Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TOKİ'nin engelliler özel olarak bina yapması için..?

Çok güzel bir uygulama inşallah amacına ulaşır

arkadaşlar ben dün anahtarı teslim aldım.insalalh sizlerede nasıp olur.

Kıymet öncelikle böyle bir uygulama başlattığın ve burada duyurduğun için seni tebrik ediyorum. Ben de konuyla ilgili bilgim dahilinde yardımcı olmak isterim. Arkadaşlar Toki'de proje uygulanan ilin merkez ya da ilçesinde farketmez 5 yıl ikamet şartı aranmaktadır. Bazı arkadaşlar bulundukları il dışında projelerle ilgilenmiş o yüzden söylüyorum, ayrıca merkez ya da ilçe farketmiyor tekrar belirteyim.
Kendisi ya da aile bireylerinden herhangi birine ait bir gayrimenkul bulunmaması diğer önemli koşullardan biri..
Bunların haricinde en az %50 engel oranı ve yine en az 30 yaşında olma şartı aranıyor (yetim bekar bayanlarda yaş sınırı 25 ve üstü, dul ve çocuklu bayanlarda yaş sınırı yok). Ancak 300 kişi gibi belirleyici bir ifade kullanıldıysa proje özel olarak başlatılacağından bu şart aranmayabilir.
Yine belirtmek isterim ki Toki'den ev sahibi olmak 2022 ve bakım maaşı kesilmez, zaten içinde oturma şartı var gelir elde edilecek bir durum yok.

teşekkürler arkadaşlar göstermiş olduğunuz ilgi için :) benim bilgime göre yaş sınırı yok engelli kişi yada onun adına engelli yakını annesi babası yada ona bakmakla yükümlü kişi başvurabiliyor.%40 rapor oranı çünkü benim %45 benimde dilekçede imzam var :D ve yaşımda 23 :D 2022 aylığında kastettiğimizde o aylık ile başvuramaz ev için çünkü düzenli bi geliri olması gerek diyelim ki o aylık kesildi çalışamıyorda nasıl ödeyecek taksitleri ve 3ayda alınan olduğu için vede toki taksitleride aylık yatırıldığı için problem teşkil edebilir.bize başlangıçta 300 imza toplayın dedi LOKMAN AYVA ondan dolayı biz 300 sayısını bulmaya çalışıyoruz :)

arkadaşlar toplamış olduğumuz 200 üzeri imzayı bugünlerde TOKİ'ye göndereceğiz. Gelişmeler Konusunda sizlere haber vericem

merhabalar,ben bu engelliler için toki binası fikrine katılmıyorum.toplumumuz engellileri görmezden gelirken böyle bir çalışmayla hiç görmeyecek.ayrımcılık dahada artacak bugün bina yarın site ilerleyen zamanda şehir olacak bu tür projeler ve engelliler ayrı tutulacak toplumdan.eee sonra iş yerlerini, toplu taşımaları,kültürel faaliyetleri ne yapcaz onları damı ayıracağız! ya ev alamayan engelliler onlar bu defa komşuları tarafından senin yerin o'rası gibisinden dahada dışlanacak.yada dahada ileri gidelim engellilerin sağlıklı çocukları onları biraz büyüyünce binadan çıkartacakmıyız 'burası engellililer binası' şuna emin olun bizler çıkarmazsak çoçuklarımız çıkacaklar çünkü onlarda bu durumu kabullenemeyecekler...Engelliler bir şehirde bir semtte değilki heryerde.
Engelliler için toki binası ampanyası yerine HER YAPILAN TOKİ BİNASININ İLK İKİ KATI ENGELLİLERE GÖRE YAPILMASI İÇİN KAMPANYA PAŞLATILSA daha uygun olmazmı?Hem hiçbir engelli doğup büyüdüğü yerden kopmaz, hemde toplumla daha içiiçe yaşanır ve artık engelliler ayrılmamış olur.

sevgili özçiçekcim iki türlü imza topladık zaten :) yarısı toki için yarısı yapılan tokilerin dairelerinin bir bölümünün engellilere ayrılması diye sen endişe etme biz bunu çokdan düşündük ve uyguladık. bizde istemeyiz toplama kampı, bizim istediğimiz fiyat ve yaşam bakımından uygun binalar.

toki yapmış olsa bile çok pahalı yapıyor fiyatları biraz ucuzlatması gerekli

biz dilekçemizde belirttik uygun fiyatlarda olması gerek diye :)

