Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polis memuruyken GİH memuru oldum. 10 yılım dolunca malulen emekli olur muyum?

aydünyavazo arkadaşım sağol yani şu anlama geliyor değilmi: toplam primim 4560 gün ise ve atıyorum 4500 şart koşulmuşsa ben prim gün şartını sağlamış oluyorum değilmi? Teşekkür ediyorum

Hitabım var bakıyorrum ama sonradan engelli devlet memuru olduğum için orada hala 65 yaş 2045 yıl ve...... Prime tabisin diyor

SGK Hitaba Engellilik Hakkını İşletme

Memuriyete girdikten sonra engelli olan ve
maluliyet hakkı kazanmış,
5510 sayılı kanuna göre 4c çalışanım.
Yüzde 45 iki yıl süreli engelli raporum Temmuz 2020 doldu.
1-Pandemiden dolayı raporum devam ediyor mu?
2-SGK Hitap kısmına engelli erken emeklilik hakkımı nasıl yazdırabilirim?

2 yi cevaplıyorum bu hitap'a erken emeklilik hakkının yazdırılması için bağlı olduğun kurumun personel şubesiyle görüşüyorsun. "Kurumda bilen birileri varsa yardımcı olacaklardır". O da olmazsa bağlı bulunduğun kurumun ANKARA daki personel şube kısmı ile veya hitap kısmına bakan kısmı ile "İLETİŞİME GEÇİYORSUN" görüşebilirsin. Oraya engelli raporunu falan gönderiyorsun onlar isterler zaten bazı belgeleri.

Son düzenleme:
Arkadaşlar mrb.polis memuru iken pskyatri d dilimi verildi.sonrasında gih mi emeklilik mi diye soruldu.gih seçtim.geçiş şu an için gerçekleşmedi.gih te mutlu olamazsam emekli olabilirmiyim?süreç masıl işler?

Şartları taşıyorsunuz olabilirsiniz. Şartlar için detaylı görüşebiliriz

Beter320

Dilim belirtir rapor sadece Emniyet hizmetleri sınıfı için geçerlidir ve dilim raporu ile emekli olabilirsiniz ama GİH sınıfına geçişiniz yapıldıktan sonra bu dilim raporunun hükmü biter, yani GİH sınıfında dilim raporuyla emekli olamazsın, GİH sınıfında emekli olabilmen için Engelli raporu çıkarman gerekir, yani engelli raporundaki orana göre diğer şartların oluştuktan sonra malulen emeklilik veya erken emeklilik ten yararlanabilirsin

kazazede

Hocam ben emniyet mensubuyum, polislikten gih kadrosuna aktarıldım. Dediğiniz gibi dilim belirtir rapor ile. Bu rapora istinaden sgk sorar kişiye gih mi yoksa malulen emeklilik mi? Diye. Kişide seçimini yapar eğer malulen emeklilik şartlarını taşıyorsa emekli olur. Eğer taşımıyorsa gih olur. Gih olduktan sonrada emekli olur çünkü yalnızca polisler değil emniyette çalışan diğer hizmet erbablarıda bu EMNİYET TEŞKİLATI SAĞLIK ŞARTLARI YÖNETMELİĞİ ne tabidir. Adam d dilimi ise sınıf değişikliği sonrası b alsa dahi gih durumu bozulmaz. Ama zaten d dilimi olduğu için yıl ve prim gün şartınıda taşıyorsa istediği zaman malulen emeklilik için dilekçe verebilir.

Hayır kardeşim, bence yanılıyorsun, Emniyette çalışan herkes Emniyet sağlık şartlarına tabi değildir, Emniyet Hizmetleri Sınıfında çalışanlar tabidir, Genel İdari Hizmetler sınıfı değildir,normal olarak diğr kurumlrda çalışan personeller( nüfüs, tapu, sağlık, tarım, kaymakamlık vs.) nasıl Emniyet sağlık şartları yönetmeliğine tabi değilse sende değilsin, çünkü sen onlarla aynısın artık, iyi araştırın, pişman olmayın

Abi emniyet sağlık şartları yön.16.mad.3 fıkrasının b bendi öyle demiyo

kazazede EMNİYET TEŞKİLATI SAĞLIK ŞARTLARI YÖNETMELİĞİ ni okursanız konu anlaşılır. Egm de çalışan tüm personel bu yönetmeliğe tabidir. Zaten bu kurumun yönetmeliğidir. Diğer kurumlarında kemdi yönetmeliği vardır elbette EMNİYET TEŞKİLATI SAĞLIK ŞARTLARI YÖNETMELİĞİ ne tabi olmayacaklar. Gerçekten bilgi sahibi değilseniz kafa karıştırmayalım. İyi akşamlar.

Memuriyete girdikten sonra engelli oldum. Psikiyatrik hastalık. Engelli raporumda var. Halıhazırda malulen emeklilik hakkım var ancak malulen emeklilikte bilindiği üzere kayıtlı olarak çalışılamıyor. Bende Engelli Emekliliği araştırdım biraz.

1-Malulen Emeklilik ve Engelli Emekliliği arasında maaş farkı olurmu? Olursa hangisi maddi anlamda daha avantajlı?

2-Birde Engelli kadrosunda %40 raporumla istihdam edilmeme rağmen Sgk Hitap Hizmet Dökümümde engelli Emeklilik şartlarım yazmıyordu. Bugün Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığına posta yoluyla dilekçemi ve raporumu gönderdim. Ancak raporum 3. Raporum ve 3 yıl süreli ve Ocak 2024 de bitiyor sorun teşkil edermi?

