Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK sitesinden emekli maaşı hesaplatma

hasbatuas

Pardon bağkur yazdığını farketmedim. 15 yıl 3960 gün şartıyla emekli olabilirsiniz. Yaklaşık 2007 öncesi işe başlama tarihiniz olmalı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Emekli olur belgesi olmadan tahsis numarasi için başvuru yapılabilir mi eğer yapılıyorsa tahsis numarası başvuru yapıldığı an mı oluşturuluyor

karabil07

Direk sgk emekli servisine gidip emeklilik işlemlerini yapın

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

karabil07

emikli olur belgesindeki amaç, isverenin giris çıkıs yaparken ve tazminat odemesinde faydası oluyor. Eğer calısmaya devam edecekseniz, GDP odeyeceği için o yolla giris yapması gerekiyor. Ben isten ayrılıyorum deyip tazminat alamazsınız. ama eemekliliğiniz gelidği vakit emekli olur yazınız ile tazminatınızı alablirsiniz. Tabi bu kurumlara gore farklılıkgosterebilir. Siz sayet calısıyorsanız emekli olur belgenizi alın ki isveren ona gore çıkıs islemleriniz yapsın

Merhaba vergi indirimi %68 2022 nin haziranında 18 yılım doluyor emeklilik için 4200 günün var emekli aylığı ne kadar oluyor bilginiz varmi

elif55

Merhaba,hak ettiğiniz emekli maaşı hesabı sizin adınıza SGK kurumuna yatırılan SGK prim tutarlarının ve SGK prim günlerinizin hesaplanması ile bulunmaktadır.SGK prim günü ve SGK hizmet yılı tıpatıp aynı olan iki arkadaşımızın SGK prim tutarları farklı olursa emekli maaşları da farklı olmaktadır.

Sorunuzun cevabını aşağıda paylaşacağım SGK kurumunun resmi sitesindeki emekli maaşı hesaplama modülü ile öğrenebilirsiniz.İlgili emekli maaşı hesaplama modülü bugün emekli olabilseniz ne kadar maaş bağlanacağını belirtmektedir.

Saygılar.

https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/

Bilgi Hazinedir

Slm alyk bir sorum olacakti engelli vergi indirimini elden aldim ist vergi dairesinden ama hicbir yerde bu evrakimi goremiyorum ne edevlette ne enabizda ne vergi dairesinde nerede gorebilirim bu evraki sadece elimde a4 kagidi var suan

vesdogan

Merhaba,Engelli vergi indirimi belgesini sadece İnteraktif Vergi dairesi internet ana sayfasında Doğrulama başlığı altında e-doğrulama modülünde görebilir ve istediğiniz kadar çıktı alabilirsiniz.

E-doğrulama modülü elinizdeki e-belgenin resmi kurumlar tarafından doğrulanıp diledikleri kadar elektronik kayıt veya matbuat çıktılarının alınabildiği bir bölümdür.

Diğer taraftan hasbatuas arkadaşımızın yazdığı gibi işvereniniz şirketinin interaktif vergi dairesi e-şubesinden görebilmesine karşın siz kendinize ait interaktif vergi dairesi e-şube girişi yapdıktan sonra Engelli Vergi indirimi belgesine ulaşmamaktasınız.Belgenin E-tebligat gönderimi iş akışı gereği işverene uygulanan bir yapı olmasına karşın bir çok arkadaşlarımız ne yazık ki şahsına ait olan interaktif vergi dairesi e-şubesinde belgeye ulaşabşleceğini düşünmekte ve beklenti içine girmektedir.

Ancak ilk cümlemde bahsettiğim gibi, aşağıda linkini vereceğim e-doğrulama modülü temel de bir evrak teyit etme unsuru olmakla birlikte interaktif vergi dairesinin e-şube bölümü içinde olan bir menü veya yapı değildir.Bu yapıdan ayrı olarak internet sitesinin ana sayfasında doğrulamalar adımının altında bulunan farklı bir ara yüzdür.

Bu konu çok karıştırılmakla birlikte bilgi kirliliği nedeni ile arkadaşlarımız interaktif vergi dairesi e- şube içinde engelli vergi indirimi belgesini bulamayınca farklı düşüncelere sevk olmasına ve olumsuz duygular içine girmelerine neden olmaktadır.

Aşağıda paylaşacağım İnteraktif Vergi Dairesi -Doğrulamalar -E-doğrulama modülü içinde evrakınızı kontrol edebilir ve dilediğiniz kadar elektronik kayıt veya çıktı alabilirsiniz.

Lütfen ilgili linkte yazan verileri elinizde bulunan Engelli Vergi İndirimi e-belgedeki verilerin girişini yaparak ve evrakın sol alt köşesinde yazan pin kodunu da pin bölümüne yazarak giriş yapınız.Sol alt köşede aşağıda paylaştığım linkin internet adresi ve e-doğrulama erişim bilgileri mevcuttur.

