Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni ile yaşamak Adlı youtube kanalım

Selamlar video atmış youtube benim haberim yok :) öyle girince fark ettim. Mount and Blade oyunumuzun yeni bölümü ilgilenenlere iyi seyirler :)

Selamlar, bugün ünlü psikiyatır serimiz de Melanie Klein i anlatmaya çalıştım. umarım beğenirsiniz.

@[NirvaNa], yani hocam doğuştan bilgi sahibi değilim bir yerlerden okumam gerek normal olarak :)
bugün paylaşacağım seri katiller serisini de okuduğum kitabı kaynak olarak kullanıyorum.

birde sadece wiki değil başka videolara veya yazılara da bakıyorum.

ama sadece kendi fikirlerimin olduğu videolarda var sağdan soldan bakıp kendi fikrimi açıklıyorum onları göz ardı etme ;)

@[NirvaNa],@Ben_Claudius Bir pisikoz hastasının cesaretini toplayıp kağıttan okuyarak bile olsa video çekebilmesi büyük başarı sağlıklı bireylerin bir çoğu bu arkadaşımızın yaptığının çeyreğini bile yapamıyor.

Örneğin benim oğlumda pisikoz hastası bu foruma üye olup bir şeyler yazmaya bile ne cesareti nede isteği var.

Selamlar, bugün seri katiller serimizin 8. Bölümünü paylaşıyorum. Bu seride 1 bölüm daha kaldı ondan sonra seri katiller serisi bitiyor. Kitabın son 3 te 1i kadarında da seri katil nedir? Seri katil profili, seri katil psikolojisi, neden seri katiller olduğunu anlatan akademik seviyede araştırmalarını yayınlamış yazar doktorumuz.

Ben bu kitabı çok eskiden okumuştum. Ancak videoyu çekerken bazı kısımlarında aaa dedim sanki ilk defa okur gibi.

Kitabı yazan kişi yabancı ve tüm dünyadaki katilleri konu almış. Ancak bir şey dikkatimi çekti.Bizim ülkede ne kadar çok af çıkmış ya. İnternetten baktım 1923 ten günümüze kadar 53 defa af çıkmış.Daha bugün haberde gördüm. 55 bin kişiyi kapsayacak af durumu olabilirmiş.

Af,iyi hal vs.vs. durumlarından dolayı aramızda olmaması gereken ne kadar çok insan var. Adam seri katil,tecavüzcü ama bu kişi af ile aramızda dolaşabiliyor. yada akli dengesi yerinde değil denilerek tam rehabilitasyon sağlanmadan insanların arasına salınabiliyor. Bunları yazıyorum ama bu sadece bu bölümün konusu değil bundan sonraki bölümde de Türk seri katiller var onu da bilerek yazıyorum 9. Bölümde çıldırmamak elde değil.

Adam öldürmek bu kadar kolay olmamalı ya. Bir can alıyorsunuz birisinin evladı, eşi, kardeşi ,anası babasını öldürüyorsun. Ve çok az ceza alarak tekrar topluma sokuyorsun. Bunu sadece kitaba bağlı kalarak söylemiyorum benim 3 mahalle arkadaşım adam öldürmeden hapse girdiler ve serbestler.

Bu kadar yazdım ama gereksiz laf kalabalığı yapıyorum çünkü bir şey değişmeyecek. İte kaka ilerliyoruz . bu düşüncem siyasi değil. hangi parti olursa olsun bu oy silahını kullanmış.

9.Bölümü de paylaştıktan sonra 10. video da kalan kısmı özetleyip burada yazdığım düşüncelerimi açmaya çalışacağım. Ve seri katiller serisini noktalayacağım

İyi seyirler dilerim. Destek olmak isterseniz videoma beğeni atabilirsiniz.

Selamlar.Bugün alanında bana göre dünyanın en iyi bilim insanı olan Nicola Tesla yı ilginç karakterler serimizde elimden geldiğince anlatmaya çalıştım. Umarım beğenirsiniz.

Selamlar, bugün alınganlık üzerine bir şeyler anlatmaya çalıştım. Özellikle psikolojik rahatsızlığı olan kişilerin alınganlıktan muzdarip olduğunu gözlemledim. Peki alıngan olduğumuz için mi psikolojik rahatsızız yoksa psikolojik rahatsızlığı olan mı alıngandır. Dilim döndüğünce bir şeyler anlattım umarım beğenirsiniz.