Cebaplar için teşekkürler.

Ben sonradan engelli devlet memuruyum ve maluliyet hakkım var. Ayrıca %40 engelli raporum mevcut ve engelli kadrosunda istihdam ediliyorum.

Sgk Hitap Hizmet Dökümümde engelli emeklilik şartlarım yazmıyor. Bende Kamu Görevlileri Emeklilik Hizmetleri Daire başkanlığına konu ile ilgili olarak dilekçemi ve raporumu gönderdim. Sonuç elde edebilirmiyim? Hitap Hizmet Dökümüme işlenirmi ?

psikotik

Malulen ile erken Yaşlılık arasında maaş fark olmaz. Zaten herkes artık dip maaş alıyor. EĞer emekli olunacaksa, ne kadar erken o kadar iyi derim hep.

Sizin durumunuzda emeklilik aşamasında geçerli olan bir rapor olması yeterli.

bülent abi psikotik gih olmuş emniyette o zaman hastalık listesinemi tabi diger memurlar gibi kurumdakiler gibi
yoksa emniyet saglık yönetmenliginemi tabi

psikotik
emniyet saglık yönetmenligine göre emekli olursanız rapor kısmı emekliliginiz kolay olur anksiyete bile emekli olunuyor örnegin mesela
benim bi yakınım bel fıdıgından emekli oldu malulen
tsk daydı

yeni rapormu gönderdiniz eldeki 40 rapor işe yaramaz hastalık listesi diye bişey çıktı 40 rapor derken hangi yönetmenlige göre aldınız

2021 ocak ayında almıştım raporu. E rapor. E devlet te görünüyor. %40 vermişlerdi. 3 yıl süreli. Emniyet teşkilatı sağlık şartları yönetmeliğine güvenerek emekli olan bir kişi sonradan çok sıkıntı çeker. Çünkü son söz hakkı sgk nın. Onlar ilk kontrol muayenesi inde Emekliliği kesince vur duvara başını. Ne mesleğe dönüş var nede emekliliğe devam edebiliyorsun. Bekle 60 yaşını.

Engelli raporum tek hastalıktan orgsnik olmayan psikotik bozukluk.

psikotik

Ne alakası var arkadaşim
sen
engelli raporu almışsın
Ne zaman emekliligin doluyor emekliliğe başvurunu yapsana zaten kontrol belli olur SGK nin emekli olur yazısında ona göre emekli olursun

Konuyu iyi açıklayamamışım galiba. Benim söylemek istediğim konu eğer malulen emekli olursan ve 5510 a tabi isen herhangi bir şekilde seni kontrol muayenesine çağırırsa sgk ve durumunun düzeldiğini söylerse kalırsın dımdızlak ortada malulen emeklilik için konuşuyorum.

yeni rapormu gönderdiniz eldeki 40 rapor işe yaramaz hastalık listesi diye bişey çıktı 40 rapor derken hangi yönetmenlige göre aldınız

Benim bir kaç sorum var.

2021 ocak ayında alınmış raporum mevcut bu rapora göre % 40 engelliyim. Bu raporda tedaiyle çalışma olanağı verir ve kısmi bağımlı ibarereleri mevcut.

Ve zaman içerisinde hastalık listesi diye bir yazı yayımlanmış ve burada

5. Atipik veya başka türlü sınıflandırılamayan psikozlar
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen
Orta Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Tedaviye rağmen kısmen çalışma olanağı veren

Denilmektedir. Şimdi benim durumum ne oluyor

Cevaplar için teşekkür ederim

Orta düzey olur sizinki
Engelli emekliliğindede var kontrol muayenesi ona bakarsanız

Kaç yıl oldu sizinki ilk giriş v.s 16 yıl sigortalılık süresi 4320 günle emekli olursunuz

Hastalık listesine bagliysaniz gih olduğunuz için tekrar rapor almanız lazim
psikotik

İlk ssk girişi 2008. 26 gün
İlk memuriyete giriş 2009 haziran 05.

Engelli emekliliğinize 1 yıl falan var 16 süre 4320 pirim istiyor şartlar
12 yıl pirim ediyor piriminiz dolmuş

@(Gölge)

arkadaşım konuya vakıfsın. Şimdi ben bu hastalık listesinde yeni haberim oldu. Önceki raporumda hastalığım organik olmayan psikotik bozukluk geçiyor ve pranı %40 idi. 2021 ocakta aldım bu raporu ve 3 yıllıktı ocak 2024 de bitiyor bu rapor. Bende biteceği için yeniden bir üniversite hastanesine 800 ₺ yatırarak yeni rapor için başvuru yaptım. Herşey tamam gibi. Ancak psikiyatri doktoru hastalığımın organik olmayan psikotik bozukluk değilde bipolar bozukluk olduğunu söyledi. Şimdi benim ilaçla tedavim devam ediyor raporumun orano değişir mi?

Bir de ben sürekli vergi indirimi alıyorum. Rapor yenilersem bu etkilenecek mi? Ayrıca sgk hitap hizmet dökümümde engelli Emeklilik şartlarım yazmıyordu. Kurumumun personel şubesine başvurdum. Sonuç yokuş. Bende kamu Emeklileri daire başkanlığı ve kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığına Kamu Görevlileri Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığına posta yoluyla başvuru yaptım sonuç elde edebilir miyim? Yani engelli şartları ibaresi hitap hizmet dökümüme işler mi?

Üst Alt