Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

PTT kurum ödemeleri hesabıma aktar butonu çıkmış

Koskoca forumda Ekim ayında içerde birikmiş 3 aylık elektrik desteğini 346 TL'yi çekebilen bir tek ben isem gerçekten çok mutluyum normalde kendimi kadersiz ve çok şanssız olarak nitelendiririm hislerim bu doğrultuda sevinsem mi üzülsem mi bilemedim hayırlısı olsun umarım bir gün engelli aylığını aile destek parasını elektrik destek parasını çeken birisi olur da bu mutluluğu benimle paylaşır şuradan yola çıkarsak devletin işlemlerinin ağır işlemesi PTT kurumunun devlete ait olması aile ve sosyal politikalar bakanlığının yavaş hareket etmesi sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının yavaş olması bütün bu anında yapılması gereken işlerin sürecinin yavaşlamasına sebebiyet veriyor zaten bir işlemi gününde saatinde dakikasında tıkır tıkır hepsini halledip hayatımıza devam edebilsek bütün dişlerimi kıracağım yine de hayırlısı olsun

ARZU NUR YILMAZER

Geçen hafta ptt müşterilerini aradım olumsuz cevap verdi az önce aradım yine elektrik desteği ödemelerinde hesaba aktarma gibi durum yok dedi engelli aylığı ve aile destek yardımını başka hesabınıza aktarabilirsin dedi keşke senin dediğin gibi olsaydı ama olmadı işte seninki o an için nasıl olduysa olmuş yada ilk zaman böyle aktarma olayı vardı iptal ettiler başka ne olabilir bilmiyorum

ibrahim118
Orasını bilmiyorum
Ekimde yaptığımı şuan yapamıyorum
Şanslimıyım anlıkmıydı bilmiyorum
Engelli aylığım ayın 7 sinde ama ben geçen hafta yani 10 gün evvelinden ziraate aktardım başarılı dedi ancak ortada gelen para da yok gülermisin ağlarmısın......

ARZU NUR YILMAZER
engelli aylığın aktarma oluyor ödeme günü geldiğinde hesabına geçecektir burda aktarma olmayan teksey elektrik desteği bunu bilinçli olarak engelliyorlar bence

Benim bunu yapabilmem büyük bir şans sanırım
Yada ayın 5,6,7 sine doğru netleşecek bundan sonra nakit olarak cekilip çekilemeyeceği...

Evet sistemin ilk yapıldığı hatta deneme zamanı yapmış olabilirsin :) şans yani, yoksa gerçekten aktarma yok, ama umarım oda olur

Şans demeyelim bir sefer para aktarması yaptın ama burda burnudan getirdik aktardığına aktaracagina bin pişman ettik sana inanmadık bu konuda seni asla yermedim ama hepimiz diyorum kusura bakma arzu hanım hakkını helal et olursa olur olmazsa olduğu gibi yapacağız başka çare yok

İlk zamanlar çok üzüldüm ama sonra empati kurduğumda sizlere de anladım benim yapabildiğim işlemi sizin yapamamanız sizlerin de yaşadığı ruh hali dolayısıyla haklısınız estağfurullah hakkım herkese helal olsun zaten bu ülkede bir şey layıkıyla görevini işlevini yerine getirse �ok şaşıracağım İnşallah hepimiz Türkiye Cumhuriyeti numaralarımıza tanımlanan tüm haklarımızı kullanırız elektrik desteğinin nakit olarak alırız bu para 130 lira hiçbir şeye Deva değil ama hiç yoktan iyi diyorum birkaç gün sabredelim umarım hepimiz çekeriz paralarımızı buradaki tek sorun devlet mekanizmaksının tam anlamıyla işlememesi işlemesi gerekenlerin de görevini yerine getirmemesi bekleyip görelim teşekkür ederim

Sana katılıyorum kimse işini düzgün yapmadığı için bu durumdayız ben teşekkür ederim arzu hanım eline yüreğine sağlık aydınlatıcı bilgiler verdiğin için

Geçtiğimiz hafta engelli aylarını da Ziraat bankası'na transfer ettim başarılı dedi transfer için ancak Ziraat bankası'nda görünmüyor bunu yapabilen var mı parayı alamasa da aktarabilir