çalışmakta olduğum Engelsiz Hayat Merkezimizin engellilerimize hizmetlerinden birtaneside,engelsiz hayat konutlarıdır.
Engellilerin kimseye ihtiyaç duymadan tek başlarına veya aileleri ile birlikte rahatça yaşayabilecekleri konut taleplerini alarak belli sayıya ulaşıldığında müteahhitlerle görüşerek “Engelsiz Konutlar” yaptırmaktadır. Avrupa standartlarında otoparkı altında, giriş ve çıkışlarında uygun asansörleri olan, daire içleri özel dizayn edilmiş konutlardır.
yaşamak istediğiniz bölgede belli sayıya ulaşan engelli insanlarımızın ki,bu sayı ortalama 10 kişidir.bizlere başvurduğu takdirde mütahitlerle görüşmeler neticesinde,herbakımdan biz engellilere uygun konutlar yapılmaktadır. bu özel dizaynlar için engelliden artı bir ücret alınmamaktadır.
bilginize sunuyorum arkadaşlar.
Engelsiz Hayat Merkezi

dilekçelerimizi topladık ve Ankaraya gönderdik sonucu bekliyoruz takipdeyiz

teşebüsünüz için sizi tebrık edıyorum. gerekelı olan bır uygulama tum ıller için boyle bir çalışma yapılır zamanla dıye umuyorum

arkadaşlar ANKARA ya yolladık sonuç gelince bildiricem sizlere

merhaba kıymetciğim insallah olur .hayırlısı olsun artık.

merhaba kıymet kardeşim özürlü onun adına alabiliryiz fakat babamın üstüne var sakaryadada böyle bir şey yapsak nereye başvuru yapcaz

merhabalar arkadaşlar henüz beklemedeyiz :) bakalım neler olacak. özürlü yada ailesi onun adına başvuru yapabiliyor. biz şimdilik Denizli için yaptık Denizlide yaşayanlar için sizlerde bulunduğunuz şehirlerde böyle şeyler başlatabilirisiniz

aslında bu iş talep ve organizasyon işi yogun talep olursa yaparlar keke her ilde uygun yerlere uygun koşullarda yapsalar bunu bir mağduriyette bu şekilde giderilmiş olur inşallah olumlu sonuç alınırda devamı gelir

inşallah :) biz yinede birilerinin bişeyler yapmasını bekleyene kadar bizde bizler için birşeyler talep edelim ki neler ihtiyaçmış çok açık şekilde görülsün :)

ya biz talepte bulunduk heryerde hareketlenmeler başladı bi bizimki başlayamadı :D hadi hayırlısı bakalım :D

Evet arkadaşım haklısın!
Devletin yol, asansör, rambalar, kaldırım düzenlemeleri yapması gerekir. Bunlara kanuni zorunluluk kapsamına alınması gerekir. Apartmanların yönetmeliklerini belirlemesi gerekir. Arkadaş kolay olanı istiyor. Dağ başında toki sana ev yapsa ne olur.:confused: Arsa bedava maliyeti 30-40 bine ev yapıcak...
Bu iş değil...

ne alaka maaşla ev biri geçinmek için biri barınmak için yok daha neler

Kıymet hanım bir gelişme yok mu toki evlerinden? aslında seçim zamanı şimdi biraz işin üstüne dülmek gerek

ankarayı arıyoruz o ona bağlıyo o ona bağlıyo tabi bende telefon başında sinirden çatlıyorum.kıymet hanım siz numaranızı bırakın biz sizi arayacağız deniliyo dönen olmuyo.en son hesaplamada kalmıştı bi hesaplanamadı gitti. şu sırada ben bizzat ilgilenemiyorum sağlık problemlerim dolayısıyla evdeyim. diğer şehirlerde hareketlenmeler başladı ama bi burda başlayamadı gitti.yeni gelişmeler oldukça sizlerle paylaşmaya çalışıyorum ama şu sıra bi gelişme yok

Avrupa yakasında TOKİ engelliler için konut yapsın diyenler..?

ist avr yakası ıcın engellılere yapılmasını ıstedıgımız tokı konutu ıcın tokı.gov.tr den forumu doldurup 300 olunca dıkkate alıyrlarmıs o sebepten dolayı gelın dolduralım azıcıkta bızım sozumuz gecsın ve ev sahıbı olalım.yada ozel ındırım yada garantı herhangı bır kat ıcın basvurumuz olsun engellıler ıcın gırıs cıkıs asansor otopark vs ıstemek ıcın form dolduralım sevgılı arkadaslar saygılarımı sunar basarılar dılerım herkese tsklr

Büyük şehir hayatında yaşıyorsan ,gelirinizde düşükse evsiz olmuyor.Toki den ucuz ev almak istiyorsan ucuza mahrumiyet bölgesine gitmek zorundayız.Zaten o kadar uzağa gideceksem hazine arazisine gecekondu kondururum daha iyi :)Ben bu tokinin sosyal konut yaptığına inanmıyorum, arsaya para vermezler dikerler cok katlı binaları fiyatlar yinede yüksek.Benim sahsi fikrim devlet sosyal konut yapacak, lojman gibi tapu devletin olacak, maddi durumu olmayan özürlü yada ,yaşlı muhtaç kişiler burada bedava oturacak, maddi durumu biraz daha iyi olanlar cüzi bir kira verecek.

Üst Alt