Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hakkında merak ettikleriniz varsa cevaplayabilirim

MAYDONOZ

BİLİYORUM ŞİMDİ JETON DÜŞTÜ DEKOLTEYİ GİYMİŞSİN DİNDEN İMANDAN BAHSEDİYOSUN ÇOK KARIŞTIRIYORSUN BENCE SEN :cool::cool::cool::cool:

MATTA YUHANNA YIDA BİLİYORMUSUN

Hak dini İSLAM'A davat ediyorum sizi, bırakın yehovayı mattayı :)

deep_blue85

Sen Milli Eğitimde memurmuşsun. Yüzde kaç şizofrensin ? Kaç senedir memurluk görevini yapıyorsun ? Bir devlet okulunda mı memurluk yapıyorsun ? Psikolojik yönden engelli olduğun için çalıştığın kurumda sana yapabileceğin, yaparken zorlanmayacağın işleri mi veriyorlar yoksa çalıştığın kurumda milli eğitimde düz yani engelli olmayan bir memurun yaptığı, yapması gerektiği bütün işleri yapabiliyor musun ?

Ben biraz da kendimden bahsedeyim. 2 yıllık üniversiteden açıköğretimden Halkla İlişkiler bölümünden mezun oldum. 2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığı 2 yıllık üniversite mezunlarının girebildiği Engelli Memur Sınavı açtı. Bu sınavda sorulan sorular çok kolaydı. Bu sınavda başarılı oldum ve yaşadığım şehir Ankarada evime yakın olan bir ortaokula memur olarak atandım. Çalıştığım okulda Okul Müdürü ve Müdür yardımcıları Psikolojik yönden engelli olduğumu Şizofren olduğumu biliyorlar. Okulda benden başka bir tane daha ücretli çalışan memur var. Bu memurda psikolojik yönden engelli olduğumu biliyor. Bu yazdığım kişiler dışında başka kimse engelli olduğumu bilmiyor.

Bana okul müdürü ve müdür yardımcıları psikolojik yönden engelli olduğumu bildikleri için yapabileceğim, yaparken zorlanmayacağım işleri veriyorlar. Milli Eğitimde düz bir memurun bir okulda yapması gereken işlerin hepsini yapamıyorum. Ben çoğunlukla getir - götür işlerini yapıyorum. Çalıştığım okuldan ilçe milli eğitim müdürlüğüne evrak götürüp, tekrar ilçe milli eğitim müdürlüğünden çalıştığım okuluma evrak getiriyorum. 2010 yılının Eylül ayında da memurluğa başladım. 16 yıl çalıştıktan sonra engelli memur emekliliğinden yararlanarak emekli olmak istiyorum. İnşallah emekli olduğum günleri görürüm.

inşallah o günleride görürsünüz okulunuzdaki müdürler çalışan diğer kişi ALLAH razı olsun anlayışlı insanlara ihtiyacımız var her zaman

erbin

Milli Eğitimde memur değilim. %45 şizofreni rahatsızlığından engelliyim Karayollarında memurum.Hemen hemen sıkıntı yaşamıyorum.Tabi bazen toplumda engelsiz olan ama senden benden daha fazla engeli olan kişiler çıkabiliyor.

Merhaba Skolyoz23

Sendeki psikiyatrik hastalık bende de var olduğu için sana senin hakkında merak ettiğim sorular soracağım. Sorularıma cevap verirsen sevinirim.

Gerçekte olmayan şeyleri (İnsanları veya başka varlıkları) görüyor musunuz? Eğer görüyorsanız onların gerçek olup olmadığını nasıl ayırt edebiliyorsunuz?

Kıllı olanlar gerçek gölge olanlar halisilasyon oluyor gerçekte böyle ayyrılıyor

sevkat100

Böyle korkunç varlıklar, yaratıklar falan görüyor musunuz? Yoksa insan şeklinde mi görünüyorlar.

