Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polis memuruyken GİH memuru oldum. 10 yılım dolunca malulen emekli olur muyum?

psikotik

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
4
2008 Nisan ayında 30 gün sigortam var.
2009 Haziran polisliğe giriş tarihim.

5,5 yıllık Polis memuru iken Organik olmayan Psikotik Bozukluk tanısı ile 3 yıldır tedavi görmekteyim.
Son 1 yıldır GİH memuruyum.
Toplamda;

8,5 yıldır memurum.
1 yıl 9 ay yıpranmam var.
Askerlik borçlanması yapmadım.

Benim sorularım şunlar;

-10 yılı dolduracağım ocak 2018 de Malülen emekli olabilirmiyim?
-Ben bu 10 yıla yıpranmayıda sayıyorum, yıpranma 10 yıla dahil olurmu?
-Yeniden rapor almam gerekiyormu?
-Malulen emekli olursam her yıl rapormu almak zorundayım?
- Malulen mi emekli olurum, Adi Malulen mi?

psikotik

Evet, ssk'lı girişiniz emekliliğe temel sigorta başlangıcınız olacak. Çünkü siz de 5510 26'ya göre malulen emekli olacaksınız.
Aradaki sürelerin borçlanması maalesef mümkün değil. Askerlik yapılmışsa o süreler borçlanılabilir.

Sayın OturanBoğa yani 2008 nisan ayında 30 günlük sigortam varya Malullük teki 10 yılı doldurmuş oluyormuyum?

Engelli rapor oranım tedaviyle çalışabilen %45 ancak birde hizmet Sınıfı değişikliğini gösteren raporum var o da % 60 a tekabül ediyor @TahaAY

@OturanBoğa Bülent Bey benim bir sorum daha olacak önce malulen emekli olsam daha sonra 15 yıllık sigortalılık süremi doldurduğumda bu sefer erken engelli emekli olabilirmiyim?

@TahaAY rapor oranımı belirttim bi cevap verebilirmisiniz?

2008_sonrasi.PNG

@psikotik işe başlama tarihi ve rapor oranına göre tablodan ne zaman emekli olacağınıza bakabilirsiniz. Malülen emekliliğin şartları zor kurum sizi durumunuzdan dolayı malülen emekli ederse sonradan engelli emeklisi olamazsınız.

Malülen emeklilik için rapor oranınızın en az %60 olması gerekmekte diye biliyorum.

Bende 2008 Nisan ayında 30 gün sigorta girişim var memuriyet yarihim Haziran 2009 şimdi ben bu tabloya göremi hesap yapacağım yoksa 2008 öncesi tabloya göremi hesap yapacağım @OturanBoğa

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM birde %60 raporla malulen emekli olsam prim gün sayımda 4000 gün olsa ve malûllük te 5 yılı doldurduktan sonra 15 . Yılımda erken engelli emekliliğinden yararlanabilirmiyim?

@OturanBoğa benim sigorta başlangıcım 2008 Nisan ama memuriyet tarihim 2009 Haziran şimdi ben yukarıdaki tabloyamı dahilim yoksa 2008 öncesi tabloya mı?

psikotik

Sizin Yaşlılık emekliliği için prim şartınız yeterli değil, o nedenle malulen emeklilik şu anda tek seçeceğiniz

Slm

Merhabalar. Bende epilepsiden d dilimi rapor aldım ve gih memurluğuna geçiş yaptım. Şuana kadar herhangi bir engelli raporu almadım ama puan cetveline baktığımda tahminen %30 larda verirler en fazla. Memuriyet öncesi 2006 yılından 180 gün özel sektörden sigortam var 2009 haziran da polis olarak göreve başladım.
D dilimi rapordan sonra sgk 1800 çalışma günü ve 10 yılım dolunca malül olma hakkım olduğuna dair yazı yazmıştı.

-şuan 1800 günüm dolu peki 2006 dan sigortam olduğu için 10 yılım dolmuşmu oluyor emeklilik hakkım başladımı?

-engelli memur statüsüne girip erken emeklilik yılına tabi olabiliyormuyum, illa en az%40 rapor almamız şart mı?

