Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK sitesinden emekli maaşı hesaplatma

1200 lirayı almak için acele edin! - Ekonomi Haberleri

[FONT=sans-serif][FONT=ptsans][FONT=pt_sansbold]31 ARALIK SON GÜN[/FONT][/FONT][/FONT]
[FONT=sans-serif][FONT=ptsans]Geçtiğimiz yılın Aralık ayında çıkartılan yasa ile 2016 yılında emekli olacak SSK ve Bağ-Kur'luların tamamına 100 liralık zammın eklenmesi düzenlemesi yapılmıştı. 2016 yılı sonuna kadar dilekçe vererek emeklilik kararı aldıranlar için bu zam geçerli olacak ve maaşlarına eklenecek. SGK Uzmanı Dr. Sadettin Orhan, söz konusu zammın SSK ve Bağ-Kur emeklilerini kapsadığını ve 31 Aralık 2016 tarihine kadar başvurulması halinde bu zamdan yararlanılacağını ifade etti.

Dr. Sadettin Orhan, "5510 sayılı Kanuna eklenen Geçici 67. maddeyle, sadece 2016 yılında emekli olanlar için geçerli olmak üzere, normal maaş hesaplamasına 100 lira ilave ediliyor. 1 Ocak 2017 itibariyle başvuru yapacak SSK ve Bağ-Kur emeklilerine bu zam yansıtılmayacak" ifadelerini kullandı.

800-900 TL aylık bağlanan emekliler için ilave 100 TL'nin önemli bir zam olduğunu vurgulayan Orhan, bizzat SGK'ya gitmeden, 31 Aralık 2016 gününün sonuna kadar e-devlet üzerinden veya iadeli taahhütlü postayla da emeklilik başvurusu yapılabildiğine dikkat çekiyor.

SGK'ya iadeli taahhütlü postayla başvuru yapılması halinde, dilekçenin postaya verildiği tarih başvuru tarihi olarak kabul ediliyor. Aylık bağlama işlemleri daha sonra da sonuçlansa, posta tarihi 31 Aralık 2016 ve öncesi ise, 100 TL'lik ilave zamdan yararlanılabiliyor.[/FONT][/FONT]

selam arkadaşlar 23/12/2016 tarihi itibarıyla vergi indirim yazım %79 olarak gittiği ankaradan %79 olarak onaylanarak geldi.artık önümüzdeki hafta emekliliğe başvurmaya kaldı işim.20/07/1998 sigorta girişim 4600 gün sigorta primim var 340 bin sigortaya ödemeler var ne kadar maaş bağlanır sizce

doganay701976

Verdiğiniz bilgilerle kimse sizin maaşınızı tahmin edemez.Bunu ancak siz yapabilirsiniz.

Aşağıda iki adet link veriyorum.
İlk linkte bir excel dosyası var.Onu bilgisayarınıza indirip, e-devlet yada SGK sitesinden 4a hizmet dökümünüzdeki prim tutar ve günlerini manual excele girerek sonucu görebiliyorsunuz.Benim emekli maaşını kuruş farkla bildi.

İkinci linkte işlemler daha basit.Manual çok işlem yok.1.aşamada kamu özel arası seçim yapıp ardından sakatlık oranınızı girdikten sonra devam dediğinizde karşınıza gelen kutuya e-devlet ya da SGK'dan kopyalayacağınız 4a detaylı hizmet dökümünü kopyalayıp hesapla demekten başka birşey yapmıyorsunuz.Bu sitede bir problem eski primler için katsayıyı biraz hatalı yüksek hesapladığından emekli maaşınızı %3-5 kadar ( asgari ücrete yakınlarda 20-30 tl, yüksek primler sonucu emekliliklerde 80-100 tl ) fazla hesaplıyor.Ancak sonuçta gayet fikir verici bir hesap yapıyor.