Uzun kulaklı insan benzeri ama boyları kısa kırmızı siyah oluyorlar forumun kuralları var derin yazamıyorum ama konuşuyorlar

Hafızaları düşük insan hafızası gibi değil iki üç kelime söyleyebiliyorlar insan hafızasını kullanıyorlar o yüzden salın merak etmeyin insan in zararlılar magnetik mıknatıs gibi bedenleri var ve insandan nefret ediyorlar saygımla derin yazamıyorum burası forum kusura bakmayın

Korkunç varlıklar derken tek korkunç olan insandan nefret etmeleri sanırım dediklrine göre insan onları öldürmüş bu yüzden sayıları düşmüş o yüzden nefret ediyorlar

MAYDONOZ

Ben de hic görmedim. Ama görsem kalpten giderim herhalde. :)

Salın o halisilasyonlar merak edipte bişi yapmayın benim arkadaşlarım şizofreni ve 20 senedir hastalıkla yaştan var sistem böyle.boyut zaten kuran ı Kerim'de bildirilmiş doğru o ayetler.kuranı Kerim deki ayetler doğru atheist olan olur ben inşallah müslümanım ve ahırete inanıyorum ve bu türler insan seçmiyor dinle alakalı degil hocalar bile var arkadaş olarak halisilasyon gören ve ömür boyu ilaç kullanan.saygımla

Yok halisilasyonlar görden kısa boylu insan gibi korkarsan gülerler sana çocuk gibiler görsen o kadar korkunç değiller uzun boylu kışlıklar çok uğraştırır denedi deme inşallah hiç görmezsiniz onları

Neyse konuyu daha fazla irdelemeyelim o zaman. Saygılar bizden...

Beyinsel olarak korunma var yanımda olmazda fark edilmezler öyle görünmek isterlerse konuşmak isterlerse görür duyarsın dedimya magnetik mıknatıs gibi bedenleri var insan bedeni gibi değiller öyle

Aynen hiç merak etmeyin boş işler halisilasyonlar san fayda gelmez insana saygımla

Skolyoz23

Sana şizofreni teşhisi ne zaman koyuldu ? Bu hastalığa üniversitede öğrenciyken falan mı yakalandın ? Üniversite mezunu musun ? Şimdiye kadar hangi ilaçları içtin ve şu sıralar hangi ilaçları içiyorsun ? İçtiğin ve şu anda içmekte olduğun ilaçların ne derece faydasını gördün ? Sana hangi düşünceler geldiği için şizofrensin ? Şizofreni olduğun için Özürlü Sağlık Raporu çıkarttırdın mı, çıkarttırdıysan raporunda yüzde kaç şizofren yazıyor ? Bir yerde çalışıyor musun ? Şizofreni hastalığın çalışmana engel olmuyor değil mi ? Evli misin ? Evliysen eşine tanışmadan önce şizofren olduğunu nasıl söyledin, eşin bunu nasıl karşıladı ? Evli değilsen ve evlenmek istiyorsan evleneceğin kişiye şizofren olduğunu hangi yöntemle anlatacaksın ? Psikiyatrik yönden engelli bir birey olmanın sana gündelik hayatta ne gibi avantajları ve dezavantajları var ?

Ben birazda kendimden bahsedeyim. Ben Bulgaristan göçmeni bir baba ile Kayserili bir annenin oğluyum. Babam Ankarada Devlet Demiryollarında çalıştı. Annem de uzun yıllar Ankara da sınıf öğretmenliği yaptı. 35 yaşındayım. İlkokul, Ortaokul ve Liseyi Ankara da okudum. Öğrenim gördüğüm ortaokul ve lise; Ankara da varoş denilen, gecekonduların bol olduğu bir semtte bulunuyordu. Öğrenim gördüğüm ortaokulda ve lisede öğrenim gören öğrencilerin çoğu düşük gelirli ailelerin çocuklarıydı. Öğrencilik yıllarımda dilimde kekemeliğin bir çeşidi olan tutukluluk vardı. Benimle sınıfımdaki öğrenciler kekeç diye, takılarak konuşuyor diye sık sık alay ediyorlardı, konuşmamı taklit ediyorlardı. Annem öğretmen olduğu için bana anne kuzusu diye alay edenler de oluyordu. Ayrıca öğrenim gördüğüm okullarda öğrenciler bir futbol maçı yaptıklarında, başka bir oyun oynadıklarında beni oyunlarına, aralarına almazlardı. Beni hep dışlarlardı. Ayrıca gündelik hayatımda da konuşma bozukluğum yüzünden anlayışsız insanlarla çok kez karşılaşıyordum. Bende bana bu tüm yapılanlara üzülüyordum ve kafama takıyordum. Neyseki ortaokulu ve liseyi başarıyla bitirdim. Ardından 2 yıllık Açıköğretim Fakültesini de başarıyla bitirdim. 2006 yılında Ankarada Gazi Üniversitesi Hastanesi Psikiyatri bölümüne gündelik hayatımda ve geçmiş hayatımda yaşadığım bütün sıkıntı, problemlerimi, ruhsal şikayetlerimi doktora anlattım. Doktor bana birkaç test yaptı ve bana şizofren testi koydu. Geçmiş yıllarımda, gündelik hayatımda, öğrencilik yıllarımda yaşadığım tüm olumsuz durumlar, sıkıntılar beni ruhsal yönden hasta yapmış.

