Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TCDD Engellilere İnternet Üzerinden Bilet Alma İmkanı Verme Hazırlıklarına Başladı

O mail adresimi yazdım ve sms filan gelmedi. Sadece o gün formu doldurduğumda sms geldi. O da müşteri numarası yazıyordu.

zakzom

Olmuyor hocam. En iyisi gara gidip durumu oradakine anlatayım. Teşekkür ederim yine de sağolun.

Dün gittim gara. Halloldu. Meğer kendileri e-posta adresi yanlış yazmışlar.

Sadece ankara garından mı başvuru oluyor. Sincan durağından başvuru olmaz mı?işlemler nekadar sürüyor
____

Kendi sorumu kendim cevaplayım.evet sadece ankara garından oluyor :)

maşallahın var çok hızlısın komşum,kendi sorunu kendin yanıtlamışsın:D,bizde ögrenmiş olduk sayende:D

arkadaslar ben tcdd ankara gar form doldurup online işlem merkezine girdim burada esnek tarifeyi seçemiyorum standart seçili çıkıyor ve ücret istiyor esnek seçince ücretsiz oluyormus esnek tarifeyi seçemiyorum sizler nasıl yaptınız

arkadaşlar tcdd eybis sisteminden nasıl engelli ücretsiz bilet alınabiliyor kayıt yaptırdım fakat sitede bilet alinca ücret istiyor daha evvel ucretsiz işlem yapanlar tek tek anlatırlarmı nasıl alacağımızı

arkadaşlar iş ve işleyişi tek eksiksiz yazabilir misiniz?ben de intrernetten bilet almak istiyorum ve hiçbir başvuru yapmadım istanbul tuzlada yaşıyorum izlemem gereken adım nedir?teşekkürler...

radikal52

Pendik ten garına gidiyorsun.diyorsun ben engelliyim ve internnetten bilet almak istiyorum.sana bir form doldurtuyorlar. bilgilerini siteme girip sana engelli kartına bir barkod yapıştırıyorlar.internet kullanım şifren. daha sonra internetten istediğin zaman ücretsiz bilet alabiliyorsun.(giderken engelli kimlik kartı fotokopisi götürmeyi unutma)

@fosforluhayeller

merhaba, bilet alma konusunda özel mesajla yardım istemişsiniz, özel mesaj recieve kapalı galiba sizde. o nedenle size mesaj ile karşılık veremedim. Ben yine de sizin istediğiniz şeyin sürecini yazdım aşağıya.

internet üzerinden tcdd'den bilet almak için, ilk önce engelli kimlik kartı sahibi olmanız gerekiyor. sonra tcdd'nin herhangi bir şehrindeki gar müdürlüğüne gidip, orada form doldurmanız gerekiyor. o forma istinaden size bir üyelik numarası oluşturacaklar ve "eybis" sisteminden üyelik girişi yapmanızı sağlayacaklar. evinizden, eybis'e giriş işlemlerini yaptıktan sonra istediğiniz tren seferini seçeceksiniz, burada önemli olan "esnek tarifeli" bilet seçmeniz. devam dediğinizde ikinci sayfada isim soyisim bilgilerinin olduğu bölümde, "abonman kullan" diye bir kutucuk var. o kutucuğu tıklayacaksınız. sonra onaylayacaksınız ve tren seferinde garda sistemden aldığınız çıktıyı binerken görevliye vereceksiniz, karekodu okutacak, kimliğinizle karşılaştıracak.

işlem bu kadar.

Ben daha yeni rapor aldim. Tcddye binerken indirim mi olacak lütfen konu hakkında bilgi verebilir misiniz

Business seçildiğinde normal vagon ile business arasındaki farkı ödemeniz gerekiyor. eskişehir-ankara için mesela 15 liralık bir fark ücreti ödeniyor. Ücretsiz ulaşım hakkı, normal vagonlar için.

Raporunuzla Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü'ne gidip, engelli kimlik kartı çıkartırsanız, gişelerden ücretsiz bilet alabilirsiniz.

Bilgiler için teşekkür ederim

Raporum %54 bu durumda refakatçı ücreti alınıyor mu ne gibi işlem yaptırmanız gerekiyor

raporun oranından çok rapordaki "ağır engelli ibaresi" burada önemli galiba. kimlik kartının arkasında refakatçi ile seyahat diye bir bölüm oluyor. refakatçi ile seyahat işaretli ise sistem zaten size iki tane ücretsiz bilet veriyor.

ben %50 engelliyim ama ağır engelli ibaresi yok, o nedenle tek bilet ücretsiz hakkım var.

ben eskişehirden ankaraya hızlı trenden ücretsiz bilet alamadım sosyal paket bölümü siteden ya kalkmış yada ben göremedim varmı son günlerde ücretsiz bilet alan siteden

bu sorunu çözdüm zaten yazanda olmamış

[FONT=sans-serif]TCDD Online bilet almak için gişeden üyelik işlemi yapanlar : Eybis den üye girişi yaparken mail adresi bölümünün hepsini büyük harflerle yazmaları lazım. Örnek Olarak TRENBILETI@H.......COM diye Şifrede engelli kimlik kartının arkasına yapıştırılan karekodunun altında yazan müşteri numarası.[/FONT]

Ben online bilet alamadım.üye kartim sistemde görünüyor.ama bilet al kısmında kredi karti bilgilerimi istiyor.ödeme yaptırıyo yani.alanlar nasil aliyor?

bende bu konuda bişey sorcaktım bu olay 1 senelik 2017 başında sürem doluo bunu nasıl uzatabiliom yoksa bu olay sadece 1 senelikmi acaba

İstasyondan aldim artik.ama aldiktan sonra internetteki sorununda çözüldüğünü gördüm.belki bir kereye mahsus o bandrol numarasi ile istasyondan almak gerekiyordur.guncelleyip ondan sonra internette alımı bize açıyor olabilirler.çünkü suan online ucretsiz bilet secebildim.
Kardeş bir yıllık süresi oldugunu ilk defa senden duyuyorum.emin misin buna

abonman kullan diye bir ibare var, orayı tıkladığınızda esnek bilet ücreti 0.00 TL'ye düşüyor.

bu durumu alırken gişedeki memur hanıma ben de sormuştum, aksi bir yönetmelik çıkmadıkça; her yıl sistem otomatik yenileyecek dediler.

Lâ Tahzen

bana bir yıllık demişlerdi o zaman otomatik uzuyosa orasını bilmiom burda bilen vardır die sordum

Merhaba,

İstanbul'da ilk başvuru sadece Pendik garında mı yapılabiliyor? Avrupa yakasında ilk başvurunun yapılabileceği bir yer yok mu?

Teşekkürler.

Üst Alt