Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Toplam %53 rapor oranı ile emekli olabilir miyim?

tHe_GaMe

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Herkese Merhaba,

Platforma girmeyeli uzun yıllar oldu.

Emeklilik için Yeni Yönetmelik Konu Hakkında bilgi sahibi değilim Lakin Daha önce den Sürekli olan İşitme Engelli Raporum (40) Rapor Yenileyerek %53 Oldu 2 Yılda bir Yenilemeli olarak.
2009 da Kulak Ameliyatı oldum Zar dikildi Sonuç vermedi (Sinirler ölü denildi )
2018 de ise Tip 2 Şeker Hastalığına yakalandım.
Raporu Yeniledim ve %53 olarak Rapor Aldım

Aşağıdaki bilgilere göre nasıl hareket edebilirim bilgisi sahibi olan arkadaşlar destek verebilir misiniz?
Teşekkürler.

1.SGK başlangıç tarihi: 2010
2.Prim 4866
3. 2 yılda bir yenileme rapor ile emekli olabilir miyim ?
4.Rapor Oran %53 (Süresi doldu tekrar rapor alacağım )

@tHe_GaMe, @OturanBoğa konuda bilgi verebilir misin.
Teşekkürler.

Emeklilikte durumum bildirir raporu olur.Yani engelli oranı değil.Verdiğinz hastalarıklara göre emekli olabileceğini düşünmüyorum.

Artık sadece bir hastalık/sakatlık dikkate alınıyor. Yani emekli olabilmek için işitme kaybının SGK Hastalık Listesi'ne göre tanımlanmış düzeyde olması şart:

Yeni yönetmelikte hangi düzeyde işitme kayıpları emeklilik için yeterli sayılıyor?

Rapor son 6 ayda alınmışsa ve tetkikler tamsa raporda, o zaman o raporla emeklilik başvurusu yapılabilir. Aksi halde sgk'dan sevk alıp hastaneye gitmek lazım.

Emeklilik kriterleri:

Ocak_2025_sonrasi.jpg

Üst Alt