?SGK Emekli Maaş Hesaplaması - Ana Sayfa
SGK SSK 4A Emekli Maaşı Hesaplama. Ne kadar emekli maaşı alırım | Ücretsiz SGK SSK 2016 4A Emekli Aylığı Hesabı

SİGORTALININ
Adı Soyadı HÜSEYİN DOĞANAY T.C. Kimlik No.:
Doğum Tarihi : 02.01.1976 Tahsis Talep Tarihi : 12 / 2016
Cinsiyeti : Erkek Sektörü : Özel
İşe Giriş Tarihi : 20.07.1998 Toplam Gün Sayısı : 4584
EMEKLİLİK ŞARTLARINIZ
Yaş Şartı
Özür %79
Yaşınızın Dolacağı Tarih
Yaş Şartı Yok
Hizmet Yılı Şartı
17
Sürenizin Dolacağı Tarih
20.07.2015
Prim Gün Şartı
3840
Kalan Prim Gününüz
0
1 - ) 2000 YILI ÖNCESİNE AİT KAZANÇLAR
Yıl Gün Kazanç
1999
79
296,03 TL

Toplam 296,03 TL
Gün Sayısı 79
Gösterge 10825 (9 / 3)
Aylık Bağlama Oranı 60
Eski Tam Aylık 79,59 TL
Eski Kısmi Aylık 1,37 TL
Güncellenmiş EKA 11,59 TL
2 - ) 2000 YILI İLE 2008 EKİM ARASI KAZANÇLAR
Yıl Gün Kazanç Güncel Kazanç
2008
2007
2006
2005
2004
270
355
360
360
270
6.625,20 TL
6.791,25 TL
6.372,00 TL
5.864,40 TL
4.313,79 TL
6.625,20 TL
6.791,25 TL
7.217,41 TL
7.727,75 TL
6.576,41 TL
Toplam 34.938,02 TL

Gün Sayısı 1615
Ort. Gunluk Kazanç 21,63 TL
Ort. Aylık Kazanç 649,00 TL
Aylık Bağlama Oranı 60
Yeni Tam Aylık 389,40 TL
Yeni Kısmı Aylık 137,19 TL
3 - ) 2008 EKİM SONRASI KAZANÇLAR
Yıl Gün Kazanç Güncel Kazanç
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
316
360
350
360
360
341
360
353
90
37.292,85 TL
42.136,62 TL
42.674,87 TL
56.123,34 TL
47.238,98 TL
37.204,81 TL
28.053,75 TL
13.759,84 TL
2.400,00 TL
37.292,85 TL
42.136,62 TL
46.946,62 TL
67.322,70 TL
61.538,70 TL
51.772,54 TL
44.113,32 TL
23.599,21 TL
4.384,98 TL
Toplam 379.107,55 TL

Gün Sayısı 2890
Ort. Gunluk Kazanç 131,18 TL
Ort. Aylık Kazanç 3.935,37 TL
Aylık Bağlama Oranı 30,00
Tam Aylık 1.180,61 TL
Kısmı Aylık 744,32 TL
EMEKLİ MAAŞINIZ
Emekli Maaşınız 1.323,35 TL Ek Ödeme 52,93 TL
Toplam 1.376,28 TL

gönderdiğiniz linkten bu şekilde bi maaş taplosu çıktı.şuan prim günüm 4620 gün

doganay701976

Sanıyorum emekli-maasi.comdan hesaplattınız.

Bahsettiğim şey bu işte.Sonuçta sadece bu siteler e-devletten vs biryerden 4a emeklilik datasını alıp sitede işleme soktuktan sonra ciddi fikir verecek şekilde maaşınızı hesaplıyor.Bunu başka türlü anlamak mümkün değil gibi birşey.

Tüm çalışma hayatım boyunca tüm primlerim tabandan yattı diyen biri 800-900 tl maaş alabilir, tavandan yattı diyen biri de 3000 tl üzeri alır diye sallama bir bilgi verilebilir ama sizin sorduğunuz gibi bir soruya kimse cevap veremezdi.Anlamanın tek yolu bu sitelere data girmek, onu da uygulamışsınız.