-son olarak malülen emekli olursam 10 ekim 2008 den önce 4a sigorta başlangıcım olduğu için emeklilik sonrasında dükkan açma gibi 4b statüsünde çalışma hakkım varmıdır

Teşekkürler

Benim sorduğum soruların aynısı ben kısaca cevap vereyim

1-1800 olan prim gün sayınız dolmuş ve 10 yıldan beri sigortalı bulunuyorsunuz dolayısıyla %60 rapor alırsanız ki bu Malullük raporu olacak engellilik değil o zaman malulen emekli olabilirsiniz.
2-Malulen emekli olanların bir daha çalışması yasak eğer çalışırsa malüllük maaşı kesilir.
3- Tüm bu soruların cevabını içerecek bir dilekçe yazdım SGK ya cevap gelirse paylaşacağım bu forumda. Arfff

psikotik teşkkür ederim. şimdi d dilim ropar alıp gönderdik kabul edildi ve gih olduk. Sgk 10 yıl dolunca malül olabilirsin hakkın saklıdır diye yazı gönderdi ya şimdi bi daha mı rapor alcaz. Ben sadece dilekçe ile müracaatta bulup malülen emekli olabiliyoruz sanıyordum.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı

Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığı

Sayın Xxxxx Xxxxxx,

İlgi dilekçeniz üzerine emeklilik sicil dosyanızın tetkikinde, adınıza Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastanesince düzenlenen XXXX tarih ve XXXX sayılı rapor kurumumuz sağlık kurulunca 23.08.2016 tarihinde incelenerek;

“1- 5510 sayılı kanunun 25. maddesi 1. fıkrası uyarınca malul olduğuna,

2- Emniyet Hizmetleri Sınıfında görev yapamayacağını,

3- GİH sınıfında görev yapabileceğine,”

şeklinde karar verilmesi üzerine 03.02.2017 tarihinde sınıf değiştirerek görevinize devam ettiğiniz tespit edilmiştir.

5510 sayılı kanunun 26. maddesi; “Malullük sigortasından sigortalılara sağlanan hak, malullük aylığı bağlanmasıdır.
Sigortalıya malullük aylığı bağlanabilmesi için sigortalının;

a) 25. maddeye göre malul sayılması,
b) En az on yıldan beri sigortalı bulunup, toplam olarak 1800 gün veya başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malul olan sigortalılar için ise sigortalılık süresi aranmaksızın 1800 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması...” hükmü amirdir.

Amir hüküm gereğince 04.04.2008 tarihinde 5510 sayılı kanunun 4/1-(a) kapsamında çalışmaya başladığınız tespit edildiğinden 10 yıllık sigortalılık süresini doldurduğunuz 04.04.2018 tarihinden sonra Kurumumuza başvurmanızı ve Kurumunuzca emekliye sevk oluru almanız halinde malulen emeklilik aylığınızın bağlanabileceği hususunda,

Bilgi edilmesini rica ederim.

Arkadaşlar bu başlıkta sorduğum soruların SGK tarafından cevaplanmış hali.

Öncelikle teşekkürler KKELEBEKK. Ben bu verdiğiniz tabloya göre15 yıl 3800 prim gününe tabiyim şimdi benim 2 sorum olacak:

1- Ben malulen emeklilik şartlarını taşıyorum. Malulen emekli olmasamda 3800 günü doldurup malulen emekli olsam daha sonradan engelli emekliliğinden faydalanabiliyormuyum?
2- Prim günüm olan 3800 ü doldurup memurluktan istifa etsem tabi olduğum 15 yıl dolunca sgk 4/c den emekli olabiliyormuyum?
OturanBoğa

psikotik hayır ya malulen olursunuz, ya erken emekli.
son 3,5 yıl hangi kurumdan ise o şartlara tabii olursunuz.
ssk'dan olmak için 3,5 yıl ssk'lı olmanız ve vergi indirimi almanız gerekir. Rapor oranı değişmezse 3. derece ile 18. numaraya tabi olursunuz ssk'da. Tamamen değişir yani şartlarınız.