Saygılar.

https://ivd.gib.gov.tr/tvd_side/mai...926bc259dbc75e39dd8e202535fd70a7098396c74a6f7

Son düzenleme:
Bilgi Hazinedir Merhaba Peki yeni kanun resmi gazetede yayınlandı işten çıkış belgesi almadan emekliliğe müracaat edemezmi. Yargıtay da çalışan kişi illa işten çıkış belgesi almasını uygun değil dedi.ama SGK ya yazı ne zaman gider orası meçhul.
2.sorum ise engelli vergi indirim belgesi ile mi müracaat edilecek yoksa ben vergi indirimi ile emekli ye başvuracağım demek yeterlimi kurumlar arası maliye ve sgk bilgiler paylasiliyormu..
hasbatuas Marhaba peki arkadaşınız in raporu kaç senesinde ve sureklimiydi.ömür boyu yani ve psikiyatri mesela anksiyete mı vs bilgi paylaşım yaparsanız iyi olur..

elifsu2010

Merhaba,1. sorunuzun cevabı;

Asli durum şöyle ki,bir kanun ve maddeleri yasama organında(T.B.M.M.) kabul edilip resmi gazetede yayınlanınca yürürlüğe girmektedir.Bir kanun tek başına işlevsel olamadığı için hemen akabinde ilgili bakanlık ve buna bağlı kuruluş nezdinde yönetmelik yayınlanmakta ve yine resmi gazete aracılığı ile yürürlüğe girmektedir.Kanun maddesi aslında genel bir çerçeve olmakla birlikte kurumların iç işleyişi her zaman yönetmelik maddeleri üzerinden devam etmektedir.Bu bağlamda yönetmelik tüm resmi ve özel kurum veya kuruşların temel bağlayıcı hükümleri ve dayanağı olmaktadır.

Yukarıda bahsettiğim süreç doğrultusunda ilgili kanun maddesinin bir fıkrası iptal edildiği için hali hazırda devam eden bir süreçte yani yönetmelik maddesinde aksama olmaması için öncelikle daha önce yayınlanmış bir yönetmelikte bulunan "emekli olmak için yapılan başvuruda işten çıkması gerekliliği" hükmünün kaldırılması ve yerine kanunda yenilenen veya kaldırılan madde doğrultusunda eskisinden farklı yeni haline uygun madde düzenlenmelidir.

Burada asıl olan durum ilgili bakanlığın ilgili kuruma yazacağı bir üst yazı ile kanun maddesinin değiştiğini ve yeni haline uygun bir madde ile yönetmeliği düzenlemesi gerektiği belirmektedir.Sizinde belirtiğiniz gibi bu üst yazı ile ilgili kuruma bildirim yapıldıktan sonra ilgili kurum üst yazı ya istinaden kurum içi yürütme organını toplar ve yönetmelik maddesini yeniden düzenler.İlgili yönetmelik maddesi düzenlemesi kararı alındıktan ve gerekliği değişiklik metni hazırlandıktan sonra bir üst makamı olan ilgili bakanlığa bir yazı ile durumu ve yaptığı değişiklik metnini gönderir.Bu düzeltme ilgili bakanlıkta incelenerek uygun bulunursa resmi gazete ye gönderilir ve o zaman hepimizin beklediği yönetmelik değişikliği resmi gazete yayınlanmış ve o günden itibaren yürürlüğe girmiş olur.

İşte tüm bu süreçler çok uzun zamanda gerçekleşen bürokratik bir yapı olması nedeni ile bir kanunun değişmesi veya iptal hükmünden sonra ilgili kurumun yönetmelik değişikliği süreçlerini beklemek durumunda kalmaktayız.

Konunun özü; SGK kurumun ilgili maddenin bulunduğu yönetmelikte yapacağı değişiklik resmi gazete de yayınlanınca işlemler yeni haliyle devreye girmiş olacaktır.

2.sorunuzun cevabı;

Ne yazık ki ülkemizde kurumlar arası paylaşım tam ve eksiksiz gerçekleştirilemiyor.Aslında son 2 yıldır e-rapor veya e-belge sistemine geçmemiz ile beraber her resmi kurum vatandaşlarımızın tüm belgelerine ulaşabilmelerine karşın yukarıda bahsettiğim kurumların işleyişini belirleyen yönetmeliklerin eski hükümler içermesi ve kurumların da bu hükümler çerçevesinde çalışması gerekliliği nedeni ile eski usül yöntemlerin bir çoğu hala devam etmek durumunda kalmaktadır.

