Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şehit ailelerin çocukları için iş hakkı var mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ÖzgürKız Ben asker gazisiyim ve şehit olsaydım (inşallah oda bir gün olur.) Anneme babama eşime çocuklarıma bakmayacak mı? Vatan için canını vermiş evladının acısına yanan anne babaların bu yazını okuduğun da ne anlayacak acaba. Empati kurmayı denedin mi? Evladını versen o babaya o iş hakkını ister mi dersin? ve bu torpil mi oluyor?

Geçmiş olsun öncelikle. Neden şehit olmayı istiyorsun?
Bence şuan yaptığın duygu sömürüsü. Annen, baban, eşin kendine bakamiyor mu? Çocuklar ayrı. Ki hepsi muhakkak sosyal yardım alırlar. Ama iş konusunda hemfikir değilim. Ve evet torpil oluyor. Hak etmeden, çalışıp çırpınmadan başkasının sayesinde o işe giriyorsun. O başkasıda bu vatan uğruna -kim daha güçlü size gösterereceğim- kurbanı oluyor maalesef. En kızdığım nokta zaten bunu böyleliklede normalleştirilip çocuklara bile -inşallah sende şehit olursun- denilmesi.

@ÖzgürKız Senin şehitlik mertebesinden haberin yok herhalde. Cahaletin bu günlere nasıl geldiğinin bir göstergesi olarak son noktayı koyduğun için size teşekkür etmek istiyorum. Siz hangi dünyada yaşıyorsunuz acaba evlendiğin de eşi ev hanımı olan yani eşinin eline bakan insanlar var. Eve bir lokma ekmek getirsin babamız diye bekleyen çocuklar var sadece ilkokul okumuş yada hiç okumamış olanlar bu kişilerin eşi vefat ettiğinde birde vatan uğruna nasıl iş bulacaklarını kendi iaşelerini karşılayabileceklerini sanıyorsunuz.

Siz burada rahat rahat yazabilesiniz diye canını ortaya koyan o insanlara dil uzatırken hiç mi düşünmüyorsun bu vatan neden var diye?

Anne-Baba'nın evladının vefat haberini almasından daha kötü ne olabilir? Sen hiç sevdiğin birini kaybetmedin herhalde yada Duygusuzsun! Annelik duygusundan bir habersin. (Sizinle bu konuda tekrar muhattap olmayacağımı belirtmek istiyorum) Hoşçakalın.

Ek olarak; Biz bu vatan için seve seve canımızı veririz gider şehit oluruz. Sizin ve Sizin gibiler için ölmediğimizi bilin.

@hozgul Ben hiç öyle zannetmiyorum şu anda nedense?!?

@hsynnml Size çok teşekkür ediyorum. Allah gönlünüzdeki ne ise size nasip etsin. Burada yetkili arkadaşların duruma el atması lazım.

Mağduriyet rolüne girmekten ne kadar hoşnut oluyorsunuz. Sizinle hemfikir olmayana cehaletten bahsetmeniz ayrı komedi. Şehitlik mertebesi dediğin cennet mi?
Ev hanımı olup evde iş yapılmıyor mu? Bir kadın erkeğin eline bakmak zorunluluğu yoktur, bu bir tercihtir. Eşi şehit olmuş veya boşanmışlar kendi ayakları üzerinde duramayan kadın zaten neden evlenir oda ayrı konu tabi ki.
Herkes nasıl iş buluyorsa bu babamız, annemiz, bacımız, kardeşimizde öyle bulurlar. Yeter ki çalışmak istenilsin. Torpilsiz!

Adamın birinin kolları bacakları yok ama 40 saat çalışıyor, oda kendi emekleriyle geldi bu günlere. Ve nice engelliler işsiz neden?
Sevdiğim insanları elbette kaybettim. Ama kendimi kaybetmedim şükür. Başkalarının hakkınada girmedim torpille hele bunu desteklemek; ASLA. Adaletsizliğin dibi.

Tek gerçek nedir biliyor musun? Ölmek için doğuyoruz hepimiz. Konuya dönersek; zengin ailenin çocuğu isen zaten şehit olmazsın. Ya çürük raporu alırsın yada neredeyse arka bahçende askerliğini yapiyorsundur. Yani en yakın yere yerleştirilirsin, çünkü buda torpil. Parayı basan düdüğü çalar.