Maaşınız yüksek olmadığından, bağlanacak maaş sanıyorum bu sitede hesaplanan rakamdan en fazla 20-30 tl eksik bir rakam olur diye düşünüyorum.emekli maaş comda bir problemden dolayı maaşları biraz yüksek hesaplıyordu.Ancak sizin 2000 öncesi gün sayınız çok az olduğundan bu kadar fark bile çıkarmayabilir.

www.emekli-maaşı.com
sitesinde sorun mu var arkadaslar emekli maaş hesaplamamı her ay düzenli olarak yapıyorum bu ay çok fazla artış oldu 800 tl gibi var mı kullanan arkadas inşallahta artar ne kadar güzel olur

www.emekli-maaşı.com
sitesinde sorun mu var arkadaslar emekli maaş hesaplamamı her ay düzenli olarak yapıyorum bu ay çok fazla artış oldu 800 tl gibi var mı kullanan arkadas inşallahta artar ne kadar güzel olur

gecen ay kasımda 1152 tl gözüküyordu bu ay 2192 tl oldu tekrar tekrar siteye hesaplattım sgk kendı sitesinde ise 1272 tl

helyhansen

Mesajınız sonrası hemen girip kendiminkini bir daha hesaplattım.3 ay önce ne çıkıyorsa kuruşu kuruşuna aynı hesapladı.

Sizin kopyalayıp yapıştırdığınız datada farklılık olma ihtimali büyük.Başka açıklaması aklıma gelmiyor.e-devlet 4a hizmet dökümü kısmından 4a detaylı hizmet dökümünü kopyalayıp yapıştırıyorsunuz değil mi?

E-devletten prim gün sayılarına yıllara falan bakarsanız bir şekilde birşeyler yakalayabilirsiniz.Aylara falan bakın mükerrer yani iki kere gelen aynı aylar vs olma ihtimali var.

[FONT=sans-serif]@[/FONT]helyhansen masterzek

Bende Her ay düzenli olarak bakarım ayın 22. sinde bakmıştım en son. Rakamlar aynı. Her ay KRŞ olarak artmakta sadece. 2017'de seyyanen verilen 100 TL düşücek. Para iyice pul olucak.

bundan 2 ay önce baktığımda maaş 1850 bağlanıyordu..bu gün baktım 1840 bağlanıyor
demek prim çoğalınca maaş düşüyor çık ilginç

Ümit Kurtuluş

Bende sabit kalma sebebi zaten takip ediyorsundur belki ama temmuzdan beri ek prim yatmadığından ve geçen ay da emekli olduğumdan artık herşey sabit.Denemek için arada bakıyorum:)

berkemeteatasoy

2008 sonrası %30 aylık bağlama oranı sebebiyle, primleri belli bir seviyenin üzerinde yatmayan herkes için aynı durum geçerli.İki ayda 10 tl düşmesi biraz fazla gibi ama demek ki işte primlerin son dönemde asgari ücrete yakın yatmaya başlaması gibi bir durum olmalı ki, prim hesap ağırlığı değişip aylık rakamında daha hızlı bir azalma gözlemlenebiliyor.

2020'ler ve sonrasında emekli olacakların hali maalesef perişan olacak.

Engellı emeklı maası

Engellı emeklı maasımı nasıl nerden hesaplayabılırım .

emak

SSK'lı olduğunuzu varsayarak cevaplıyorum.
Öncelikle e-devletteki sosyal güvenlik kurumu 4a detaylı hizmet dökümünüze ihtiyacınız var.

Aşağıdaki iki linkten birincisi bilgisayarınıza bir excel dosyası indirmenizi sağlıyor.O excel tablosunu manual doldurup programın data girişine göre sonucu size vermesiyle emekli maaşınızı görebiliyorsunuz.Bu excel tablosuna rakamlar düzgün girilirse sonuç tam hesaplanıyor.

2.linkte manual giriş yok denecek kadar az.2. linkle işlem yapmak daha kolay ama sonuç %3-%5 kadar fazla çıkıyor.Ancak emekli maaşınızın ne olacağına dair ciddi fikir veriyor.

SGK SSK 4A Emekli Maaşı Hesaplama. Ne kadar emekli maaşı alırım | Ücretsiz SGK SSK 2016 4A Emekli Aylığı Hesabı

Yapamadım

2803 GUN SSK 5052 GUN BAGKUR VAR
15 TEMMEZ 1991 ISE GIRIS

emak

İşlem zaten karışık ancak hem ssk hem de bağkur işin içinde olunca bir kat daha karışık oluyor.Bu verdiğim linklerde zannediyorum karışık emekliliği hesaplayamıyorlar.