Normalde benim uzun dönem askerlik yapmam gerekiyordu. Şizofren hastalığımdan dolayı askerliğe elverişsiz raporu aldım yani askerliğimi yapmadım. Ayrıca 2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığının Özürlü Memur Sınavını başarıyla kazanarak memur olmaya hak kazandım. 7 senedir Milli Eğitimde memurum. Bekarım. Psikiyatrik hastalığımdan dolayı evliliğe yanaşmıyorum.

Bana şizofreni tüpmerserize doktoru koydu erenköye gittim erenköyde şizofreni olmadığım anlaşıldı 1 gün erenköyde yattım çkardılar fabrika doktoru şizofreni olmadığım raporuna kızıp beni tüp merserize aş sen işten attırdı karışık bi durum hala şizofreni olamadım depeptesyon ilacı lustral kullanıyorum saygımla ...

erbin on yıl önce bir gece yarısı bir cini görmem ile başladı bu serüven yıllarda yani 8 / sene boyunca görüyordum
kime anlatsam inanmıyor, gördüğüm şeyin gerçek olmadığını söylüyorlardı ama ben onları her zaman görüyordum ağırlıklı olarak ise akşam ezanından sonra görüyordum

bende bana kimse inanmadığı için kimseye anlatmamaya başladım, sadece evimin içinde yaşayan annem ve babama anlattım
yıllarca hacı hocalara gittik cin musallat olmuş dediler geçer dediler, nuskalar vs yazdılar gönderdiler ama hiç geçmedi
her geçen dün daha da çok görmeye başladım
köylerine gitmekten tut da, her şeyi bire bir yaşıyordum

ben 5 yıllık evliyim ve eşim ile evlenmeden önce de 4 yıl konuştuk yani hastalığımın adını bilmiyorduk ama ne yaşadığımı biliyordu
şu anda çok mutluyuz
bütün komşular beni tanıyor, en son biri geldi dedi bunu bir hastaneye götürelim kabul ettim
2 yıla yakındır tedavi görüyorum rexapin olanzapin / largactil - nervium - atarax - ilaçlarım bunlar
şu anda ekpss hazırlık yaptığım için çalışmıyorum ama 3 ay öncesine kadar çalışıyordum tabi

hala cinleri görüyorum, namaz kılıyorum ibadetimi yapıyorum ama yinede görüyorum
evimizi bile değiştirdik evdendir bel ki dedik ama yeni taşındığımız evde bile özellikle aynanın karşısında kendi yüzümü değil de onların yüzünü görüyorum

ben hasta olduğumu kabul ediyorum ama kimse düzeleceksin demiyor

raporumda, görsel ve işitsel halüsyon görme, dezorgonize konuşma ve imsonia var yazıyor
altında Psikoz ve şizotipal bozukluk yazıyor

hastane de kaldım aylarca iğneler vs yok görüyorum yine :)

ama bana zararları yok, korkuyorum mu dersen, elbette korkuyorum çünkü çoğu zaman çok değişik bir surette geliyorlar
bu da beni korkutuyor + asabi oluyorum, sinirli oluyorum o beş dakika da biri bana ters bir şey derse gözüm görmez
sonra ise gidiyorlar ben kendi hayatıma devam ediyorum

yani zor iş ne diyeyim hocam on yıldır yaşıyorum anlatmaya kalksak kelimeler yetmez

Geçmiş olsun Skolyoz23. Bu sitede değişik türden şizofren hastaları varmış demek ki. İnşallah hepimiz iyileşiriz.

Ben bana gelenleri gönderiyorum ama diğer insanlara gelenleri göndermeyi bilmiyorum yoksa yardım ededesin para almadan.anlamadıgım doktor diyor tıp çaresiz ilaç çaresiz ilaçları bırakma ilaç içiyorsun halisilasyonlar devam ediyor halisilasyonlar musallat ve dengesizler biz neden ilaç kullanıyoruz bunu bi anlatın bize tıbbın çaresiz kaldığı bi şizofrenle dalga geçmeyin çok ayıp

MAYDONOZ

benımkısıde basit sizofrenı dıye gecıyor ayrısmamıs sızofrenı benımkısı sade bı kere halisinasyon gordum toplamdada uc kez kafadan ses duydum ama kafadan duydugumu bılıyordum kapılıp gıtmedım. Benım raporum bıle sureklı ıyılesme yenme olasılıgım var. Hapım bıle tek hap kullanıyorum. İğne felanda yok.

