi inceldi bacağım hissetmiyorum oynatamıyorum. Mağdur olan benim ama böyle bir ülkede suçlu olanda ben oluyorum. Bu işin sonu nasıl olur ne olacak nasıl bir karar çıkacak az çok bilen arkadaş varsa ve kısada olsa bir açıklama yaparsa sevinirim başka ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Kısada olsa açıklama bekliyorum bilen arkadaşlardan. Bu arada Başkent üniversitesi hastanesi haberal chp ye ait. Şimdiden teşekkür ederim.

dantenecati
Öncelikle çok geçmiş olsun...
şöyle ki yargıtayın doktorun en ufak hatasından dahi sorumlu olduğuna kadar bir çok kararı mevcut ama adli tıp çoğu zaman her hangi bir hata yoktur komplikasyon deyip geçiyor ancak dediğim gibi yargıtay tamamen ters görüşte olduğu için şansınız yüksek...
Tekrardan çok geçmiş olsun
saygılarımla
Av.Mehmet Yaşar ŞAHİN

Teşekkür ederim ben parasında pulunda değilim zaten amacım onlar ceza yesin diplomaları yok olsun ben nasıl işsiz kaldıysam onlarda kalsın. Ayın 13 ünde herşey belli olacak bu ülkede az da olsa adalet kaldı mı kalmadı mı göreceğiz. Tekrar teşekkür ederim ilginiz için.

Mehmet bey benzer bır olay benım basıma geldı bende mahkeme acmayı dusunuyorum. Bu tur davalarla ılgılenıyordanız ozelden ırtıbata gecıp daha detaylı gorusmemız mumkun mu

Öncelikle size çok geçmiş olsun dantenecati it iti ısırmaz diye bir söz söyler büyüklerimiz bunun doğruluğunu bu tür olaylarda öğrenmiş oluyoruz. hiç kimse kendisinde kusur bulmuyor mümkün mertebe açık kapatmaya çalışıyorlar. benimde buna benzer ama bu derece büyük olmayan durumlar geldi başıma ve hatalarını asla kabul etmediler. inşallah bu davadan siz galip çıkarsınız ve hak yerini bulur

Haklisin sefika it iti isirmaz dogru bakalim neler olacak . Mrhawk diger arkadasin dedigi gibi dostami size verebilirim tabi konusmak lazim.

dantenecati
Aynı olay oğlumun başına geldi özel bir tıp merkezi/poliklinikte sağ bacağından iğneden dolayı düşük ayak oldu 2-3 aydır hastane hastane geziyoruz biray fizik tedavi gördük ama hiçbir faydası oldu denemez
Bizde mahkemeye verecez iğne vuran hastane yanlışını kabul ediyor
Sonuç ne olursa olsun mahkemeye gidecez Oğluma afo verildi bacağında incelme Görülüyor
Internette bu durum başına gelmiş ve iyileşmiş kimseyi bulamadım daha sizin son durum nasıl acaba
Her doktor ayrı bir şey söylüyor kimi ameliyat kimi fizik tedavi kimi afo kimi kaplıca yani kime inanacağımızı nasıl bir yol izleyeceğimizi şaşırdık

vakit kaybetmeden öncelikle sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunun daha sonra maddı manevı tazminat davası açınız

Gecmis olsun cok uzuldum boyle beceriksiz kisiler yuzunden ne hallere dusuyoruz. Carsamba gunu karar durusmasi var ceza. Durusmadan sonra sonucu bildirecem.

dantenecati
Geçmiş olsun kardeşim ben sana telefon numaramı yazacam konuşalım senle.
İnşallah dava lehine sonuçlanır

Duruşma yapıldı.
GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ:
Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine 02/01/2014 tarihli raporu dikkate alındığında davaya konu olay nedeniyle katılanın vücudunda meydana gelen yaralanmanın duyularında ya da organlarından birinin işlevinin sürekli zayıflaması ya da yitirilmesi niteliğinde olup olmadığının tespiti amacıyla Alanya Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazılmasına,
Bu nedenle duruşmanın 07/10/2015 günü saat 10:20'ye bırakılmasına karar verildi.

Herşey ortada gözle görülür seyler olmasina ragmen hala sacma sapan bir dava sonuclanmiyorsa afedersiniz ama ... böyle ülkeyi...

Ceza davasını kaybettim
2 sene önce %38 lik raporum adli tıpa gitmişti ordan normal olabilecek komplikasyon olarak olumsuz sonuç gelmişti. Ve ben %40 rapor aldım engelli oldum son duruşmadan bir önceki duruşmada hakim tekrar bir heyet raporu istedi sevkimi çıkardı ve %44 rapor aldım normalde davayı kazanmıştım son rapordan dolayı hakim ona göre karara bağlayacaktı. Lakin hakim değişmiş son duruşmada başka bir bayan hakim vardı oda aldığım raporları görmezden gelerek 2 sene önceki adli tıp raporuna göre karara bağladı şu anda dosya yargıtayda ordan çıkacak sonucu bekliyorum. İşte böyle saçma sapan adaletsiz bir ülkede yaşıyoruz. Lanet olsun böyle ülkeye...

Valla yeni gitti ya 4 ay oldu tesekkur ederim insallah bozar

Davayı kaybetmiştim şuanda yargıtayda ordan çıkacak olan sonucu bekliyorum.. bu da biraz zaman alacak maalesef

yargitaydan bi gelisme varmi aralik 2014 ten bu yana cok fena durumdayim bana da ozel bi hastanede yapildi igne.ilk dava haftyaya..tam bir senede gün verildi ilk durusma icin..