Aslında SGK kurumu emekli başvurusu incelemelerinde her belgemize ulaşabilmekte ve gerekli kontrolleri gerçekleştirmektedir.Ancak yönetmelikle halen yürürlükte olan ve eski sistem üzerinden devam eden süreç nedeni ile tüm evrakları kağıt ortamında talep etmekte ve e-doğrulama yöntemi ile gerçeklik kontrolü yapabilmektedir.

Şu an ki durum da sizin başvurabileceğiniz engelli vergi indirimi ile emeklilik işlemlerinden asli belge olan engelli vergi indirimi belgenizi ibraz etmeniz yönetmeliklerde bulunan madde gereği zorunludur.

İnşAllah yeni yapılanma ile e-belge,e-doğrulama gibi sistemlerinin entegrasyonu ile yakın zamanda vatandaşlarımızın bu işlemlerde sadece sözlü beyanının incelenmesi ile evrak teslim etmeden yapabileceği başvurular olabilecektir.

Umarım size öğrenmek istediğiniz konularda bilgimi aktarabilmişimdir.

Saygılar.

1976 doğumluyum 1995 sigorta girişim var 2000 öncesi 350 günüm var SSK emekli maaş hesaplaması yaptım 2.300 tl maaşım gözüküyor kamuda clsyrm geçici işçi olarak abo 3 oranım cok düşük 28 diye gözüküyor buna itiraz etme şansım var mı aylık bağlama oranı 2 ve 37.00 abo oranı 3 göre aylık kazancım 7.078.50 göre 28.21 aylığım şuan 2300 tl gözüküyor bu oranda mı bağlanır toplam prim günüm 4100 gün birde 900 gün bağkurjm var ben yüzde 60 raporum var kaç lira maaş bağlanır Bilgi almak ıstiyorım tskler

Selamun aleyküm ben 1976 doğumluyum 1995 sigorta girişim var 1999 öncesi 340 günüm var toplamda SSK 4100 günüm var 2009 2012 arası 900 gün bagkurum var ben SSK sitesine aylık hesaplama 2187 ek ödemem 87 tl görünüyor sırasıyla 340 1292 ve 2461 gün var yıllar arası abo yıllık kazanç 8.744.0 tl abo 2 ye göre 37.00 ortalama aylık kazancım 7.078.0 tl abo 3 yüzde 28.21 gözüküyor ben kamuda geçici işçiyim 2012 de kamuda işe başladım 2017 yılına kdr 5 ay 29 gün çalıştım şimdi 9 ay 29 gün çalışıyoruz yılda benim şuan 60 raporum var vergi indirimli emekli olsam Ne kdr kıdem tazminatı alırım Sigorta girişim 1995 yas 45 kamu işe başlamam 2012 tskler

Vergi indirimi raporum 9 ay sonra nihayet geldi Evraklarımı 19.04.2021 de SGK ya teslim ettim ne zaman maaş bağlanır , sadece ssk çalışmam var

Arkadaşlar selamlar ben 2.derece engelli vergi indirimi sonucunda SGK 4A emekliliği için müracaat ettim SGK nın şimdi emekli olsam ne kadar maaş alırım diye sorgulattığımda yaklaşık 2000 TL maaş gözüküyor sormak istediğim sorgulattığım maaşımı alacağım tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

white_shark77

Büyük bir oranla doğru çıkıyor. Ben de emekli olurken bakmıştım, 40-50 TL fark çıkmıştı.

Yalçın6877

merhaba ,

31 martta dilekçemi verdim, 01.04 de emekliliğim başladı, 19.04 birikmiş tutar yattı.. tahsis numarsının son rakamına görede maaş günün olur

Iyi akşamlar herkeze ben şimdi hesapladım 4340 prim var 1200 tl çıkıyor dogrumudur yardımcı olursanız sevinirim

Asgari den yatmış giriş tar 01.11.2000

Cevatalp
Teşekkür ederim iyiyim hallettim bugün itibari emekliyim. sen nasılsın hallettin mi emeklilik işini?

Arkadaslar yaklasik bir ay önce hizmet birleştirme için başvurdum ne kadar sürer acaba bu işlem emeklilik hesaplama modulunde 1486 tl çıkıyor maaş

Ginerk saol varol ayın 27 sinde sgk müracat yaptım.bekliyorum .emekli olunca iştende çıkarttılar.

34Recep selam allah kolaylık versin inş süresiz alırsın raporunu nerden müracat yapiosun rapor için hangi hastaneden alican

Ginerk ben ayın 27 sinde başvurdum bizede bayram ikramiyesi yatarmi

arkadaşlar ilgili excel dosyasını bilgisayarda deniyorum ama bir türlü olmadı..edevletten tarif edildiği gibi kopyladım fakat tutarlar kısmında #VALUE! yazısı beliriyor..varmı fikri olan?

Üst Alt