Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Paranoyak mı oldum? Böyle düşünmek normal mi?

@[NirvaNa], ben psikoz hakkında bilgi sahibiydim psikoza girdiğimde ama aklımın ucundan bile geçmedi psikoz olduğum.

@Pickle,

ilk psikoz da hastalık hakkında bilgi sahibi değildim ama erken teşhis önemli

İşe girdiğimde ayağımı kaydırırlar, işimden olurum
Sevgili bulursam beni düzenli olarak döver
Çocuğum olursa kötü biri olur

Bence bunlar hiç saçma düşünceler değil, olasılığı yüksek şeyler

@Pickle Söylediğin şeyler olası şeyler olsa da yüksek ihtimalle şeyler değil. Hem yüksek olasılıklı olsa bile sürekli böyle düşünüp psikolojiyi bozmanın zararı bunların olmasının kendisinden daha zararlıdır. Aynı köpek ısıracak diye kaygılanmanın sağlığına köpeğin ısırmasından daha fazla zarar vermesi gibi.

@çılgın bipolar
Geçmiyor mu bu? Bende hen an her yerde oluyor bu durum. Rahatsiz ediyor sürekli bir kuruntu ve paranoya hali.

@Pickle,
Paranoya bunlar hep, hastalığının belirtisi. Kimseye güvenmemek veya zarar göreceğini düşünmek.
Belki de iyi birisine denk geleceksin seni koruyup sevecek veya oğlun hasta olmayacak düşük olasılık çünkü genetik de olsa psikoz illa geçmiyor çocuğa.

@Pickle, ilk olarak kimse senin düşük maaşlı işinin peşine düşmez, yönetici falan olursan belki dediğin olabilir. İkinci olarak sevgili seçimini senden başkası yapmıyor ki neden endişeleniyorsun, seçimini ona göre yaparsan sorun olmaz. Üçüncüsü çocuğunu sen eğiteceksin yani yine sana bağlı, iyi eğitim verirsen iyi birey olur.

Bence yersiz endişelerin var, daha gerçekçi bakmayı dene.

@Operadaki Hayalet, şuan da bu durum yok, sadece depresyon ve mani de oluyor.suan özgür dunyamin tadini çıkarıyorum.

@berke26, ozeliikle depreyonda beynime hukmedemiyorum.mani de ise hiçbir şeyin farkında olmuyorum mantık uçup gidiyor ☺️

Şakaları kötü niyetli algıladığım için tepki veriyorum. Annemle bu sebeple tartıştık.

@Pickle, Şizofreni veya Paranoya ikisinden birisinden muzdaripsin büyük ihtimalle. Seni çok iyi anlıyorum bende de büyüklük fikirleri ve paranoya oluyor. İlaçlarını aksatma

@Micro123,

yaş kaç hocam sizin

Beni öldürmelerinden korkuyorum. Kapıyı çalıp birden bana saldıracaklar. Dışarı çıktığımda gördüğüm insanlar bıçak çekecekler. Arkadaşlarımla "havadan sudan" konuşmaya çekiniyorum, onlardan zarar göreceğimi düşünüyorum.

@Pickle, sen şuan psikozdasın, ilaçlarını kullanmana rağmen böyle oluyorsa bir an önce doktorunla görüşmende fayda var. ayrıca korkularınla yüzleşmek zorundasın, mesela dışarı çıkmaktan korkuyorsan bir bahane ile dışarı çık. başka türlü korku korkuyu doğurur ve o döngüden çıkamazsın. hatta benim teorime göre korkularımız bizi hasta ediyor, onların hepsiyle tek tek yüzleşip kazanırsak hastalık da ortadan kalkmış olur. tabi sadece bir teori.

@Elijah, şu psikozdan bu psikozdan diyor forumdakiler ama ben tedbirli davranmaya çalışıyorum. Böyle korkularım olmasa nasıl hayatta kalıcam?

@Pickle, kan davasi yasadigin biri mi var? Asiretiniz falan?
Biriyle bunun gibi dusmanlik yasamiyorsan kimse seni dusundugun gibi dogramaz. Ha, arada munferit olarak onune gelene bicak sallayan ya da samuray kiliciyla sokaga cikanlar oluyor ama munferit bunlar. Sen psikozdasin. Guven bana.

