iki sene once bulundugum sehirden istanbul'a gitmek icin acenteleri dolasmistim. Her acenteden farkli bir ses cikmisti. Kimi oyle bir uygulamamiz yok derken, kimi firma sakatlik oranina gore ve ust limitli bir indirimden, kimi firma %50 olan indirim oranini %30 olarak uyguluyordu. Hatta bir acente oyle bir uygulamamiz yok. Devlet bize o indirim icin destekte bulunmuyor ki. Aracin yakitini ben karsiliyorum, calisanlarin parasini ben veriyorum, vergileri ben veriyorum. Ama bu uygulamayi yaparsam benim karim ne olacak bu isten diye serzeniste bulunmustu. Zor bela bir firmadan %50 indirimli bilet aldim o da liste fiyati uzerinden. Atiyorum bilet fiyati sordugumuzda 70 lira diyorlar. Ozurlu indirimini sordugumuzda fiyat 80 liraya cikiyor indirim o fiyat uzerinden uygulaniyordu. Sebebini sordugumuzda bize bir liste gosteriyorlar. Donuste de ayni sorunu yasadim. Istanbul donusu Esenler otogarinda ayni firmanin iki farkli acentesinin uygulamasinda bile zitlik vardi. Birisi oyle bir sey yok derken diger acente liste fiyati uzerinden %50 indirim oldugunu soyledi. Firmalara gore mi degisiyor yoksa isguzar calisanlar tarafinda mi yorumlaniyor bu kanun cozemedim..