Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

bycinaris54
Benden vergi dairesinde istemediler yanımda götürdüm gerek yok bu evraklar yeterli denildi.

alikemal82
Siz ne zaman başvuru yaptınız. Aynı şekilde bende başvuru yaptım.
Kimlik fotokoposi
Resim
İşe giriş bildirgesi
Heyet raporu
Birde orada doldurulan form verdim.
Elimde eko vesayre hastane ile ilgili evrakları almadılar bunlar yeterli denildi.
Siz hangi evrakları verdiniz acaba?

Kalp hepsi 30 verdi bana haseki samatya ve hakem hastanesi okmeydani
20 şubattan sonra başvuru yaptıysanız doğrudur çünkü oranlarda bayağı bir düşüşler gerçekleşti.
Ben 2018 Eylül ayında başvuru yaptım heyet raporu için. Aralık 29 gibide heyet raporum çıktı 7 ocak 2019 da vergi dairesine teslim ettim.
Kalp krizi
Kalpten %43
HiperTansiyon %10
Göz %2
Toplamda %55 heyet baltazardan %50 süresiz olarak raporumu verdi.

Evet arkadaşlar elimdeki vergi indirimi ile çıkışım yapildi ve ssk ya gidip bir dilekçe verip evragi emeklilik servisine teslim ettim artık emekliyim diyebilirim 1 ay sonra evinize yazı gelicek dediler ay sonuna kadar iş yerinde açıktan devam edeceğim sonra tatil :))

Shaky34

Is yeri yazısı .dilekçe ve heyet raporu kimlik fotokopi

8 kasım 2018 de başvurdum

Raporu kuruldan çıkan arkadaşların emekliliği hayırlı olsun. Bugün arayıp bilgi alan oldumu benim 21 Aralıkta kurula gitti

Merhaba arkadaslar ben raporumu 25 aralıkta veegı dairesi ne teslim ettim .anakaraya varış tarihini nasıl hesaplıyoruz eviste gozukmuyor

20 aralık kurula girmemiş, şimdi aradım ay sonuna kadar aralık bitecek dendi

Klingbeil

[emoji15][emoji15] [emoji87][emoji86][emoji85]

SM-J701F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

arkadaşlar herkese selam, 2010 yılından beridir devlet memuruyum, memur olduktan sonra bazı rahatsızlıklarımdan dolayı engelli raporu aldım, 2014 yılından beri her yıl yeniledim, üçüncü derece engelliydim bu yıla kadar ve gelir vergisi kesintisi o şekilde yapılıyordu ve 30-40 lira maaşa yansıması oluyordu, ben de bu yıl birinci derece engelli raporu aldığım zaman maaşa daha fazla yansıyacak sanmıştım ama idari işler maaş mutemetliğinden o şekilde olmayacağını söylediler, yani gelir vergisi kesilirken aldığım maaş ile şu an birinci derece engelli raporumla da maaşım aynı kalıyor, bir yerde yanlış mı yapılıyor, bana bu konuda yardımcı olabilecek biri var mı rica etsem, teşekkürler

BAŞVURU DURUMUNUZ 20.03.2019İşleminiz sonuçlandı işyerinize gönderildi*(*Dereceye girdiniz*)*21.11.2018Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor eviss deki görülen yzai

Ülkemizde engelli olarak çalışan vatandaşlar çalıştığı kurumda vergi dairesine bildirmeleri halinde hem erken emeklilik ile emekli olma imkanına sahip olurken bir yandan da aylık kendi adlarına şirket tarafından ödenen vergide küçük miktarda olsa engelli vergi indirimi uygulanır.

31.12.2018 tarihinde yayınlanan resmi gazeteye göre vergi indirim tutarları aşağıda ki gibi güncellenmiştir.

2018 Engelli Vergi İndirim oranlarında sadece 1. derece engelli oranı 100-TL 2. derece 60-TL 3. derece 30-TL olarak geçen yıla nazaran tüm engel oranlarında artış yaşanmıştır.