Olay ay ay yatan her prim rakamı ve gününe özel hesapları içerdiğinden, buraya başka rakamları da yazsanız birşey değişmeyecek.Ben site yöneticileri ve moderatörlerin belki bir fikirleri vardır diye mesaja isimlerini ekliyorum.

Site konu dolu.Geçmiş dönemde benzer durumda birinin emekliliği ile ilgili bir konu geçmişse belki hatırlarlar.
OturanBoğa
BuTcHeR

2008 ekim sonrası kazançların aylık bağlama oranı % 30 sabitmi?

rgndmr

Hayır değil. Yatan gün ve pirime göre artmakta fakat en fazla %40 oluyor. Mesela benim asgeri ücretin 100 TL fazlası yatmakta. her ay 0,16 oranında artar.

Bu arada ASgeri Ücret komisyonu resmi açıklamayı yaptı.

1 Ocak 2017/31 Aralık 2017 arası asgeri ücret 1.404 TL olucak. 104 TL'lik bir zam geldi. Asgeri ücretli çalışan arkadaşlarımıza hayırlısı olmasını dilerim.

Arkadaslar aralik ayinda ssk emekli maasi hesaplatiğimda 894 lira iken bu gun baktigimda 707 liraya dusmus nedenini bilen arkadas var mi

Arkadaşlar sgk nın kendi sitesinde emekli maaşı hesaplama şu an eksik hesaplıyor bir kaç gün sonra yapılan zamlı maasinizla gerçek maaşınızi göreceksiniz uzulmenize gerek yok bir kaç gün bekleyin ☺☺

Ciddi düştü maaşlar,
1035 liradan 805 liraya düştü. Umarım 1000 yakalarım gene.

yaw gerçekten de öyle geçen ay ile bu ay arasında emekli-maaşı.com da 200tl daha az çıkıyor.neden kaynaklanıyor acaba.muhtemelen yeni yıl muhabbetinden kaynaklanan bir durum diye düşünüyorum...bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen paylaşsınlar lütfen teşekkürler

@winter6248

Geçen yıl maaşlara 100 TL seyyanen zam yansıtılmıştı. 2017 Yılında o zam geçerli değil. Bu yüzden 100 TL düşüklük ordan gelmekte. 2017 Zam oranı henüz açıklanmadı diğer düşüklük sanırım ordan gelmekte.

Şu an SGK maaş hesaplama sitesi çalışmamakta. Muhtamelen açıklanan 4,63 zam oranı yansıtılcak.

Arkadaşlar linkteki excell dosyası güncel, maaşınızı hesaplıya bilirsiniz.

http://emeklimaashesapla.weebly.com/

emeklilik hesaplama yapmıyor sıstemde mı arza var yoksa baska bı sorun mu acaba

muharrem1
SGK nın kendi sitesinden bahsediyorsanız evet bakım var sitede. Yeni hesaplama oranları netleşince açarlar. Excell'de öyle bir sıkıntı yok. Yapan arkadaş direk zam oranı nı formüle girmiş. Hesaplama yapılıyor.

arkadaşlar selam,

ben ortapedik %42 engelliyim. vergi indiriminden yararlanıyorum.

benim 2000- 2008 arası 20.000 tl ve 1500 güne yakın primim var.
2008- sonrası 240.000 gibi tl ve 2100 güne yakın primim var.
emekliliğime 700 gün ve 5 sene var.

benim merak ettiğim ve cevabını bulamadığım bir sorum var, konuyla ilgili bilgili arkadaşlar beni aydınlatırsa çok memnun olurum.

emekli maaşı hesaplayan sitelerde şartlarım doğrultusunda hesaplama yaptığım zaman 950 civarı bir rakam çıkıyor.

* bu sitelerin yaptığı hesaplama doğrumu.
* benden daha az prim ödeyen ve aylık bağlama oranları %30 olan arkadaşların maaşları örneklere göre daha fazla gibi.
* benim prim ve yılım dolduğu zaman mı artış oluyor.
* sizin tahminlerinize göre ne kadar maaş alırım.

teşekkür ederim.