Skolyoz23 dua okumuyormusunuz öyle bir durumla karşılaşınca

bende sürekli korkuyorum hiç geçmiyor evde yanlız kalmayı bıraktım yanımda eşim varken biile korkuyrm beynimde bir sorun olmadıgı halde 17 yaşımda epilepsi oldum hep ya uyurken yada sabaha karşı uyanuırken olurdu kulaklarımı patlatacak bir uğultu ve bayılma her ses küçük bir ugultu bile beni ürpetiriyor tekrar olucak die. bir de ben küçükkken annemede böyle büyü nuska falan yapmışlardı o da bunlarla yaşadı bende şahit oldum görmedim de annemin halini gördüm.

bu yüzden hiç korkum geçmio kendi kendime sürekli ha geldiler ha geliyorlar bu hLdeyim kendimden yoruluyrmçok kalabalık yerlerde başka bo yuta geçmişimde uyuyorumda yaşıyorum gibi ordayım ama sanki bedenim var ruhum yok ay :) bir teşhisim yok daha dogrusu epilepsi nin teşhisi pskolojikmiş vücut kendini kapatıp şarteli kesip kötü anıları unutuyormuş şükür en son 2011 de oldu ama gene olucak die ondanda çok korkuyrm bütün korkularım birbirinw karıştı :(

Merhabalar; Halusinasyon konusunda benimde ekleyeceğim şeyler var. Öncelikle bana konulan teşhis son hali ile atipik psikoz, öncesinde şizofreni teşhiside konuldu farklı doktorlar tarafından. 5 yıldır aynı doktor tedavimle ilgileniyor. Ben 20 yıl boyunca beynimin aldatmalarına maruz kaldım. Yıllar sonra ortaya çıktıki hayatımın bir kısmında gerçeklikten kopuşlar var gördügüm halüsinasyonlarda hiç tanımadıgım insanlarda vardı ama bunların gercek olmadıklarını yıllarca farkedemedim. Benim hayatımda aldıgım kararlarda hep bu hastalıgın etkisi ve halüsinasyonlar var.

Örnegin annem bana sürekli bagırıp hakare etti diye evi terkettim, kendi başıma yaşamaya başladım. Eğitimimi yarım bırakacak olaylarda başrolde hep gerçekdışı yaşadıklarım var , işyerimi kapatmama sebeb olan, yada çalıştıgım işi bırakmama sebeb olacak olaylar yaşadım. Yıllar sonra anlaşıldıki ben zaman zaman gerçeklikten kopuşlar yaşıyorum, beynimin ürettigi ve gerçekle gerçekdışını ayırtedemeyecek bir durumda kalıyorum. Gördüğüm, konuştuğum, tokalaştığım insanın gerçek olmadığını yıllarca anlamamışım, bunu ayırt etmeme sebeb olacak ipuçlarını farkedememişim.

Söyledigim gibi 20 yıl boyunca hayal aleminde yaşadığım anlar olmuş ve bunu benim beynim benden ustaca gizlemeyi başarmış ne yazıkki. Hayatım çekilmez bir hale gelip, bütün umutlarım kırıldıktan sonra bu hastalığın oldugu ortaya çıktı ve tadavime bunlardan sonra başlayabildim. Tedavimin ilk yıllarındada halüsinasyonları farkında olmadan yaşamışım ve yine anlayamadım o anda gerçek dışı olduklarını. Uzun bir tedavi sürecinden sonra çok yol katetdim ve her şey iyiye gitmekte. En önemlisi ilaç kullanımınızı aksatmayın ve asla umudunuzu kaybetmeyin.

@Ayse1209 okuyorum tabi okumaz mıyım ama işte dua da okusam gitmiyorlar. Kalbim yerinden çıkacakmış gibi oluyor.

bir de güzel olanı var tabı, adı Esma o gelince korkmuyorum çünkü o diğerlerine benzemiyor
aşırı derece de güzel ve iyi biri. keşke hepsi onun gibi olsa

kitap yazmayı düşünüyorum bu on yılda yaşadıklarımı anlatan bir kitap. hem bana hem çocuklarıma hatıra kalsın, ne deli bir babam varmış derler :))

korkarlar ya :) bence onlar okumasınlar anladım hakkınızda hayırlısı olsun rabbim dağına göre kar verir diyorlar sizinde imtihanınız bu olsa gerek isyan etmeden bir an önce kurtulmanız dilegiyle..

Üst Alt