Arkadaşlar e devletten elektrik desteği bölümüne bugün yeni bir ibare eklenmiş okuduz mu her hangi bir ptt şubesine kimlik ve fatura ile giderek veya"Elektirik yardımı ile fatura ödeme"hizmeti vasıtasıyla e-devlet kapısı üzerinden destek tutarından faydalanabilirsiniz. Diyor. Veya bölümü yeni eklenmiş eğer böyleyse şubeye gitmeden fatura ödeyebilir inşallah

bahargözlüm

Aynen öyle diyor ama tam açıklama yok ne demek istiyor ileri günlerde netleştir enteresan durum ptt elektrik desteği başka hesaba aktarılamaz diyor edevlet 160 aradım aktarma butonu ile başka hesabınıza aktarabilirsin dedi bende yok aktif değil çalışmıyor dedim arada bir kontrol edin diyor bu ne iş

İleri tarihli hesaba havale var diğer bankalarda sanırım ptt de bunu uyguluyor

Barda5

Hiç bilemiyorum bunlar da o vizyon var mı PTT'de 2 gün sonra bir hafta olacak her neyse beklemekten başka çarem yok

Aynen öyle diyor ama tam açıklama yok ne demek istiyor ileri günlerde netleştir enteresan durum ptt elektrik desteği başka hesaba aktarılamaz diyor edevlet 160 aradım aktarma butonu ile başka hesabınıza aktarabilirsin dedi bende yok aktif değil çalışmıyor dedim arada bir kontrol edin diyor bu ne iş

O buton benim de aktarılacak hesap yok diyor oysa maaş ödemesi de görünüyor ama elektrik fatura zamanı denicem e devlet üzerinden ödemeyi bakalım nasıl olacak 🤷*♀️

Bu memlekette ne normal oldu ki, herşeyimiz uğraş tantana, bizi yormaktan başka napıyorlar Allah aşkına

bahargözlüm
Maaşı aktarma yapmıyormu ozaman aile desek yardımınıda aktaramayız yani işler iyice çıkmaza gidiyor böyle saçmalık olurmu 160 ı aradım engelli olan benim aile destek yardımı bana veriliyor elektrik desteği eşime cıkmış ptt ye gidemez nasıl olacak diyorum hesaba aktar dan başka hesabınıza aktarabilirsin diyor çalışmıyor dedim arada bir kontrol edin diyor sarı çizmeli mehmet ağa

ibrahim118
Diyorum ya burası Türkiye neyimiz adam akıllı işliyor ki bu işlesin, illaki süründürecekler,, yazık vallahi yazık engelli adaylarıyız sözde, hiç bizi düşünen yok

Değerli Dostlar daha önce de belirttiğimiz gibi normal şartlarda elektrik destek ödemesini çekemiyoruz sadece ptt şubesinde fatura ile gidip kullanım sağlanmakta lakin ekim ayı içerisinde yapılan hesap'a aktar butonu sayesinde aile destek ödemesini hesaba aktarırken elektrik ödeneğinide aktarma seçeneği çıktığı bunun kasıt yapıldığı düşünmemiştim o gün aşırı yoğunlukdan dolayı sistem buga girerek çökmüştü hicbir sosyal kart kullanılmıyordu ARZU NUR YILMAZER Hanım'ın 3 benim ise 2 fatura destek odememiz duruyordu biz bunlari farklı hesaba aktara bildik şuan denediğimde aktarim rkrani yine gelmiyor lakin yeni bir ibare daha eklenmiş ( Elektrik Yardımı ile Fatura Ödeme” hizmeti vasıtasıyla e-Devlet kapısı üzerinden destek tutarından faydalanabilirsiniz.) Bu ibareyi edevlet yetkilise sorduğumda bana hizmetin

(Pttbank İnternet Bankacılığı Hesabından Elektrik Ödemelerinin Yapılması)

İle ilgili olabileceğini söyledi ve ptt bank ile iletişime geçiniz dedi bende onu yaptım

Ptt iletişimi arayarak sordum
Onların söylemiş olduğu elektrik destegi sadece ptt şubesinde fatura ile kullanılan bir yardim dedi bunun uzerine ekim ayinda çektiğimi ve hesabima aktardigimi soyledim bunun imkazsiz oldugunu gonderilse bile kullanılması imkansiz dedi kendine hem eft yaptigimi hemde bu para ile faturami ödediğimi söyledim oda şaşırdı bunun üzerine yeni gelen ibareden bahsettim kartımın ön yüklemeli olduğu icin mobil bankacılık kullanılmadığını bunun için ptt bank hesabi olmasi gerektigini söyledi.