SM-E700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba

Oncelikle gecmis olsun yargitaydan hala bir ses seda yoktur maalesef hala bekliyorum bu ulkede adaletmis falanmis fistanmis cok agir isliyor ve adaletsiz isliyor buyuk bir sabirla bekliyorum yargitayi insallah hakimin kararini bozarak lehime karar verir. Sizede Allah sabir versin beklemekten baska bir caremiz yoktur maalesef. Dante Necati facebooktan yazmak isteyen yazabilir.

yazik bizlere ya..

hakim yok benimd gecici hakim varmis durusmaya cikolmayacak.hakimleri iceri aldiklarindan sikinti var mecbur beklicez.insallah yargitayda iyi sonuc gelir dize

Allah sabır versin hepimize herşey gönlünüzce olsun.

dantenecati Öncelikle çok geçmiş olsun bu şekilde konuları okuduğumda uyuz oluyorum.
Allah herkesin yardımcısı olsun.
İğne ne iğnesiydi ki yani ilaç neydi hemşirenin " bu şekilde bir sonuç olması olağan bir şey" gibi bir cümle kurması ilacın yan etkileri vs olabilecek bir şey gibi olmuş
İlacın açıklamalarına bakın prosedürde böyle bir şey yazmıyorsa nasıl olabilecek bir şey olabilir?
Yada rahatsızlığınızın sonucu mu böyle bir şey olabilirmiş

Felç kalmanızın sebebi iğnenin yanlış şekilde vurulması yada a yerine b iğnesinin vurulması gibi bir şey söz konusu değil de
Sizin rahatsızlanmanızın sonucu yada iğnenin yan etkisi gibi bir durum söz konusuysa hemşirede kusur bulunmaz

Allah işini bilen doktor ve hemşire çıkarsın karşımıza

Öncelikle merhaba

Benim herhangi bir hastalığım yoktur. Sadece ağrım olduğundan dolayı gittim hastaneye. Yanlış iğneden kastım içindeki ilacın ne olduğunu tabikide bilmediğim için iğnenin uygulanmasından dolayı bu haldeyim. İçindeki maddelerin karışımlarını tabikide bilmiyorum sadece doktorun iki tane ilacın ismini söyleyip yapmasını istemesi ve o şahsında o iki kas gevşetici ilaçları karıştırarak uygulaması bu kadar. Bu durumda en büyük hatam hastaneye gitmek ve ağrımın olması mı? Benim ne suçum vardı? İlacın benim üzerimde herhangi bir yan etkisinden dolayı olan birşey değil. Ödem dediler ama ödem çıkmadı. Yan etki dediler ama öyle bir izlenimde bulamadılar. Valla kimse kusura bakmasın ama Allah karşımıza inşallah işini bilen doktor ve hemşireler çıkarsın amin ama benim karşıma Allah hiç bir doktoru hemşireyi çıkarmasın inşallah. YAŞAYAN BİLİR. Hayırlı günler...

Son düzenleme:
hemsire bana hatali yerden vurmuş bu benim sucummu peki ustelik hem siyatik sinir jem Periferik sinire denk getirmis

Demekki bizim suçumuzmuş mahkemin kararına göre. Adaletini ...... neyse...

bunun acisinida yasayan bilir...4 ay aldolan uyusturucu igne...tegretol neurontin lyrica uyusuturucu bantlar....contramal ampuller..zaten ya felc kalinacak yada cok uzun bir zaman topal...ya peki cekilen ağrı....cekmeyen bilmez...sinir grisinin uzerine de agri yoktur...hakkimi da soke soke ala alacagim..isimden oldum tup bebek tedavimden oldum..uzerinede kanser oldum..lenfoma tedavisinde verilen kemoterapinin de sinirlere yaptigi hasarida varin siz hesaplayin...dava açmasaydik da hastaneyi darma duman etseydik kizida bi guzel benzetseydik daha iyi olacakmis aslinda bu cekilen izdiraba belki bi nebze teselli olurdu mu demeliydik...

Haklısın ama işte ne yapalım elden birşey gelmiyor çok geçmiş olsun. Allah ta onların belasını versin.

dantenecati Estafurullah sizin suçunuz demek istemedim.
Rahatsızlandığınızdan dolayı mı derken bir engelinizin olduğunu söylemedim hani göğüs ağrısıyla gitmişsiniz nedenmiş o göğüs ağrısı bir şeyin belirtisi miymiş gibi bir soruydu.

Umarım sizin için olumlu bir sonuç çıkar.
Ve ondan ziyade umarım düzelirsiniz.
Geçmiş olsun

Suçluyorsunuz anlamında demedim yanlış anlamayın göğüs ağrısü normal bir kas ağrısı öyle normal bir hastalık yada kötü huylu birşey değil sadece ufak bir kas ağrısı bu kadar. Adamlarda orayı yapalım derken başka bir yeri bozdular. Allah hepsinin belasını versin bizi bu duruma düşürenlerin çoluğu çoğuda aynı dertten muzdarip olsun. Küfür etmek istemiyorum neyse. Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için Plumeria.

Çok şükür ilk dava tarihi aldık Şubat ilk hafta

Üst Alt