Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Passionate Cooooooooooooooooooooooook sevındım ınan cokkkkkkkkkkkkkkk sevındım hadı gozun aydın hadı hayırlısı olsun allah yuzune guldu cok rahatlamısındır

Hayat denen süreç bu olsa gerek. Hep bir yerlerde bir şeyleri beklemek. Dogrusu bundan sonra fazla bekleyecegimi bilmiyordum ve ögrenmiş oldum. Hem de iki ay ve vay vay... Fakat bu bekleyiş Ankara'dan sonuç nasıl gelecek bekleyişinden daha keyiflidir herhalde. Hiç olmazsa tüm şartlar uygun ve yeterliyse, neticede öyle veya böyle mutlu sonuca kavuşmak için bekleniyor olunacaktır.
Bu arada madem çok yakın zaman içinde emekli oldunuz bana ilk etapta neler yapmam gerektiğini belirtirseniz çok sevinirim. Çünkü pek bir şey bilmiyorum. Neyi, nerede, nasıl yapmalıyım..?

Çok teşekkür ederim sevgili Serkan'cıgım. Allah sana da nasip etsin diyorum. Sana ve bekleyen tüm arkadaşlarıma diye ekliyorum. Ben de sizlerin güzel haberlerinizi duyup sen gibi sevinmek, çok sevinmek istiyorum. Dediğin gibi hayli rahatladım ve hemen az önce Faruk arkadaşa da sordugum üzere emeklilik işlemleri konusunda neler yapmam gerektiğini öğrenme çabasına başladım. Cümlemize her şeyin hayırlara vesile olması dileklerimle...

neler yapmıslar sana hastanede verılen oran neydı nekadarına kesık atmıslar ve kac vermısler sana oranı

Passionate İstanbulda olduğunu varsayarsak, öncelikle prim günün ve çalışma süren tamamsa , muhasebeye cıkışını veriyorsun.Cıkış kağıdı ile, vergi indirim belgesini saraçhanedeki sigorta müdürlüğüne gidiyorsun.Müdürlük anakapısından girmiyorsun hemen sağda bir kapı var oda büyüklüğünde oradaki memura başvur, o size forum verecek onu doldur, 10 dakika sürmez işlem tamamdır.Sana tahsis numarası verecekler emeklilik dosyan postayla adresine gelecek .Vergi indirim belgesinin aslını alacaklarından bir tane fotokopisini cek kendine ayır.İstersen işyerine cıkış vermezsin sigorta destek primi ödeyerek hem çalışır hem emekli olursunuz.Bu konuyuda muhasebecine danış.Tabi emekli maaşın benim gibi düşük olursa ,çalışmayı düşünebilirsin.

Öncelikle Ceto için üzgün oldugumu hemen belirtmek isterim. % 48 den 31 e çekilmiş olmasına gerçekten üzüldüm.
Serkan'cığım hastanede bana yapılanlar, öncedende dediğim gibi tetkik ve tahlil türü şeylerdi, solunum testleri de cabası. Bana akciğerlerimle ilgili olarak rapor tanzim edildi ve Ankara raporu uygun görmekle birlikte tetkik ve tahlil eksikliklerinin bulundugunu ve bunların neler oldugunu belirterek gerekenlerin yapılıp tamamlanmasını istedi. Bende yapıp tekrar gönderdim. Önceden de yazdıgım gibi, ne bana yapılanlar, ne de yapılanların sonuçları hakkında hiçbir şey bilmediğimden Ankara bana ne diyecek diye tedirgin bir bekleyiş içindeydim. Oranım seksenlerden ellilere çekildi ancak amacım vergide indirim veya 2022 maaşı falan degil, dogrudan emeklilik oldugundan verilen deger bana yetmekte. Aslında başka bir amaçla başvuru yapmış olsaydım yapılan kesintiye muhtemelen itiraz edecektim ama dediğim üzere sadece emeklilik düşündüğümden buna gerek kalmadı.
Faruk arkadaşıma gelince, öncelikle ilgi ve bilgilendirmesine içten teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Durumumu açıklamak gerekirse, eski adıyla SSK lı bir çalışan olarak gerek işe giriş tarihi, gerekse toplam gün bazında zaten her hususu tamamlamış, emekli olabilmek için sadece yaş olarak ikibuçuk üç yıl gibi bir zamanı bekleme durumundaydım. Yani raporumun verilmemesi bana, dedigim gibi ikibuçuk - üç yıl gibi bir beklemeye sebebiyet verecekti. Bu durum ise beni özellikle saglık güvencem adına rahatsız ediyordu. Çünkü çalışabilir durumda degilim ve doğaldırki saglık hizmeti alamıyorum. Kısmetse emekliliğimin en önemli yararı bu olacak. Aslında sormak istediğim soruda burada şekilleniyor. Ben 05.Temmuz.2010 tarihi itibariyle son çalıştıgım yerden ayrıldım ve şu an çalışmıyorum. Evrağım bugün yarın eski işyerime vardıgında ki onlarıda haberdar ettim zarfımı bana teslim edecekler. Şimdi sorum sanırım anlaşılmıştır. Benim şu an işten ayrılıpta alabilecegim bir çıkış kagıdım yok, önceden de olmadı. Ha şimdi alınabilecek bir şeyse işverenim anlayışlı biridir sanırım öylesi bir belgeyi tanzim eder veya varsa muhasebeden bir fotokopisini falan çıkarttırır. Sonuç olarak genel anlamda durumumu özetlersem, işten ayrıldıktan sonra SGK nın tanıdıgı saglık hizmetlerinden yararlanma süresi içinde hastaneden raporunu alıp, vergi indirimi hakkı kazanarak emekli olmaya çalışan biriyim. Lütfen bu duruma göre bana bir kez daha yapabileceklerimi söylersen sevinirim. Diğer arkadaşlar arasında yapmamı önerdikleri şeyler varsa onları da bilmek isterim.Tekrar teşekkür eder, hepimize saglıklı günler dilerim...

