şimdi düz memurluktan emekli olup 1200 tl ile nasıl geçinirim onu düşünüyorum.
merhabalar,
neden 1200 tl ile gecineceksiniz ekonomist?
çünkü en düşük memur emeklisinin maaşının 2 bin altı olmayacağı bilgisi var. tabi resmi prosedürleri okumadım bu konuda ancak mantığa da uygun geliyor bu.
ki benim babam ne memur ne de birşey aldığı emekli maaşı şu an 1400 altı değil (onun bile) hal böyleyken siz, neden siz 1200 tl gibi çok komik bir rakamı zikrediyorsunuz?
diğer taraftan acaba nasıl düşünüyorsunuz fikrinizi öğrenebilir miyiz?
mesela sizce şu an evlilik sizin için imkansız mı ki. (not: erkek ve kadınlar farklıdır. temel bir bilgi olarak çok sağlam olmasada şunu biliyoruz şu an için. bayanlar 42 ila 45 yaşları arasında menopoz dönemine girerler ve bir daha asla çocuk sahibi olamazlar. 40 -45 yaşları arasındaki bir bayanın çocuk sahibi olması da risklidir.çocuğun özürlü doğma ihtimali bildiğim kadarıyla oldukça yüksektir. (ilave bilgi için bkz. down ve mongolizm sendromları) ancak erkek vücudu böyle değildir. erkek sağlıklı bir erkek ise , 70 yaşındada bir çocuk sahibi olabilmektedir.(bu bilginin bir tıp doktoru tarafından doğrlanması önerilir. (tercihen üroloji uzmanı)
sadece sizin fikrinizi öğrenmek istedim. (?)
sizin yaşlarınızı dikkate alıyorum ve "ekonomist" iseniz ,mühendis olma ihtimaliniz neredeyse sıfır...
çünkü eşit ağırlıktaydınız ve hemen hemen (bir mühendise göre) hiç fen bilimleri görmemiştiniz.
..
dolayısyla acaba bunlar hep çocukluk hayalleri veya çocuklara sorduğumuz "büyüyünce ne olacaksın" nevinden sorulara verilmiş cevaplar olabilir mi(?)
merak ettiğim bir diğer konu : neden dr.öğretim üyesi kadrolarına başvurmadğınız. (tanıdığınız veya size iyi bir referans verebilecek kimseniz olmadığını varsayıyorum ve yinede neden başvurmadığınızı merak ettim)
...