Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Suisit (intihar) girişimim ve sonrası [O an]

sil вαşтαи вαşlα&#10

SENIN IÇIN TEK TEMENNIM BU SÖZDÜR... ''Günesin buz tuttugu yerde bir alev görürsen bil ki o yalniz senin için yanan bir KALP OLMASINI DILIYORUM....'' DILERIM KI HER SEY GÜLEN YÜZÜN GIBI ,KALBININDE GÜLMESIDIR......

SENIN IÇIN TEK TEMENNIM BU SÖZDÜR... ''Günesin buz tuttugu yerde bir alev görürsen bil ki o yalniz senin için yanan bir KALP OLMASINI DILIYORUM....'' DILERIM KI HER SEY GÜLEN YÜZÜN GIBI ,KALBININDE GÜLMESIDIR......

çok teşekür ederim :)

hayat hikayeni okudum wonderfully, hayat çok gizemli birgün ağlıyoruz birgün gülüyoruz birgün ölümün eşiğinden dönüyoruz ama herşeye rağmen hayat güzel, yaşamak güzel... gelecek hepimiz için güneşli olsun... :)

.

Bazen intiharın cesur insanların işi olduğunu düşünürüm.Zor bir seçim herkesin kolay kolay veremeyeceği bir karar..
Sen güçlü olduğunu başına gelen talihsizlikten sonra göstermişsin..Aslında şimdi çok daha cesursun..Yaşama tutunmak..Herzaman yaşama çok sıkı tutunman dileğiyle..Hep sevgiyle kal..mutlu kal..

hayat bazen öyle çekilmez oluyorki kardeşim belki yaptıgın çok büyük bir hata ama bunu yapan ölmek için yapar.
demekki ölmeyince ölünmüyor. belkide senin yaşadıklarını düşündüm bende aynı şeyi yapardım bilemiyorum ama hayat her şartta yaşama deger senin kudretli birisi oldugunu düşünüyorum bundan sonraki yaşamında sana başarılar diliyorum.

wonderfully

Hikayeni baştan sonra okudum ve çok etkilendim resmen ağladım gençlik işte o anlarda yapılan hatanın dönüşü olmuyor herşeye rağmen hayata sıfırdan başlaman ve tutunman çok güzel

SAKIN KENDİNİ SUÇLAMA YANLIŞ EDERSİNN SENİ BUYOLA İLETEN KENDİNİ SUÇLU HİSSETSİN İNSAN CANINDAN VAZGEÇMESİ COK KÖTÜ BİŞEE BUNU SANA DÜŞÜNDÜREN UTANSINYAAA

arkadaşım geçmiş olsun. hatanı geçde olsa anlaman güzel. En azından şimdi pozitif bakabiliyorsun. Hep mutlu olursun inşallah

ne yaptığımız değil,yaptığımızla nereye varabildiğimiz önemli.geçmişi geçmişte bırakıp ders almasını da bilelim.yarından hep umutlu olursak mutlu olabiliriz bugün....
bazen bulutlar kalkmaz ama zorla güneşi getiremezsin.ben denedim,gelmedi güneş.geç oldu ama anladım düğümü yine biz çözeceğiz.hayatımızda nasıl da sorumluyuz.kimselere bırakmayın hayatınızı,kaybedince anlaşılır değeri yaşamanın,birkaç saniye yetti bana ama güvendiğin dal da yok,ağaçlar da uzakta. ne oluyor? düşüyorsun.cahillikten çaresizlikten diyorum.ilk hatalar ondan.bir daha hata yapmadım hayatımda,insan öğreniyor bedelini ödedim . unutmayın,sizden değerli kimse yok.yok işte kendini değersiz hissettiğinde sana değerli olduğunu haykıracak ses.duyamazsın.içindeydi biliyormusun,içindeydi o ses . geç de olsa ben duydum..... pişman mıyım?başka çözüm yoktu o zamanlar için.çözümsüzlüktü problem,amaçsız bir yaşam.her zaman uğraşacak düşünecek birşeyler olsun hayatınızda. 4 duvar ezmesin sizi.4 duvar. beni onlar ezdi.dışarda bir dünya var,çıkın bakın ki bu dünya sizinle güzelleşsin.çıkın bakın,seni dışarda olursan görebilirim.

mutsuzluk nedenlere bağlı ve bu nedenler kalkmadıkça mutlu olunamaz.önemli olan bu nedenleri doğru biçimde kaldırmak.aksi takdirde mutsuzluk ,ki bir bilgisayar virüsüne benzer,şekil değiştirip yine karşınıza çıkar.bazen tanıyamazsınız bile,anlamazsınız yavaş yavaş batmakta oldugunuzu. ben yine de en büyük sorumlulugun anne babada oldugunu ve mutsuzlugun ilk tohumlarının onlar tarafından ekilebildiğini düşünüyorum,gördüm de. farkında değiller çoğu zaman.cahillik diyelim.ya da intikam,ben çektim çocugum da çeksin hesabı.sevgi kolay bir kelime ama yaşatmak zor.bebeğini kucağına almakla başlar.annem demiştir ki:ben çocuklarımı kucağımda uyutmadım kokuma alışmasınlar diye,çünkü çalışıyordum.ağladıklarında kucağıma almadım sallamaya avutmaya alışmasın.yatardı ağlardı susardı.
orada yatan bebek ben,bugün anlıyorum annemden ne istediğimi ve aslında herseyin o yıllarda başladığını.ne ekersen onu biçersin.sevgi bazen ufak bir kucaklama.saatler istemez.anne kokusunu alamamış bebek deyince aklıma camiye,karakola ,çocuk yuvasına bırakılanlar gelir.annesi doğumda ölenler gelir.anne olanlara ve olacaklara sözüm,bebek deyip geçmeyin.ilerde hatırlamaz demeyin.siz ilerde zaten itiraf edeceksiniz hatalarınızı çocuklarınıza.en iyisi o hataları yapmamak.sadece sevgi.paradan önemliydi.ben ölmüş olabilirdim yıllar önce.bunun telafisi yok.neyse,geçmişle de olanla da bitenle de barıştım.herkes şanslı değil hayatta,benim gibi 4 ayak üstüne düşmez.kendinizle ilgili konularda israrlı,kararlı,inatçı olun.

