geçen sene 3.fazda başvurduğunda "yardıma muhtaç" olarak değerlendirildiğinden verilmiş ancak bu 1100Tl verildiğinde başvuruya ihtiyaç olmadan aynı haneye verildi ki hala yardıma muhtaç olup olmadıklarına bakılmadı! aradan geçen sürede iş bulmuş,durumlarını düzeltmiş olup olmadıkları dahi kontrol edilmedi! edilecek sürede geçmedi geçen hafta para dağıtacağız bunlara dendi bu hafta dağıttı. yani, artık hiç ihtiyacı olmayanda aldı ,hala olanıda almış oldu!
saçmalık şuki ; engelli ihtiyaç sahibi olmasa zaten 2022'den yardım bağlanmıyor eve gelip bakıyor,kayıtları kontrol ediliyorda yardım bağlanıyor…
engellinin durumuda 1 yılda düzelip engeli ortadan kalkacak değil,öyle olsa zaten başta kurul bu kişiye %bilmem kaç engelli diye raporu vermez!
yani 2022'den sosyal yardım alan bir engellinin muhtaçlık durumu bu geçen sürede ilk fazlardan 1000Tl aldığından bu yana değişmez kolay kolay ama faz 3.ten alanın değişmiş olması daha olası çünkü bunlar engelli değil.dışarı çıkıp kendine iş bulma olasılığı bir engelliden çok daha yüksek.
engelli birinin iş bulabilmesi eş,dost,tanıdık olmadan çok daha güç.buldumu da diğerlerinden daha düşük ücret veriliyor işveren tarafından.