2008_oncesi.PNG

Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığı

Sayın Xxxxx Xxxxxx,

İlgi dilekçeniz üzerine emeklilik sicil dosyanızın tetkikinde, adınıza Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastanesince düzenlenen XXXX tarih ve XXXX sayılı rapor kurumumuz sağlık kurulunca 23.08.2016 tarihinde incelenerek;

1- 5510 sayılı kanunun 25. maddesi 1. fıkrası uyarınca malul olduğuna,

2- Emniyet Hizmetleri Sınıfında görev yapamayacağını,

3- GİH sınıfında görev yapabileceğine,

şeklinde karar verilmesi üzerine 03.02.2017 tarihinde sınıf değiştirerek görevinize devam ettiğiniz tespit edilmiştir.

5510 sayılı kanunun 26. maddesi; Malullük sigortasından sigortalılara sağlanan hak, malullük aylığı bağlanmasıdır.
Sigortalıya malullük aylığı bağlanabilmesi için sigortalının;

a) 25. maddeye göre malul sayılması,
b) En az on yıldan beri sigortalı bulunup, toplam olarak 1800 gün veya başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malul olan sigortalılar için ise sigortalılık süresi aranmaksızın 1800 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması... hükmü amirdir.

Amir hüküm gereğince 04.04.2008 tarihinde 5510 sayılı kanunun 4/1-(a) kapsamında çalışmaya başladığınız tespit edildiğinden 10 yıllık sigortalılık süresini doldurduğunuz 04.04.2018 tarihinden sonra Kurumumuza başvurmanızı ve Kurumunuzca emekliye sevk oluru almanız halinde malulen emeklilik aylığınızın bağlanabileceği hususunda,

Bilgi edilmesini rica ederim.

Arkadaşlar bu başlıkta sorduğum soruların SGK tarafından cevaplanmış hali.

psikotik

mrb sizinle aynı durumda yeni emekli olan memur arkadaş vihki lise mezunu ama 16 yıl çalıştı yüzde 60 rapor 1867 tl maaş 38 bin tl ikramiye aldı

ayrıca sizler hizmet birleştirmesi yaptınız mı 5 yıl daha çalışın malulen emekli olmayın maaş az normal engelli emeklığı olun

HOŞCAKAL

Doğrudur hizmet birleştirmesi yaptım. Ayrıca ben de malulen emekli olmak istemiyorum. Ben de beş yıl daha çalışıp erken engelli emekliğinden faydalanmak istiyorum.

psikotik
bende görüş sormak istiyorum psikotik 5 yıl dır mebde memurum sigortalılık süremi doldurmadım daha 1800 günüm var daha önce hiç sigorta girişim yok malulen emeklilik için görüş sorabilirmiyim görüş sürecini yazarmısın nasıl oluyor kurumdan sevkmi alıyorsunuz v.s nasıl oluyor cvp verirmisiniz

not: %80 raporum var

malulen emekli olmak istiyorum çalışamıyorum görüş sorduktan sonra malul derse sgk raporum onaylanırsa sonradan günü geldiginde sigortalılık süresini doldurdugum zaman emekli olabilirmiyim direk malulen emeklilige başvursam ret gelir çünkü şartları taşımıyorum

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM Ben kendi kurumum aracılığıyla dilekçe verdim dilekçemde memuriyet işe giriş tarihi mi, emekli sicil numaramı adresimi telefonumu e-maillime ayrıntılı bir şekilde yazdım. Soracağım soruları yazdım gönderdim 11. ayın 29 unda gönderdim 4 gün önce elime cevap ulaştı.

@psikotik
raporu nasıl hallettin görüş sorulurken dilekcenin görüş oldugu nasıl anlaşılıyor

@HOŞCAKAL maaş farketmiyor malulende olsan engelli emekliside olsan... sizin dediginiz 16 yıl olmuş diyorsunuz sizin arkadaş 2008 öncesi memur oluyor 5510 a tabi olmuyor maaşı yüksek olur onlarınki ama 2008 sonrası memur olanların emekli olması maaaşta düşüşün olacagı söylentisi dolaşıyor emekli olan görmedim ben 5510 tabi memur ama maaş düşük olacak deniliyor

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYlM

Ben görev yaptığım hizmette sınıf değişikliği yaptım dolayısıyla elimde mevcut bir raporum vardı zaten malulen emekliliği gerektirir bir raporum vardı oran belirtmese de dilim bildirir rapor deniliyor biz de bu rapora. bu elimde mevcut olduğu için yeniden rapor almama gerek kalmadan dilekçe verip malulen emekli olabiliyorum bunun görüşünü sormuştum ben

psikotik
Arkadaslar baya faydali linkler atmis,suana kadar ozellikle emniyet teskilatinda bilgi amacli geri donusum yapan ender insanlardan.tesekkurlerimi sunuyorum kendilerine..