2019 Engelli Vergi İndirim Oran ve Tutarları
2019 Engelli Vergi İndirim Oran ve Tutarları
1. Derece Engelliler için (%80 ve üzeri engelliler) 1200-TL
2. derece engelli indirim tutarı (%60 ile %79) 650-TL
3. derece engelli indirim tutarı (40 ile %59) 290-TL
Maaşlara yansıması :
Engelli indirim oranının maaşa yansıması tutarın ilk aşamada 0.15 ile çarpılması esasına dayanır. Yani yayınlanan indirim oranının %15’i esas alınır. Bunun sebebi çalışan kişilerin kazançlarının belli oranlarda değişmesi sebebi ile elde ettikleri gelir arttıkça kazanca göre vergi dilimi ve çarpan değeri değişecektir.

katipayse yazdı:
Bugün 17:11. Ben bu sekilde biliyorum

Merhaba sevgili forum üyeleri ;
Uzun bekleyişler sonunda bugün itibari ile iş yerimden çıkışım yapılıp , ssk ya emeklilik için başvurumu yaptım. başvuru esnasında bir form dolduruyorsunuz ve süreci artık edevlet ten takip edebilirsiniz. Hepinize bu süreçte verdiğiniz bilgiler ve destekten dolayı canı gönülden teşekkür eder hepinizin bu süreci hayırlısı ile sağlamanızı temenni eder pontansiyel bir emekli olarak sevgiler saygılar sunarım.

Tahlil sonuçlarını EEG istiyor rahatsızlığınızla ilgili tahliller kullandığın ilaç varsa dozajını istiyorlar benden kan tahlili EEG geçirdiğim nöbet sıklığı istediler onları tamamladığım sağlık kuruluna girdim vergi dairesine gönderdiler şimdi Ankara’ya gitti sonuç bekliyoruz

Hayırlı olsun kardeşim

Tamamen rezalet yil olmuş 2019 yapilan eziyete bak hiçbir şekilde bilgi alamıyoruz devletin baskanina yazıyoruz cevap yok sözde engelliyiz ama 4 ay bekliyoruz yazık cok yazık

Tamamen rezalet yil olmuş 2019 yapilan eziyete bak hiçbir şekilde bilgi alamıyoruz devletin baskanina yazıyoruz cevap yok sözde engelliyiz ama 4 ay bekliyoruz yazık cok yazık

Eviss ankara çalışmıyor ne zamandır nerden sorgulama yapacağız

Haftada 2 gün heyet mi olur benim rapor aldığım hastane haftanın her günü heyet var Ankaaa haftada 2 gün sacmaliga bakar mısın arkadş elbette ankara patlar

Günde 5000 dosya gelse yurtgeneli haftada 25000 bu heyet iki günde kac dosya bakabilir ?? Bugün 120 gun deniyor yarın bu 180 gün olacak buna inanın

Bende 4 ay bekledim sonuç eksik evrak olarak geldi gene beklemeye devam bekleyen arkadaşlara sabır evrakı gelenlerde gözünüz aydın

katipayse
Ayşegül hanım bu direk maaş artışı değildir. Belli bir limite ulaşınca maaştan kesilen verginin azalmasını sağlar. 1.dilime geçişte 200 tly yakın gelir vergisi indirimi olur. Ama görünen maaşa yansıması yılın son ayı farketme olasılığı var. Ek göstergesi yüksek olup maaşı 6-7 bin lira olan birinde hemen farkeder

Kederli303 benim rapor hala istanbula ulasmamis.aradigimda ay sonuna dogru arayin diyorlar .senin 13 gunde gelmisti istanbula

İlknur 7 si gönderildiği kesin ise yakın vakitte yeni gelmiş olmalı bizzat uğrayıp almanı öneririm

Önce geliyor kayıt oluyor grup başkanlığına sonra servise geçiyor. 2 gün vergi dairesinde geçiyor bu nedenle benimki 11.gün gelmiş Ogün aradım gelmedi demişlerdi

Ilknur2010

21 kasımda gitti 20 mart iş yerine gonderildinyazio eviss ama ben biliyorum ki 2 hafta önce geldiğini öğrendim vergi dairesinden

Üst Alt