Selamlar Mount and blade warband da zengin bir şövalye olarak fetihler devam ediyor. iyi seyirler

Selamlar,Filozof serimizde bugün yakın çağ filozoflarından Ayn Rand ı konu olarak işledim. Normalde birisini anlatacağım zaman bir şablonum vardır o şablona göre bilgileri sağdan soldan toparlarım aralara minicik şahsi görüşlerimi sıkıştırırdım ancan konu Ayn Rand olunca dayanamadım ve belki de videonun yarısında kendi görüşlerimden bahsettim. Ayn Rand hayatı boyunca devlet otoritesini red etmiş sosyal devlete karşı durmuştur ancak yaşlandığında muhtaç bir duruma gelmiş ve devlet yardımıyla yaşamış birisidir.Size iyi dinlemeler

@Ben_Claudius, yine güzel bir çalışma olmuş. Ayn Rand için yaşarken atarlanıyordun ; ama yaşlanınca devlete muhtaç kaldın tespitin yerinde olmuş. Sosyal devlet hakkında konuşurken , kendi yaşamından verdiğin örnekler de (yeşil kart vb.) akışa uygun olmuş. Senin Liberalizmi eleştirme gerekçelerini de mantıklı ve haklı buldum. Objektivizim ; insan aklı objektif bilgiye ulaşmak için en geçerli araçtır. Ahlak kavramının, bireyin kendi hayatına yönelik olması gerektiğini savunur; demişsin. Bunu da orijinal buldum. """Kişinin kendi mutluluğunu sağlamak için çalışması , ahlaki bir zorunluluktur.""" görüşünü de biraz fazla bireysel buldum.

Topluma fayda sağlamayı boşver; kendin için yaşa der gibi olmuş. Arada denge olması lazım. Senin buna alternatif yazdıkların da mantıklı ve gerekli şeyler (((Polis, doktor ,öğretmen vs. bunlar toplumsal yaşam için gereklidir vb.))) Devamında, gerçek bilgiye ulaşmak için algı ve akıl yürütmeyi işlevsel bir seçenek olarak sunmuş.
Devamında Ayn Rand'ın kitaplarının içeriklerini de güzel özetlemişsin. Şu cümlen ilgimi çekti """Toplumsal fayda sağlama adına bireysel hakların feda edilmemesi gerektiğini savunur""" O zaman kimse kan veya organ bağışı yapmasın. Daruleceze , çocuk esirgeme kurumu, Kızılay gibi kurumlara bağış yapılmasın. Bu anlamlar çıkıyor ama yadırgadım.

"""Ayn Rand'a göre insan kendi yaşamını en büyük değer olarak görmeli ve rasyonel kararlarla kendi mutluluğunu hedeflemelidir""" diye bir yorum yapmışsın. Bunu , önceki fikirlerine kıyasla daha fazla geçerli ve öngörülebilir gibi buldum. """Geleneksel ahlaki öğretilerde erdem olarak kabul edilen fedakarlık Ayn Rand'ın felsefesinde zayıflık olarak kabul edilir""" bu görüşü de fazla bencil buldum. @Ben_Claudius, Zaten bütün bu yazılanların neticesinde, ihtiyarlığında devlet yardımına muhtaç kalınca senin de belirttiğin gibi "tükürdüğünü yalamış" olmuş. Sonucu böyle bir benzetmeye bağlayabiliriz.

(y)Oldukça bilgilendirici bir çalışma olmuş. Eline, emeğine sağlık...

@Descartes, hocam bu kadar detaylı dinlediğin için teşekkür ederim. tek bir şey daha eklemek isterim ayn rand için.
rand "gönüllü vergiyi" destekliyor ve o vergi ile devlet sadece asker polis ve yargıya harcama yapmalı geri kalan hiç bir şeye devlet karışmamalı der.
ülkemiz için bir örnek vermek isterim. bir iş adamı her yıl 3 milyar dolar devlete gönüllü vergi veriyor olsa o sistemdeki yargı polis o adama dokunabilir mi acaba?
" O zaman kimse kan veya organ bağışı yapmasın. Daruleceze , çocuk esirgeme kurumu, Kızılay gibi kurumlara bağış yapılmasın. Bu anlamlar çıkıyor ama yadırgadım.
bu kısım aklıma gelmedi harika bir tespit aklıma gelse buradan da vururdum rand'a valla :)
elinize sağlık hocam

Af,iyi hal vs.vs. durumlarından dolayı aramızda olmaması gereken ne kadar çok insan var. Adam seri katil,tecavüzcü ama bu kişi af ile aramızda dolaşabiliyor. yada akli dengesi yerinde değil denilerek tam rehabilitasyon sağlanmadan insanların arasına salınabiliyor. Bunları yazıyorum ama bu sadece bu bölümün konusu değil bundan sonraki bölümde de Türk seri katiller var onu da bilerek yazıyorum 9. Bölümde çıldırmamak elde değil.

Katiliyorum hocam

@Ben_Claudius,

Üst Alt