Passionate raporunun onaylanmasına çok sevindim, umarım bende en kısa zamanda öğrenirim.

Arkadaşlar, yani en azından sonuç bekleyen arkadaşlar yukarıda verdiğim telefonu bir arasanız diyorum. Hatta bir daha veriyorum 0 312 415 32 06..... TC numaranızı sorup durumunuzu bildiriyorlar. Mesela sen Serkan'cıgım keza Yabangülü lütfen hemen arayıp bilgi alın. Siz ve ben hep beraber rahatlayalım... :)

aradım sımdı ama daha evrak yok dedıler elımıze ulasmamıs yıne bekle yıne bekle offffffff offfffffffff

[FONT=Comic Sans MS]Nasıl yani yaaaa..? İkimiz aynı anda ve yine yanılmıyorsam aynı tarihte ( 21.Ekim. Perşembe ) İstanbul Defterdarlıgına evrakı teslim ettik. Benim raporum 08.Kasımda Ankara'ya gidiyorda seninki neden kalıyor ki..? O zaman lütfen şimdi hemen 0 212 482 07 07 / Dahili 2810 dan raporunun İstanbul'dan çıkıp çıkmadıgını, çıkmışsa tarihini sor ve Ankara'dan neden " bize gelmedi " denilmesinin sebebini ögren. Ayrıca yine İstanbul'dan mümkünse sana verilen STK numaranı ögren. İleride bilgi sorgulaması yaparken isimle aramanın yanında bu numara da etkili olacaktır. Hadi bekliyorum, hemen sor lütfen...[/FONT]

soruyorum

hastaneden daha bıze evrak gelmedı dıyorlar krız gecırcem bu nasıl iş

yanlıs defterdarlıga ben teslım etmedımkı evrakı hastane tamam dedı bana evrak vermedı bız yollayacagız dedı kı bana verılen evrakta sonuclanan evrakı kısıye elden teslım etmeyın yazıyordu yanı hastane yollayacak tı ama hastane yollamamıs gorunuyor.

[FONT=Comic Sans MS]Ooooo..!!! O zaman bu işte bir şey var... Eger durumun müsaitse hemen hastaneye rapor tanzime git ve durumunu sor, sorgula... Bence hastaneden çoktan gönderilmiştirde defterdarlıgın bünyesinde bir yerlerde kaybolmuştur bu evrak. Bu kadar zaman kalır mı ya, gönderilmemiş olur mu..?[/FONT]

aradım bakalım hastaneyı 3 de arayın dedıler ne olcak bakalım

İşyerinin muhasebecisine git sigortadan düştüğün tarihi gösteren cıkış belgesini al.Emeklilik başvurusu yapacağım de, saraçhanedeki sigortada ne evrak lazım dosyaya yazıp asmışlar duvara, istersen önce saraçhaneye git tam olarak ne lazım oradan öğren bakarsın cıkış kağıdı falan istemezler 3 ay gibi bir süre geçmiş sigortanın bilgisayarlarında çalışmadığın coktan geçmiştir. .Dediğim gibi orada bir forum kağıdı veriyolar gerekli adres, tc, sigorta no, gibi şeyleri dolduruyorsun işlem bitiyor.Zaten sisteme girdimi ne var ne yok cıkıyor.

