Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek böbrek yokluğu ile emeklilik için yeterli tanı alabilir miyim?

sinem16

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben yeni üyeyim yardımcı olursanız sevinirim
2007 yılında yumuşak doku sarkomu ile sol böbrek alindi 2024 de bağırsak metastaz yaparak bir kismi alindi kolostomi takildi 2 ay oldu ameliyat olalı çalışıyordum 18 ay kalmıştı emeklilik için şimdi nasıl bir yol izlemem lazım heyet mi isteyeceğim yoksa sgk mi gitmem lazım onkoloji takipdeyim 2750 iş günüm vardı yüzde 57 de engelli raporum vardı seker ve böbrek yetmezliğinden doğum borçlanması yapacaktim bilgisi olan yardımcı olabilir mi hayırlı günler

@gannicus,
Kolostomi için daha girmedim onkoloji bakıyor şuan gecmisteki kronik böbrek yetmezliği di ve seker den 57 idi vergi indirimi de 3.derece 57 idi şimdi hastalık ve bölge değişti

2015 yılında 2 hastalıktan 57 verdiler bilmiyorum açıkçası ama totalda 80 almistim diyaliz yok şimdilik ama seker kalan böbrege de zarar veriyor tahlillerde hep görünüyor çalışma yüzdesi düşmeye baslamis iyi bak demisti doktor

@sinem16,
Benim arkadaşta da yetmezlik vardı. O da diyalize girmiyordu. Zamanında yapmamışlardi. Vergi indiriminden Emeklilik olsaydı rahat olurdunuz ama günleriniz yetse de bu sistemde biraz zor gibi. Ama isterseniz günleriniz 4000 falan olduğu zaman şansınızı bir deneyin. İnşallah böbrek de ilerlemez. Geçmiş olsun...
Bu arada bağırsağı içeri aldırma durumunuz var mı? Aldırmayı düşünüyor musunuz?

@gannicus,
2 sene takipleri devam edecekmiş metastaz yapmazsa belki dediler artık çalışacak gücüm kalmadi şeker zorluyordu zaten birde böyle olunca artık bizler için hayırlısi olsun diyelim

@sinem16,

Arkadaşlar maalesef çalışabilirsiniz diyorlar ama...
Kolostomi ile de rahat yaşanıyor bu arada. Benim babam 7 sene kullandı. İnşallah İyi bir marka kullanmanıza izin veriyorlardır. Şu an piyasayı bilmiyorum ama mesela hollister kötüdür...

@gannicus,

Coloplast kullanıyorum ilki ni hatırlamıyorum ama o çok zordu 1 ay kullandim bu ay değişti eczaneden cikan fark cabası saten 1 aylik 4 bin malzemeleri ile bu halde

@sinem16,

Coloplast çok kalitelidir. 👍 Kendiniz, başkasına ihtiyaç duymadan torbayı kolayca takabilirsiniz. O farkı alıyorlar. Maalesef. Ne diyelim? Allah beterinden korusun...

Üst Alt