Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni ile yaşamak Adlı youtube kanalım

@neron+,

Selam,

Hastane anılarını tuttum. Detaylar, dil, diksiyon çok güzel videolarda.
Kitap okuyan biri olarak; en sevdiğiniz birkaç kitabı tanıtıp, o kitaptan beğendiği bir kısmı da paylaşmalısınız bence. (Tabii bu sevilen diziler ve filmler için de yapılabilir.)

TEşekkrürler.

@friends,
teşekkür ederim abi. en son algernondan çiçekler diye bir kitap bitirdim. kitabı bitirdiğimde bundan bahsetmeliyim dedim. zeka geriliği olan bir hastayı anlatıyor. doktorlar buna ameliyat yapıyor ve zeki biri olmaya başlıyor. ama kitapta aslında vurgulanan aptalken mi daha mutlu yoksa çok zeki oldugun da mı? . çok sardı kitap bunu müsait oldugum bir zaman ele alacağım inşallah. tekrar desteğin için teşekkür ederim

@Ben_Claudius,
Öncelikle eline sağlık. içeriğe ekleyeceğini düşünmemiştim.

Şunu düzeltmem gerek. Kendi görüşünü anlattığın bölümde ütopik sözcüğünü kullanmışsın.
Bir felsefenin ütopik olması için eylemi olması gerekir. Basitçe anlatırsam ;
Kinik felsefe, mevcut düzeni değiştirmek yerine ondan tamamen kopmayı düstur edinir.
Koparken de bunu gerçeği tüm çıplaklığıyla sergiler. Ütoptik veya ütopik olmayan kabul görmüş tüm düşünceler konfor kıstasında takipçi kazanıyor ve kendini iyi satıyor ama kinik felsefe tam tersi antipatik bir felsefe. Yüzeysel bakılırsa tabi. :)

doğrudur hocam, ütopik derken bir medeniyetin klinik felsefeyi kabul etmesi ve onu uygulayarak yaşamasına ütopik demek istemiştim aslında. bireysel olarak klinik felsefe benimsenebilir ama toplum olarak olması imkansız. aslında pek de imkansız değil günümüz emeklileri klinik felsefeyi tadarak yaşıyorlar :)

Selamlar yeni videomun konusu "Pişmanlık hissi ve nasıl mücadele edilir" üzerine. umarım beğenirsiniz

hastalığın ne durumda ? ben bugün iğne vurdurdum inan adamın canı çıkacakmış gibi oluyor

daha iyi zamanlarım olmuştur Ahmet, kontrolüm var ama o kadar bıkkınım ki çıkasım gelmiyor. korkuyorum biraz da. Ama bugünlere de şükür

@osmangazi,

Allah şifa verir inşallah,dönem dönem düşüşe geçtiğimiz zamanlar oluyor. bu durumlarda nasihat vermeyi anlamsız bulurum çünkü diyeceğim şeyleri zaten hepiniz biliyorsunuz yapabilecek güç olsa yaparsınız. ama şunu diyebilirim durumunu son 5 6 aya göre ciddi düşüşte olarak görüyorsa bir randevu al. belki yeni bir ilaç yazar yada 5 10 günlük rapor verir kendinizi dinlersiniz

Ayrı başlık açmak istemedim.O yüzden buraya yazıyorum Umarım, sakıncası yoktur. Arada bende de duygusal dalgalanmalar oluyor. Bazen herkes cephe almış gibi hissediyorum. Göz teması kurduğum kişi aklımı okuyor vs. hezeyanları hem yaşıyorum hem de saçma buluyorum Bu çelişkileri yaşamaktan yoruldum. İbadetlerimi yapsam da kabir azabı çekeceğim; cehenneme gideceğim gibi takıntılarım oluyor. Bir de annem ile babam vefat ederse ve gelecekte tek başıma kalırsam ne yaparım ? gibi kaygılarım oluyor. Ama bu hemen herkeste olan bir şey Bunun da farkındayım. Burayı, kendimi ifade etme imkanı bulduğum için seviyorum. Benzer dertlerden muzdarip arkadaşlarla paylaşım yapmak da rahatlatıyor. Allah (c.c) cümlemize şifa versin. Stabil ve remisyonda günler nasip eylesin.

@Descartes,
Aynı şeyleri ben de yaşıyorum. Bunun normal dışı durumu sanırım günlük hayatta kısıtlama yapması. Göz teması sıkıntı olabiliyor, kişinin mimiklerinden çok söylediğine dikkat verilince bu durum azalıyor. Cehenneme gitme korkusu normal ama ümit de olursa bunun yanında daha sağlıklı oluyor sanırım. Güven çok önemli burda sanırım, insanlara güvenmekten başka şansımız yok. Bir psikoloğun yazısıydı insanların yüzde 95 ı güvenilirdir diyordu. Güven olmayınca şüphecilik oluyor.

Son düzenleme:
@Descartes,

sorun değil hocam, dilediğin konu hakkında yazabilirsin.
hezeyanlarımız benzermiş.
şuanın keyfini çıkarın annenizi babanızı dışarı çıkarın güzel vakit geçirmelerini sağlayın. anılar oluşturun güzel anılar. geçmiş geçmişte kalmıştır, gelecekte bilinmez o yüzden şu anınızı iyi yaşayın. Allah sevdiklerimize sağlıklı uzun ömürler verir inşallah

@Ben_Claudius,
Eyvallah hocam, sağoalsın. Tavsiyeleriniz güzel; teşekkür ederim. Öyle yapmaya çalışıyorum . Siz hangi şehirdesiniz ? İstanbul'da yaşıyorum. Güzel havalarda ailemle emirgana, sahile vs gezi yapıyoruz. İrlanda'da yaşayan erkek kardeşim de yakın zamanda gelecek Kardeş candır; onu çok özledim.
Evet hezeyanlarımız benzer görünüyor Ama siz bir yönden avantajlısınız. Evlisiniz ve mutlu bir aile yuvası kurmuşsunuz. Darısı başımıza diyelim. Sizin temenni ettiğiniz gibi Allah sevdiklerimize sağlıklı uzun ömürler verir inşallah...

@Descartes,

Amin hocam, daha gençsiniz hayatın ne güzellikler getirebileceğine ilerde şahit olacağınıza inanıyorum. Allah gönlünüze göre versin

20 yaşına girdim geçen sene. 20'li yaşlara girmenin kaygısı hayat çok hızlı geçiyor hissi yaşatıyor. Sanki çok kısa bir zaman içinde orta yaşlara gireceğim gibi hissediyorum.
@Descartes, ben dine inanmak için çok uğraştım ama olmuyor. 11 yaşından beri dinsizim. Belki öldükten sonra ruhsal alemde yaşarız.

Son düzenleme:
@Pickle,
biz çocukken büyükler bize zamanınızın kıymetini bilin zaman çok hızlı geçiyor derlerdi. o zamanlar anlayamazdım çocuktum ve zaman yavaş geçerdi. 37 yaşındayım şimdi bakıyorum zaman gerçekten çok hızlı geçiyormuş. sen iyi yaşa doğrularla yaşa zamanla her şey oturacaktır. daha çok gençsin. her sene bir önceki senenden farklı bir olgunlaşmayla geçecek. büyümenin yaşı yokmuş onu öğrendim. her tecrübe büyütüyor bizi

Hepinizin merakla beklediği, binlerce kişinin mesaj kutuma abanıp Norland Final gelecek mi diye beni darladığı o oyunun finali geldi. Sakin olun. Buyurun iyi seyirler.

Merhabalar. İlginç karakterler serisinin ilk video konusu "Rasputin". umarım beğenirsiniz

Üst Alt