Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
33 bin brüt , brüt asgari ücretin yani 20 binin 1,65 katıdır , çalıştığı her ay ileride alacağı emekli maaşı azar azar düşer. 50 bin brüt yaklaşık sınırdır burada brüt maaştan dolayı emekli maaş düşmezde artmazda , artması için gün sayısının 7000 i geçmesi gerekir. sgk ya bildirilen maaşın brüt tavanı asgarinin 7,5 katıdır. , buda 150 bin/ay brüt maaştır bu noktada kişinin geçmiş yıllardaki sgk ya bildirilen brüt maaşı + hangi yıllarda bildirildiği 1999 öncesi - 2000 - ekim 2008 arası ve 2008 sonrası dönem ve bunların o dönemlere ait prim gün sayısı çok önemlidir.Merhaba çok merak ettiğim bir konuyu öğrenmek istiyorum. Brüt maaşı yüksek yatan biri misal 33 bin diyelim emekli aylığı ne kadar alır acaba bu nasıl hesaplanıyor.
yukarıdaki bilgiler ile bu konuda öngörü yapılamaz . siz her ay ne kadar emekli maaşı alırım edevletten bakın ve not alın böylece artıyor mu azalıyormu görürsünüz. sizin abo 2 60 olacak emekli olurken abo 3 nüzü siz emekli olmadan 1 ay önce kendiniz hesaplayabilirsiniz ama yaklaşık olarak . Bunun için 5510/md 28 i okuyabilirsiniz[url=https://hizliresim.com/hnloshh][/URL]
bi yardımcı olabilir misiniz acaba %44 işitme engelli vergi indirimli yaralanıyorum. normal engelli emekli olmadım çalışmaya devam ediyorum emekli olmamı 1 yıl kaldı prim günü doldu hata geçti bile ve halen çalışmaya devam ediyorum tabi primim yükseliyor bi faydası varmıdır emekli maaşıma?