[FONT=Comic Sans MS]Serkan'cıgım hastaneyi araman iyi oldu. Yoksa bekle bekle nereye kadar ve muhtemelen o evrak lüzumsuz bir detaydan ya da ihmalden falan bir yerlerde takılıp kalmıştır. Peşini bırakma sakın. Nedense aklımda defterdarlıga seninle beraber aynı tarihte evragımızı teslim etmişiz şeklinde kalmış. Yoksa sana çok daha öncesinden araman için tavsiyede bulunurdum. Neyse hiç olmazsa arama sürecini başlatmış oldun, İnşaallah sonuç iyi olurda unutulur bu sıkıntılar.
Faruk bey, sanırım dediğiniz gibi yapmakta fayda var. Önce Saraçhane'den yapılması gerekenler ögrenilip ardından yola çıkılır. Tekrar teşekkürler ilginize...[/FONT]

2007-2008 yıllarında iki kez rapor aldım %40 ortopedi, yüksekten çift taraflı doğuştan kalça çıkığı,eklem ve eklem karşılığı kemik yok,çıkık yüksekliği 11cm olduğu ve eklem olmadığı için ameliyat yapılamaz tespiti var.(Türkiyede yapılan ameliyatlar max.7cmle sınırlıymış).
Çift kanedyen kullanıyorum. Raporum her seferinde maliye tarafından %36 ya düşürüldü.
En son sağlık kurulunun sevkiyle 15-10-2010 tarihli yeni rapor aldım .Ankaradan bugün beni tekrar hakem hastaneye sevk ettiklerini öğrendim. Daha önce şikayet dilekçesi yazarak hakem hastaneye sevk etmelerini istemiştim. Cevap olarak %36 oranının değişeceği durum bulunmadığı özrüm artarsa tespit ettirip tekrar başvurmam istenmişti:
http://www.engelliler.biz/forum/sak...-orani-da-dusurdu-nasil-itiraz-etmeliyim.html

Sağlık kurulundan şikayet dilekçesiyle onların sevk ettikleri hastaneden yeniden rapor alıp gönderdim şimdi lütfen başka şehirde hakem hastaneye sevk etmişler. Son rapor aldığım hastanedeki doktor senin raporunu yürüyüş bozukluğu tablosundan çift kanedyen kullanırın karşılığı %40 tır. Balthazara göre değerlendirilemezsin bu sana uygulanamaz .Tek madde tek karşılık bu oranda azaltma düşürme olamaz seni boşuna oyalıyorlar dedi .Yine oyalama yine vakit ve sinir kaybı korkarım akıl sağlığımdan olacağım:(((

Raporları onaylanan arkadaşlarıma çok sevindim.Allah yollarını açık etsin.

Allah Allah..! Ya neler okuyorum bu sitede Ya Rab'bim. Efsane anlattıkların Aziz Nesin'in öykülerini anımsatıyor. Gerçekten şaşkınlık verici ve bir o kadarda üzücü. Bu kadar mı uzman bu Ankara'daki heyet ve bu kadar mı hassas karar verebilme yetenegine sahip ..?!
Sanırım bu ve benzeri sıkıntılar yeni yeni düzenlenmeye çalışılan Engelli Raporu degerlendirme çalışmaları ile ortadan kaldırılacak ve aynı engele sahip her kişi ülkenin her yerindeki her hastanesinden aynı oranı alacak. Ancak bu yasalaşana kadar böylesi garip ve ızdırap verici durumlar bir süre daha yaşanacak galiba.
Geçmiş olsun diyor bir an önce sevinçli haberlerini buradan okumayı diliyorum. Saglıcakla kal...

yarın bakalım hastaneye gel dedıler evrakıma bakacaklar ne olmus dıye umarım kaybolmamıstır kaybolduysa ne yapacagım hastanede baska nusna varmıdır offffff offffffffff hepmı benı bulur bu işler

evet arkadaslar raporum hasytanede kalmıs bırakın fızık doktoru bakmasına ragmen detaylı acıklama bolumunune yazı yazmadıgı ıcın pazartesı tekrar fızık tedavıye muyene olacagım ve heyete gırecegım ayıptır gunahtır baska hıcbırsey demıyorum yazık bu halımıze eksık bılgı oldugu halde aramıyorlar bıle kı onların hatasını ben cekmekteyım pazartesı bekle artık aksama kadar.