Not: ARZU NUR YILMAZER ve Ben ekim ayından bu ödemeyi hesaba aktardık

Not:2/ yapılan islem bugdan mı kaynaklanıyor yoksa sure ile mi alakalı olduğunu görmek için aile destek paketi ödemesini beklemem gerekiyor

Not:3/ Pttbank hesabında yeni bir ekleme yapılarak şubeye gitmeden ödeme sağlanıyor olabilir bunun için hesap açmak gerekiyor Yeni hesap açıcak olanlara bilgi güven akçesi adı altın da sadece 5₺ isteniyor ve kartiniz eve geliyor hesabınız kart gelmeden önce mobil bankacılık aktif ediliyor hesap sadece şubeden açılabilir

Not:4/ ön yüklemeli karlartlar 15 ekim kadar kullanılamıyordu şuan ne durumda bilmiyorum düzeldigi söylendi Ama denemedim.

Bahse konu olan link

https://www.turkiye.gov.tr/ptt-pttbank-internet-bankacl-hesabndan-elektrik-demelerinin-yaplmas-3287

Edevlet iletişim 160
Ptt iletişim 444 1 788

BitiGen

Açıklama için teşekkür ederim
İnsanlara sadece yardımcı olmak isterken yalancı durumuna düşmek onur kırıcı...

ARZU NUR YILMAZER

Rica ederim takılmayın o gün siz ve ben hatda bir kaç kişi daha aktarmıştı konu bugdan mı kaynaklanıyor yoksa aktarmak için belirli bir süresi olup ozaman mı aktiflik oluyor onu bulmak lazım en iyisi ayın 7 sine jadar beklemek sanırım yada ptt bank hesabı açıp mobilde inceleme yapmak.

BitiGen

Evet o gün alanların hiçbirinden ses çıkmadı beni doğrulamadılar haklısınız beklemek gerekiyor 6'sı ve 7'sine kadar PTT bana çok uzak imkanı olan PTT bank hesabı açsın ya da var olan aktarmayı denesin bakalım ne olacak bu konu hakkında gelişme sağlayan buradan paylaşırsa memnun olurum

bahargözlüm

Ptt kurum odemelerinde gozuken cekim tarihi gelmis butun maas yardim destek odemesi hepsini farkli bir hesaba aktara bilirsin elektrik konusu suan hala muallakda

Eft yaparken dikkat etmeniz gerek ödeme başlangıç tarihi dir baslangic tarihi 08.11.2022 ise 8 de aktara bilirsin

Bu arada bu etf olayı sadece hak sahibi içindir yardım Kimin adına ise onun banka hesabı ibani olucak aksi halde işlem başarılı dese bile ödeme geri dönücek boşuna macera aramayın 😂

Elektirik yardımı ile fatura ödeme hizmeti vastasıyla e devlet kapısı üzerinden faydalanabilirsiniz yazıyor ptt ödeme bilgilerinden okuyan oldumu nasıl faydalanacazki e devletten

Bende normal ptt hesap kartı da var Hatta ptt mobil de yüklü ama hiç bir seçenek vs hiç bir özelliği yok, ptt ön yüklemeli karta bakılmıyor bile,, neyse,, şimdi ön yüklemeli kart oldugu halde, yinede banka hesabına aktarabilecek miyiz maaşı onu merak ediyorum

BitiGen
Benim ptt maaş kartım var günü gelince ona yansıyor zaten.mobil banka kullanıyorum pandemi dönemi bütün işlemleri oradan yaptım.sadece elektrik desteği yardımı için bir kolaylık olsun istiyorum o da sanırım e devlet'den olacak. Macera aramayın demek biraz komik olmuş 😏

bahargözlüm

Mobil banka dediğiniz ptt nin ki mi?? Çünkü bende ptt mobil var hiç bir şey yok

Losdy

Evet ptt nin mobil bankacılık hesapta para varsa bütün faturalar ödeniyor. Bilindiği üzere elektrik desteği yardımı için fatura ile ptt ye gitmek gerekli. Normal fatura ödemelerini mobilden yapıyorum.

Üst Alt