hayat herşeye rağmen güzel yaşmaya değer arkdaşım gçmiş olsn demicem bu sadece kndimzi lkndrmaktr geçmiceğini bile bile dimi bi tavsiye umudunu ve inancını kaybetme olur mu :) sewgilermle

Sevgili wonderfully,

Omurilik felçli bir insanı genelde diğer insanlar ilk bakışta uzaktan tam anlamda anlayamazlar.Onlara göre tekerlekli sandalyesinde oturan yürüme sorunu olan bir kişidir.Onlara göre kaybedilen sadece iki bacaktır.

Onun içinde hangi fırtınaların koptuğunu bilemezler. Kalbinin derinliklerinde nasıl bir hayat mücadelesi nasıl bir ölüm kalım savaşı gizlidir bilemezler.

Şimdi bazıları ölüm kalım savaşı tabirimi abartılı bulacaklardır.Diyorum ya ateş düştüğü yeri yakar.

Çocukken sakat kaldığım için bazı şeyleri zamanla fark ettim.İlk önceleri her hayalimin gerçek olacağını düşünerek mutlu mesut bir hayatım vardı.Canlı sevgi dolu bir kalbim vardı.

Sonra durum değişti her geçen gün bir sakat olarak neleri kaybettiğimi fark etmeye başladım.

Mesela hiçbir zaman evlenemeyecek baba olmayacaktım.Hatta hiçbir hoşlandığım kız benden hoşlanmayacaktı.Ancak başkalarının bana biçtiği işleri yapabilecektim.Kendi istediğim işleri değil.İstediğim şehirde yaşayamayacak İstediğim evde oturamayacaktım.Hatta istediğim miktarda sevdiğim yemekleri yiyemeyecektim.Ağzımla kuş tutsam dahi hiçbir zaman toplum bana saygı göstermeyecekti sadece acıyacaktı.

Hayata karşı öfke ve nefretle doluydum.Bana acı veren her şeye ölümcül bir kin taşıyordum.,Damarlarımda dolaşan kan adeta bir yanardağın içinden akan lavlar gibi yakıcı ve yıkıcıydı.
Beni hayata bağlayan hiçbir sebep kalmamıştı.Bilakis ölsem bütün sorunlarımdan kurtulmuş olacaktım.Her gün intiharı düşünüyordum.ölmekten hiçbir korkum kalmamıştı.

O kötü günlerde bana fren yaptıran annem oldu.Annem doğduğum günden beri ,sınırsız bir emek harcamıştı bana.
Hemde hiçbir karşılık beklemeden sevgiyle şefkatle bakıyordu bana .Aramızda öyle bir telepati vardır ki niyetimi anlamıştı.’’Yavrum dedi yalvarırım yapma, beni yalnız bırakma bu dünyada, tek sırdaşım can yoldaşım sensin.Kendine kıyarsan hayatım boyunca suçluluk hissederim.’’ dedi.

Yaşamımın ona bir yük ,bir külfet, bir çile olduğunu biliyordum.Ben olmasam sırtındaki yükün azalacagını biliyordum.Ama ne gariptir ki eğer intihar edersemde buna ençok annem üzülecekti.Bana verdiği bunca emeğe, bunca sevgiye, bunca şefkate ihanet etmiş olacaktım..

Halen hergün bu çelişkiyle yaşıyorum.Yarının nelere gebe olduğunu kestiremiyorun

Bundan sonra yaptığın günahtan dolayı allahtan mağfiret dile ve şunu unutma dünya cennet değil ki her şey çok güzel olsun

Hayatta olduğuna sevindim senin baş vurmuş olduğun çözüm yolu
belkide hepimizin düşünebileceği en kolay yoldur. Buda bizlerin zayıflığından
kaynaklanan bir durum,ama hiç bir arkadaşıma tavsiye etmiyeceğim bir yoldur
çünkü hayat mücadelelerle güzelleşir ve gelişir.

seneler sonra bu yazıyı okudum
engelim yok ama intihar etmeyi istiyodum uzun zamandır planlıyorum
şuan intihar isteğim azaldı
o kadar güzelsin o kadar ışıl ışılsın ki
yazdıkların kendime getirdi beni

sen ayaklarının olmayışıyla mücadele etmişsin çok mutlusun
benim engelim yok
benim intihar etmeye hakkım yok
kimseyi üzmeye hakkım yok

etrafına mutluluk saçıyosun
hep böyle ol

Slm arkadaşlar yok yok cok intihar girişimim oldu insan bir şeye takılıp kalıyor ve çıkamıyor zihninde o andan 14 Yada 15 tane pisikoloji ilacı yuttum sabah olmak bilmedi odalara sigamiyorum Evliyim 2 Çocuğum var Hanım'a ben ölürsem evlenme çocuklara bak diyorum gerisini siz düşünün artık Öldüm Öldüm dirildim Rabbim öldürmedi

Üst Alt