@unutulan

Sizin çıkan rakama bakınca tüm primlerinizin asgariden ya da ona yakın yatmakta olduğunu düşünebiliriz.Öyleyse aşağıdaki yanıtlarda anlam kazanıyor:

1-Emekli maaşı hesaplayan sitelere rakam ve prim gün sayılarını düzgün girerseniz gerçeğe yakın sonuçlar veriyorlar. emekli-maas com sitesinde bir problem var ama %3-%5 arası yüksek hesaplama dışında gerçeğe yakın sonuç veriyor.Sizin durumda rakam belki 910-920tl ye düşer ama sonuçta yakın bir hesaplama yapıyor diyebiliriz.

2-Sizden daha az prim ödeyenler derken bunu nasıl tespit ediyorsunuz? Sizinde ağırlıklı prim tutarınız ve günleriniz %30 dilimi ile hesap yapılacak 2008 sonrası zamanda olduğundan, maaşınız hele bir de primler asgariden yatıyorsa ister istemez bayağı düşük olacaktır.O arkadaşların yatan primleri az görünse de güne böldüğünüzde rakam yükseliyor da olabilir.Yani primleri aylık daha yüksek ödenmiş olabilir.

3-Yukarıdaki açıklamaya ek ve 3.sorunuzun da cevabı olarak, prim ve yıl dolduğu zaman emekli maaşlarında bir artış olmaz.Sakatlık oranının da emekli maaşına bir etkisi yoktur.Önemli olan neredeyse tek kriter, çalışma hayatınız süresince maaşınızdan kesilen sigorta primleriniz SSK tabanına ya da tavanına ne kadar yakın? Hemen hemen önemli tek kriter bu.
Sizin durum için özelleştirirsek primler tabandan yatıyorsa SSK maaş hesap mantığı gereği maaşınız geçen her ay azar azar düşecek ve emekli olduğunuzda size şu anda görünenden daha da düşük bir emekli maaşı bağlanacak görünmekte.

4-Emekli maaşı hesabını sizden başka kimse yapamaz.Aşağıda linkini verdiğim iki siteden gerçeğe bayağı yakın sonuçlar alırsınız.Ancak bunu sadece siz ilgili dataları ilgili yerlere girerek yapabilirsiniz.

yav arkadaş bu haksızlık değilmi 100 tl yi geri almak.ben beş yıl sonra emekli olacağım her seyyanen zam geri alınacaksa bugün aramızda 500 tl fark olan biriyle maaşım eşitlenek öyleyse.yıllık zamları nasıl alıyorsam seyyanen zamlarıda almalıyım değilmi.

emekli maaşı.com da yatığım hesaplamada 20 liralık bir azalma olmuş geçen aya göre.yalnız gördüğüm kadarıyla 2008 sonrası kazançlar 251. 000 den 253 000 e yükselmiş.100 tllik düşüşün olmaması sanırım bu güncellemeden kaynaklı.buna 4.5 luk zamda ilave edilecek heralde.doğrusunu sgk sitesi açılınca öğreneceğiz sanırım.

zamanyolcusu

Geçen ay bu seyyanen zam konusu sitede epeyce tartışıldı.Ortaya çıkan sonuç seyyanen zam 2017'de kesinlikle uygulanmayacak görünüyor.

Bu ay içinde hem maaş sitelerinin altyapılarını ona göre ayarlamaları hemde SGK sitesinin işlem yapılacak hale gelmesi ile durum netleşir.Ancak seyyanen zammı 2015-2016'da alan aldı.Onların hakkında bir kayıp yok geri alınma yok ancak 2017'den itibaren emekli olacaklar için haksızlık var.

Devlet madem böyle bir uygulama yapıyor bir çeşit katsayı gibi bu rakamı bundan sonraki tüm emekli maaşı hesaplamalarına dahil etmeliydi.100 tl 3-5 sene sonra kuş olurdu ama sonuçta devlet bizde ayrım yok herkese veriyoruz diyebilirdi.Maalesef bu olmadı.

2 kez seyyanen zam yapıldı değilmi.ilk zam 2016 başında yapıldı sanırım.ilk zam ne zamandı temmuz 2015 mi?
eğer öyleyse geçen yılbaşında onun geri alınması lazımdı.oldumu öyle birşey ben farketmedim açıkçası.yaptığım hesaplamaların ekran görüntülerini almıştım baksam iyi olacak.

Üst Alt