nörolojını verdıgı karar aynen soyle

sag alt extremıtede DTR alınamıyor.
TCR sagda yanıtsız.
sag alt ex... kısalık.
hafıf orta yurume ve hareket bozulugu

SAKATLIK ORANI % 20

Aancak pazartesı gunu fızık tedavıde bakacakmıs durum bu arkadaslar.nedır bılgısı olan varsa paylasırsa sevınırım

bulent abı senın yorumunu beklıyorum

effe serkan kardeş benimde elimden ve ayagımdan polio sekelim valla benim tavsiyem pazartesi hastaneye gitiginde gözünde kulaklarından ve psikiyatriyede tekrar görün çünkü bu oran biraz zor derim ben yani varya gerekirse görme duyma derim. çünkü şimdiki deyerlendirmeye bakılırsa bizler dünyanın en saglam insanlarıyız.

anlıyorum saolsın ama bende seker ve hıpertrıglıserdı var seker testınde 350 3 aylık seker testınde 7.3 hıpertrıglıserıd 500 ben sadecre palıo sekelı den vergı ındırımı alamayacagımı bılıyorum saolsın hayırlısı neyse o olsun.

Serkan hangi hastaneden rapor cıkartıyorsun, ayağın için nörolojinin verdiği rapor gecerli hafif- orta yürüme bozukluğu %19 dur, kısalığın için fiziğe göndermiş olabilir.Serkan hastanede psikolijiye de git derim, arkadaşa katılıyorum, baltazar formülünde bu oranları cok düşürüyorlar.Anladığım kadarı ile hastanenin heyet doktorları hastaları normal muayene eder gibi bakıyor ,özürlü engelli oranı tablosundan cakmadıkları için rapor Ankaradan geri geliyor.

faruk ben sadece fızık tedavı ye kontrol olacagım psıkolojoye nasıl gıdecegım ankara demezmı ben eksık evrak ta tablo 3.4 ıstedım psıkoljısı bozuk olsa neden aldıgı raporda psıkoljıye gorunmemeıs demezmı benım seker hıpertrıglıserıd beraber %28 ayak ıse 39 almıstım ve sureklı ıbarelı %56 onaylandı kı eksık evrak dıye gerı gonderıldı ayagım %20 dusurseler cetvelde hesapladım %42,5 yapıyor umarım udusrmezler bunuda kı sayet olursa ıtıraz ederım bende goruslerınız ıcın ayrıca tesekkur ederım ben evrakın hastanede kaybolmasına ve bana haber verılmemesıne sınır oluyorum şişli etfal yaktı benı beklemeye devam.

Merhaba arkadaşlar bugün Ankarayı aradım raporum onaylanmış. Sevinsemmi sevinmesemmi bilemedim, raporu bana 1 yıl süreli kontrol olarak onaylamışlar. Eee benim 8 ay sonra 3600 günüm doluyor çocuk borçlanması yaparsam hemen emekli olabiliyorum ama korkularım çok fazla 1 yıl sonra hastane bana düşük rapor verirse ne yapacağım. Anlayacağınız şimdi ne yapacağımı şaşırdım.
Faruk bey bende size bir soru sormak istiyorum kaç gün primle ne kadar maaş alıyorsunuz sakıncası yoksa yazabilirmisiniz.

hayırlı olsun senın hastalıgın neydı 1 yık surelı onaylamıslar

Teşekkürler, rahatsızlığım sol kalça protez, sağ kalça kireçlenme, el parmaklarımda uyuşma (sinir sıkışması) birde psikiatri , ama rapor henüz elime geçmediği için hangi rahatsızlığa ne oran verildi bilmiyorum. % 51 olarak onaylanmış.

[FONT=Comic Sans MS]Serkan'cıgım sana yapılana sanırım kepazelik denir. Olacak gibi degil, belirttigin üzere hadi unutuldu kaldı neyse, e birde üstüne üstlük tekrar muayene tekrar kurul. Şu an için sana sadece Allah sabır versin demek gerek. Diğer yandan Ankara'daki degerlendirmeye göre % 56 biraz endişe verici bir rakam ama Ankara'da öyle her şeyi kafasına göre düşürmüyor. Senin de %40 ın altına inecegini zannetmiyorum ve öyle olmasını diliyorum.
Yabangülü'nede sevinmeli mi, üzülmeli mi pek anlamadıgımdan en azından hiç olmazsa onaylandıgı için hayırlı olsun diyorum...
[/FONT]

sorma ne yapayım yapacagım hıcbırsey yok yazıklar olsun dıyorum

faruk bozdur bozdur harca bıtmez yazık yazık

Üst Alt