Herkesin basina boyle bisi gelebilir ama kimse basini eve sokup 24 saat evden cikmazlik etmiyor. :)

@Pickle,sevgili edinmem ya beni öldürürse de diyordun senin bu zarar görme düşüncen geleceği de kapsıyor neden var bu düşünce?

@sokr@t, öldürülen bir sürü insan var, beni de öldürürler diye korkuyorum.
@Samarra, hayır kan davası yok.

Dün akşam bu sebeple çok stresliydim, erkenden yattım cuma olmasına rağmen. Bugün tüm gün boyunca korku doluyum ama dün akşamdan bi tık daha iyiyim. Dışarı çıkıcam 1 saat sonra falan, hadi bakalım.

@Pickle, geçmişte tanıdığım bir yakınımın kızı otobüse binemiyordu ya kaza yapar ölürsem diye ona da panik atak demişlerdi .

Şu an annemle dışarıdayım, gürültülü bir yerdeyim. Kendimi hiç rahat hissetmiyorum, insanlar arabalar geçiyor. Bir an önce eve gitmek istiyorum.

Telkin vericem kendime. Annem çok ısrar etti, ne zararı var dimi.

Dışarıda izleniyormuşum gibi hissediyorum. Cinler kafama düşünce sokuyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Samarra, @Elijah, @sokr@t, kendi kendime eklediğim Paligis ilacını bırakınca bu paranoyalar bitti. Sanırım ilaç yan etki yaptı.

Konser alanında tek başıma beklerken tanımadığım insanların benden bahsettiklerini düşünüp stres oldum. İnsanlar insan içine çıktıkları her gün birilerinin onlar hakkında konuştuklarını günde 2-3 kez düşünmez diye düşünüyorum. Yoksa düşünürler mi? Birkaç kez 15 dakika sürmüştü.
Doktora söylemeyi düşünüyorum. Paligis'in de paranoya yaptığını söylicem ki bi daha yazmasın.

Paligis'e neden basladin tam olarak? Bir de doktor sana hangi ilaclari kullanmani soyledi son randevunda? Ve son randevunuz yakin bir tarihte miydi?

Kafana gore ilac kullanirsan verim alamazsin ama tedaviden. :(

@Operadaki Hayalet,
Hayır ilaç yan etkisi mesela aripiprazol bazı hastalarda sanrı yapabiliyor ki bende de yaptı arkadaşa benzer bir deneyimim oldu ilacı bıraktıktan sonra kesildi dopamin aşırı hassasiyetinden de oluşabiliyor ilaca bağlı mesela pickle arkadaşın kullandığı paligis ilacını ben kullanırken sesleri keseceğine daha da artırdı kimin şikayeti ne ise ilaç yan etkisi ona vuruyor kiminde ses yapıyor kiminde sanrı deneyiminiz olmadığı şeyler için yorum yapmayalım sonra bilgi kirliliği oluyor.

@Samarra, son randevu mart ayının başındaydı. Raporda ozaprin ve paligis vardı, uzun süre sadece ozaprin kullandım, psikiyatri doktoru itiraz etmedi, illa paligis de kullanacaksın demedi.
Paligis'e tekrar başlama sebebim tanımadığım insanların benim hakkımda konuştuklarını düşünmem. Bazen 15 dakika sürdüğü oluyor, iyice stres oluyorum.
2 hazirana randevu aldım.

Eğer onlarin gercekten hakkinda konusmadiklarini, sana oyle geldigini ayirt edebiliyorsan, bu konuda icgorun varsa biraz daha katlanmani tavsiye edebilirim. Kendine telkinde bulunabilirsin.

Nedenlere degil de cozume odakli bir yaklasim sunmak istiyorum. Mesela diger ilacin dozunu artirmak isteyebilir doktor. Bu sekilde sorun hallolabilir. Bilemeyiz. Yeni bir ilac da denemek isteyebilir. Zor ama sabirli olmak gerekiyor bu hastalikta. Ben de 2 aydir isteksizlikle mucadele ediyorum. Ama illaki gececek, biliyorum.

Umarim yardimci olabilmisimdir.

@Samarra, düşüncelerimi okuyabildikleri için neyden korktuğumu biliyorlar. Okuduğum kitap benden bahsediyor, izlediğim video benden bahsediyor. Annem ben şeytan olduğum için makyaj yapmamı istiyor şeytan olduğumu anlamasınlar diye.

Üst Alt