Duygularımı ve mantığımı ayrı kullanabilecek birisiyim. Bu duygusuzluk değildir. Yinede teşekkürler.

Neden yetkili arkadaşlar duruma el atiyor? Başka fikirlere açık olmamanız sizin sorununuz değil mi Taha bey? İllâ tek tip düşünceler mi olsun? Şaşırmadım açıkcası.
Saygılar.

ÖzgürKız Siteden de atsalar artık sen bu cümleyi hak ettin. Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir. Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
Siz kimsiniz de kendinizi Şehit ve Gazi ile bir tutuyorsunuz ve iş hakkı istiyorsunuz? Ne verdin bu vatana? Git Hollanda da keyfine bak Türkiye'ye karışma.
hozgul Abi gözünü seveyim duruma el at iş hiç iyiye gitmiyor artık.

Yine duygu sömürüsü yapiyorsun. Hollanda da olmam Türk olmadığım anlamına gelmiyor. İster Hollanda da keyfime bakarım ister Türkiye de ister Japonyada kime ne? Neyse kardeş sen sen ol cahil ile muhabbet etme.

Dipnot: neden duruma el atılsın? Hakaret mi ettim? Küfür mü ettim? Fikrimi paylaşiyorum. Özgür düşüncelerime, demokratik ülkede kim karışabilir? Hakaret, küfür vs etmeden.
Bu kadar mağduriyet rolünü gözlemek yeter bugünlük bana.

Bu arada Cahil arkadaşımıza bir lafım daha olacak. Bende hak hukuk konusunda engellileri savunuyorum bimere cimere yazıyorum ama sen kendini şehit ile bir tutamazsın. Sen kimsin?!?
ÖzgürKız Biz vatanı savunduk bu vatanda "sen hariç" diğer kardeşlerimizde var yeri gelir onlarında haklarını savunuruz ama senin hakkını değil. Senin gibi insanların yüzüne bu duruma düşüyor bu engelliler bunları bir devlet büyüğü okusa bunca yapılan ve yapılacak olanları da alması zorlaşır engelli arkadaşlarımızın sizin gibilerin yüzüne ilerleyemiyoruz neyi nerede diyeceğinizi bilmiyorsunuz. Patavatsız bir eda içerisinde yorumluyorsunuz. Her doğru her yerde söylenmez. Atasözüdür ama sizin atalarınız değil. Bizim atalarımız bu toprak için canını vermiş olan bizi bugünlere taşıyan atalarımız bizde onların izinde yürüyüp yarınlara taşıyacağız ama siz olmayın ve bize bir iyilik yapıp bir köşede sessizce ölün lütfen.

Çirkinleşiyorsunuz Taha bey. Ben kişileştirmeden fikrimi beyan ediyorum. Sanada tavsiye ederim.
Mağduriyetinden çıkman dileği ile bu güzel ilk bahar gününde seni saygı ile selamliyorum.

ÖzgürKız Şehit ile kendinizi bir tutarak kişiselleştirme yapamazsınız problemde burada başlıyor. Bana deseniz ki şöyle bir hak için mücadelemiz var şunları yapmamız lazım elimizden geleni yaparız ama siz öyle demiyorsunuz. Vatan için canını vermiş bir kişiyi ve onu doğuran anayı hiçe sayarak konuşuyorsunuz.

bu durumdan dolayı da ister istemez çirkinleşmeme yol açıyorsunuz. Bir tabir vardır beğenir misiniz bilmem ama Suçu işleyene değil işlettirene bakın der.

Selamınızdan ötürü; Aleykum Selam.

Konuştukça insan çirkinleşir mi hayret ediyorum. Ben şehitler hakkında hiç bir olumsuz bişey demedim. Hatta gazilere bahsedilen iş hakkı olsun. Bunun dışında neden olsun düşünüyorum diye çirkefliğe bak.

Benim mücadelemi az çok anlatmışımdır bazi konularda. Ki konu ben değilim.

-suçu işleyene değil, işlettirene bakın- o zaman tüm ceza evin de ki sübyancı sapıkları dişarı alalım çocukları yerleştirelim. Yemin ediyorum düşüncelerine hayran kaldım. Birde başkasına cahil dersiniz.. Başka diyecek bişeyim yok size.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt