Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rexapin kullanan var mı?

Söz ettiğin kötüleşme ilaçın yan yetkilerimi.. yoksa hastalığınızla ilgili şikayetlerinizin artması mı?

@isabeyy,

Yani bilmiyorum eski ensemde ağrılar başladı başım ağrıyor dönüyor takıntı geri geldi gibi
Hastalığımın artması sanırım acaba dozu mu düşürsem ne olur ne yapmalıyım

Anladım..

Sizin bu düşünceler ilaçla ilgili bir şey değil.

5mg dan 10 mg ma çıkınca acaba bu beni kötü yaparmı..iyi gelirmi gelmezmi gibi gibi şeyler düşündüysen obseyonların artmış olabilir..baş ağrısı baş dönmesi okb de pek görülen bir durum değil.

Yalnış hatırlıyorsam lütfen düzeltin,sizde okb hastalığı da vardı değilmi?

Rexapin 10mg doktor yazdıysa bunu altını çiziyorum. Doktorunla konuş oldumu?

Kendi kendinize doz yükseltmek doz düşünmek doğru değil bunu mutlaka doktorunuzla görüşüp ona göre ayarlayın.

Evet evet takıntıda var bende doktora söyledim zaten 2.5mg kullanırken yüksek dozu iyi geliyor diye direk onu icmemi söyledi birde bende demir eksikliği var kan fazlalığı var ondan da baş ağrısı baş dönmesi olurmu?
Birde bende anksiyete mevcut

Kan fazlağı ile ilgili Flebotomi yapılıyormu size?

Kan fazlalığı baş ağrısı kulak çınlaması ve kaşıntı yapar.

Tanı almış bir kan hastalığınız varmı bilmiyorum..kan fazlalığı ile ilgili polisitemia vera olasılığını elemek için mutlaka bir Hematoloji ile görüşün.

Diğer psikiyatri ilaçlarınızla ilgil doz ayarlaması konusunu kendiniz değil doktorunuz yapsın.

@isabeyy,

Şöyle bir durum mevcut kan fazlalığı var ama ferittin düşüklüğü mevcut

Demir eksikliği mi mevcut acaba

Abicim.. bu kan fazlalığı ile ilgili daha önce Hematoloji sizi gördümü?

Önca dahiliye hemogram baktır.. dahiliye yönlendirir seni.
@isabeyy,

Saygıdeğer abim bende reyno fenomeni mevcut normalde doktorda Kızılay kan vermen lazım dedi ramotoloji doktoru

Tamam hematoloji gördüyse bir şey diyemem.

Kan fazlalığı baş ağrsı yapar..kaşıntı yapar..kulak çınlaması yapar.

Hemogram'a baktır..hemoglobin yüksekse hematoloji kan bağışı yap demiş madem bağış yaparsın,ama bazı hastalıklardan kaynaklı kan fazlalığı varsa kızılay kabul etmez..alınır ve atılır.

Diğer psikiyatri ilaçlarınızla ilgili doktorunla konuş onunla değerlendir.

@isabeyy,

Peki anksiyete için 10mg rexapin yeterli olur değil mi fazlasına gerek yok

Ben yeterli olur veya yeterli olmaz gibi bir şey söyleyemem.
Doktorunla görüş bu konuyu.

@isabeyy,

Olanzapinin dozunun artmasını istiyorum, raporum bitmeden gidersem sanki yanlış bir şey yaparım gibi bir his var içimde. Gitmeli miyim? Bazı dönemler hafif psikoza giriyorum.

@Pickle, Niye yanlış olsun neticede bir ihtiyaç hissedilen bir durum var.

Ayrıca doktora sadece rapor yenileme için değil hiç bir sorun olmasa bile en az 2-3 ayda bir gidilmeli bence hem doktorun aklında yer edersiniz durumunuzu daha iyi tahlil eder hem sizin farkında olmadığınız durumu fark edebilir.

@kara duman, en iyisi randevu alayım daha önce gittiğim doktora.
Ben hep mümkün olan en düşük dozu kullanmayı savunurdum ama doktorların varmış bi bildiği. Olanzapinin maksimum dozu 20 mg (40 kullanan da var), 10 mg bana yetersiz geliyor.
Raporuma paliperidon da dahil ama ben o ilaca bir daha başlamaya cesaret edemem. O ilaç kaşıntı yapıyor, aylarca geçmiyor. Bacaklarım yara oluyordu her gün.
Sadece olanzapin kullandığımda zaman zaman ortaya çıkan belirtileri buraya yazayım da doktora söylerken bunları okuyayım.
-Yurt arkadaşlarım beni yurt müdürüne şikayet edecek diye ödüm kopmuştu. Öyle bir şey söylemedikleri ve genel olarak iyi anlaştığımız halde.
-İnsan olmayı garipsiyorum. Ben daha önce insanlarla yaşamıyordum gibi bir his.
-Diğer insanların bilinçli olması bana tuhaf geliyordu. Sadece benim bilincim vardı.

@Pickle, Doktorlarda tedavi eden en düşük doxu kullanmayı önerir ama tam tedavi etmeyince düşük dozun anlamı kalmıyor tabi kullanılan dozun yaptığı yan etkide önemli tedavi eder ama yan etkisi çok olur bu fayda zarar dengesini kurmak çok önemli.

Evet not almak önemli bazı şeyler doktorun yanındayken aklınıza gelmeyebilir aklınıza geldikçe yazarsanız ya okursunuz ya kağıdı doktora verirsiniz.

Söylediğiniz sıkıntılar bir sefer olduysa veya nadir oluyorsa çokta takmayın hepimizde benzer düşünceler geliyor bazen ama sık sık gelip rahatsız edecek düzeydeyse sıkıntı tabi ki.

@kara duman,
Psikoz belirtisi değilse gitmeme gerek yok.
Sanki dünyaya ilk kez gelmiş gibiyim. İnsanların vücudu, yüzü ilginç geliyor.
Yemek yemek, tuvalet ihtiyacı, cinsellik... Bunlar olmaması gerekiyor gibi, bizim biyolojik olarak hayvan olmamız yanlış sanki.
Şehirdeki şeylerin bizim için yapılmış olması, internetteki içeriklerin insanlar tarafından yapılmış olması garibime gidiyor.
Bunlar normal düşüncelerse hiç gitmeyeyim doktora.

@Pickle, Bunların hastalık derecesinde olup olmadığını sadece doktor bilebilir.
Düşüncelerin normal gözükmüyor ben sadece bir sefer gelip geçen düşüncemi anlamında mı diye sordum bu düşünceler sık sık geliyorsa normal değil.

Genelde ilacı yazdıkları dozdan yüksek dozda rapor çıkarırlar doktorlar olası durumda yüksek dozda ilacı yazabilmek için.
Örnek: Depakin 1000Mg kullandığımda rapor 1500mg idi.

@Timurka,

Bende 20 mg içiyorum sabah 10,akşam 10 mg bence az değil tanım atipik psikoz.

Kaç güne etkisini gösterir rexapin 20 mg kullaniyorum sadece bide psikoz için yeterli doz mu?

Mrb arkadaşlar atipik psikoz tanısı aldım rexapin 10 mg sabah ,10 mg akşam alıyorum toplamda günde 20 mg kullanıyorum.tek ilacım 3 gündür kullanıyorum sizce ne zaman etkisini gösterir.

@kara duman,
Teşekkürler Karaduman.

@kara duman,
Peki günde 20 mg yeterli olanzapin.atipik psikozum var.Bide okb de var bende 3 gündür tek olanzapin kullanıyorum.Sizler ne kullanıyorsunuz.

@Psikoterapi, Ben rahatsız değilim oğlum atipik psikoz.
Olanzapinde maksimum doz 20 mg zaten özel durumlarda o dozun üzerine çıkılabiliyor ama.

Merhabalar, ben psikoz tercihiyle 15 mg günde tek doz rexapin kullanıyorum.Psikoz belirtilerine çok iyi geliyor.İlk kullandığım zamanlar sedasyon hali çok rahatsız ediyordu fakat şu an eskisi kadar rahatsız etmiyor.Ama iştah açıcı etkisine karşı koyamıyorum. Buna karşı nasıl bir önlem alabilirim?

@keng454,
Bende de aynı şekilde iştah açtırdi.doktara gittim doz azaltarak bırak dedi.Biraktim şimdi ignis 15 mg kullaniyorum.yillarca yanlış teşhis konuldu bana bı bipolar dediler bi sizoafektif dediler.en son okb dediler.suan takintilarim bitti çok şükür sabah sadece ignis 15 mg Aripiprazol etken madde kullanıyorum.o istaha karşı koyamasin...

sabah sadece ignis 15 mg Aripiprazol etken madde kullanıyorum.o istaha karşı koyamasin...
Olanzapin iyidir ama çok kilo aldırır.

@kara duman, gereksiz yere yüksek doz kullanmak istemiyorum. Atak geçirdiğim dönemle kıyaslayınca gayet sağlıklıyım. İnsanları cin sanmıyorum, kendimi özel biri sanmıyorum vs. Ne zaman eskisi gibi atak geçiririm, ailem doktora söyler, doktor doz arttırır.

@Pickle, Maşaallah iyiliğiniz daim olsun inşaallah.

Tabi ki niye yüksek doz kullanasınız ki doktorlarda sadist değil niye gereksiz yere yüksek doz versinler.

Bütün tibbi tedavilerde kural en düşük dozla en yüksek faydayı sağlamak neticede ilaçlar kimyasal hepsinin yan etkileri var.

Doktorda iyilik halinizi görünce doz yükseltmiyecektir hatta kendi içinizde çözebileceğiniz gelip geçici sizi çokta rahatsız etmeyen durumları doktora söylemenize gerekte yok ama şu detay önemli siz kendinizi iyi gibi görürsünüz ama gerçekten iyimisiniz.

Aile hekimine rexapin yazdırmaya gittim. Bugün gitmek planımda yoktu, 1 gün ilaçsız kalıcam diye en düşük doz risperdal almıştım reçetesiz. 55 lirayı çöpe atmışım gibi hissediyorum. Evde dursun, belki ilaçsız kalırsam kullanırım. Son kullanma tarihine 1 yıl var.

Risperdal ve bütün antipsikotikler içer içmez etki etmez ki sen yanlış anlamışsın.

Üst Alt