EGM den maluliyet ve kontrol muayenesi (SGK dan cevap yazısı)

CİMERE NİSAN AYINDA YAPTIĞIM BAŞVURU

XX.XX.XXXXdoğumluyum.
2008 yılının Nisan ayında 29 gün ssk pirimim var.
XX.XX.2009 tarihinde Polis Memuru oldum.
2015 Ocak ayında bu yana Organik Olmayan Psikotik Bozukluk hastasıyım.
2017 Ocak ayında sınıf değişikliği yapıldı ve şu an GİH Memuruyum. Ekte gönderdiğim cevabi yazınız ile 04.04.2018 tarihinden sonra müracaat ettiğimde Malulen Emekli olabileceğim söylendi.

Malulen emekli olursam her yıl kontrol muayenesine mi tabi olacağım?

Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığının

Cevabı yazısı ise şu şekildedir:

Adınıza XXXXX hastanesiince düzenlenen XX/XX/2018 tarih ve XX sayılı ve İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezince düzenlenen XX/XX/2015 tarih ve XXXX sayılı ve Bakırköy Prof Dr Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesince düzenlenen XX/XX/2016 tarihli XXXX sayılı raporlar Kurumumuz Sağlık Kurulunca XX/XX/2018 tarihinde incelenerek XXXX sayı ile

Maluliyetinin sürekli olduğuna, kontrol muaynesi gerekmediğine şeklinde karar verilmiştir.

Bilgilerinize rica ederim.

Ek: 1 Karar

Yazı ekinde ise şöyle denilmekte:

KARAR

Yukarıda adı, soyadı, T.C. Kimlik numarası yazılı sigortalı hakkında düzenlenen rapor ve dayanağı belgelerin 5510 sayılı Kanunun 25-94 üncü maddesi uyarınca incelenmesi neticesinde sağlık kurulumuzun oybirliğiyle verdiği karar aşağıda belirtilmiştir.

Buna göre adı geçenin;

Maluliyetinin sürekli olduğuna, kontrol muayenesi gerekmediğine karar verilmiştir.

(Alt tarafta üç tane hekimin imzası ve sicilleri mevcut)

Arkadaşlar biliyorum burada sormak istedikleriniz var özetle sormak istediklerinizi cevaplandıracağım:

1- yukarda anılan üç rapor nelerdir bunlardan ikisi durum bildirir rapor birisi ise engelli sağlık kurulu raporu dur .
2-Diğer bir husus bütün hastalıklarda mı kontrol muayenesi gerekmek tedir veya gerekmemektedir? bütün hastalıklarda değil tabii ki arkadaşlar burada bir tek organik olmayan psikotik bozukluk bipolar bozukluk şizofreni, şizoefektif psikotik bozukluk bu tip hastalıklarda demekki kontrol muayenesi gerekmiyor arkadaşlar.
3- rahatsızlığım organik olmayan psikotik bozukluk dur.
4- 5510 a tabiyim.

Benim rahatsızlığımla aynı olanlara yol göstermesi dileğiyle.

Son düzenleme:
GİH, Malulen Emeklilik ve Kontrol Muayenesi Son Nokta:

CİMERE NİSAN AYINDA YAPTIĞIM BAŞVURU

XX.XX.XXXXdoğumluyum. 2008 yılının Nisan ayında 29 gün ssk pirimim var. XX.XX.2009 tarihinde Polis Memuru oldum. 2015 Ocak ayında bu yana Organik Olmayan Psikotik Bozukluk hastasıyım. 2017 Ocak ayında sınıf değişikliği yapıldı ve şu an GİH Memuruyum. Ekte gönderdiğim cevabi yazınız ile 04.04.2018 tarihinden sonra müracaat ettiğimde Malulen Emekli olabileceğim söylendi. Malulen emekli olursam her yıl kontrol muayenesine mi tabi olacağım? Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığının Cevabı yazısı ise şu şekildedir:

Adınıza XXXXX hastanesiince düzenlenen XX/XX/2018 tarih ve XX sayılı ve İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezince düzenlenen XX/XX/2015 tarih ve XXXX sayılı ve Bakırköy Prof Dr Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesince düzenlenen XX/XX/2016 tarihli XXXX sayılı raporlar Kurumumuz Sağlık Kurulunca XX/XX/2018 tarihinde incelenerek XXXX sayı ile ". Maluliyetinin sürekli olduğuna, kontrol muaynesi gerekmediğine." şeklinde karar verilmiştir. Bilgilerinize rica ederim. Ek: 1 Karar Yazı ekinde ise şöyle denilmekte:

KARAR Yukarıda adı, soyadı, T.C. Kimlik numarası yazılı sigortalı hakkında düzenlenen rapor ve dayanağı belgelerin 5510 sayılı Kanunun 25-94 üncü maddesi uyarınca incelenmesi neticesinde sağlık kurulumuzun oybirliğiyle verdiği karar aşağıda belirtilmiştir. Buna göre adı geçenin; Maluliyetinin sürekli olduğuna, kontrol muayenesi gerekmediğine karar verilmiştir. (Alt tarafta üç tane hekimin imzası ve sicilleri mevcut) Arkadaşlar biliyorum burada sormak istedikleriniz var özetle sormak istediklerinizi cevaplandıracağım:

1- yukarda anılan üç rapor nelerdir bunlardan ikisi durum bildirir rapor birisi ise engelli sağlık kurulu raporu dur .

2-Diğer bir husus bütün hastalıklarda mı kontrol muayenesi gerekmek tedir veya gerekmemektedir? bütün hastalıklarda değil tabii ki arkadaşlar burada bir tek organik olmayan psikotik bozukluk bipolar bozukluk şizofreni, şizoefektif psikotik bozukluk bu tip hastalıklarda demekki kontrol muayenesi gerekmiyor arkadaşlar.

3- rahatsızlığım organik olmayan psikotik bozukluk dur.

4- 5510 a tabiyim. Sonuç olarak; Kontrol muayenesi kişiden kişiye rahatsızlıktan rahatsızlığa değişiyor. Sizde CİMER ARACILIĞIYLA Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığından GÖRÜŞ TALEP EDEBİLİRSİNİZ.

Benim rahatsızlığımla aynı olanlara yol göstermesi dileğiyle.

Sonradan engelli olan memurun engelli emekliliği nasıl olur?

Polis Memuru olarak 05.06.2009 tarihinden itibaren görev yapmakta iken 2015 Ocak ayında yakalandığım Organik Olmayan Psikotik Bozukluk tanısı ile Psikolojik rahatsızlık nedeniyle 13.01.2017 tarihli İçişleri Bakanlık Makamının Onayları ile Genel İdare Hizmetleri kadrosuna, Bilgisayar İşletmeni olarak atandım.

Memuriyete girmeden önce 2008 Nisan ayında 27 günlük SSK hizmetim ve girişim bulunmaktadır.

Memuriyete başladıktan sonra engellilik halimin hasıl olmasından dolayı engelli emekliliğinden faydalanmak istiyorum.

Durumum değerlendirildiğinde; kaç yıl prim ödemeli, kaç yıl sigortalı olmalı, veya başkaca hangi özel şartlara tabiyim. (Temmuz 2018 yılında aldığım engelli raporum %45 olup 2 yıl süresi dolduğu için yeniden almalıyım gerek var mı?)

Not:Forumu iyice taradım. Ben 5510 tabiyim ancak 2008 Nisan ayındada az da olsa sigortam mevcut. Forumda çokca bilgi bulunuyor. Benim durumum da olan veya konu ile ilgili uzmanlardan görüş talep ediyorum. Şimdiden herkese teşekkür ediyorum.

sizin saglık yönetmenliginiz farklı degilmi malulendemi farklı oluyor engelli emekliliginde oluyormu bilmiyorum

Yıpranma yani FHZ süreleri 1 Yıl 8 Ay emeklilikte dikkate alınır her halukarda arkadaşım.

Bu arada çalışabiliyorsan malülen emekli olma hiç. Engelli emeklisi ol özel sektörde SGDP ödenerek çifte maaş alma şansınızda var yok değil.

Sanırım 5510 SK na tabisin. Toplam 4560 gün prim yeterli olurmu onu bilemiyorum.

Üst Alt